|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ IX
Cytat:
hydrolaty mam z ecospa fajnie pachnie tak delikatnie swieza marchewka z jakims dodatkiem zielskatestowalas juz maske peelingujaca do wlosow? |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze cement nie zastygł, więc daję radę mówić ![]() maska peelingująca ciekawa - najpierw ucieszyłam się, że ma dużo drobinek, ale są za delikatne dla mnie. zdziwiło mnie to, że pomimo typowo balsamowej konsystencji nie obciąża włosów, ale lekko je oczyszcza a akurat splot wydarzeń sprawił, że nie miałam możliwości zmyć maski szamponem - musiałam na szybko wypłukać ją z włosów samą wodą
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia będą jak TŻ wróci z pracy, bo moim telefonem to wychodzą gorzej niż schabowym. Już poniuchałam trochę i krem do rąk hipoalergiczny pachnie tak ładnie, płyn do mycia sweet jeszcze lepiej
|
#3544 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Podziel się, ja w rewanżu też jakieś intymne szczegóły naszykuję
|
|
|
|
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozczaruję Cię - nieszczególnie wciągające story ![]() W trakcie zażywania przeze mnie rozbudowanej tematycznie kąpieli (wersja all inclusive: maska paszczy, włosów, peeling ciała, planowane mycie i balsamowanie włosów) wpadli z niezapowiedzianą wizytą znajomi. Poinformowałam uprzejmie zza drzwi łazienki, że skoro nie mieli możliwości uprzedzić o swojej wizycie to ja niestety nie mam możliwości do nich wyjść. Na szczęście propozycja, że w takim razie oni wejdą do mnie do łazienki nie padła, ale wrednie uparli się na moją obecność (jak okazało się po czasie - całkiem zbędną w sprawie, z którą przyszli). W wyniku tegoż musiałam przerwać swoje dopieszczanie urody i na szybko usunąć maskę peelingującą z włosów oraz maseczkę z glinki z twarzy. Gości przywitałam z ręcznikiem na włosach a po przedstawieniu przez nich problemu, którego rozwiązania ode mnie oczekiwali i z powodu którego zostałam prawie siłą wywleczona spod prysznica, ostentacyjnie wyszłam do innego pokoju i oddałam się oglądaniu filmu - powrót do przerwanych czynności pielęgnacyjnych uniemożliwiło mi dziecko, które bez cienia wyrzutów sumienia zajęło łazienkę.I stąd własnie wiem jak działa maska peelingująca, która spłukana została wyłącznie wodą ![]() Dawaj Małgosia - teraz Ty ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- obstawiam tą http://lawendowaszafa24.pl/pl/p/Plan...e-wzrostu/1085 ale Effcia niech potwierdzi.
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Soph, dostałaś już paczkę z Mint?
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3549 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Coś se przypomnę zaraz to wrzucę, potrzebuję pilnej porady dla koleżanki, która pragnie kremu na dzień naturalnego, lekkiego, matującego. Nie maluje się i nie filtruje. Dajta jakieś propozycje, bo ja jestem całkiem nie w temacie
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech sobie odpuści matowienie - wystarczy jak nie będa nabłyszczać, matujące i tak nie matują ![]() Jedyny jaki mi paszczę matuje to bosko lekki harfarmacy Polecam jeszcze: lekki brzozowy sylveco jmo mandarynka make me bio beautiful face - z tych trochę cięższych jeszcze pomarańcza (mi, miłośniczce lekkich kremów nawet zimą, pasuje!)
|
|
#3551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale generalnie cudny jest |
|
|
|
|
#3552 | ||
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
TEN, ma fajną konsystencję (nie płynną, ale i nie zbitą), wystarczy niedużo na cały pysk, świetnie się wchłania, nie zapycha, nawilża i matuje - ja go koffam.
Jeśli miałabym porównać do herbfarmacy, to - o ile dobrze pamiętam - Fitne nie jest aż tak lekki i zostawia taka lekko matującą powłoczkę właśnie. |
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Micel so bio nagietkowy bardzo mi pasuje, w ogóle mnie nie szczypie w oczy, doskonale radzi sobie z calutkim makijażem twarzy. Wystarczy jeden duży wacik, aplikuję, zmywam makijaż, potem przepłukuję wacik i powtarzam czynność, a wacik jest prawie czysty za tym drugim razem Fryne |
|
|
|
|
#3555 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem z niego bardzo zadowolona i nie szukam już dalej, choć miałam swego czasu ochotę na wersję z aloesem- miał ktoś może
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Na pierwszym zdjęciu kosmetykowe zakupy (skleroza zapomniała o próbkach do stóp, są na ostatnim zdjęciu), a na reszcie moja uboga zawartość łazienki
I też to nie jest całkiem wszystko co mam, po prostu reszta jest niezgodna z tematem wątku ładnie ujmując ![]() Jutro lub pojutrze dodam też zdjęcie zakupów z LF, awizo już czeka! 90% to prezenty, ale co tam, i tak jest radocha
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-12-09 o 19:07 |
|
|
|
#3557 | |||
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3558 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;44086871]Ale masz czym oko nacieszyć
![]() [/QUOTE] Wyrzuciłam kartonik ze składem, ale są tam same oleje i zapach. Żadnej parafiny. Zdziwiona byłam, bo tych olejów w składzie jest kilka, nie dwa czy trzy i to takie ładne, różnorodne oleje, nie głównie migdałowy czy słonecznikowy ![]() Tak, te malutkie słoiczki (uroooocze są) to próbki baobabowe, krem, balsam, spray do stóp i lotion do nóg
|
#3560 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;44085996]Ja jestem z niego bardzo zadowolona i nie szukam już dalej, choć miałam swego czasu ochotę na wersję z aloesem- miał ktoś może
[/QUOTE]Czytałam w jednej recenzji, że jest jeszcze lepszy, chociaż każdy ma swoje preferencje, wydaje mi się, że jest równie godny wypróbowania, na pewno się koło niego zakręcę, jak ten wykończę Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie są jeszcze, na wyprzedażach
Zapachy były różne, lawendowy, waniliowy, coś kwiatkowego z pomarańczą, no i mój czekoladowy. Nie pamiętam już dokładnie, wiem, że wszystkie mi się podobały, nie były to takie banalne zapachy, bo lawenda z czymś jeszcze była, wanilia też przełamana innym zapachem i stałam kilka minut starając się wybrać ![]() Niektóre aldiowe kosmetyki mają nawet całkiem, całkiem składy, mam pomadkę do ust Biocura i nie ma tam parafiny, wazeliny, a od początku są masła i oleje.
|
#3562 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
A ta pomadka warta uwagi w sensie czy nawilża?
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera, a tak go chciałam
|
#3564 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czekam na recenzje!Wiecie co, jestem trochę zrażona do Phenome. Napisałam do nich @ ok. 2 tygodnie temu, pocztę sprawdzam co pół godziny, taka praca, zero odpowiedzi do dziś. Później znowu po złożeniu zamówienia, jakieś 10 dni temu, też nic (płatność była odrzucona). Ostatecznie 4 złożyłam zamówienie z drugiego konta, opłaciłam, 5 paczka była już niby wysłana. Dzwonię do nich, co się dzieje, odbiera średnio zorientowany facet i tłumaczy, że kurier się pomylił i moja paczka chyba wróciła. No ładnie... Kupowałyście coś kiedyś w ich sklepie stacjonarnym? Chciałabym wypróbować jeszcze jeden produkt, ale nie ma go online, może będzie u nich?
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Pozostawia maślaną warstwę na ustach i przez to chroni przed wiatrem, mrozem, to wiem. Używam jej od 2 tygodni bardzo sporadycznie, tylko jak jestem na dworze, więc nie jestem w stanie wyciągnąć z niej więcej. Nie przypadła mi do gustu tak bardzo jak Tisane, ale za 3 sztuki w opakowaniu zapłaciłam jakąś dyszkę, wzięłam z czystej ciekawości
I ma ciekawy zapach, taka słodka mięta jak zielone gumy do żucia Orbit W składzie jest, jak sobie przeglądam: tlenek cynku, oliwa z oliwek, wosk candelilla, olej babassu, olej arganowy, olej z awokado, ekstrakt z korzenia marchwi, ektrakt z rumianku. Plus dużo innych rzeczy, też śmieciowych, wiadomo. Na początku trójglicerydy, olej rycynowy i coś takiego jak Tribehenin, nie mam pojęcia co to
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() własnie użyłam kremu beautiful face make me bio. no, no, no lekki, wchłania się błyskawicznie, ryjek gładziutki jak ta lala!!!! chyba będę pomagać mężowi, bo jeszcze sobie sam nie poradzi w zużywaniu.....
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lotion shea o dziwo dobrze nawilża i natłuszcza, choć ma wodnistą konsystencję i wchłania się błyskawicznie. Idzie zima, więc teraz zaopatrzę się profilaktycznie w krem, ale lotion na cieplejsze dni będzie w sam raz. Balsam nagietkowy dla dzieci starczył mi na dwa posmarowania całych rąk i dekoltu, ale wygląda mi to na zwykłą oliwkę o konsystencji masełka. Peeling do twarzy bubel jak dla mnie, prawie nic nie peelinguje, za to pozostawia tłustą warstwę po olejach, więc mógłby być dobrą.. hmm.. maseczką ewentualnie Lotion wild utah tak przypadł TŻ-towi do gustu, że pierwszy raz sam poprosił, żebym mu coś kupiła, bo chce! Krem i balsam do stóp nadal próbuję, próbuję i wciąż nie wiem co o nich myśleć. Krem jest dobry, ale pełnowartościowa wersja ma 15ml (wut?), to mi na 1,5 tygodnia starczy. A co Ty kupiłaś, co chwalisz, co będziesz jeszcze brać?
|
|
#3568 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4408874 5]wybaczcie, że odkopuję posta sprzed paru dni, ale możecie mi napisać skąd jest ta szczotka? ona jest z naturalnego włosia?[/QUOTE]
szczotka jest firmy olivia garden, seria bambusowa. włosie naturalne, ale poszukaj sobie szczegółowych info ![]() Cytat:
![]() oj tam, samemu to smutno we dwoje raźniej
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

tez by mi sie przydal taki "gruntownik" pod mineraly 
a po przedstawieniu przez nich problemu, którego rozwiązania ode mnie oczekiwali i z powodu którego zostałam prawie siłą wywleczona spod prysznica, ostentacyjnie wyszłam do innego pokoju i oddałam się oglądaniu filmu - powrót do przerwanych czynności pielęgnacyjnych uniemożliwiło mi dziecko, które bez cienia wyrzutów sumienia zajęło łazienkę.

Fryne

Kupowałyście coś kiedyś w ich sklepie stacjonarnym? Chciałabym wypróbować jeszcze jeden produkt, ale nie ma go online, może będzie u nich?
nadrobić Was jest absolutnie niemożliwe...