![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krosty i blizny po depilacji depilatorem elektr.
ja już nigdy więcej nie tknę nawet tego dziadostwa, a fuj!
a tak wogole to wstyd mi sie przyznac ale juz nie smaruje tym mocznikiem, a powinnam jesli tego lata chcem jak czlowiek wygladac, tylko to tylke kasy na to idzie a zaraz studniowka hmmm ale wiecie co zaczelam smarowac sie kremem do stop z avon, "podaruj swojej skorze miekkosc" (czy cos takiego) bo tam jest napisane, ze na stopy i nogi stosowac ![]() ![]() Edytowane przez olasia Czas edycji: 2006-12-29 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed depilatorami. Ja kilka lat temu używałam depilatora bardzo często i skutkiem było osłabienie włosów na nogach tzn. nie wyrastały one normalnie ale rosły pod skórą, robiły mi się też dziwne kropki - były to cebulki włosów, które nie chciały rosnąć. Włoski rosnące pod skórą musiałam usuwać samodzielnie tzn przecinać skórę i je wyrywać. Skutkiem był FATALNY stan nóg, zrobiły mi się małe blizny i ciemne miejsca po cebulkach włosów. Niestety depilator odstawiałm za późno i tych blizn miałam bardzo dużo
![]() ![]() ![]() A no tak przypomniało mi się czytając to forum, że ta choroba nazywa się zapalenie meszków włosowych, zapomniałam bo tą "przygodę" miałam jakieś 7 lat temu. Jedyna moja rada to odstawić depilator całkowicie (przynajmniej do chwili aż się całkowicie wyleczycie, kilka lat), pocieszę was, że na nogach po tych x latach nie widać już żadnych blizn (przynajmniej u mnie) także najlepszym lekarstwem jest czas. Aha no i podobno przyczyną tej choroby może byc wcieranie jakichś maści czy kremów zaraz po depilacji bo to zatyka podrażnione, pootwierane pory. Powodzenia! Odstawić depilator i będzie dobrze zza jakiś czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Ja aktualnie codziennie szoruje nogi ostrym peelingielm, potem jakiś balsamik żeby nawilżyć skórę, a jak się wchłonie toi dużo i często pasta cynkowa- jest lepsiej
![]()
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
ale co poza nawilżaniem robiłaś?
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
moczenie nog, mocny peeling sizalowa rekawica i na zamiane, masc z mocznikiem(20%) i witamina A
na poszczegolne krostki, niewygojone do konca, dawalam paste lassari(pasta cynkowa z kwasem salicylowym) Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-01-04 o 15:52 Powód: chce cos dodac:D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Kupna czy robiona na zamówienie w aptece?
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
O, fajnie
![]()
![]() |
#340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
ja dowiedzialam sie o nim z tego watku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=112573
podobno lepszy krokoszowy, ale byl tylko ten ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
Jakiś czas temu tylko goliłam nogi, ale niestety to nie dla mnie :-(. Nie wyrobiłam codziennego golenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, chyba lepiej męćżyc się z goleniem,
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zobacz ten wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=165996 od wczoraj zaczelam terapie mocznikiem 30% i czuje ze "cos sie dzieje" ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
[quote=truskawkowawiosna;3 395580]masz absolutna racje
![]() ![]() ![]() zobacz ten wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=165996 od wczoraj zaczelam terapie mocznikiem 30% i czuje ze "cos sie dzieje" ![]() pozdrawiam[ ![]() ja mam tak samo, nawet jak gole nogi pod wlos to i tak wrastja, dermatolog powiedziala mi ze to sie tak dzieje jak wlosy sa krecone obojetnie jaka metoda beda one usowane zawsze beda wratac bo od srodka sie tak skrecja i nie moga wydostac z porow, por potem sie zatyka i gotowy wrosniety wlos... ja tam nie mam burzy lokow chociaz troche sie faluja ( na glowie oczywiscie ) a na nogach to trudno powiedziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ostatnio zdrapalam taka podskorna krostke na lydce, chyba 3 cm wlos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
no ja wlasnie chodze na depilacje laserowa ale sama nie wiem kiedy sie raz na zawsze pozbede tych klakow
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Wtajemniczenie
|
Hej , również borykam się z problemem wrastających włosów i brzydkimi bliznami po wewnętrznej stronie łydek, własnie przeglądam sobie allegro i znalazłam taki oto preparat, i zastanawiam sie nad zakupem http://www.allegro.pl/item157766683_...ocny_pro_.html, jak myślicie czy poradził by sobie z bliznami na łydkach??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Hm, nie wiem, dla mnie peeling, to peeling, potrę nogi solą/cukrem/kawą mam to samo
![]() ![]()
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje za odpowiedz ,ojej to szkoda , myślałam że może to coś by pomogło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
To tylko moja opinia, wiesz, ja myślę, że bez różnicy czym skórę złuszczasz, mozesz i papierem ściernym
![]()
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny ja juz opadam z sil. Od wakacji depilatora nie uzywam a wlosy wciaz wrastaja i oczywiscie rece mnie swedza non stop zeby je powydlubywac. Jestem juz w takiej desperacji, ze traktuje nogi kwasami najrozniejszej masci. Oby pomoglo bo nie wiem co juz robic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
dziewczynki a co myslicie jakby samemu zrobic sobie te kwasowe zabiegi? czy to byloby bezpieczne?? bo to tak jakos drogo u kosmetyczki wynosi, nawet do ponad 150 zl za zabieg (zalerzy chyba gdzie) i to jeszcze na twarz a nogi to wieksza pow. no i wiecie.... bo tak patrze na katalog z tymi roznymi profesjonalnymi kosmetykami i to sie tak barrrrrdzo by oplacalo, za te 150zl to cala serie zabiegow bym zrobila.... tylko czy jest ryzyko ze spaskudze sobie skore jeszcze bardziej...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
No ja wlasnie sama sobie robie te "zabiegi". Znaczy kupilam sobie IngrowGo Skin Doctors i smaruje, skora zlazi wiec cos tam dziala. Potem zabieram sie za Xerial 50 i 30. Przez caly czas uzywam tez Exfotonic L'Oreal z AHA.
A tak na marginesie to sie zastanawialam czy zwykly ocet 10% nie mialby wlasciwosci zluszczajacych przeciez to kwas w koncu. Myslicie ze 10% starczy? A moze to za duzo? Sama nie wiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
tylko ze mi chodzi o takie profesjonalne kwasy AHA 30 i 40%...pytanie jak wyzej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
Dot.: Blizny po depilacji - wątek zbiorczy
dobra chyba jednak sobie odpuszcze te kwasy...moze do wakacji zbledna te przebarwienia, jak tak patrze na nozki to od wrzesnia poprawa nie jest moze super zadawalajaca to i tak roznica jest widoczna... tylko to takie wszystko jest beznadziejne...moznaby sie opalic przed latem i przebarwienia nie bylyby takie widoczne ale jak tu potem znowu z tym walczyc jak tylko sie je utrwala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
nie polecam 40 % stezen do uzytku domowego , lepiej pozostac przy mniejszych i stosowac systemaycznie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Blizny po depilacji - wątek zbiorczy
opowiem Wam co zrobilam, wiem, ze tak sie nie powinno robic, ale wymarzylam sobie ladne nogi bez blizn do wakacji. Moje nogi na wakacjach-uwierzcie wygladaly masakrycznie, wpadniecie w pokrzywy to nic, krosta na kroscie, ktore rozdrapywalam, horror, rodzina mi wspolczula i nawet nie pocieszala
tak od konca wakacji zaczelam terapie: smarowalam nogi mascia z mocznikiem 20%, szorowalam, natluszczalam mascia z wit A, czasem olejem krokoszowym, bylo z dnia na dzien lepiej, ale i tak wygladalo strasznie w porownaniu do przecietnych nog wyczytalam, ze mocznik od stezenia 30% sprawia, ze skora zaczyna sie zluszczac, zlazic platami, kupilam jedna tubke 50ml, na poczatku czulam ze cos sie dzieje z moja skora, a potem juz nic, wystarczylo na krotko, zadnego zluszczania nie zauwazylam, chyba mam sloniowa skore, gdybym byla wytrwala to efekty pewnie by byly, ale ta cena... nawet tanszy odpowiednik xeriala 30-oxeril kosztuje ok 18 zl(50ml) wiec terapia az taka tania nie jest przynajmniej dla mnie zrobilam cos, za co na Biochemii dziewczyny by mnie zjechaly ![]() wczoraj wychodze spod prysznica, a skora schodzi mi platami jak po opalaniu, pod nia gladziutka, jasna skora, poznikaly plytsze kropki po depilatorze, brazowe blizny sie wybielily, siostra spojrzala na moje nogi przystanela: "o boze, to niesamowite, az ciezko uwierzyc, masz teraz ladniejsze nogi ode mnie ![]() nie wiem czy moge polecac ten sposob, bo mozna zrobic sobie krzywde, ale ja chyba mam taka niewrazliwa skore, czuje ze jeszcze pare takich zabiegow i bez wstydu bede mogla pokazywac nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.