![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy
My w zeszłym roku naszym rodzicom daliśmy duże, kolorowe i wiosenne kosze kwiatów i dobre wino w skrzynce drewnianej, na której ja wygrawerowałam kilka słów podziękowania od siebie a mój mąż dla swojej mamy coś od siebie. Nam się podobało i rodzice też byli zachwyceni, moja mama powiedziała, że chyba nigdy nie wypije tego wina
![]() Tak wyglądała nasza skrzynka, chociaż akurat to nie jest ten egzemplarz przeznaczony dla rodziców ![]() Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-03-18 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
my kupiliśmy w sklepie
Pod Pretexem: 01-466 Warszawa, ul. Powstańców Śląskich 104 www.dobrewina.pl ale te skrzynki są dostępne we wszystkich sklepach z winami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Witam , Rodzice mojego narzeczonego są rozwiedzeni. Tata ma natomiast drugą Rodzinę. Trudno mi powiedzieć jak to ma wyglądać, bo powiem szczerze, zę pomysł z koszulkami, który znalazłam na jakimś forum mi się podoba tylko jakby to zrobić, bo będziemy dziękować naszym Rodzicom za wychowanie, ale jakby na to nie patrzeć obecna żona mojego Teścia będzie tak jakby moja Teściowa. To tak mi trudno powiedzieć co w danej sytuacji.....nie chciałabym aby poczuła się urażona.... Doradźcie mi co mam zrobić w takiej sytuacji.... Oczywiście na koszulkach nie poprzestaniemy, ale potrzebujemy czegoś oryginalnego, jednak nic mi do głowy nie przyszło, a nie zależy nam na czymś co nie bedzie zagracać mieszkania i kurzyć się na półce... a prezent dla Rodziców na 25 Rocznice ślubu??? Dla moich Rodziców będziemy mieli dodatkowo wzniesiony toast przed podziękowaniami z racji tego ze na parę dni przed weselem będą obchodzić 25 rocznice ślubu, damy razem z narzeczonym i moją siostrą kwiaty i zaproszenie do restauracji gdzie wszystko będzie już opłacone i zapewnione atrakcje, zdjęcia i pamiątki - choć dokładnie nad przebiegiem i miejscem wręczenia jeszcze myślimy, ale sądze, żę nie spodziewają sie tego.... Podoba mi się również pomysł wyjazdu do Spa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o dodatkowy toast i prezent dla twoich Rodziców na 25 rocznicę ślubu to myślę, że nie jest to dobry pomysł, uważam, że nie powinno się łączyć tych dwóch okazji, czyli twojego święta ze świętem twoich rodziców. Wesele to jest twój dzień, tym bardziej że rocznica ślubu rodziców będzie kilka dni wcześniej więc trochę to dziwnie wyjdzie, jakby robione na pokaz. Jeśli byłaby w tym samym dniu co twój ślub to można by było wznieść toast typu "że jest to szczęśliwa data i macie nadzieję, że wasze małżeństwo też będzie tak długo trwało". Poza tym rodzice TŻ mogą się trochę dziwnie poczuć, a ja uważam, że w tym dniu trzeba jednakowo "traktować" zarówno jednych jak i drugich rodziców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny my swoim rodzicom kupilismy pozytywki z graweracja naprawde slicznie graja do tego drewniany album na zdjecia jakies slodycze dozucimy bo moj tata je uwielbia,dodatkowo jeszcze po storczyku damy w doniczce co myslicie co sadzicie?
http://www.allegro.pl/item1006682883...ny_grawer.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
![]() ![]() Nie będziemy mówić nic do mikrofonu podczas wesela bo oboje jesteśmy nieśmiali i mówienie przysięgi w Kościele jest dużym wyzwaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
My tez pobieramy się za rok i juz myślimy co fajnego mozna podarować rodzicom. Chcemy zamówic coś takiego,http://www.allegro.pl/item951415597_...glassgraf.html tylko zmienić nieco wyglad, na mniej pstrokaty i pozbyć się łabędzi i obrączek. Do tego dobry trunek może w takiej skrzyneczce?? http://www.allegro.pl/item999157770_...jubileusz.html
Lub kosz ze słodkościami i tam wrzucimy alkohol. Sama jeszcze nie wiem. Znalazłam tez takie albumy, które wg mnie taż moga byc fajnym prezentem http://www.allegro.pl/item1021592655..._promocja.html Ale pojawia się mały problem, bo ktoś kiedyś tu na forum zauważył, że zwykle graweruje sie wspólne podziekowania tzn. że ja dziekując swoim rodzicom podpisuje siebie i TŻta. Jak Wy robicie?? No bo na dobra sprawę ja dziekuje swoim rodzicom za wychowanie a on swoim.
Edytowane przez Natra Czas edycji: 2010-05-05 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
Ktoś widział te drewniane podziękowania na żywo?Są tam oprócz pierwszej strony jakieś miejsca na zdjęcia?Nie wiem jaki tekst napisać dla moich rodziców gdyz tata nie żyje już prawie 11 lat, ale wszystko co mam zawdzięczam jemu i mojej mamie!Ktoś był w takiej sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozytywka wygląda na bardzo dobrze wykonaną i myślę, że jej dźwięk będzie przywoływał wspomnienia waszego ślubu i wesela, to może być fajny prezent ![]() jeśli chodzi o słodycze i kosze ze słodyczami kojarzą mi się tylko z prezentami świątecznymi lub jakimiś nagrodami, które duże korporacje wręczają swoim pracownikom bo nie mają pomysłu na nic innego, pamiętam też jak moi rodzice dostawali takie paczki dla dzieci na święta w czasach gdy w sklepach nic nie było ![]() ![]() Cytat:
Ja jednak uważam, że nie wiem jak byłabym nieśmiała i nie wiedziałabym jak sklecić parę słów podziękowań to jednak zrobiłabym to dla swoich rodziców bo są to najbliższe i najukochańsze osoby w moim życiu i wiem, że bardzo chcieliby usłyszeć ode mnie cokolwiek nawet jak się pomylę, przekręcę słowo lub nie będę mogła się wysłowić. Wiem, że szacunek do rodziców, wdzięczność za wszystko co dla mnie zrobili i moją miłość do nich widać nawet w oczach ale uważam, że w takiej chwili trzeba powiedzieć kilka słów, bo co wręczysz im prezent bez słów. Ps. mój mąż w trakcie podziękowań też się trochę zamotał i co z tego teraz się z tego śmiejemy ale chcieliśmy żeby ta chwila była uroczysta i wyjątkowa dlatego powiedzieliśmy parę słów do mikrofonu. Cytat:
![]() Takie jest moje zdanie, ja dziękuję swoim rodzicom a mój mąż swoim to dlaczego mamy grawerować coś wspólnie od nas przecież ja nic nie zawdzięczam jego rodzicom, nie przyczynili się oni do mojego wychowania, więc nie mam im za co dziękować ![]() Ja na skrzynce wygrawerowałam podziękowania od siebie dla swoich rodziców a mój mąż co innego od siebie dla swoich. Myślę, że jak będziesz zamawiać te tabliczki to skontaktuj się ze sprzedającym i powiedz, że ty sama coś ułożysz od siebie lub znajdziesz jakiś odpowiedni cytat i będziesz chciała żeby jedna tabliczka była tylko od ciebie a druga z innym tekstem od twojego męża. Cytat:
"podziękowania dla rodziców - Unikatowy Album w formie Książki wielkości Bibli w pięknej drewnianej oprawie na 72 zdjęcia najpopularniejszego formatu 10x15". Cóż, że napisane z błędem, ale chyba jasno z tego wynika, że oprócz podziękowań jest to również album na zdjęcia ![]() Jeśli mogę wam doradzić to polecam zdjęcia w formacie 13x18 zdecydowanie lepiej się prezentują ![]() Myślę, że powinnaś podziękować zarówno Mamie jak i Tacie, bo tak jak napisałaś wszystko zawdzięczasz zarówno tacie jak i mamie więc nie może zabraknąć słowa podziękowań i dla niego, mimo tego, że nie będzie obecny w tym dniu z tobą. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Ja dla Naszych rodziców Tworzę fotoksiążki.... dla moich jest już gotowa- znajdują się tam zdjęcia z ich ślubu i młodości, następnie moje zdjęcia z rodzicami z najważniejszych momentów w życiu, a później zdjęcia moje i Tż'ta
![]() ![]() ![]()
![]() |
#343 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ślubowanie przeczyta orkiestra a wręczając prezenty nie będę milczeć,ale podziękuję Im własnymi słowami. Tylko, że bez mikrofonu. Dziękowanie do mikrofonu jak dla mnie wygląda sztucznie i pokazowo. Jednak każdy ma swoje osobiste zdanie na te temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chociaż nie zgadzam się z tym, że dziękowanie do mikrofonu wygląda sztucznie i pokazowo, bo również dziękuje się swoimi słowami a powiedzenie tego do mikrofonu, według mnie, powoduje, że chwila ta staje się bardziej doniosła. Ale masz rację, każdy ma swoje zdanie na ten temat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
ja za rok biorę ślub i będę podglądała pomysły
![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Ślubuję za rok, ale już mam w głowie scenariusz.
Podziękowania będą po błogosławieństwie, bo publiczne rozczulanie się nie jest w moim stylu i nie chcę tego robić na pokaz dla wszystkich. Wręczymy kosze ze słodyczami jednym i drugim rodzicom. Na weselu poproszę orkiestrę, żeby puściła z płyty (bo mam męski zespół) - piosenkę z dedykacją od pary młodej dla rodziców. Tak to widzę. I nie twierdzę, że jeśli ktoś dziękuje publicznie, to jest na pokaz, tylko ja bym się tak z tym czuła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Ja już kiedyś pisałam tu o moim pomyśle, ale sie zmienił trochę. My dajemy bukiet i zakupiłam 2 albumy z drewna tzn. okładka jest drewniana, na tym nasze imiona + data, w środku jest 25 kart, a cały album włożony jest w pudełko. Chcemy to zapakować, ale jeszcze na pudełku umieścić napis "tu będą nasze zdjęcia". Jeśli chodzi o całość podziękowań, to chce żeby było to zrobione na luzie...na temat z taneczną piosenka na prośbę mojej mamy
![]()
![]() |
#348 |
Wtajemniczenie
|
My myśleliśmy o tych szklanych grawerowanych kieliszkach lub http://www.allegro.pl/item1032308410...statuetka.html. Moim rodzicom to by się spodobało, ale mamie TŻ-ta nie, więc rezygnujemy z tego. Postanowiliśmy, że dostaną od nas zdjęcie ślubne wielkości A4. Może jeszcze się na coś zdecydujemy, ale szanownej teściowej nic nie pasuje i jakbym była wredna to jakiegoś chwasta bym jej dała za to, że tak "wdzięcznie i miło" się odnosi względem mnie i Tż-ta. W prezencie ode mnie dostanie dedykowaną specjalnie piosenkę Magdy Niewińskiej - Teściowo droga.
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Hahahaha i tym jej najbardziej dowalisz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc nie jesteś sama...nam trudno się dogadać z teściowymi, bo zabieramy im syna oraz mamy inne podejście do życia, inne wychowanie, zasady.
![]() |
![]() |
#352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Witam !
Może spodoba Wam się mój pomysł z koszem,do którego oprócz owoców, słodyczy i alkoholu włożyłam rulon z życzeniami. Załącznik 3149668 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajny ten kosz
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Aneczka240 jak tam sytuacja z teściową i wciskanym jedzeniem?? Ja juz parę razy dobitnie powiedziałam, żeby mi na siłę nie ciśli jedzenia, bo jem to na co mam ochotę i wtedy kiedy chcę. A g. mojej teściowej powinnam zjadać wszystko co przyrządzi. Morał jest taki, że jak się zapomni to zaś robi sceny z wciskanm jedzeniem, ale przeważnie to już sie pyta czy mam na coś ochotę i jak mówię, że NIE to odpuszcza ![]()
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie się masz, że nie mieszkasz ani z rodzicami ani z teściami. Ja mam sie gorzej - będę mieszkać z teściową pod jednym dachem. Tyle dobrze,że mamy klatke schodową i na każde piętro jest osobne wejście, ale to i tak zawsze wspólne. Na razie nie mam aż tak złych przeczuć, ale wszystko sie okaże potem...
![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie dziewczyny ja mam takie pytanie...jest dla mnie to dziwny zwyczaj, że trzeba dedykowac piosenkę rodzicom, ale cóż...macie jakieś pomysły? Z prośby mojej mamy, która powiedziała, że jak juz to musi byc to tak żeby była piosenka taneczna. I tu problem, bo się zastanawiam czy dana piosenka musi być o rodzicach czy może być jakaś inna?
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.