Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.LV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-20, 11:12   #331
kjd3
only smart shopping

Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.LV

Cytat:
Napisane przez lena40 Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś szuka natchnienia jak wykorzystać bony do D. to nowa seria pielęgnacyjna Diora weszła do D.

https://www.douglas.pl/douglas/Piel%...000081556.html
Dopiszesz mi chociaż jedno zero do wartości bonu ?

kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:12   #332
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.LV

Cytat:
Ja to ściśle wiążę ze stabilnością witaminy C (a dokładniej kwasu L askorbinowego). W czystej postaci jest on niestabilny, więc w bardzo silny sposób reaguje na tlen, słońce i inne czynniki. Jeśli w kosmetykach są zapewnione warunki do jego "stabilizacji" (m.in. niskie ph, mała ilość wody, odpowiednie stabilizatory), a zakładam, że tak się dzieje, to rozkładanie witaminy C pod wpływem promieni słonecznych powinno być zminimalizowane.

Mogę się zgodzić z tym, że im wyższe stężenie witaminy C tym należy być ostrożniejszym, ze względu na możliwe działanie złuszczające (choć stężenia powyżej 15-20% uważam za tani chwyt marketingowy). Jednak widzę dużą różnicę pomiędzy typowymi składnikami aktywnymi z silnym działaniem fotouczulającym (np glikolem) a witaminą C. Po tych pierwszych konieczne jest zastosowanie długiej przerwy pomiędzy stosowaniem kosmetyku a ekspozycją na słońce, a po witaminie C takiej przerwy być nie musi. Jeśli ktoś widzi działanie złuszczające kosmetyku to oczywiście powininen unikać wystawiania twarzy na słońce, to oczywiste, przy czym ograniczenie to wynika z faktu złuszczania skóry, a nie niekorzystnego działania promieni słonecznych na skórę na której jest witamina C.

Wytłumaczyłam to tak, że sama nie rozumiem co napisałam, ale mam nadzieję, że ktoś to zrozumie

Lena a czy ja mogę o coś zapytać?

Chodzi mi o krem z retinolem, oczywiście nie na już- bo niedługo bedzie słońce.
Ale czy mogłabyś coś polecić? Chodzi mi o krem, który faktycznie będzie działał- nie chciałabym kupić kremu, który tylko w nazwie ma retinol i kosztuje przy tym miliony monet

Byłabym wdzięczna za polecenie!

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:28   #333
lena40
Lady Pudernica

Cytat:
Napisane przez kjd3 Pokaż wiadomość
Dopiszesz mi chociaż jedno zero do wartości bonu ?
Dla Ciebie wszystko, ale chyba nie umim

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Lena a czy ja mogę o coś zapytać?

Chodzi mi o krem z retinolem, oczywiście nie na już- bo niedługo bedzie słońce.
Ale czy mogłabyś coś polecić? Chodzi mi o krem, który faktycznie będzie działał- nie chciałabym kupić kremu, który tylko w nazwie ma retinol i kosztuje przy tym miliony monet

Byłabym wdzięczna za polecenie!
Z retinolem to jest tak, że nie widać, że działa, a jeżeli widać to widać go źle (może łuszczyć, przesuszać). No bo jak zobaczyć, że coś działa przeciwzmarszczkowo? . W wygładzanie zmarszczek kremami to ja niestety nie wierzę.

Gdybym miała zacząć z retinolem to zaczęłabym od tego:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ladzajace.html

Tani, dostępny w Hebe, można sprawdzić jak cera zareaguje na retinol. Ma konsystencję kremu.

Gdy stosowałam je po raz pierwszy na ładną cerę nie widziałam różnicy. Gdy zastosowałam po raz drugi na cerę zmęczoną i zdewastowaną złym zastosowaniem kwasów to serum zadziałało w sposób widoczny, skóra była rano w sposób widoczny dla mnie wygładzona (tak jakby dostała solidną porcję odżywienia).

Dobrym produktem jest też sorbet witaminowy Norela z retinolem, ma wartość dodaną w postaci przyjemności w aplikacji (piękny zapach).

Zachwalane są sera/kremy Pauli Choice z retinolem, ale jeszcze nie stosowałam. Czekam też na serum LiQ
lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:31   #334
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cholera jasna, zawiesił mi się komputer, projekt miałam prawie skończony, ale niezapisany i muszę go robić jeszcze raz
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:34   #335
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez Lidia1984 Pokaż wiadomość
Wrzucam

Cytat:
Napisane przez neath Pokaż wiadomość
Lidia

Dostałam maila pt. Próbki Masek Czysta Glinka do Ciebie idą!- chyba piechotą
Zamawiałaś coś?
[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;72051741]Treść usunięta[/QUOTE]
Fajowe

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:44   #336
maarthusia
Shoe addict :)

W Venezii w zakładce: ostatnie rozmiary spora dorzutka modeli w śmiesznych cenach olałam chwilowo robotę i szperam
maarthusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:48   #337
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Dla Ciebie wszystko, ale chyba nie umim

Z retinolem to jest tak, że nie widać, że działa, a jeżeli widać to widać go źle (może łuszczyć, przesuszać). No bo jak zobaczyć, że coś działa przeciwzmarszczkowo? . W wygładzanie zmarszczek kremami to ja niestety nie wierzę.

Gdybym miała zacząć z retinolem to zaczęłabym od tego:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ladzajace.html

Tani, dostępny w Hebe, można sprawdzić jak cera zareaguje na retinol. Ma konsystencję kremu.

Gdy stosowałam je po raz pierwszy na ładną cerę nie widziałam różnicy. Gdy zastosowałam po raz drugi na cerę zmęczoną i zdewastowaną złym zastosowaniem kwasów to serum zadziałało w sposób widoczny, skóra była rano w sposób widoczny dla mnie wygładzona (tak jakby dostała solidną porcję odżywienia).

Dobrym produktem jest też sorbet witaminowy Norela z retinolem, ma wartość dodaną w postaci przyjemności w aplikacji (piękny zapach).

Zachwalane są sera/kremy Pauli Choice z retinolem, ale jeszcze nie stosowałam. Czekam też na serum LiQ
o widzisz, dziękuję!
Tak, nie chodzi o to, żeby się łuszczyć, ale żeby z tygodnia na tydzień było coraz lepiej
Z Vis Plantis miałam jakieś serum kiedyś, ale czy to było to
a z tego LiQ ma być serum z retinolem?

Teraz mam ten booster z Perfecty (skład: Aqua, Lecithin, Sorbitol, Ascorbyl Glucoside, Panthenol, Glucose, Trilaureth-4 Phosphate, Glycerin, Dicaprylyl Ether, Sodium Acrylates Copolymer, Lecithin, Dimethicone, Isohexadecane, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Alcohol, Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract, Ethylhexyl Cocoate, Dimethiconol, Tocopherol, Glycine Soja Oil, Retinol, Dimethylmethoxy Chromanol, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Hydroxyacetophenone, Octadecyl Di-T-Butyl-4-Hydroxyhydrocinnamate, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Limonene, Citronellol, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Parfum, CI 16035, CI 15985.) i bardzo go lubię, ale myślałam o czymś mocniejszym na kolejny raz

Szczerze mówiąć myślałam o Sesdermie albo właśnie o Norelu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 11:51   #338
kjd3
only smart shopping

Jak Wam się podoba https://www.zalando.pl/gabor-torebka...1h06b-b11.html ?

kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:53   #339
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
mnie bardzo !
jak są do niej buty to nawet sie nie zastanawiaj

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:56   #340
AnulaQa
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017

Lidka
zgłaszam!
Szczucie taką figurą, narusza moje dobro osobiste.

Tak jak Lena pisze, to powinno być zabronione.

W temacie wit. C
im więcej wiem, tym wiem mniej.

Ostatnio wyczytałam, że lewoskrętność to ściema.

Odetnijcie mnie od internetu!
Ideały sięgają bruków.

Chyba pora sobie plastykę jakąś walnąć.
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
AnulaQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:56   #341
lena40
Lady Pudernica

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
o widzisz, dziękuję!
Tak, nie chodzi o to, żeby się łuszczyć, ale żeby z tygodnia na tydzień było coraz lepiej
Z Vis Plantis miałam jakieś serum kiedyś, ale czy to było to
a z tego LiQ ma być serum z retinolem?

Teraz mam ten booster z Perfecty (skład: Aqua, Lecithin, Sorbitol, Ascorbyl Glucoside, Panthenol, Glucose, Trilaureth-4 Phosphate, Glycerin, Dicaprylyl Ether, Sodium Acrylates Copolymer, Lecithin, Dimethicone, Isohexadecane, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Alcohol, Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract, Ethylhexyl Cocoate, Dimethiconol, Tocopherol, Glycine Soja Oil, Retinol, Dimethylmethoxy Chromanol, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Hydroxyacetophenone, Octadecyl Di-T-Butyl-4-Hydroxyhydrocinnamate, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Limonene, Citronellol, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Parfum, CI 16035, CI 15985.) i bardzo go lubię, ale myślałam o czymś mocniejszym na kolejny raz

Szczerze mówiąć myślałam o Sesdermie albo właśnie o Norelu
aaaa, myślałam, że to ma być pierwszy raz

Z Norela kończę ten kremik:
https://www.douglas.pl/douglas/Piel%...uctEntryPoint=

i jest bardzo, bardzo przyjemny.

Podobno dobre jest to serum, ale mnie trochę zniechęca forma olejowa:

LiQ ma wypuścić jeszcze jedno serum (poza tymi z witaminą C, glikolem i witaminą E) i ma to być podobno serum z retinolem

Sesdermy nie miałam, mam w domu jakieś próbki, ale po próbce i tak pewnie niewiele będę potrafiła powiedzieć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 11:57   #342
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Lena - dzięki za odpowiedź w spr. toniku

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:59   #343
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez AnulaQa Pokaż wiadomość

Ostatnio wyczytałam, że lewoskrętność to ściema.
niestety witamina C czyli kwas l askorbinowy polaryzuje światło w prawą stronę ale moda jest modą i nikt nikomu nie zabroni kupować drogiego proszku z lewoskrętną wit c

Stary 2017-03-20, 12:00   #344
AnulaQa
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017

kjd3
Torebusia elegancka, ale mnie by biodra poszerzała.
Nie dość, że jasna to jeszcze taka pękata.

Niemniej jednak wygląda na solidnie wykonaną i prezentuje się zacnie.
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
AnulaQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 12:06   #345
lena40
Lady Pudernica

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
niestety witamina C czyli kwas l askorbinowy polaryzuje światło w prawą stronę ale moda jest modą i nikt nikomu nie zabroni kupować drogiego proszku z lewoskrętną wit c

Widzisz, Ty masz dobre geny, a mi pozostaje proszek w kremiku.
Ale skoro tak piszesz (choć nie bardzo widzę związek pomiędzy tą polaryzacją a moimi kremikami) to teraz zdecyduję się na resweratrol
Stary 2017-03-20, 12:07   #346
korinka3
Zakorzenienie

Cytat:

LiQ ma wypuścić jeszcze jedno serum (poza tymi z witaminą C, glikolem i witaminą E) i ma to być podobno serum z retinolem

Sesdermy nie miałam, mam w domu jakieś próbki, ale po próbce i tak pewnie niewiele będę potrafiła powiedzieć.
fajne jest to serum, ale nie używam go za często - przez tą oleistość
korinka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 12:08   #347
amyz
Chanel Lady

Cytat:
jaka śliczna
amyz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 12:09   #348
iza89
Zakorzenienie

Cytat:
Baaaardzo
tylko wolę torebki na zamek, a nie zatrzask
iza89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 12:14   #349
amyz
Chanel Lady

Maarthusia przez Ciebie polazłam szperac w V na szczęscie kod na 15 % już nie działa to mnie powstrzymało
amyz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 12:14   #350
korinka3
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładne kupuj
korinka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 12:15   #351
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Widzisz, Ty masz dobre geny, a mi pozostaje proszek w kremiku.
Ale skoro tak piszesz (choć nie bardzo widzę związek pomiędzy tą polaryzacją a moimi kremikami) to teraz zdecyduję się na resweratrol
mam na myśli drogi proszek, który ludzie kupują na kilogramy jako naturalną witaminę C
chyba nazwa jest myląca, przez to L - l-askorbinowy
to wciąż ta sama witamina, którą za grosiki kupujemy w aptekach

Stary 2017-03-20, 12:18   #352
ranka
Kici kici miau miau

u mnie sie chyba to metoda OMO nie sprawdzi. Im wiecej odzywki wale na glowe tym bardziej mnie ona swedzi

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
nie moj styl ale bardzo ladna!

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 12:18   #353
lena40
Lady Pudernica

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
mam na myśli drogi proszek, który ludzie kupują na kilogramy jako naturalną witaminę C
chyba nazwa jest myląca, przez to L - l-askorbinowy
to wciąż ta sama witamina, którą za grosiki kupujemy w aptekach
Aaa, to tego tematu nie zgłebiałam. Nie biorę żadnych suplementów (niestety).
Mam hardcorowy tabletkowstręt (na proszek też).
Stary 2017-03-20, 12:19   #354
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
u mnie sie chyba to metoda OMO nie sprawdzi. Im wiecej odzywki wale na glowe tym bardziej mnie ona swedzi

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

nie moj styl ale bardzo ladna!
mam to samo, może tak to jest przy krótkich włosach

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 12:21   #355
be_zludna
Zakorzenienie

Dzień dobry, ominęły mnie jakieś wiosenne promocje?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
be_zludna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 12:21   #356
maarthusia
Shoe addict :)

Cytat:
Napisane przez amyz Pokaż wiadomość
Maarthusia przez Ciebie polazłam szperac w V na szczęscie kod na 15 % już nie działa to mnie powstrzymało
ja na razie też się wstrzymuję jutro przylecą do mnie 2 pary z weekendu zniżek

kjd, super torebka
maarthusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 12:22   #357
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:

to poczekam na ten LiQ mam czas
dziękuję

Stary 2017-03-20, 12:24   #358
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, to tego tematu nie zgłebiałam. Nie biorę żadnych suplementów (niestety).
Mam hardcorowy tabletkowstręt (na proszek też).
Ja też już nic nie biorę Przedtem żarłam magnez, i więcej, więcej, bo oko skacze, a teraz najadam się orzechów i nic nie skacze
I żelaza brać nie muszę, bilansuję sobie dobrze posiłki. No i witaminy C też nie biorę, bo jem dużo owoców i warzyw (paprykę kocham, a ona ma ponoć dużo witaminy C)
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 12:24   #359
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez korinka3 Pokaż wiadomość
fajne jest to serum, ale nie używam go za często - przez tą oleistość
o właśnie, dlatego wolę coś to się wchłania- po takich olejkach okulary mi się zsuwają z nosa no co zrobić, taka prawda

Stary 2017-03-20, 12:25   #360
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Fajna

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości