|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
![]() A my po szczepieniu. Artur dostał 6w1, pneumokoki i rotawirusy.Płakał podczas kłucia (a ja z nim ;P) ale później już się uspokoił. Teraz śpi.. Bidny mój ![]() ![]() A w ogóle pan doktor kazał dopajać herbatką koperkową lub właśnie kminkową więc będę się musiała wybrać i kupic. A ja już po wizycie u lekarza i założonej spirali.. Boleć, bolało :/ Lekarz myslal ze jeszcze szyjka u mnie rozwarta i będzie bezboleśnie ale no już się pozamykało wszystko i dlatego nie było to zbyt przyjemne.. ![]() ![]() Najważniejsze, że mam spokój na jakiś czas (spirala 3-letnia, chyba ze zdecyduje sie wczesnie wyjąć) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocie hucze juz iles tygodni bo w weekendy prawie zawsze idzie komus cos pomagac. Dzis zwyczajnie odpusciłam. Nie chcialo mi sie kolejny raz. A z tym ze w trakcie jedzenia to pierwszy raz tak odwinął. A jeszcze wczesniej pytal czy dalam rade dzis cos zjesc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A daj spokoj. U nas zwykle jest ok ale na weekendy koledzy doskonale wiedza ze ma czas. Jakby nie wiedzieli z kolei ze ma berbecia małego i mozliwe ze juz zmeczona zone. Szkoda ze on nikomu oprocz mnie nie potrafi odmowic. ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Eeee nie przesadzajcie z tym ze dzis mam dwa dania. Nie ma tak czesto. Ale przyznaje jedno jakies chocby byle jakie ale jest. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś i wczoraj tylko jedno danie, ale to głównie ze względu na to, że sprzątam na raty mieszkanie. Teraz częściej zdarza mi się zupę gotować niż przed ciążą, gdy pracowałam. Gotuję wtedy duży gar na parę dni, tylko to oczywiście jest kosztem sprzątania, na które nie mam czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Wtajemniczenie
|
Monanka mój syn odpowiedziałby Ci jak długo można się w wózku drzec...
![]() ![]() Mój miesięczny synio w dwa tygodnie przybrał 0,5 kg! Poza tym zdrowy. Też byłam na kontroli podwozia, wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Iwonia bacik dla męża!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tak chetnie bym taki bacik w wejsciu postawila ale ogladał ze mną Graya i boje sie ze mogłby to opatrznie zrozumiec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My tez dzis po szczepieniu. Serce mi prawie peklo przez ten placz. Teraz maly spi u taty w chuscie. A ja mam czas na dokonczenie eseju. A czemu masz dopajac herbata? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
Uwaga.
Usypiam dziecko i planuje przemycic na spacer. Zjem cos jak wroce. Czyli pewnie po 5min. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zakorzenienie
|
Ej to jak Wy piszecie że dzieci śpią tak długo ale w między czasie karmicie to u nas też tak jest i Tymek śpi od 21 do 6-7 z pobudkami na mleczko i od razu śpi dalej. Nie wybudza się prawie nigdy w nocy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Internety i połozne mowily tez ze przy kp nie trzeba odbijać,a moja beka jak smok jak ją podniose. Cytat:
![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-08 o 16:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
Żabciu sam chciał isc. Co wiecej na miejscu spotkal kolegow z pracy ze swoimi paniami. A tak to kazdy ze nie nie on na to nie pojdzie haha
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Noz zesz kurka nie sa nam dane spacery. Ubralam juz malego na wyjscid i jeszcze chcial mleczko i zasnal z cysiem. No to dawaj biore sie za niego patrze a body mokre z mleka. Czyli trzeba przebrac. Czyli sie obudzi. Czyli nie wyjdziemy. Czyli dupal. Moze tato pojdzie jak wroci. |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Z deszczem w butach
|
Ja tylko przekladam z jednej strony lozka na druga, w zaleznosci od piersi, wiec pobudki wychodza krótkie.
A pisze sen nocny, mimo pobudek, bo mlody chce tylko dojesc i zasnac, a w sumie tego jego spania tym razem wyszlo 12,5h wiec niezle. Tak wczesnie mi jeszcze nie zasnal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
gingerbre - o której ty wstajesz i chodzisz spać, jeśli można wiedzieć? I czy wstajesz tak wcześnie ze względu na małą czy po prostu tak lubisz? Bo jak ja czytam o spacerze o 6:30 to mi słabo. Ja się wtedy na drugi bok przewracam i spacer o tak barbarzyńskiej godzinie byłby dla mnie straszną karą:P
U nas dzisiaj fajny dzień. P. miał iść na 14 do pracy (wyjątkowo tak chodzi w tym tygodniu), a tu mu przed 13 zadzwonili, że coś tam nie wypaliło w pracy i ma nie przyjeżdżać i wziąć urlop ![]() ![]() Postanowiłam też po 3 dniach przerwy wyjść z małą na spacer z nadzieją, że się "naprawiła". No szału nie było - znowu trochę leżała, trochę marudziła i płakała, trochę spała, ale takiego ryku i takiej tragedii jak w poniedziałek na szczęście nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. Ale spacer jest po tym drugim karmieniu, które wypada kolo 6. Czekamy jednak na ten wschód słońca ![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-07-08 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
Melduję się zeeeeee... Spaceru!
Gdzie są fanfary! Mały przemycony na śpiocha. Ciekawe ile pospi. Az sie boje ruszac wozek i siedze na ławce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dopajac mam bo maly jest kolkowy, co i raz mu dokucza brzuszek :/ dostaje wtedy takiego szalu ze nie umie jesc i pic.. Lekarz stwierdzil ze na wyciszenie i zaspokojenie pragnienia herbatka bedzie najlepsza ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- A u nas dziesiaj spokój. Trochę się bałam spaceru o tej godzinie, bo to jest nasza częsta pora kolkowych histerii. Oby to się nie przesunelo na później ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O okładzie z sody dziewczyny pisały na tą opuchlizne. Zawiązałam Mała tak na chwilke w chuste kòłkową, pierwszy raz. Ucieka mi ten materiał spod dupinki i niebezpiecznie sie robi. Poprobuje jutro znow.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-08 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
Aleeee dziś dostałam mnóstwo pięknych sukieneczek i bodziakow! Tylko nie wiem od kogo
![]() ![]() Ja już dziś nie wróciłam do tematu spaceru, toć się z koniem kopać nie będę. Tatko wrócił z pracy, się pokotłasili, tatko padł, mała padła, a niech im będzie ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-08 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
U nas spacery nadal odbywają się raczej gładko i bezproblemowo tyle, że Mała już więcej świata ogląda bo wcześniej to w sekundę zasypiała i cały spacer przekimała
![]() Mona jak miło z jej strony! Rzadko się zdarza, żeby ktoś od tak bezinteresownie coś komuś dał |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
No żesz dwa razy tego samego dnia?!
Wrócił jak szykowalam niuniutka na spacer. Fakt uspił go. Znieslismy wozek. Ja juz wrociłam bo płakał a moj pyta czy bede zła gdy wyjdzie. Nie odezwałam sie. Wiec wyszedł. Nie wiem gdzie na ile. Ale sie domyslam gdzie i ze nie predko wroci. Przynajmniej slusznie zauwazyl ze mały bedzie teraz marudny bo nie wyspany. No i zostawił mnie samą. Spoko dam sobie rade. Przynajmniej mam wiecej cierpliwosci do dziecka niz on. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 | |
Zakorzenienie
|
Jestem o tyle zdziwiona, że mnie mało co widać na codzień na osiedlu. Nie jestem typem zwierzęcia stadnego i nie przesiaduje całymi dniami z moimi dzieciatymi sąsiadkami na ławce obok klatki. Jak wychodzę na spacer to raczej nie szlifuje okolicznych chodników tylko idę bo milsze okoliczności natury żeby nie gadać całymi dniami o kupie i zupie. Więc myślę że znalazłoby się jeszcze kilka dzieci które mogłaby obdarować a które znane są lepiej niż moja Nina. Ale ta dziewczyna z tego co widzę jest takim typem jak ja i wylukala mnie w tym tłumie matek wariatek I uznała że jestem najblizsza jej sercu haha. Mieszkamy na osiedlu gdzie jest wózek na wózku, dziecko na dziecku, jak na kolonii tu jest, bez kitu. U mnie w klatce na 10 mieszkań jest 11 dzieci, z czego najstarsze skończyło nidawno 4 lata. ..
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
A ja chcialam isc na space, bo coś Pyśka marudziła, a widze ze odlatuje niestety na poduszce do karmienia. Smoczek jest mega wynalazkiem.Jak proba przelozenia sie nie uda to sruuu do wózka.
![]() |
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak on ma się nauczyć cierpliwości do dziecka skoro notorycznie od niego ucieka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.