|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem do Sylwestra schudniemy :)
Daguś Uwielbiam storczyki, też widziałam przeróżne w palmiarni
Moje biedne storczyki musiałam całe gałązki poobcinać, bo były chore, teraz w końcu odżyły i mają kwiatki Już środa ![]() Aguś Ładna dzisiaj pogoda, wybierasz się na kijaszki? Dobrze, że z Syską wszystko ok ![]() Beatka Zdrówka No tak tylko Polacy tak robią, jak chorzy to i tak do pracy chodzą, a Niemcy jak ich tylko katarek złapie to już po L4 lecą i w domu siedzą ![]() Melduję zaliczony rowerek, w sumie 215min (98,2km) ![]() A jutro przez 3 dni idę biegać i robię killera lub skalpel
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() madzia -u mnie pogoda brzydka i zimno ale nie pada nie dzisiaj jak mój wróci to na działe śmigamy...z ćwiczeń to mam w planie zrobić ze 150 pierogów zaraz się zabieram robię z mięskiem,kapustą i pieczarkami oooo słonko wychodzi![]() ![]() beatka-zdrowiej mała w końcu jakieś plany na urodziny?
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś Mrozisz takie pierożki? Uwielbiam jeść pierożki, robić nawet też, ale jak chcę je zamrozić to się sklejają, także nie próbuję. Znajoma mi ostatnio powiedziała, że jak chcę pierogi zamrozić to muszę je lekko podgotować, ty też tak robisz?
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
madzia-nie lubię mrożonych...zrobię na 2 dni a resztę pewnie rozdam...mama już zacierała ręce
![]() jak chcę przechować żeby się nie posklejały to normalnie gotuje a potem rozkładam na papierze do pieczenia na dużych blachach tak zeby sie nie dotykały i jak wyschną to przekładam na drugą stronę...wkładam do pojemnika i kazdą warstwę przesmarowuję tłuszczem...wtedy sie nie sklejają...nie cierpię jak się sklejają...dobra uciekam klepać ![]()
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja juz siedziałam w domu na chorobowym nawet bez kataru, wiec nie tylko Niemcy tak robią. A chodze do pracy tylko ze względu na projekt ktory chce ukończyć przed 1.06 - a wtedy zmienić stanowisko
No i lepiej sie czuje gdy cos działam bo w domu nie robiłam nic. A zbyt długo nie wytrzymam nic nie czyniąc ;( Chyba z przyjaciółmi cos na weekend sie porobi, gdzies wyjedzie. Ja nikogo nie zapraszam, oni przyjdą sami ;p |
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia super aktywnosc
ja czasem mroze pierogi - obgotowuje je, wyjmuje, stygna, w zamrazalniku rozkladam papier do pieczenia i ukladam pojedynczo przesmarowane olejem pierogi, jak sie zetna lekko to na druga stronę a potem wrzucam juz do reklamowki - wtedy nic sie nie lepia, nie rozwalaja![]() Aga 150 pierogow to duuuuuzoooo! Powodzenia w lepieniu ![]() Beatka zdrowka mala koncz te projekty i zamykaj ten rozdzial ze sobą![]() Jutro miałam miec kolosa, ale grupa przelozyla, wiec mam tylko 1 wyklad , na ktory nie pojde chyba i juz mam weekendzik Dzis jem ładnie, jestem grzeczna w planach troche przysiadow, brzuszkow, pajacykow yak żeby zalapac troche ruchu a palucha nie uszkodzic mocniej
|
|
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Beatka A u Ciebie w pracy jeszcze nic się nie domyślaja ze Ty i eM jesteście parą? Aga ja też dziś planuje działkę. Wczoraj nie byłam bo strasznie u nas wiało. Dziś też trochę wieje, ale chociaż słońce świeci.
Edytowane przez ania8628 Czas edycji: 2016-04-20 o 14:41 |
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda chora - swieci slonce, pada deszcz i wieje, ze łeb chce urwac. Zimno mi i nieprzyjemnie, wieczorem jade do M sie zagrzac
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś I potem takie wkładasz do lodówki? Ile mogą czasu tak być? Pewnie tylko ze 2 dni
![]() Beatka No dobra, bo ty to prawie Niemka jesteś ![]() Daguś Dzięki, zastosuję tą metodę ![]() A mi się dzisiaj nudzi i wymyślam sobie różne ozdoby do domciu Zrobiłam dzisiaj obiad z 2 dań, rosół, kluski, kotlety, fasolkę szparagową, kompot, chlebek upiekłam na kolację i na deser owoce w galaretce ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Aaa żeby nie było, to wszystko nie dla mnie
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja czekam właśnie na mojego brata i idziemy biegać nie wiem co z tego wyjdzie w taką pogodę,ale twardym trzeba być
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie się wypogodziło
jutro ma być pięknie teraz zimno jest ale świeci słonko a weekend deszcz wiatr i mróz...byliśmy na działce chwile cośtam podłubac ale zimno i sie szybko zmyliśmy ![]() beatka-zdrowiej ![]() daga-nie zrobiłam 150 bo mi sie z małymi nie chciało bawić zrobiłam większe i wyszło 60 połowa już zjedzona-ale wyszły pyszne![]() dobry sposób na mrożenie ![]() a grzej sie grzej :Pmadzia-ja zakrywam folią żeby lodówka nie smierdziała, albo wsadzam do pojemnika i na drugi dzień mam...więcej raczej nie stały...babka w pierogarni kiedyś mówiła że najlepiej takie na drugi dzień na chwilke wrzucić na wrzątek i bedą odgrzane jak świeże... tak własnie robię no chyba że ruskie to wtedy na patelnie na chrupką skórkę robie![]() ale masz dziś zajęć rozglądałam sie za fasolką szparagową ale jeszcze ni ma u nas...andzia89-brawo ![]() andzia86-ja juz prawie wszystko posiałam...dziś lilie sadziłam-mam nadzieje że nie zmarzną...jeszcze mi zostało do posiania fasolka,cukinia,dynia no i pomidory do szklarni ale to w połowie maja jakoś będzie...i mieczyki musze posadzić ale też jeszcze zaczekam fajnie na działeczce posiedzieć-drzewka już niektóre kwitną, tulipanki kolorowe...pies usmiechnięty w trawie się tarza
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Wystarczy zrobic tsh, ft3, ft4, jesli cos jest nie tak to ktorys wyjdzie podwyzszony na 100%. U mnie juz tsh bylo bardzo podwyzszone. Bardzo zimno dzisiaj, 3 stopnie rano, zima ! ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Waga z poniedzialku: 62,1kg
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Aza - lubiłam te dziekańskie, przekładanie wymyślanie ;p
Jak twoja zaplanowana aktywność ? porobilas cos? Aniu - jest pare osob ktore wiedza, widzą, domyślają sie oczywiście , ale nikt nie pyta wprost. Madzia - korzystam z prawa po prostu ;p oj jak mnie rozkłada to na maxa. A poza tym nigdy nie chorowałam.. A tu nagle opryszczka, alergia, gardło i uszy chore. Masakra. Mi sie jeszcze aż tak nie nudziło - jak sie nudzi to zazwyczaj ide na zakupy lub kupuje na amazon. U mnie dzisiaj upał był. Z pracy wyszliśmy o 14 , kupiliśmy co nie co. I do 19 na tarasie Pozniej zamówiłam jedzenie od italieńców i teraz po prysznicu gnije na kanapie. Kwiecień to mega leniwy miesiac dla mnie nic a nic nie robie. Ale to te głupie choróbsko ! Musze w koncu swoje mieszkanie wypowiedzieć.. Buziaczki |
|
|
|
#3554 |
|
Raczkowanie
|
Aga Jak ja uwielbiam pierogi!!!
![]() Kiedyś moja mama się zawzięła i powiedziała, że mnie i mojego brata tak nakarmi pierogami, że nam się odechce. Przez miesiąc jedliśmy je dzień w dzień... i się nie odechciało ![]() Ja własnie wróciłam z biegania zrobiłam koło 3 km i po powrocie serie ćwiczeń na brzuch ![]() Zrobiłam dziś zakupy w Lidlu, skusiłam się kupić po raz pierwszy ser ricotta, czy któraś z was używała do czegoś?
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
malborka-haha to żeście załatwili mamę
biedna się narobiła![]() daj znać jak ten ser smakuje bo też się czaje ![]() ale pobiegałaś-jak sie czujesz?
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Ania89 I jak bieganie? Fajnie, że masz z kim pobiegać
A ja jakoś ostatnio nie umiem się zmobilizować do biegania Aguś No właśnie, zimno i świeci słonko. Wczoraj słońce świeciło, byliśmy z dzieciakami na placu zabaw i troche zmarzłam, a miałam ciepły sweter i kurtkę ![]() Ja uwielbiam pierożki, ale boję się je zrobić, żeby mnie nie kusiły ooo tak tak, takie przysmażane pierożki z chrupiącą skórką też uwielbiam Nie kuś, bo ja już 4 dzień mam diety South Beach i jak narazie ładnie jem i mnie nic nie korci ![]() Tutaj jest już fasolka szparagowa, ale chyba z innego kraju i dość droga. Za pół kilo chyba 2 euro dałam. Syska Każdy ma gorsze dni, także trzymaj się cieplutko i oby szybko było lepiej ![]() Beatka ooo a ja myślałam, że wszyscy wiedzą o waszym związku Moją córę właśnie od 2 dni złapała opryszczka. Znasz jakąś dobrą maść w De, można ją kupić bez recepty czy muszę się z nią do lekarza wybrać? Malbora hehe dobre, to się mama narobiła tych pierogów ![]() Też uwielbiam pierożki. Często sama robiłam jak jeszcze w Pl mieszkałam, a że było nas dużo to musiałam ich zrobić sporo Jak jeździłam do TŻta na studia to tam była fajna pierogarnia, domowe pierożki i naprawdę tanio, mnóstwo ludzi tam chodziło My tam zaglądaliśmy 1-2 razy w tygodniu i mi się nie znudziły Ooo gratuluje biegania Ja mam coś lenia do biegania, zimno mi jak wychodzę, za bardzo codziennie wieje Nie używałam w życiu tego sera, ale też ostatnio za mną chodzi, wszędzie w sklepach dyskontowych tylko czytam ser ricotta Jak ci posmakuje to daj znać ![]() Melduję zaliczony rowerek 100min (44,4km). ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- A ja wagowo wracam na dobre tory, dzisiaj na wadze zobaczyłam równe 58kh Będzie trudny weekend
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki,
u nas dziś pierwszy dzień bez wiatru. Jest dosyć chłodno ale słoneczko świeci. Mam nadzieje, że w końcu zrobi się cieplej. Byłam wczoraj na kawie u koleżanki i pytała mnie czy chodzę z kijami bo ona by przy mnie truchtała jakbym szła. Fajnie - będzie większa motywacja i ktoś do pogadania. Chciałabym sobie tak ze trzy razy w tyg. chodzić. Najtrudniej zacząć...
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Wam
Malbora ciesze sie ze pobiegalas i zrobiłaś brzuch ! Madzia - moze i wiedza ale nie ma rozmow czy plotek. Jest spokojnie Zuza u mnie w miasteczku w Pl jest taka parka ze jedna kijki druga truchcik! Ja dzisiaj pierwszy raz bez bólu uszu sie obudziłam, wiec jest duzo lepiej. Pije kawe wlasnie w pracy, zaraz popatrzę co by tu popracować.milego dnia ! |
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczęta!
Zuza u nas też dziś taka pogoda - niby słońce, ale trochę chłodno bo wieje wiatr.... Beatka Ty tak od razu po przyjściu do pracy pijesz kawkę? Ja dopiero około 10 - 10,30. Byłam wczoraj na działce, poćwiczyłam też ładnie, ale na wadze bez zmian... Dzisiaj muszę zostać dłużej w pracy więc nie wiem czy dam radę na działkę pójść.... Miłego dnia dziewczynki
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu pierwsze co robie w pracy to szukam swojego kubka i podstawiam pod maszynę do kawy i lece sie rozbierać
Bedą nam okna z siatkami na muchy i przeciw alergii zakładać ! |
|
|
|
#3561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() w końcu gorszy okres minie, główka do góry ![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() wczoraj z bratem ok 30min biegania -4,45km zawsze to ja potrzebowałam przerwy na marsz, a tym razem to on narzucał przerwy, coś nie był w formie potem jeszcze pojeździłam 15min na rowerku stacjonarnym![]() dzisiaj rano też się zebrałam i poszłam biegać choć ciężko było, bo taki wiatr, że masakra a jak wracałam to centralnie pod wiatr biegłam i tak wiało, że aż łzy z oczu mi leciały no ciężko strasznie, ale dałam radę także 35min biegania-ok 5km. W domu jeszcze potem rowerek, brzuch i twister![]() za rowerek. I super waga!![]() Cytat:
Edytowane przez Aniaa_89 Czas edycji: 2016-04-21 o 13:17 |
||||
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
Ladna pogoda dzisiaj, wrocilam z pracy, ide z psem na zewnatrz ![]() Dziewczynki, buziam i gratuluje cwiczen
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka haha ja mam tak samo. Wstaję i pierwsze po co idę to kawę sobie zrobić
![]() Ania89 Fajnie jest z kimś pobiegać, raźniej Ja w Pl zawsze z kimś biegałam, raz z siostrą, raz z bratem a raz z TŻtem A tutaj niestety nie mam takiej możliwości. I też jestm szybsza od nich wszystkich, a nie biegam wcale tak szybko ![]() Ja mogę zameldować jedynie kolejny rowerek 95min (41,3km) i do tego Tiffany (17min)
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
hej rybki
![]() madzia-ja robię pół na pół z mąki zwykłej i pełnoziarnistej jak dałam pieczarki, kapustę i ugotowane mięsko to wcale nie było tak niezdrowo ani tłusto![]() w aptekach pełno różności na opryszczkę bez recepty można kupić-kup jej bo na pewno ją swędzi i boli ![]() sysa-pies zadowolony na pewno ![]() zuza-to świetnie że koleżanka bedzie z tobą chodzić-razem raźniej i można sie na wzajem z domu wyciągać...zacznij a zobaczysz ze pójdzie ładnie i będziesz chciała więcej ![]() ja dziś dzień plotkary mam najpierw na ploty u mamy potem z przyszłą teściową-zaraz na działke bo dziś baaardzo pięknie jest...a jutro znowu ma być zimno...buziole
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
u nas znowu wiatr wieje i wyje okropnie brrrr....
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś ooo nie pomyślałam, że można zrobić pierożki z mąki pełnoziarnistej, smaczne są? Chętnie wypróbuję
![]() Mam maść na opryszczkę, pare miesięcy temu dla siebie kupowałam Hehe ty gaduło ![]() Zuzka Właśnie, znowu tak zimno na dworze. Ja dzisiaj z rana poszłam po bułeczki, czułam się jakby zimna do nas wróciła, brrrrr Chyba w tym tygodniu jeszcze nie pobiegam, skoro jest tak zimno Zaliczyłam rowerek 90min (40,2km) Już nie mam tak nadętego bębola Już czuję go nieco mniejszy
|
|
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!!
Madzia a kiedy wy macie tą komunię? My idziemy 1 maja do chrześniaczki - ma być ponoć zimno.... A ty masz jakiś żakiecik na tą sukienkę jakby była nieładna pogoda?
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Ania86 my mamy pod koniec maja. No właśnie nie mam żadnego żakietu, tylko bolerko
Jak coś to mam elegancki płaszczyk.
|
|
|
|
#3569 |
|
Zadomowienie
|
Koniec maja to już na pewno ciepło będzie. Bolerko wystarczy. Ja wymyśliłam sobie żółto czarną stylizację więc musiałam sobie kupić żółty żakiecik, do tego czarna prosta sukienka z żółtym dodatkiem i żółte szpilki. Całość fajnie wygląda.
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Ania86 haha to ja mogę mieć odwrotnie. Mam do wyboru szarą sukienkę albo żółtą sukienkę i czarne bolerko
Mam nadzieję, że będzie ładna pogoda. Dziewczyny które w zeszłym roku i 2 lata temu w tym samym dniu robiły Komunię, to mówiły, że zawsze miały pecha bo deszcz lał.
Edytowane przez Butterfly_27 Czas edycji: 2016-04-22 o 13:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Moje biedne storczyki musiałam całe gałązki poobcinać, bo były chore, teraz w końcu odżyły i mają kwiatki 
No tak tylko Polacy tak robią, jak chorzy to i tak do pracy chodzą, a Niemcy jak ich tylko katarek złapie to już po L4 lecą i w domu siedzą 

Nie kuś, bo ja już 4 dzień mam diety South Beach i jak narazie ładnie jem i mnie nic nie korci