![]() |
#3541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Rozeznanie
|
Pomożesz no pewnie... Hmmm no najlepiej byłoby normalnie porozmawiać bo w sumie wtedy można na wiele kwestii sobie pogadać
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Ojej jeszcze więcej ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Wiecie co było by fajne? Takie wideokonferencje z kilkoma użytkownikami na raz. ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Zapytam się może tak Macie winietki na stołach? Planujecie jakieś atrakcje na weselu? Będziecie miały kogoś kto zaopiekuje się dziećmi na weselu? Mam miliony pytań hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zadomowienie
|
winietki obowiązkowo!! Przy ponad 200 osobach tym bardziej!
Lub tak jak u Escorpio było nr stołu i lista osób siedzących przy nim, ale już sami decydowali które krzesło wybrać ![]() JA uważam, że dzieci się same sobą zajmą, spokojnie ![]()
#3544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dokladnie tak!co do dzieci to mam nadzieje ze bedzie ich jak najmniej ![]() a co do winietek- ja również bede usadzac gosci do stolu, nie do krzesla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A my mamy bardzo długie stoły więc chyba będę po kolei kładła karteczki imienne. Ta opiekunka zbędna prawda? Jak z samochodem któraś jakąś firmę proponuję z wynajęciem auta proponuję ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Rozeznanie
|
To jeszcze zależy w jakim wieku te dzieci... Bo tak 8-12 lat to już uwielbiają biegać, skakać i tańczyć i pewnie nawet na sekundę by najchętniej nie usiadły.
A dla tych młodszych to można coś przyszykować: koleżanka na swoim weselu, na stoliku dzieci zorganizowała kilka kolorowanek w motywach weselnych (tort, para młoda, samochód z parą młodą, kościółek), dwa opakowania kredek świecowych(żeby nie było problemu ze struganiem) i kilka arkuszy kartonu jako podkładkę (chyba z bloku technicznego) - i rodzice mieli przez kilkadziesiąt minut chwilkę spokoju, bo dzieci zajęte ![]() Inne pomysły(niektóre nierealne przy niskim budżecie - ale może cię coś zainspiruje ![]()
![]() |
#3547 |
Raczkowanie
|
Dokładnie winietki muszą być
![]() A jeszcze co do atrakcji to myślałam nad barmanem bo byłam na jednym weselu gdzie był to strzał w dziesiątkę ale u mnie rodziny są raczej wodkowe wiec chyba zrezygnujemy. No i ciągle myślę nad fotobudka ![]()
#3548 |
Rozeznanie
|
Odnośnie opiekunki, to tylko raz się spotkałam z taką sytuacją. Państwo młodzi mieli malutką dziewczynkę - ok. 4 miesięcy. Wynajęli dodatkowy pokój w hotelu i nianię, która siedziała z bobaskiem w trakcie wesela. Z tego co wiem, to potem "wykończone" tańczeniem dzieci rodzice kładli też do tamtego pokoju spać
![]() ![]()
![]() |
#3549 |
Rozeznanie
|
Z tą opiekunka przemyśle ale jestem bardziej na nie. Może właśnie pomyślę nad jakimś stolikiem jak KasDi pisała bo to nie głupi pomysł!
Z atrakcji chciałam fajerwerki ale drogi biznes i trzeba mieć pozwolenia i w ogóle. Dużo zachodu przy 2 czy 3 minutach radości. Też wypuszczenie gołębi przez parę młoda mi się podoba ale moja mama i teściowa pewnie skwitowały by popukaniem w czoło hehe. O forobudce myślałam poważnie, ale doszłam do wniosku po jednej z wypowiedzi dziewczyn że jest to bardziej atrakcja na Kinder Party niż na wesele.wydaje mi się, że taka fotobudka to zbędny wydatek i ślepe podążanie za modą. Przecież skoro jest osoba wynajęta do robienia zdjęć, nie trzeba wynajmować do tego również maszyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zadomowienie
|
tak samo myśle o foto budce
![]() a co do opieki nad dziećmi to waśnie zorganizowałabym tak jak KasDi pisze. nie wydawałabym zbędnej kasy.
![]() |
#3551 |
Rozeznanie
|
A któraś z Was myślała o doczepianych włosach na wesele, znaczy ładniej brzmi przedłużonych?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3553 |
Raczkowanie
|
My mamy fotobudke (w zestawie z fotografem) i barmana. Dzieci prawie nie zapraszalismy (tylko z najblizszej rodziny ok. 4-5) wiec jakos damy rade bez opiekunki, moze stolik z kolorowankami sie zalatwi i tyle
#3554 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje auto było pożyczone od brata ciotecznego, na szczęście miał jakiegoś Lexusa. Jednak gdyby go nie miał, to pojechałabym jakimkolwiek ładniejszym autem kogoś z rodziny. Nie oszukujmy się, nikt na nie nie zwraca uwagi, szkoda pieniędzy. Cytat:
![]() No i do ślubu moja koleżanka miała doczepione włosy i zrobionego z nich kłosa. I też, gdybym nie wiedziała, że ma włosy do ramion, a nie za biust, to bym nie poznała, że są nieprawdziwe. Co do fotobudki, to my mieliśmy i stwierdzam, że fajna atrakcja, ale za dużo dzieci się przez nią przewinęło i zamiast zdjęć gości, mam masę dzieciaków. Starszych trzeba było wyciągać, bo "to jest atrakcja dla młodych, a nie dla starych", a młodzi jakoś nie zauważali fotobudki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() Ah i jeszcze przypomniało mi się, że 6 letni siostrzeniec tż i jego 5 letnia siostra cioteczna brali udział w zabawach oczepinowych… Myślałam, że ich wyrzucę z sali, bo było już dobrze po północy, a takie zabawy są dla bardziej dorosłych osób… Rodzice o 22 powinni położyć dzieci mimo wszystko, a nie "dzieci chcą się bawić, to niech się bawią". Dla mnie to jest brak odpowiedzialności... Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2016-01-11 o 21:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Rozeznanie
|
Z jednej strony uważam że dzieci strasznie po jakimś czasie zaczynają na weselu halasowac, biegać i męczyć gości. Jest z nimi dość dużo problemu, szczególnie kiedy rodzice nie umieją nad nimi zapanować.
Sama podobnie nie mam obecnie instynktu rodzicielskiego i dzieci mnie bardziej drażnią niż sprawiają radość. Ale też to wesele z drugiej strony takie radosniejsze jest. Dzieci też tworzą pewna atmosferę na ślubie. Trzeba pamiętać, że dzieci też są częścią rodziny. Edytowane przez niewa Czas edycji: 2016-01-11 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3557 |
Rozeznanie
|
Z włosami to muszę iść najpierw do fryzjera od próbnej fryzury. Ciekawe co mi wymyśli dodatkowo ile się toto będzie trzymało.
W razie Wu skorzystam z salonu Subtil i p.Magdy właścicielki jak napisalyscie. Na razie salon Elf miejsce 1 |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do opiekunki/ animatorki. Jeśli dzieci ma być dużo i się nie znają, to coś bym im organizowała, ale raczej balony/ puzzle/ kolorowanki niż animatorów. Mahoń ma rację, dzieci potrafią się sobą zająć. Kwestia tylko tego, żeby nie przeszkadzały. Cytat:
Gołębie za to mieliśmy. Była to niespodzianka dla nas od znajomych i nie uważam żeby to było do czegoś potrzebne.. W "prezencie" byli też kominiarze na szczęście i to już było super ![]() Co do fotobudki to pisalam już obszerny post na ten temat. W skrócie jestem na tak, a mój mąż zdecydowanie na nie. Nie było i nas nic w tym stylu. Fajny jest pomysł z "przyjaciół" - jednorazowe aparaty na stołach. Ja myslalm, bo mam najgorsze włosy świata, ale dalam sobie spokój. Balam się sztuczności. Ale ją nigdy nie praktykowalam :P
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajny jest pomysł z "przyjaciół" - jednorazowe aparaty na stołach. a taki aparat drukuje zdjecie od razu czy zapisuje w pamieci ? podoba mi sie ten pomysł ... tylko ile ja ich musiałabym kupić. aha i mam pytanie najważniejsze. do kiedy ja mam zaprosić gości najpóźniej ?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Brat cioteczny tż nawet nie spojrzał na zaproszenie, tylko od razu wyleciał do swojej 9 letniej córki "To co Zosia, masz już sukienkę na wesele?" ![]() ![]() Ale tż z mamą w ogóle dziwnie zapraszali dzieci, bo jedną kuzynkę zaprosili z synem, ale pozostałe rodzeństwo już bez... Ja się nie wtrącałam ![]() Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2016-01-12 o 09:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No nic musze koniecznie na to zwrocic uwage przy potwierdzaniu obecnosci.
![]() |
#3563 |
Raczkowanie
|
Uważam, ze jeśli w zaproszeniu nie ma wymienionych dzieci, to powinno być jasne, ze zaproszeni są sami rodzice. No ale każdy interpretuje pod siebie....ale na pewno nie będę inwestować w animatorke. Zbędny wydatek.
Dziewczyny czy slyszalyscie o dziewczynach ze "Ślubnych inspiracji" z Kielc. Chodzi o dekoracje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do atrakcji to zamówiłam fotobudkę myślę że będzie to fajna zabawa, ale tak na 2 h żeby wesela nie rozwaliła i postawię ją na parkiecie żeby ludzie się nie rozłazili i jakoś na początku imprezy dla "rozruszania" towarzystwa... Chcę też barmana i drinki żeby Ci "nie pijący" mogli coś posączyć fajnego... KasiaiKamil Niektórzy zamiast fotobudki wypożyczają/kupują polaroida, zdjęcia drukują się od razu tylko te "wkłady" są drogie i zdjęcie jest potem 1 dlatego zdecydowałam się na fotobudkę, ilość zdjęć jest nieograniczona dodatkowo w cenie mam księgę gości do której będą wklejać zdjęcia na pamiątkę, a takie w przebraniach zdjęcia to też fajna zabawa dla gości. Jeśli chodzi o winietki to póki co jestem na nie, zresztą wszyscy dookoła mnie także... stoły będę miała biesiadne więc albo się skuszę na rozpisanie stołów - przy którym kto, ale miejsca niech zajmują jak im się podoba... choć jak pomyślę o tym wyścigu po miejsce to też mi się słabo robi... nie wiem może jednak pousadzam towarzystwo... Jeśli chodzi o dzieci nie mam pojęcia co z nimi zrobię i trochę się tym martwię bo jeśli goście zabiorą wszystkie to będzie ich ponad 30... Ogólnie też uważam dzieciaki za zbędne na weselu, ale wiem że jak zaproszę bez dzieci to tak dziwnie i niektórzy mogą z tego powodu nie przyjść bo np nie będą mieli z kim zostawić... liczę że rodzice będą rozważni i nie będą zabierać dzieci... tym bardziej że większość to szkraby poniżej 3 roku życia... ![]()
![]() ![]() --------------------------------------------- Marzenia to realne cele z odroczonym terinem realizacji... Edytowane przez Nelsari Czas edycji: 2016-01-12 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Raczkowanie
|
KasiaiKamil
Niektórzy zamiast fotobudki wypożyczają/kupują polaroida, zdjęcia drukują się od razu tylko te "wkłady" są drogie i zdjęcie jest potem 1 dlatego zdecydowałam się na fotobudkę ilość zdjęć jest nieograniczona dodatkowo w cenie mam księgę gości do której będą wklejać zdjęcia na pamiątkę, a takie w przebraniach zdjęcia to też fajna zabawa. Co do dzieciaków też uważam je za zbędne, ale wiem że jak zaproszę bez dzieci to tak dziwnie, liczę że rodzice będą na tyle rozważni i nie będą zabierać dzieci... tym bardziej że większość to szkraby poniżej 3 roku życia... ![]()
#3567 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
www.fashionelka.pl/fotobudka-na-naszym-weselu/ Nie ma to sensu bo co ja później zrobię z tymi aparatami? ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Ja mam lukasza kota 3500 zł Dobrzy a nawet bardzo dobrzy to: Marcin Kowalczyk Magda Kordkowska Lukasz Szczygielski Resztę masz tu fotografów i kamerzystów wizaz.pl/forum/showpost.php?p=48568542&p ostcount=56 Warto zainwestować w dobre zdjęcia! Kamerzystów dwóch godnych uwagi wg mnie to White Panther Studio 4800 3rano 4400 Ale spokojnie są tańsi nawet już od 2500 zł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
o właśnie najbardziej zainteresował mnie foto Łukasz Kot ale ta cena,którą podałaś mnie zaskoczyła, ponieważ ja dostałam od niego takiego maila :
Poniżej oferta: -sesja narzeczeńska -reportaż z całego dnia ślubu max do godz 1.00 -plener ślubny w innym dniu. Otrzymują Państwo okolo 400 obrobionych zdjęć , okolo 1000 nie obrobionych. Album 30x30 a w nim 100 zdjęć w formacie 15x23cm Cena 2500zl W razie pytań proszę dzwonic 534-634-596 Pozdrawiam Łukasz Także niewiem co o tym myślec..a co do kamerzysty narazie najbardziej przykuł uwagę ck-studio.. razem kam i foto to by było 5 tysięcy i niewiem czy to tak drogo i dlatego chciałam poczytać wasze opinie ![]() Edytowane przez koolorowana Czas edycji: 2016-01-12 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Aparaty jednorazowe są na klisze :P Już chyba wszyscy zapomnieli o takiej technice :P potem dajesz do wywołania :P I masz niespodziankę przy okazji - co tam wyszło :P Ile? Jak masz okrągłe stoły to 1 na stół, a jak prostokatne, to i tak 1 na 10 osób myslę, że ok ![]() Najpóźniej powinnaś zaprosić gości 3 m-ce przed uważam. I na miesiąc przed ustalić odpowiedź. Ale to już naprawdę najpóźniej. Im wcześniej to zrobisz, to tym szybciej "zaklepiesz" sobie termin w rodzinie i wśród znajomych. Zwłaszcza w wakacje ma to znaczenie, zresztą generalnie w "weselnym" okresie. Cytat:
My też nie pisaliśmy, że z dziećmi, nie mówiliśmy nic o dzieciach a i tak każdy uznał, że dzieci są ok. Z tym, że tak jak pisałam. Te dzieciaki są z nami blisko i serce by im pękło, gdybyśmy im powiedzieli, że nie mogą przyjść. Ale np. moja siostra cioteczna, z którą nie utrzymujemy prawie żadnych kontaktów, a jej córki nie znaliśmy wcale, zapytała wprost, czy z dzieckiem może przyjść, czy nie. I czy w ogóle będą jakieś dzieci, bo jakby miała byc sama, to też bez sensu. Ale przynajmniej zapytała, a nie przyszła z córką. U nas dzieci były super, naprawdę ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.