|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
sasia ja jak zobaczyłam te gumę od spodu też szukalam w necie nowej pralki hahahaha
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Inka na te skurcze to weź no spę forte i kładź się. Jak u Ciebie z suplementacją magnezem ? Jak by nic nie pomagało to szpital...
Poodpisuję na resztę później, bo teraz przy dzieciach mam mniej czasu. Na temat makaronów odpiszę Bardzo mi się one podobają i bardzo chciała bym mieć. Jakoś z dwa tygodnie temu widziałam to zdjęcie na fejsie i przeraziłam się...Jeśli chodzi o Basię to spokojnie kupiła bym je i nic by sobie nie zrobiła, ale mój syn starszy jest tak skręcony, że mogę się założyć, że finał był by bardzo podobny. Młody to jest taki, że jeszcze dobrze nie pomyśle o tym, że coś się stanie to on już to sobie zrobi. Dlatego znając jego możliwości, wolę się wstrzymać z kupnem, a później to pewnie wyjdą z mody
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pralkę ładowaną od góry ale sprawdziłam co tam się dzieje pod gumą. No i cóż chyba profilaktycznie przeczyszcze bo tak to nic nie zauważyłam.
|
|
#3544 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie
My jutro idziemy na 2 zajęcia ze sr, narazie jest fajnie. W czw na gimnastykę i tak jeszcze przez 9 tyg. Byłam dzis wózki oglądać i masakra nie wiem co wybrać: Mutsy Evo/igo Quinny Buzz Xtra Bebetto Silvia X-lander xpulse/x-cite Masakra każdy ma jakieś wady :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3545 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny!
basiabasia989 - ja mam przygotowaną komodę na rzeczy małego. Jakoś tak mi wygodniej. Basjenia - ja kupiłam butelkę LOVI, o taką: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=758. Ma bardzo dobre opinie, więc dlatego się na nią zdecydowałam. sjero - witamy. ![]() 19Inka90 - ale mi narobiłaś smaka na chałkę i nutelle. Mógłby też być miodek albo dżemik. Pycha! Chyba poproszę jutro mojego TŻ-ta, żeby mi zrobił u siebie w pracy (bo to piekarz jest ).
Edytowane przez Joanna_JSZ Czas edycji: 2014-09-29 o 17:43 |
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
Joanna wez
ktory sie teraz na budowlanca przekwalifikowal,a ty mi tu poruszasz wyobraznie roznymi pychotkami jakie mozesz miec cieplutkie codziennie rano
|
#3547 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam makarony w oknie do samej ziemi i to nie te gładkie tylko z takimi kuleczkami przez co czasem mi się plączą...ale nie zamierzam z nich rezygnować bo oboje z mężem jesteśmy zadowoleni z nich
może zanim młoda podrośnie znudzą mi się wymienię na inną. Ale jakoś nie widze w nich zagrożenia.Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odebrałam wyniki posiewu i już nic nie rozumiem??!!
W materiale wykryto: Enterococcus faecalis klebsiella oxytoca Dostane chyba na głowę??? To co w końcu nie mam gronkowca, czy go mam, czy co jest grane bo oszaleje. W szpitalu w dodatku zgubili mój wynik i musiałam osobiście jechać po odpis do laboratorium które pracuje dla szpitala wr.........
|
#3549 |
|
Raczkowanie
|
19Inka90 - sorry.
![]() basiabasia989 - ja wręcz zamierzam sobie dopiero teraz sprawić do okna makarony z tymi kuleczkami i też do samej ziemi.
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3551 |
|
Raczkowanie
|
Linka1984 -
![]()
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam.
z tz mamy manie teraz i gramy caly czas na ps3. Mi sie tez makarony podobaja fajnie to wyglada
|
|
#3553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez jestem gamerem i z mężem gramy i na PC i ps3 Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3554 |
|
Raczkowanie
|
Lolcia -
![]() w sumie się cieszyć chyba należy, że nie aureus... bo to najgorsze paskudztwo. Pytanie tylko, czemu niby był a nie ma. I jest coś zupełnie innego ![]() A przy tych wynikach antybiogram jest dołączony? |
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Skonczcie juz z tymi makaronami bo przeciez nikt nie powiedzial "Linka jestes nieodpowiedzialna matka bo masz makarony" Sasia tylko napisala ze od razu jej sie skojarzylo to z tym zdjeciem z fb,a po co za chwile znowu ma sie zaczac jakas dyskusja
![]() Ja odpoczelam,takze pogralam i skurcze chyba calkiem przeszly
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbyśmy miały tak patrzeć to większość z Nas jest nieodpowiedzialna bo jecie słodycze
jak to tak można od samego początku dziecko truć?!
|
|
#3557 |
|
Rozeznanie
|
Wy takie game'rki że mi się wstyd przyznać, ale mnie gry nie ciągną wcale. Mamy xboxa i na początku coś tam próbowałam, jednak dla mnie to zabawka na 5 minut
Ale za to mąż.. Teraz nie korzysta z xboxa, ale na kompie za to nadrabia - 'no life'
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy co lekarka powie w czwartek, bo wzrost jest obfity, na 3 gwiazdki.. Tak antybiogram pokazuje, że bakteria jest wrażliwa na Ampicillinum i gentamycyne i jeszcze coś na S dodatkowo podawać należy, ale nie pamiętam nazwy, a wynik mam w samochodzie .Aczkolwiek niepotrzebnie czytałam o tym w necie, bo zaczynam się bać posocznicy .Dziewczyny faktycznie dajcie już spokój z tymi makaronami .Inkuś jak się czujesz???? nie uważasz, że lekarz może powinien założyć Ci pessar?. Ja pessar miałam zakładany przy całkiem niezłej szyjce, 3,3 z tym że właśnie skracającej się. Nie była też rozwarta .Na Twoim miejscu zrobiłabym też posiewy z moczu i z pochwy, bo jak miałaś takie problemy z tym moczem, to może nadal coś tam siedzi i czeka na 'moment'? szyjka się lubi skracać przez infekcje..
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-09-29 o 19:53 |
|
|
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam zamiar znajdowac czas po porodzie na granie ale na move czyli jakies fitnes czy zumba by wrocic do sprawnosci i wagi po ciazy
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Lolcia nie przejmuj się żadną posocznicą. bo to można złapać dosłownie od wszystkiego...nie daj się zwariować internetom!
wróciłam z treningu trochę umęczona i obolała ale zadowolona... jednak dobrze mi to robi chociaż ruszam się już jak kulka
|
|
|
|
#3561 |
|
Raczkowanie
|
Kurde kobiety, zaczynacie mnie straszyc tym gronkowcem... nie wiem skax mozna przyjemniaczka nabyc, jutro poszperam w necie, bo juz w lozeczku leze. Bylam dzis u dentysty, zeby mam zdrowe, jedna tyci dziureczka bez prochnicy, ktora takiego crp nie ma szans dawac. Wiec ja juz nie wiem co jest przyczyna
w piatek powtorze badanie, mam nadzieje ze bedzie lepiej. A tymczasem dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#3562 | |
|
Rozeznanie
|
Linka wyluzuj
Cytat:
![]() i cieszę się, że już dobrze u Ciebie ![]() Ja byłam w szpitalu. Miałam szybkie usg (jak widać mam scan za każdym razem, a nie tak jak słyszałam, że będą 2 przez całą ciąże ) i jak na nast wizycie( za 3 tyg) mała się nie obróci, to będziemy rozmawiać o cc ale myślę, że Nadka spokojnie ma jeszcze czas, ona chyba ciągle się tam kręci. Powkładałam dziś ubranka małej do komody (tylko część, bo czekam na kuriera z PL) i Nadia ma już więcej spodni ode mnie, a i 12 par skarpetek
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry z rana
Zbieram się do laboratorium właśnie. Ale slinka mi cieknie na kawę męża ;-) mąż zawiedzie mnie zaraz a wrócę spacerkiem, pójdę do biedronki po drodze zobaczę co tam nowego
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
A dzien dobry
Wieczorem znowu mialam skurcze,ale sie tz wystraszyl,biedny,najchet niej od razu by mnie zawiozl na ip,po kapieli i no-spie na szczescie przeszlo ![]() Wczoraj udalo mi sie nagrac telefonem jak Emilka kopie
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
ja miałam takie głupie sny, że szok, ale na szczęście nie żadne porody jak jedna z nas ![]() Lolcia to tobie szybko ten pesser założyli no ale faktycznie jak się skracała to może lepiej dmuchać na zimne. Powiedzcie mi czy jakieś 3-4 mm w szyjce to dużo bo ja głupia jestem i nie wiem |
|
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() lolcia- ja nie mam pojecia skad ten gronkowiecc o ile w ogole jest ![]() a ja od nd wieczora mam taki bol krzyża ze umieram tak mnie boli irwie jakby zaraz okres miał polecieć i do tego brzuch mnie boli ale tak wysoko obok żoładka wiec to chyba jelita.Dzis jade odebrać wyniki czy mam cholestaze i mocz i od synka tez wyniki odbiore wezme go do lekarza od razu i do logopedy takze sie najezdze i znow mi krzyż wysiadzie Martwie sie tymi wynikami, mam nadzieje ze bakterie znikneły!bralam tydzien furagin wiec zobaczymy a jak nie to znow posiew eh... 3majcie kciuki.Aa dokucza wam tez czesciej biegunka? ja co chwile teraz mam taki problem...juz nie wiem co o tym myśleć.Sasia- dobrze ze wszystko okej 3tyg to duzo czasu moze sie jeszcze obroci mojmały też pośladkowo a mam 32tc tez zobaczymy czy sie zwyrtnie.Iiiii wszystkiego najlepszego w dniu chłopaka ![]() Kupujecie cos swoim??? ja mojemu kupie magazyn playboya i niech ma
|
|
|
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie, a ja miałam śmieszną sytuację idąc do Biedry
Idę sobie po laboratorium prosto do biedry i mijam mamę z dwójką dzieci (na oko 3 i 4 latka), szli zapewne do przedszkola, które jest obok Idę i spoglądam z uśmiechem na nich, szczególnie na to mniejsze dziecię bo szło najbliżej mnie. W momencie mijania dziecię wyciągnęło rękę do mnie, pomachało i z szerokim uśmiechem test "Cześć" Taki sobie miły akcent poranka Śmiałam się jeszcze pół drogi, zanim doszłam do Biedronki ![]() Dziewczyny czy Wy umyły byście okno? Mam takie brudne a chociaż przetarłabym ramy zwilżonymi chusteczkami.. Mama mówi, że nie mogę tak rąk wysoko dawać (np ściąganie czy wieszanie firanek). Powiedzcie mi że któraś to robiła i nic jej nie jest?
|
#3568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
woda z octem potem papierowy ręcznik i szybko poszło
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim razie pomalutku, zabieram się do przemycia okna
|
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nie najlepiej po wizycie. Muszę leżeć
skraca mi się szyjka i to konkretnie. Następną wizytę mam w poniedziałek jak się do niej nie poprawi zamkną mnie w szpitalu mały jest bardzo duży i lekarz podejrzewa że to może być z tego powodu. On szybciej rośnie niż moje ciało jest na to gotowe Jestem w 29 tygodniu a on waży 1800 Bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje i za wsparcie bez Was chyba bym oszalała przed tym egzaminem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

Bardzo mi się one podobają i bardzo chciała bym mieć. Jakoś z dwa tygodnie temu widziałam to zdjęcie na fejsie i przeraziłam się...

Chyba poproszę jutro mojego TŻ-ta, żeby mi zrobił u siebie w pracy (bo to piekarz jest
).

jak to tak można od samego początku dziecko truć?!
.
ale myślę, że Nadka spokojnie ma jeszcze czas, ona chyba ciągle się tam kręci.
skraca mi się szyjka i to konkretnie. Następną wizytę mam w poniedziałek jak się do niej nie poprawi zamkną mnie w szpitalu
mały jest bardzo duży i lekarz podejrzewa że to może być z tego powodu. On szybciej rośnie niż moje ciało jest na to gotowe