|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Zapisalam sie na wizyte kontrolna do lekarza - na srode ..!! Wiec jeszcze posiedze w domku.
No i przy okazji zapisalam jeszcze mlodego do dentysty na 22.10. Wlaczylam sobie "gre o tron" na razie 2odcinek 1sezonu - zobaczymy czy wciagnie Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tym bardziej ze zadnych zasad jakiś tam nie omawialiśmy przed slubem . no i bardzo tez jednak zmieniliśmy się przez te 14 lat .... chyba na lepsze ale jednak pewne zasady są omawiane (wykrzyczane ) nadal
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
u nas również bywają ciche dni... ja czasami odpuszczam, czasami mąż odpuszcza... no ale... jak już nie odpuścimy to są potyczki słowne.. bywa.. 2 różne światy, staramy się rozmawiać to dużo daje... chociaż ja mam paskudny charakter obrażam się szybko za byle co.. co zrobię
![]() Nestelle no proszę Cię.. chyba muszę wstawić zdjęcie synia z mamuśką.. mówią że i do mnie podobny ![]() :conf used:
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
u nas to tz ma fochy . i ma bardzo gwałtowny charakter co tez raczej niczego nie ułatwia . ja natomiast mam charakterek dominujący raczej .
a teść najchętniej by wszystkim kobietom założył burke baby do kuchni i do dziecioków . i tyle na temat kobiecych ambicji ....i się wtraca i próbuje buntować mi meza ![]() ![]() Dobra Eluska niech będzie - Syn to Cała TY !
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle ooo dziękuję :P
![]() Jak to w większości związków bywa... róznie bywa. A jak ktoś sie wtrąca to jest bogato ahh u nas też tak jest. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Demeter.. fajowe..może i ja mojemu bym kupiła coś w ten deseń hmm on też majsterkowicz
|
#3546 |
|
MBZ♥
|
Moderna piecho ma dyskopatie:/ jest lepiej ale nie wiem na jak długo. Operacja nie wchodzi w grę
![]() Nestelle to teścia trzeba na księżyc z biletem w jedną stronę Mówisz Żeś Domina? ![]() My mieliśmy duży kryzys po moim pierwszym# bo uzurpowalam sobie prawo do cierpienia... Na szczęście mój cierpliwy mąż dał radę teraz jest cudnie![]() Pani nie masz pojęcia jak się cieszę Demeter potem zerkne na link
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy dość podobne charaktery raczej, choć nie identyczne... co do omawiania to byliśmy na fantastycznych naukach przed ślubem u Dominikanów - naukach po których dużo narzeczeństw się rozstaje, przynajmniej u nas, baaaardzo prowokujących do rozmów i wyjaśniania sobie poglądów na różne tematy zasadnicze - myślę, że gdybyśmy wtedy się o sobie nie dowiedzieli pewnych spraw i nie zaakceptowali ich to teraz skakalibyśmy sobie do oczu.... a tak jest spokój (i tak zostanie mam nadzieję) ma któraś listę do pakowania dziecka? ja próbuję stworzyć swoją, ale boję się, że czegoś zapomnę.... zocha uwielbia łózeczko turystyczne, obawiam się, że nie będzie chciała wrócić do swojego ten właz to super zabawa i musi się nakombinować jak wejść i wyjść bo próbuje bardzo różnymi technikami także dzięki za pomocaaaa, byłam dziś w Netto i dla sowomaniaczek jest dużo garderoby w sowy - kupiłam pajaca bez stóp do spania, skarpetki, rajty z sową na d, bluzkę, bodziaka z długim i szlafrok, zocha nie może się naszczerzyć ze szczęścia - na szczęście padła i śpi, bo po tej nocy ja już miałam dosyć - teraz powinnam się uczyć, ale jestem nieprzytomna
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Maraton serialowy zakonczony sukcesem
przeszlam trzecia serie Przyjaciolek i jestem na biezaco juz w czwartej Czy ktos jeszcze oglada? ![]() Cytat:
![]() a jakas rehabilitacja ? ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Jezeli juz jestesmy przy temacie gwiazdkowym to jak widzicie problem Swietego Mikolaja (a moze wcale nie-problem? ) - istnieje dla Waszego dziecka czy nie istnieje? ![]() wrzuce kij w mrowisko : czy wiara w Mikolaja jest oszustwem dla dziecka na wielka skale? temat troche powazno-niepowazny
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-25 o 14:02 |
|
|
|
|
#3549 |
|
MBZ♥
|
Ja oglądam
![]() Masujemy go, odpowiednio nosimy, narazie ma mieć ograniczony ruch :/ ale i tak najlepszym lekarstwem dla niego jest Zosia nie jadł sam, nie wstawał, ajak Ją wpiscilam do niego to próbował wstać, potem mu się udało, i jadł od Niej![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Dla mnie narazie nie jest to problem, w tym roku pójdziemy do przedszkola i tam będzie Mikołaj. Potem Jej wytlumaczymy. Mi Rodzice powiedzieli jak miałam jakoś 3,5 roku traumy nie przeszłam. Rodzice tłumaczyli ze byk kiedyś taki dobry dziadzius który rozdawał prezenty, teraz w Jego zastępstwie robią to rodzice, dziadkowie. Może było mi łatwiej bo mój tato odgrywał Mikołaja u mamy w pracy i ja robiłam za aniołka![]() Przypominamy się
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-09-27 o 22:15 |
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogladam od pierwszych odcinkow.. moze nie jest wielkich polotow (usta-usta byly wspaniale ![]() ohhhh... smutne to bardzo - musi go to bardzo bolec, biedny ![]() ale dobrze, ze Zosia tak sie o neigo troszczy, czesto male dzieci sa najlepsza terapia na wszelkie smutki |
|
|
|
|
#3551 |
|
MBZ♥
|
Ust nic nie przebije
![]() Wiesz mi się płakać chciało jak w najgorszym dniu musiałam Zosie odizolować bo piecho był rozdrazniony i się bałam. A Ona kładka się pod drzwiami łazienki i zagladala przez te otwory w drzwiach i wolała go. Potem wszystkim milion razy opowiadała ze Riki jest chory i go bolą nogi
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja zbyt bardzo lubie patrzeć na księżyc aby tak zrobić
no Domina ,Domina ..ale taka tyz łaskawa i z dobrym sercem się wydaje ![]() no a u Was ten kryzys był całkiem uzasadniony . tak ze dobrze ze przetrwaliście i jest cudownie . Cytat:
spowiedz mielismy przedślubną u Dominikanów właśnie bo tam niby tacy madrzy ludzie ,światowi bardziej . jak spowiednik ujrzał mój brzuch ciązowy to był koniec spowiedzi . trzeba było wyjść . ( traf chciał ze znajoma miała identyczny przypadek .Przypadek? nie sadze ?!!!! )A my całe zycie pewnie będziemy warunki życiowe omawiać .uzgadniać .i się przepychac . tak sadze . ale to dobrze mysle . byle nie za ostro ![]() Zosiowe akcje z gośćmi cudo ![]() Ja pakuje w stylu -otwieram szafe i ładuje -to tak ,a to nie ... Cytat:
BYou - trzymam za piecha kciuki aby było coraz lepiej ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- boska ,cudowna , toooona słodkości
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie a do przedszkola idziecie tylko na Mikolaja ? ja sie wlasnie zastanawiam, jak to rozegrac - i moze fajnie byloby przedstawic to jako bajke/legende - prezenty pochodzilyby normalnie do rodzicow/rodziny, a dziecku mozna zrobic ta cala magiczna otoczke, jak dzwonienie dzwoneczkiem, wypatrywanie pierwszej gwiazdki - i moze samo wtedy uwolniloby wodze fantazji, ze moze te bajki sa jednak prawdziwe ![]() a tak w ogole to jak to w koncu jest - kiedy powinny byc prezenty : na Gwiazdke czy na Mikolaja? ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- M. spi juz dwie godziny, jezeli mnie nadal rozpusci jak co dzien, to mam jeszcze godzine luzu
|
||
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.domsushi.pl/index.php?gdansk,54
nomadka-sushimaniaczka do odpowiedzi! które mam zamówić? tak do 5 dych
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś dojdziemy do wniosku ze niektórzy pomocnicy to rodzice .... ja wierzyłam tez długo . i także zadnej traumy nie było .i nie znam nikogo z tego typu traumą . a najbardziej się obawiam tego ze z momentem kiedy J się dowie ...to N i R także będą znali już inną nieco wersje . mniej magiczną . no ale czas pokaze . Cytat:
A na Gwiazdke dopiero przychodzi Ten Mikołaj ( u nas Gwiazdor ) i przynosi wooory prezentów . ale M spioch wielki ! R to do godziny spi .czeto mniej .
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. no ale w ten weekend znowu będzie romatico wiec czekam ![]() i apetyt mi zrobiłaś łobuzie! a ten zestaw ma być dla Was obojga ? tylko dla Ciebie ? czy Zosia tez jada . bo to wszystko zależy kto co lubi . np. ja lubie tez wersje vege ,a także grillowana co mogę tez R dawac bo rybka nie surowa . starszaki moje tez wolą grillowane sushi . a tzt wszystko co surowe -tylko . no ale jestem głodna na sushi .przez Ciebie
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Zosior siedzi mi na kolanach, podziwia się w lusterku do makijażu, łaskocze po nosie pędzlem kabuki i chichocze
a ponoć nie można się samemu połaskotać
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zamierzam cos pod ten deseń zrobić ale letkkko obawiam się czy J wytrzyma aby się nie wygadać .
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihi, zrób se randkę dziś
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
choć raz się zdarzyło (niedawno,cóś opisywałam) ze przedobrzyłam z iloscia .już nie pamiętam ile zjadłam .ale myślałam ze umre z bólu brzucha . także nigdy więcej tyle. choć teraz po tym kryzysie - zmniejszył mi się żołądek bo jak się denerwuje ,cos nie gra ..to jesc za bardzo niemoge .wiec sądze ze mój zestaw na chwile obecną będzie mniejszy .dużo mniejszy .ale to dobrze . oszczedze przynajmniej .
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez wiele godzin to celebrujemy cos innego . tak szczerze mówiąc to ja tyje tylko od słodyczy .kiedyś pisałam o tym .ze nie jedna czekolada .nie dwie . toona przez cały dzień . do tego basen lodów .czekoladowych oczywiście . teraz ubzdurałam sobie ze nie będę jesc (słodyczy ). i od narodzin R nic a nic . nic mnie nie kusi . powodem przyspieszonego starzenia jest tez cukier . a wiesz już chyba jakiego mam fizia na punkcie kremów ,serum i innych dbałości . doszłam do wniosku ,ze nie opłaca mie się wydawac kase na tego typu specyfiki jeśli mam to zaprzepaszczać tona cukrów . Taka samą wymówke miałam odnośnie rzucenia fajek . nie opłaca się palic bo przez to niszcze skóre . i już nigdy nie zapaliłam uswiadamiajac to sobie . tak wiem - wariatka ze mnie
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-09-25 o 15:13 |
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale leje, świata nie widać, a my jeszcze wyjść musimy.... ![]() ![]()
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( w naszym lo każdy kto nie był kujonem to wychodził na przerwie na fajke . a ze się dobrze uczyłam to ... widać zbyt madra nie byłam jednak )pływaczką byłam do 15 r.z. także moje ambicje padły po wypadku po którym już nie mogłam trenować. eko jestem umiarkowanie jednak. nomadka ? dziś 2 dzień siedze sobie w domku (nie licząc krótkich wypadów. ).szał normalnie . a sushi -to już wiesz ... watpie abys miała gorsza skóre . watpie abym miała lepsza . najczęściej się zdarza tak ,ze te co wklepują tony ,masują , malują ,maskują mają gorsze efekty niż te co tyle nie robia . taki paradoks . ![]() u nas nie pada .ale wyjść na taką zimnice never-ever mi się nie chce . koce ,swetry ,grube skarpety i ksiazka . i tyle w temacie . R to rozumie jak najbardziej . jak śpi
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
dlugo szukalam, ale w koncu znalazlam
swietny wywiad z A.Stein o zwyczaju swietego Mikolaja, wlasnie takiego zdania mi brakowalo: http://bliskawiara.pl/2013/11/28/odp...ynienie-dobra/ o tym, jak wazne jest obdarowywanie innych ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- w temacie sushi jestem na biezaco - bo bylismy wczoraj - zjadlam 12 malych kawalkow (z avocado, i surowym lososiem) plus 2 takie kulki ryzowe z surowym lososiem (bez glona ) i bylam nadal glodna - spokojnie zjadlabym podwojna taka ilosc - jak dla mnie takie male porcje to sa dobre jako przystawka
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3570 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubie jak dusi, to nienaturalne a wręcz sztuczne. Trza powiedzieć albo chociaż pokazac że coś nie graa na obcasach też mi się nie chce, szczególnie z wózkiem, 13kg Kamilem z 3 piętra schodzić ale dawniej ciągle latałam na szpileczkach, nawet z wózkiem i siostrzenicą i jakoś było dobrze. Teraz się rozleniwiłam i czuje sie przez to nieatrakcyjna więc robie wielki COME BACK i na zmiane ze sneakersami bo też uwielbiam, byle nie płaskie buty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście u mnie Mikołaj jest i będzie, do puki sie da. Myślę że nie będzie płakać jak się dowie prawdy Cytat:
Byou piękne loczki ma Zosia |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

tylko prosze się nie śmiac, mam termin na 15 grudnia więc musze się tym wczesniej zająć.
) nadal

baby do kuchni i do dziecioków . i tyle na temat kobiecych ambicji ....