Razem do Sylwestra schudniemy :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-20, 10:48   #3541
Butterfly_27
Zakorzenienie

Dot.: Razem do Sylwestra schudniemy :)

Daguś Uwielbiam storczyki, też widziałam przeróżne w palmiarni Moje biedne storczyki musiałam całe gałązki poobcinać, bo były chore, teraz w końcu odżyły i mają kwiatki
Już środa
Aguś Ładna dzisiaj pogoda, wybierasz się na kijaszki?
Dobrze, że z Syską wszystko ok
Beatka Zdrówka No tak tylko Polacy tak robią, jak chorzy to i tak do pracy chodzą, a Niemcy jak ich tylko katarek złapie to już po L4 lecą i w domu siedzą

Melduję zaliczony rowerek, w sumie 215min (98,2km)
A jutro przez 3 dni idę biegać i robię killera lub skalpel
Butterfly_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:32   #3542
agafisia
Zakorzenienie

hejka
madzia -u mnie pogoda brzydka i zimno ale nie pada nie dzisiaj jak mój wróci to na działe śmigamy...z ćwiczeń to mam w planie zrobić ze 150 pierogów zaraz się zabieram robię z mięskiem,kapustą i pieczarkami oooo słonko wychodzi
beatka-zdrowiej mała w końcu jakieś plany na urodziny?

agafisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:41   #3543
Butterfly_27
Zakorzenienie

Aguś Mrozisz takie pierożki? Uwielbiam jeść pierożki, robić nawet też, ale jak chcę je zamrozić to się sklejają, także nie próbuję. Znajoma mi ostatnio powiedziała, że jak chcę pierogi zamrozić to muszę je lekko podgotować, ty też tak robisz?
Stary 2016-04-20, 12:46   #3544
agafisia
Zakorzenienie

madzia-nie lubię mrożonych...zrobię na 2 dni a resztę pewnie rozdam...mama już zacierała ręce
jak chcę przechować żeby się nie posklejały to normalnie gotuje a potem rozkładam na papierze do pieczenia na dużych blachach tak zeby sie nie dotykały i jak wyschną to przekładam na drugą stronę...wkładam do pojemnika i kazdą warstwę przesmarowuję tłuszczem...wtedy sie nie sklejają...nie cierpię jak się sklejają...dobra uciekam klepać

Stary 2016-04-20, 13:14   #3545
bejata440
Zakorzenienie

Madzia ja juz siedziałam w domu na chorobowym nawet bez kataru, wiec nie tylko Niemcy tak robią. A chodze do pracy tylko ze względu na projekt ktory chce ukończyć przed 1.06 - a wtedy zmienić stanowisko No i lepiej sie czuje gdy cos działam bo w domu nie robiłam nic. A zbyt długo nie wytrzymam nic nie czyniąc ;(

Chyba z przyjaciółmi cos na weekend sie porobi, gdzies wyjedzie. Ja nikogo nie zapraszam, oni przyjdą sami ;p
Stary 2016-04-20, 13:55   #3546
aza3994
Zakorzenienie

Madzia super aktywnosc ja czasem mroze pierogi - obgotowuje je, wyjmuje, stygna, w zamrazalniku rozkladam papier do pieczenia i ukladam pojedynczo przesmarowane olejem pierogi, jak sie zetna lekko to na druga stronę a potem wrzucam juz do reklamowki - wtedy nic sie nie lepia, nie rozwalaja

Aga 150 pierogow to duuuuuzoooo! Powodzenia w lepieniu

Beatka zdrowka mala koncz te projekty i zamykaj ten rozdzial ze sobą

Jutro miałam miec kolosa, ale grupa przelozyla, wiec mam tylko 1 wyklad , na ktory nie pojde chyba i juz mam weekendzik bo w piatek mam dziekańskie, super

Dzis jem ładnie, jestem grzeczna w planach troche przysiadow, brzuszkow, pajacykow yak żeby zalapac troche ruchu a palucha nie uszkodzic mocniej

3/2017
aza3994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 14:40   #3547
ania8628
Zadomowienie

Hej dziewczyny.

Beatka A u Ciebie w pracy jeszcze nic się nie domyślaja ze Ty i eM jesteście parą?

Aga ja też dziś planuje działkę. Wczoraj nie byłam bo strasznie u nas wiało. Dziś też trochę wieje, ale chociaż słońce świeci.

Edytowane przez ania8628
Czas edycji: 2016-04-20 o 14:41
ania8628 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 17:17   #3548
aza3994
Zakorzenienie

U mnie pogoda chora - swieci slonce, pada deszcz i wieje, ze łeb chce urwac. Zimno mi i nieprzyjemnie, wieczorem jade do M sie zagrzac

3/2017
aza3994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 17:21   #3549
Butterfly_27
Zakorzenienie

Aguś I potem takie wkładasz do lodówki? Ile mogą czasu tak być? Pewnie tylko ze 2 dni
Beatka No dobra, bo ty to prawie Niemka jesteś Ja to nie pamiętam, żebym kiedykolwiek przeleżała w łóżku z powodu choroby
Daguś Dzięki, zastosuję tą metodę

A mi się dzisiaj nudzi i wymyślam sobie różne ozdoby do domciu Zrobiłam dzisiaj obiad z 2 dań, rosół, kluski, kotlety, fasolkę szparagową, kompot, chlebek upiekłam na kolację i na deser owoce w galaretce

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Aaa żeby nie było, to wszystko nie dla mnie
Stary 2016-04-20, 18:05   #3550
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aza3994 Pokaż wiadomość
U mnie pogoda chora - swieci slonce, pada deszcz i wieje, ze łeb chce urwac. Zimno mi i nieprzyjemnie, wieczorem jade do M sie zagrzac
No pogoda dzisiaj u nas w cały świat
A ja czekam właśnie na mojego brata i idziemy biegać nie wiem co z tego wyjdzie w taką pogodę,ale twardym trzeba być
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 18:39   #3551
agafisia
Zakorzenienie

a u mnie się wypogodziło jutro ma być pięknie teraz zimno jest ale świeci słonko a weekend deszcz wiatr i mróz...
byliśmy na działce chwile cośtam podłubac ale zimno i sie szybko zmyliśmy

beatka-zdrowiej
daga-nie zrobiłam 150 bo mi sie z małymi nie chciało bawić zrobiłam większe i wyszło 60 połowa już zjedzona-ale wyszły pyszne
dobry sposób na mrożenie
a grzej sie grzej:P
madzia-ja zakrywam folią żeby lodówka nie smierdziała, albo wsadzam do pojemnika i na drugi dzień mam...więcej raczej nie stały...babka w pierogarni kiedyś mówiła że najlepiej takie na drugi dzień na chwilke wrzucić na wrzątek i bedą odgrzane jak świeże... tak własnie robię no chyba że ruskie to wtedy na patelnie na chrupką skórkę robie
ale masz dziś zajęć rozglądałam sie za fasolką szparagową ale jeszcze ni ma u nas...
andzia89-brawo
andzia86-ja juz prawie wszystko posiałam...dziś lilie sadziłam-mam nadzieje że nie zmarzną...jeszcze mi zostało do posiania fasolka,cukinia,dynia no i pomidory do szklarni ale to w połowie maja jakoś będzie...i mieczyki musze posadzić ale też jeszcze zaczekam fajnie na działeczce posiedzieć-drzewka już niektóre kwitną, tulipanki kolorowe...pies usmiechnięty w trawie się tarza

Stary 2016-04-20, 20:34   #3552
sysa09
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny Przepraszam, ze was zaniedbalam ale gorszy czas mam teraz

Wystarczy zrobic tsh, ft3, ft4, jesli cos jest nie tak to ktorys wyjdzie podwyzszony na 100%. U mnie juz tsh bylo bardzo podwyzszone.

Bardzo zimno dzisiaj, 3 stopnie rano, zima !

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Waga z poniedzialku: 62,1kg
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 20:38   #3553
bejata440
Zakorzenienie

Oj Aza - lubiłam te dziekańskie, przekładanie wymyślanie ;p
Jak twoja zaplanowana aktywność ? porobilas cos?

Aniu - jest pare osob ktore wiedza, widzą, domyślają sie oczywiście , ale nikt nie pyta wprost.

Madzia - korzystam z prawa po prostu ;p oj jak mnie rozkłada to na maxa. A poza tym nigdy nie chorowałam.. A tu nagle opryszczka, alergia, gardło i uszy chore. Masakra.
Mi sie jeszcze aż tak nie nudziło - jak sie nudzi to zazwyczaj ide na zakupy lub kupuje na amazon.
U mnie dzisiaj upał był. Z pracy wyszliśmy o 14 , kupiliśmy co nie co. I do 19 na tarasie
Pozniej zamówiłam jedzenie od italieńców i teraz po prysznicu gnije na kanapie. Kwiecień to mega leniwy miesiac dla mnie nic a nic nie robie. Ale to te głupie choróbsko !
Musze w koncu swoje mieszkanie wypowiedzieć..
Buziaczki
Stary 2016-04-20, 21:48   #3554
_Malbora_
Raczkowanie

Aga Jak ja uwielbiam pierogi!!!
Kiedyś moja mama się zawzięła i powiedziała, że mnie i mojego brata tak nakarmi pierogami, że nam się odechce. Przez miesiąc jedliśmy je dzień w dzień... i się nie odechciało

Ja własnie wróciłam z biegania zrobiłam koło 3 km i po powrocie serie ćwiczeń na brzuch

Zrobiłam dziś zakupy w Lidlu, skusiłam się kupić po raz pierwszy ser ricotta, czy któraś z was używała do czegoś?

Chudniemy!
64,5 - 63,5 - 62- 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56 - 55 - 54

_Malbora_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 21:55   #3555
agafisia
Zakorzenienie

malborka-haha to żeście załatwili mamę biedna się narobiła
daj znać jak ten ser smakuje bo też się czaje
ale pobiegałaś-jak sie czujesz?

Stary 2016-04-21, 06:57   #3556
Butterfly_27
Zakorzenienie

Ania89 I jak bieganie? Fajnie, że masz z kim pobiegać A ja jakoś ostatnio nie umiem się zmobilizować do biegania
Aguś No właśnie, zimno i świeci słonko. Wczoraj słońce świeciło, byliśmy z dzieciakami na placu zabaw i troche zmarzłam, a miałam ciepły sweter i kurtkę
Ja uwielbiam pierożki, ale boję się je zrobić, żeby mnie nie kusiły ooo tak tak, takie przysmażane pierożki z chrupiącą skórką też uwielbiam Nie kuś, bo ja już 4 dzień mam diety South Beach i jak narazie ładnie jem i mnie nic nie korci
Tutaj jest już fasolka szparagowa, ale chyba z innego kraju i dość droga. Za pół kilo chyba 2 euro dałam.
Syska Każdy ma gorsze dni, także trzymaj się cieplutko i oby szybko było lepiej
Beatka ooo a ja myślałam, że wszyscy wiedzą o waszym związku Moją córę właśnie od 2 dni złapała opryszczka. Znasz jakąś dobrą maść w De, można ją kupić bez recepty czy muszę się z nią do lekarza wybrać?
Malbora hehe dobre, to się mama narobiła tych pierogów
Też uwielbiam pierożki. Często sama robiłam jak jeszcze w Pl mieszkałam, a że było nas dużo to musiałam ich zrobić sporo Jak jeździłam do TŻta na studia to tam była fajna pierogarnia, domowe pierożki i naprawdę tanio, mnóstwo ludzi tam chodziło My tam zaglądaliśmy 1-2 razy w tygodniu i mi się nie znudziły Ooo gratuluje biegania Ja mam coś lenia do biegania, zimno mi jak wychodzę, za bardzo codziennie wieje
Nie używałam w życiu tego sera, ale też ostatnio za mną chodzi, wszędzie w sklepach dyskontowych tylko czytam ser ricotta Jak ci posmakuje to daj znać

Melduję zaliczony rowerek 100min (44,4km).

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

A ja wagowo wracam na dobre tory, dzisiaj na wadze zobaczyłam równe 58kh Dieta mi służy, ale o tym przekonam się w poniedziałek, wtedy znowu się zważę Będzie trudny weekend
Stary 2016-04-21, 07:02   #3557
Zuza_kg
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki,
u nas dziś pierwszy dzień bez wiatru. Jest dosyć chłodno ale słoneczko świeci. Mam nadzieje, że w końcu zrobi się cieplej.
Byłam wczoraj na kawie u koleżanki i pytała mnie czy chodzę z kijami bo ona by przy mnie truchtała jakbym szła. Fajnie - będzie większa motywacja i ktoś do pogadania. Chciałabym sobie tak ze trzy razy w tyg. chodzić. Najtrudniej zacząć...

I walczę dalej aby utrzymać wagę

13.10.2017
Zuza_kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 07:19   #3558
bejata440
Zakorzenienie

Dzien dobry Wam u mnie z rana mroźno i 4st ale Słońce juz ostro daje po oczach zza gór wiec bedzie piekna pogoda!

Malbora ciesze sie ze pobiegalas i zrobiłaś brzuch !

Madzia - moze i wiedza ale nie ma rozmow czy plotek. Jest spokojnie

Zuza u mnie w miasteczku w Pl jest taka parka ze jedna kijki druga truchcik!

Ja dzisiaj pierwszy raz bez bólu uszu sie obudziłam, wiec jest duzo lepiej. Pije kawe wlasnie w pracy, zaraz popatrzę co by tu popracować.milego dnia !
Stary 2016-04-21, 12:04   #3559
ania8628
Zadomowienie

Cześć dziewczęta!

Zuza u nas też dziś taka pogoda - niby słońce, ale trochę chłodno bo wieje wiatr....
Beatka Ty tak od razu po przyjściu do pracy pijesz kawkę? Ja dopiero około 10 - 10,30.

Byłam wczoraj na działce, poćwiczyłam też ładnie, ale na wadze bez zmian... Dzisiaj muszę zostać dłużej w pracy więc nie wiem czy dam radę na działkę pójść....

Miłego dnia dziewczynki

Stary 2016-04-21, 12:37   #3560
bejata440
Zakorzenienie

Aniu pierwsze co robie w pracy to szukam swojego kubka i podstawiam pod maszynę do kawy i lece sie rozbierać
Bedą nam okna z siatkami na muchy i przeciw alergii zakładać !
Stary 2016-04-21, 13:12   #3561
Aniaa_89
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Przepraszam, ze was zaniedbalam ale gorszy czas mam teraz

w końcu gorszy okres minie, główka do góry

Cytat:
Napisane przez _Malbora_ Pokaż wiadomość
Kiedyś moja mama się zawzięła i powiedziała, że mnie i mojego brata tak nakarmi pierogami, że nam się odechce. Przez miesiąc jedliśmy je dzień w dzień... i się nie odechciało

Ja własnie wróciłam z biegania zrobiłam koło 3 km i po powrocie serie ćwiczeń na brzuch
nieźle

super

Cytat:
Napisane przez Butterfly_27 Pokaż wiadomość
Ania89 I jak bieganie? Fajnie, że masz z kim pobiegać A ja jakoś ostatnio nie umiem się zmobilizować do biegania

Melduję zaliczony rowerek 100min (44,4km).

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

A ja wagowo wracam na dobre tory, dzisiaj na wadze zobaczyłam równe 58kh Dieta mi służy, ale o tym przekonam się w poniedziałek, wtedy znowu się zważę Będzie trudny weekend
no z kimś zawsze raźniej, czasem brata uda mi się wyciągnąć, z TŻtem też ostatnio ze dwa razy byłam. No ale zazwyczaj jednak biegam sama

wczoraj z bratem ok 30min biegania -4,45km i mój osobisty sukces, byłam lepsza niż brat! zawsze to ja potrzebowałam przerwy na marsz, a tym razem to on narzucał przerwy, coś nie był w formie potem jeszcze pojeździłam 15min na rowerku stacjonarnym

dzisiaj rano też się zebrałam i poszłam biegać choć ciężko było, bo taki wiatr, że masakra a jak wracałam to centralnie pod wiatr biegłam i tak wiało, że aż łzy z oczu mi leciały no ciężko strasznie, ale dałam radę także 35min biegania-ok 5km. W domu jeszcze potem rowerek, brzuch i twister

za rowerek. I super waga!

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj pierwszy raz bez bólu uszu sie obudziłam, wiec jest duzo lepiej. Pije kawe wlasnie w pracy, zaraz popatrzę co by tu popracować.milego dnia !
super, że w końcu przechodzi i lepiej się czujesz

Edytowane przez Aniaa_89
Czas edycji: 2016-04-21 o 13:17
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:15   #3562
sysa09
Zakorzenienie

Hej, hej
Ladna pogoda dzisiaj, wrocilam z pracy, ide z psem na zewnatrz
Dziewczynki, buziam i gratuluje cwiczen
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:40   #3563
Butterfly_27
Zakorzenienie

Beatka haha ja mam tak samo. Wstaję i pierwsze po co idę to kawę sobie zrobić
Ania89 Fajnie jest z kimś pobiegać, raźniej Ja w Pl zawsze z kimś biegałam, raz z siostrą, raz z bratem a raz z TŻtem A tutaj niestety nie mam takiej możliwości. I też jestm szybsza od nich wszystkich, a nie biegam wcale tak szybko

Ja mogę zameldować jedynie kolejny rowerek 95min (41,3km) i do tego Tiffany (17min)
Stary 2016-04-21, 16:23   #3564
agafisia
Zakorzenienie

hej rybki
madzia-ja robię pół na pół z mąki zwykłej i pełnoziarnistej jak dałam pieczarki, kapustę i ugotowane mięsko to wcale nie było tak niezdrowo ani tłusto
w aptekach pełno różności na opryszczkę bez recepty można kupić-kup jej bo na pewno ją swędzi i boli
sysa-pies zadowolony na pewno
zuza-to świetnie że koleżanka bedzie z tobą chodzić-razem raźniej i można sie na wzajem z domu wyciągać...zacznij a zobaczysz ze pójdzie ładnie i będziesz chciała więcej

ja dziś dzień plotkary mam najpierw na ploty u mamy potem z przyszłą teściową-zaraz na działke bo dziś baaardzo pięknie jest...a jutro znowu ma być zimno...buziole

Stary 2016-04-22, 08:06   #3565
Zuza_kg
Zakorzenienie

cześć dziewczynki
u nas znowu wiatr wieje i wyje okropnie brrrr....

I walczę dalej aby utrzymać wagę

13.10.2017
Zuza_kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 08:37   #3566
Butterfly_27
Zakorzenienie

Aguś ooo nie pomyślałam, że można zrobić pierożki z mąki pełnoziarnistej, smaczne są? Chętnie wypróbuję
Mam maść na opryszczkę, pare miesięcy temu dla siebie kupowałam Hehe ty gaduło

Zuzka Właśnie, znowu tak zimno na dworze. Ja dzisiaj z rana poszłam po bułeczki, czułam się jakby zimna do nas wróciła, brrrrr

Chyba w tym tygodniu jeszcze nie pobiegam, skoro jest tak zimno Zaliczyłam rowerek 90min (40,2km) Już nie mam tak nadętego bębola Jak wytrwam weekend to się będę cieszyć pewnie kolejnym małym spadkiem wagi Już czuję go nieco mniejszy
Stary 2016-04-22, 08:50   #3567
ania8628
Zadomowienie

Cześć!!

Madzia a kiedy wy macie tą komunię? My idziemy 1 maja do chrześniaczki - ma być ponoć zimno....
A ty masz jakiś żakiecik na tą sukienkę jakby była nieładna pogoda?

Stary 2016-04-22, 11:51   #3568
Butterfly_27
Zakorzenienie

Ania86 my mamy pod koniec maja. No właśnie nie mam żadnego żakietu, tylko bolerko Jak coś to mam elegancki płaszczyk.
Stary 2016-04-22, 12:14   #3569
ania8628
Zadomowienie

Koniec maja to już na pewno ciepło będzie. Bolerko wystarczy. Ja wymyśliłam sobie żółto czarną stylizację więc musiałam sobie kupić żółty żakiecik, do tego czarna prosta sukienka z żółtym dodatkiem i żółte szpilki. Całość fajnie wygląda.

Stary 2016-04-22, 13:08   #3570
Butterfly_27
Zakorzenienie

Ania86 haha to ja mogę mieć odwrotnie. Mam do wyboru szarą sukienkę albo żółtą sukienkę i czarne bolerko Mam nadzieję, że będzie ładna pogoda. Dziewczyny które w zeszłym roku i 2 lata temu w tym samym dniu robiły Komunię, to mówiły, że zawsze miały pecha bo deszcz lał.

Edytowane przez Butterfly_27
Czas edycji: 2016-04-22 o 13:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości