Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVIII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-11, 13:20   #3541
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVIII

Cytat:
Napisane przez apple1602 Pokaż wiadomość
A ja znam wujka koleżanki ojca mojego brata, który też umarł Co to ma do rzeczy? Wszyscy na coś chorują. Niektórzy są po prostu niezdiagnozowani.
Gratuluję podejscia. Ja bym jednak wolala, zeby moja siostra/corka/kolezanka zwracala uwage na skutki uboczne antykoncepcji hormonalnej i miala na uwadze wszelkie niepokojące objawy. Mnostwo mlodych dziewczyn nie czyta ulotek, a lekarze nie robią badan. A takie podejscie jest niebezpieczne. Czepiacie sie o byle G
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 13:24   #3542
kobea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Też rozkminiam co autor miał na myśli.
Cytat:
A ja znam wujka koleżanki ojca mojego brata, który też umarł Co to ma do rzeczy? Wszyscy na coś chorują. Niektórzy są po prostu niezdiagnozowani.
To fajnie
kobea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 13:24   #3543
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem że sekcja zwłok tak wykazała. Ale te moje znajome ryzykują.. latają ciągle
W ulotkach tabletek powinno być "zakaz latania samolotami".
Az mi cisnienie skacze. No stwierdzili dziewczynie zator i brala tabletki hormonalne, KTORYCH SIE NIE BIERZE przy problemach z krzepliwoscia krwi. Widocznie nie wiedziala, ze ma z tym problem. Lot samolotem pogorszyl sprawe i tyle. Czego nie rozumiesz?
Stary 2015-07-11, 13:26   #3544
apple1602
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Gratuluję podejscia. Ja bym jednak wolala, zeby moja siostra/corka/kolezanka zwracala uwage na skutki uboczne antykoncepcji hormonalnej i miala na uwadze wszelkie niepokojące objawy. Mnostwo mlodych dziewczyn nie czyta ulotek, a lekarze nie robią badan. A takie podejscie jest niebezpieczne. Czepiacie sie o byle G
Nie mówiłam o NIE CZYTANIU ulotek tylko o tym, że gro osób nawet nie zdaje sobie sprawy na co choruje, a nie zawsze przebiega to objawowo, czasami może być za późno.
apple1602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 13:26   #3545
201607131106
Konto usunięte

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52048663]Między Bogiem a prawdą, to ja chyba też nie. Zresztą po żadnej vlogerce bym się tego nie spodziewała. Callmeblondiee jeździ do Berlina, żeby sobie przywieźć plastikowy kubek z Primarka. Kwestia priorytetów. Jedni podróżują dla doznań i wspomnień, inni żeby zrobić haul.[/QUOTE]

Nie potępiam takiego podejścia, przecież każdy sobie podróżuje, po co chce. Trochę tylko #heheszki #śmieszki, że te nasze gwiazdki są takie przewidywalne.
Ja tam też lubię robić zakupy na wyjazdach, ale umówmy się - to nie jest jedyny cel i pierwszym miejscem, na które się rzucam, na pewno nie jest centrum handlowe. Umówmy się - nie żyjemy w lepiankach, w Polsce też są sklepy WOOOOOOOOW... :P

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2015-07-11 o 13:28
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 13:27   #3546
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mówiłam o NIE CZYTANIU ulotek tylko o tym, że gro osób nawet nie zdaje sobie sprawy na co choruje, a nie zawsze przebiega to objawowo, czasami może być za późno.
Bo lekarze nie robią badan. I o tym pisalam.
Stary 2015-07-11, 13:27   #3547
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Nie potępiam takiego podejścia, przecież każdy sobie podróżuje, po co chce. Trochę tylko #heheszki #śmieszki, że te nasze gwiazdki są takie przewidywalne.
Ja tam też lubię robić zakupy na wyjazdach, ale umówmy się - to nie jest jedyny cel i pierwszym miejscem, na które się rzucam na pewno nie jest centrum handlowe. Umówmy się - nie żyjemy w lepiankach, w Polsce też są sklepy WOOOOOOOOW... :P
O to mi chodzi. Nie wiedziałam jak to ubrać w słowa i wyszło mi to nieudolnie, ale zgadzam się z Tobą.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-11, 13:28   #3548
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Az mi cisnienie skacze. No stwierdzili dziewczynie zator i brala tabletki hormonalne, KTORYCH SIE NIE BIERZE przy problemach z krzepliwoscia krwi. Widocznie nie wiedziala, ze ma z tym problem. Lot samolotem pogorszyl sprawe i tyle. Czego nie rozumiesz?
ręcę opadają do piwnicy, jednym słowem. bez tak daleko idącej nieświadomości służba zdrowia miałaby połowę mniej roboty.. zresztą tak jest w każdej dziedzinie życia, a jak już coś sie dzieje to pretensje i wina wszystkich tylko nie tej osoby
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 13:29   #3549
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Szczypiorek Szusz...

Jakoś mnie nie dziwią jej helowe ubrania, helowe jedzenie i helowe wszystko, bo takich pańć jest tam mnóstwo - wieku 16-40. Szusz niczym się przecież nie wyróżnia. Od rana rajd po surfshopach, żeby dokupić piąte spodenki Roxy i obowiązkowo wielką czapkę z pomponem, potem stylizacja dres + kors na kempingu, wieczorem prostowanie włosów we wspólnej łazience. taki urok tego miejsca. :P Można przywyknąć. Jest naprawdę mnóstwo ludzi, którzy jadą tam na całe lato, bo na przykład mogą pracować mobilnie. Ludzie sobie na przykład biorą swoje pralki z domu i stawiają w przyczepie. :P Do tego nawet z Łodzi jest super dojazd, można pojechać na weekend czy na kilka dni bez bólu.

Bogumiła Siedlecka-Goślicka już zalicza najważniejsze punkty w Berlinie:
https://instagram.com/p/4-NoD2KlPi/

Smutne to życie naszych vlogerek: kawki, kfc, centra handlowe...

"reszta naszego wyjazdu będzie przeznaczona na zwiedzaniu i spędzaniu czasu z siostrą "Jaaaaaaaaaaaaaaaaasne.
nigdy nie zrozumiem szału na żele balea i targania ich w walizach do polski po pobycie zagranico
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 13:29   #3550
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Dla mnie przyjaźń Karoliny z Weroniką jest już bardziej ineteresująca niż ich chęć posiadania potomstwa
Dla mnie też

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
to nie zdziwienie, to nieświadomość, która potem niejednokrotnie prowadzi do takich czy innych problemów ze zdrowiem
mnie dziwi że można takich rzeczy nie wiedzieć.

Ja nie wiedziałam, bo nigdy nie interesowałam się antykoncepcją hormonalną aż tak bardzo, nie było mi to potrzebne, a wiadomo że w Polsce to takie rzeczy tylko na własną rękę, w szkole nie będzie o tym mowy. Dzięki, na pewno przyda mi się taka informacja

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2015-07-11 o 13:31
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 13:30   #3551
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
nigdy nie zrozumiem szału na żele balea i targania ich w walizach do polski po pobycie zagranico

Ja nigdy nie miałam, nie wiem, nie znam się, ale to nie jest przypadkiem mniej więcej to samo, co ISANA?
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 13:30   #3552
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SympatycznyAtrament Pokaż wiadomość
Widocznie u dziewczyny do zakrzepicy przyczyniła się antykoncepcja hormonalna, przecież wszędzie informują o takiej możliwości. Czemu Was to dziwi?
Mnie to nie dziwi. Dziwi mnie że koleżanka od razu połączyła antykoncepcje z lotem i śmiercią. Miliony kobiet latają, stosują antykoncepcję i żyją.

Cytat:
to nie zdziwienie, to nieświadomość, która potem niejednokrotnie prowadzi do takich czy innych problemów ze zdrowiem
mnie dziwi że można takich rzeczy nie wiedzieć.
Zdziwię Cię może, ale jestem bardzo poinformowana. Zakrzepica daje objawy. Znajome mi mówily mam bóle lydek, chyba magnezu brak, mam bole w rękach it. A petm ups.. zakrzepica. Ale antykoncepcja nie jest jedynym czynnikiem wplywającym na powstanie zakrzepicy . Mnie zdziwiło, że koleżanka napisała, że laska leciała samolotem, brała tabsy i dostała zatoru. Mogła go dostać we śnie, stojąc w kolejce i w wielu innych sytuacjach a nawet bez lotu samolotem. I to, że to był zatpr płucny to też loteriada. U jednego skrzep krwi akurat zrobi zator w płucach a u drugiego doprowadzi do udaru. Zawsze mnie denerwują takie diagnozy szybkie. Można gadać bez końca. Poniosło mnie sorry.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 13:30   #3553
Munkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny! Luzujemy portki

Swoją drogą - większość tutaj chwali sobie vlogerki, które nie pokazują mężów/dzieci/większości życia osobistego, ale jak partner jakiejkolwiek gdzieś mignie, to zaraz jest - 'gdzie?', 'a w jakim filmie?', 'w której minucie?' zabawne dosyć

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2015-07-11 o 13:32
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 13:30   #3554
kobea
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem że sekcja zwłok tak wykazała. Ale te moje znajome ryzykują.. latają ciągle
W ulotkach tabletek powinno być "zakaz latania samolotami".
Mówił mi o tym jej dziadek który jest profesorem patofizjologii na UJ. Dziewczyna wcześniej nie miała żadnych problemów z krzepliwością. Nie rozsiewam żadnych plot o przyczynie śmierci maddinki tylko napisałam że tez znałam przypadek młodej osoby która zmarła na zator płucny.
Stary 2015-07-11, 13:31   #3555
201605301111
Konto usunięte

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52048663]Między Bogiem a prawdą, to ja chyba też nie. Zresztą po żadnej vlogerce bym się tego nie spodziewała. Callmeblondiee jeździ do Berlina, żeby sobie przywieźć plastikowy kubek z Primarka. Kwestia priorytetów. Jedni podróżują dla doznań i wspomnień, inni żeby zrobić haul.[/QUOTE]

CMB to jeździ do hoteli chyba jest w Londynie znowu, przeczuwam kolejny hotelowy post :P

Dobra, czepiam sie teraz ale po prostu preferuje totalnie inny styl podróżowania xd
Stary 2015-07-11, 13:33   #3556
Munkaa
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52048627]Prawda. Byc w Berlinie i za pierwszy punkt wycieczki obrac Primark i DM [/QUOTE]

Tego nie rozumiem jeszcze bardziej niż ciekawości związanej z dzieciakami. Boniu, BERLIN! Te osiedla, msakra - wiele bym dała, a te się po sklepach wożą
Stary 2015-07-11, 13:33   #3557
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Ja tam też lubię robić zakupy na wyjazdach, ale umówmy się - to nie jest jedyny cel i pierwszym miejscem, na które się rzucam, na pewno nie jest centrum handlowe. Umówmy się - nie żyjemy w lepiankach, w Polsce też są sklepy WOOOOOOOOW... :P
w punkt
myślę dokładnie to samo
Stary 2015-07-11, 13:33   #3558
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to nie dziwi. Dziwi mnie że koleżanka od razu połączyła antykoncepcje z lotem i śmiercią. Miliony kobiet latają, stosują antykoncepcję i żyją.
pierwszy raz słyszysz o takim przypadku? jak nie było objawów i po podróży samolotem coś takiego się dzieje to myślę, że z dużym prawdopodobieństwem ( nie jestem lekarzem wiec nie określe z jakim) można stwierdzić, że jakby nie poleciała to by przeżyła.
Stary 2015-07-11, 13:33   #3559
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Ja od siebie dodam, że można nie mieć problemów z krzepliwością przez pewien czas, nawet jak się nie bierze tabletek. Ja zawsze byłam z tych "swiadomych" osób, regularne badania łącznie z krzepliwością, próbami wątrobowymi, wszystko fajnie, a i tak odstawiłam tabletki ze względu na ból nogi, który dla mnie oznaczał tylko jedno. Ja miałam na tyle rozumu, że zareagowałam szybko, odstawiłam tabletki natychmiastowo i objawy ustąpiły. A ile jest takich dziewczyn, które ignorują takie objawy? Ewentualnie łykają magnez, albo kojarzą taki ból np. z przeforsowaną łydką. Ja brałam tabletki 2 lata i było ok, to nie tak, że trafiło mnie od razu.

Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Czas edycji: 2015-07-11 o 13:35
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-11, 13:34   #3560
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest główny problem - właśnie to. No i oczywiście brak rzetelnej edukacji dotyczącej antykoncepcji, zastąpionej powielaniem mitów i bzdur.
Stary 2015-07-11, 13:34   #3561
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Ja nigdy nie miałam, nie wiem, nie znam się, ale to nie jest przypadkiem mniej więcej to samo, co ISANA?
da dla mnie dokładnie to samo, temu tego nie czaje
zapachy mogą byc spoko dla niektórych, jak ktos lubi, ale tez szału nie ma szczerze mówiąc
wolę tachać ciekawsze kosmetyki niz żel pod prysznic o zapachu truskawki
Stary 2015-07-11, 13:35   #3562
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
A JA O TYM WIEM! Zależy mi na swoim zdrowiu i sama sobie robiłam takie badania molestując lekarza. Dlatego zanim się zacznie brać tabletki to warto trochę poczytać i sprawdzić czy nie ma sie tych problemów z krzpliwością, o ktorych mówisz.
Stary 2015-07-11, 13:37   #3563
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Tego nie rozumiem jeszcze bardziej niż ciekawości związanej z dzieciakami. Boniu, BERLIN! Te osiedla, msakra - wiele bym dała, a te się po sklepach wożą
jak wszystko dobrze pójdzie to moze sobie pooglądam w sierpniu #czocherchwalipieta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-11, 13:37   #3564
kobea
Zadomowienie

Cytat:

Zdziwię Cię może, ale jestem bardzo poinformowana. Zakrzepica daje objawy. Znajome mi mówily mam bóle lydek, chyba magnezu brak, mam bole w rękach it. A petm ups.. zakrzepica. Ale antykoncepcja nie jest jedynym czynnikiem wplywającym na powstanie zakrzepicy . Mnie zdziwiło, że koleżanka napisała, że laska leciała samolotem, brała tabsy i dostała zatoru. Mogła go dostać we śnie, stojąc w kolejce i w wielu innych sytuacjach a nawet bez lotu samolotem. I to, że to był zatpr płucny to też loteriada. U jednego skrzep krwi akurat zrobi zator w płucach a u drugiego doprowadzi do udaru. Zawsze mnie denerwują takie diagnozy szybkie. Można gadać bez końca. Poniosło mnie sorry.
Dlatego profilaktycznie bierze się aspirynę przed lotem przy antykoncepcji
Stary 2015-07-11, 13:39   #3565
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kobea Pokaż wiadomość
Mówił mi o tym jej dziadek który jest profesorem patofizjologii na UJ. Dziewczyna wcześniej nie miała żadnych problemów z krzepliwością. Nie rozsiewam żadnych plot o przyczynie śmierci maddinki tylko napisałam że tez znałam przypadek młodej osoby która zmarła na zator płucny.
Rozumiem mi chodzilo jedynie o stwierdzenie, że leciała i brała tabletki hormonalne i dlatego dostała zatoru. Kumam, że takie przypadki są, ale nie tyczy się to każdej osoby która lata z tabsami. Bo odebrałam Twoj wpis tak, przy tabsach nie wolno latać. Mam nadzieję, że mnie teraz zakumałaś
Stary 2015-07-11, 13:39   #3566
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest główny problem - właśnie to. No i oczywiście brak rzetelnej edukacji dotyczącej antykoncepcji, zastąpionej powielaniem mitów i bzdur.
ale pytają o to przynajmniej ja mam takie doświadczenia. w związku z tym, zawsze to jakiś sygnał i możliwość pochylenia się nad sprawdzeniem, na własną rękę, czy nam nic nie dolega w tym zakresie. no i tak jak wyżej koleżanka napisała - reagowanie na dziwne, nowe objawy, tylko tutaj też kwestia świadomości do czego może prowadzić ból w nodze np.
Stary 2015-07-11, 13:39   #3567
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
jak wszystko dobrze pójdzie to moze sobie pooglądam w sierpniu #czocherchwalipieta
Z A Z D R O. Ale może ja w sierpniu pooglądam Pragę, więc nie marudzę <3 Hotel Krystal <3 <3 <3 I ogrom postmoderny!
Stary 2015-07-11, 13:40   #3568
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kobea Pokaż wiadomość
Dlatego profilaktycznie bierze się aspirynę przed lotem przy antykoncepcji
Tak wiem, ostatnio nawet mowiłam o tym kuzynce, bo lata kilka razy w roku. Uslyszałam "lot 2.5 godz. co Ty pierniczysz"
Stary 2015-07-11, 13:42   #3569
Takajakaya
Wtajemniczenie

https://www.youtube.com/watch?v=zyj0_zpqmcw odkopałam jakiś stary filmik Pani Bogusi o organizacji toaletki, za bardzo jej nie oglądam, ale z tego co sądziłam po waszych opowieściach ma sensowne podejście do kosmetyków. A tu też masa tuszy do rzęs np. Wiadomo, trzeba je zmieniać co kilka miesięcy, po co więc mieć 15 naraz....

Za to lubię CMB, bo nie ma tego tyle i stara się wszystko zużywać na bieżąco. Sama mam masę wszystkiego, ale cały czas staram się dążyć do większego minimalizmu. Choć obecnie nie mogę, bo moja pielęgnacja z pewnych względów zmieniła się o 180 stopni... Wszystkie zapasy muszą czekać...i wtedy doszłam do wniosku po chol...ę mi tyle tego było a teraz leży. Nie wiem czy dojdę kiedyś do posiadania chociażby tylko trzech balsamów na raz, ale mam nadzieję. Zresztą co nie oglądam czyjejś toaletki na YT, to 10 róży, 20 pudrów, podkładów... matko.

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 13:43   #3570
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
ale pytają o to przynajmniej ja mam takie doświadczenia. w związku z tym, zawsze to jakiś sygnał i możliwość pochylenia się nad sprawdzeniem, na własną rękę, czy nam nic nie dolega w tym zakresie. no i tak jak wyżej koleżanka napisała - reagowanie na dziwne, nowe objawy, tylko tutaj też kwestia świadomości do czego może prowadzić ból w nodze np.
Właśnie tak jak mówisz, ludzie nie reagują na takie "pierdoły". Najgorsze to jest chyba lenistwo, ktore prowadzi do tej niewiedzy. A usiąść, poczytać i zastanowić się, nie jest chyba aż tak ciężko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości