![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: LIpcowe Panny Młode
My dostaliśmy takie śmieszne karteczki na zbieranie podpisów z poradni i spowiedzi (dwie), i konferencji (czyli jak zachować się na Mszy
![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kto u was prowadzi takie nauki, może juz któraś z Was ma je za sobą?? Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
Nasze nauki w zaleznosci od tematu prowadził ksiądz lub kobieta z poradni małżeńskiej... tylko 1 z 15 zajęc były nudne ... reszta nawet szybko zleciała... chociaz nie dowiedziałam sie niczego nowego. Na koniec została poradnia i załatwilismy ją w ten poniedziałek - migiem, ale wiem ze niektórym zdarza sie taka poradnia gdzie trzeba i ze trzy razy byc.
#334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Ja chodziałam na nauki co tygodniowe były to 4 spotkania piątkowe po 2 godziny. Odbywały sie u Dominikanów w Krakowie i było super, szczególnie jak mówili o postrzeganiu świata przez kobiety i mężczyzn. Myśle że mój TŻ wiele zrozumiał. U nas nauki były nie do ominięcia każda pieczątka musi być. Z poradnia mi sie udało bo znalazłam pania która podbijała trzy spotkania podczas jednej 30 min wizyty.
Powodzenia wszytkim którzy maja to jeszcze przed soba. |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
78
Dziewczyny czy poddajecie sie jakimś zabiegom upiekszajacym przed ślubem? Chodzi mi o jakas pelegnacje skory, maseczki u kosmetyczki, paznokcie itp... |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
Ja mam zamiar tylko iść zalać paznokcie żelem, aby je utwardzić, na razie stosuję odżywki. Obetnę pazurki do zera jakieś 1,5 miesiąca przed ślubem, będą sobie rosły a potem je zaleje. Na maseczki, oczyszczanie i inne takie nie idę, nie mam problemów z cerą, muszę poprostu ją dobrze nawilżać i bedzie ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Witam po długiej nie obecności.
No dziewczyny lipiec coraz bliżej a mój nadal za rok ![]() Czy są jeszcze inne dziewczyny z lipca 2007??
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Ja tez myslalam o żelach, probuje narazie "pielegnować moje naturalne paznokcie,ale jak to zwykle bywa nie uda mi sie tak jakbym tego chciala...Zobacze miesiac przed jak beda wygladaly, bo troche szkoda mi ich niszcyc zelem;/, poniewaz kiedys zrobilam sobie z ciekawosci paznokcie akrylowe i długooooooooo po zdjeciu nie mogly dojsc ładu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
Halo, Halo!!!!!
Jeszcze ja!!!!! ![]() Ślub mamy 15 lipca ![]() Prawie wszystko pozałatwiane. Jeszcze tylko "wykończeniowe" sprawy tj. uzgodnić menue wesela i dogadać szczegóły pultru ( na szczęście tydzień wcześniej) ![]() ![]() Muszę przyznać, że dość na luzie podchodzimy z moim przyszłym mężusiem do tego całego dnia. Gorzej nasi rodzice hehehhe ![]() ![]() Acha! A od przyszłego weekendu zaczynamy uczyć sie pierwszego tańca ![]() ![]() Pozdrawiam.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
My niedawno byliśmy na drugiej lekcji tańca. Właściwie traktujemy to jako takie "rozruszanie się", bo na pierwszym tańcu nie zamierzamy szokować gości świetnym walcem, bo tancerze z nas żadni. Ale kurs jest bardzo sympatyczny i dobrze się bawimy
![]() Poza tym byliśmy w poradni. I nie było wcale tak źle, jak się tego obawiałam. Naukę prowadziło małżeństwo i nic nam nie narzucali, ani do niczego nie zmuszali. Nawet nie trzeba było kupować "obowiązkowych" materiałów. Pod koniec miesiąca idziemy jeszcze dwa razy i raz spotkanie z księdzem -spisanie protokołu. Poza tym zaczynamy ustalać już te drobniejsze szczegóły - dokładne menu, rodzaje ciast, transport dla gości, hotel dla gości, kwiaty i detale do naszych strojów/biżuteria/ itp. Na czerwiec zostawiam sobie wybór fryzury - będę miała dwie próbne bo się nie mogę zdecydować czy rozpuszczone czy spięte /chyba że dojrzeję do podjęcia decyzji do tego czasu ![]() Jeżeli chodzi o zabiegi kosmetyczne przed ślubem, to musze powiedziec, że już pół roku temu zaczęłam chodzic regularnie do kosmetyczki na peeling kawitacyjny, sprawiłam sobie nail-teka na pazurki /i nie będę musiała żadnych akryli ani żelków robić przed ślubem/ i trochę ulepszyłam codzienną pielęgnację. Musiałam do ślubu polepszyć stan skóry i widzę efekty, więc pewnie i po ślubie już będę stosować taką samą pielęgnację ![]() A jutro odbieram sukienkę ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do spraw prawie załatwionych zaliczam nauki ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 7.07.2007r Czy któraś z Was też bierze ślub w tym dniu?
Mogę się pochwalić, że od moich urodzin czyli od 12 maja jestem już szczęśliwą narzeczona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tanca to utwierdzam sie w przekonaniu ze zawodowa tancerka ze mnie na pewno nie bedzie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny gdzie można kupic tą odżywkę nail tek??? oprocz internetu-allegro-bo nie raz dalam sie nabrac
![]() ![]() Jeszce..........75 jupi |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Właśnie dzwoniłam, aby się zapytać ile za wystep bierze ogniomistrz
bo chcieliśmy z moim przyszłym mężem troszkę urozmaicić wesele i zamówić taki pokaz. Ale Kobity!! Cena 1800PLN/godz ![]() ech. Trzeba mysleć nad czymś innym. Pozdro.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewela82 - nail-tek na allegro, u manicurzystek, które się zajmują dystrybucją albo od cioci lub koleżanki z USA ![]() Wiktorynko - mnie się również okropnie nogi plączą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A moja sukienka została w salonie do ponownej poprawki... Szkoda, ale muszę poczekać jaśli chcę, żeby była idealna ![]() Teraz jestem na etapie decyzji - jakie ciasta. Hmmm... Serniczek bedzie na pewno ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Ewela82 - nail-tek na allegro, u manicurzystek, które się zajmują dystrybucją albo od cioci lub koleżanki z USA
![]() Dziekuje za informacje Gosiah ![]() ![]() My ze spraw formalnych mamy dzisiaj drugie spotkanie przedmałzenskie-nauki ![]() 74 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
Wczoraj zrobilam sobie pazurki ... niech sobie teraz spokojnie rosną do lipca
![]()
![]() Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2006-05-16 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chcemy troszkę urozmaicić nasze wesele. Niech nie będzie jak wszystkie inne. Tylko takie, które my i goście będziemy dłuuuuuuugo pamiętać i mile wspominać (i nie pomylą z innymi weselami ![]() Pozdrawiam... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Przyczajenie
|
Zaczynam się denerwować. Bo mieliśmy iśc w maju do księdza, spisanie protokołu i inne formalności. Godzinę ślubu zarezerwowaliśmy w styczniu i ksiądz powiedział żeby przyjśc do niego w maju. Jest połowa maja a mój Tż nie przywiózł jeszcze aktu chrztu i bierzmowania. Więc nie wiem czy możemy iść bez tych dokumentów i donieść je w czerwcu, czy jak najszybciej załatwić te dokumenty? Powiedzcie na ile przed ślubem Wy byłyście lub planujecie być u księdza? Nasz ślub 8 lipca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sobie sprawiłam ta odżywkę nail tek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
W zasadzie wszystko zalezy od parafii,a raczej ksiedza.Nam kazal tak jak napisalam przyniesc swidectwa przed spisaniem protokolu...Pzdr
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
w ten weekend zrobilismy nauki (prawie, bo zostala poradnia). mamy o tyle dobrze, ze nasze nauki zaczely sie w piatek 20-to min spotkaniem z ksiedzem, drugie spotkanie mielismy w niedziele (tez trwalo ok 20 min), a skonczyly sie w poniedzialek spotkaniem 30-to min z kobieta z poradni.
nam ksiadz powiedzial zebysmy przyszli z aktami na poczatku czerwca "po papiezu". strasznie sa ci ksieza zapracowani przed wizyta papieza, ze wszysko przekladaja na 'po'. ale pojdziemy jak moj tz zalatwi swoj akt. (mam nadzieje ze bedzie to zaraz po niedzieli) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.