|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
To ja i moja dzidzia
))troche kiepska jakość
|
|
|
|
#332 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja wogóle nic na tym zdjęciu nie widzę
|
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Obiecanki-cacanki
Mialam dobre chęci,ale póki co nic z tego nie wyszło.Moje zdjęcia są za duże i muszę je pozmniejszać,pobawię się dzisiaj wieczorem i jutro postaram się wkleić, a tymczasem zachęcam grudniowe mamy do pochwalenia się swoimi brzucholami |
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
dopisuje sie do Was, grudniowe mamusie ![]() Jestem w 17 tc, termin mam na ok. 12 grudnia. Jak do tej pory ciaze znosze bardzo dobrze. W 16 tc bylam u swojego lekarza i maly/mala (nie wiem jeszcze co bedzie) mierzyla 11 cm Do teraz przytylam 2 kg, brzuch moj jest juz troche widoczny, ale na ubrania ciazowe jest dla mnie troche za wczesnie, chociaz zaopatrzyklam sie juz w dwie pary spodni i pare letnich bluzek.A jak tam Wasza waga wyglada? Pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamy
|
|
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
Femme, gratulacje
Wiesz już gdzie będziesz rodzić? Przyjedziesz na stare śmieci, czy w Niemczech?
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam jeszcze jedno zdjęcie
|
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() Urodze w Niemczech, mamy juz z mezem wybrany szpital. Bylismy na dwoch roznych wieczorach informacyjnych i wybralismy szpital ktory nam bardziej przypadl do gustu. Maja bardzo dobrze wyposazone sale i ogolnie wydaje mi sie ze w tym szpitalu jest dosc "rodzinna" atmosfera. Dziewczyny, jak to jest w Polsce z platnosciami za szpital? Czy wy rowniez musicie placic za pobyt w szpitalu? W tym szpitalu gdzie bede rodzic wszystkie "uslugi" (tj. porod w wodzie, rozne metody znieczulenia itp.) sa bezplatne, ale pobyt dzienny w szpitalu bedzie mnie kosztowal dosc drogo. |
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez Femme Fatal Czas edycji: 2006-07-08 o 22:51 |
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu
U nas jest tak, ze nie płacisz za opiekę medyczną w ramach ustalonych przez szpital świadczeń. W niektórych szpitalach płaci się za zzo, jeśi akurat nie uwzględnił on usługi tej w umowie z zzo. Ale są szpitale, w których za zzo się nie płaci. W niektórych placówkach pobierana jest równiez opłata za tzw poród rodzinny, czyli asystę kogoś bliskiego, dodatkowo można opłacić wyższy standard typu: całodobowa opieka tylko "twojej" położnej, osobny pokój etc. Za poród w wodzie nie słyszałam, by ktoś pobierał dodatkowe opłaty. Ponadto jest tak, ze jeśli w wyniku np choroby dziecka, przedłuzającej się żółtaczki, wcześniactwa itp dziecko musi zostać dłużej w szpitalu, zaś matka jest zdrowa do wypisu, musi opłacić dobę w szpitalu, jeśli chce zostać razem z dzieckiem / koszt chyba 7-11zł za dobę/
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za wytlumaczenie
![]() Tutaj za osobista opiekunke placi kasa chorych, wiec mam juz jedna wybrana z ktora musze sie jeszcze spotkac i porozmwiac, ale to dopiero we wrzesniu. Dokladnie musze sie jeszcze dowiedziec za co szpital pobiera ta oplate, ale tak czy tak trzeba bedzie ta sume zaplacic. |
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w Toruniu jeste jedna specjalistyczna sala do porodów rodzinnych. Jeden pokój-taki domowy z sofą telewizorem, workiem sako i łazienką. Potem w ostatniej fazie przechodzi się do pokoju z łóżkiem położniczym. Taka usługa kosztuje 450zł. można rodzić w asyście kogoś bliskiego bez dodatkowej opłaty na sali ogólnej o ile inne położnice się zgodzą. jest tez wanna do porodów rodzinnych ale to też jest płatne, jeszcze nie wiem ile ale nie ma nic za darmo!
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiscie ze nie ma nic za darmo, rozumiem to. Chcialam sie tylko zorientowac czy placi sie ogolnie za pobyt w szpitalu czy za jakies dodatkowe "uslugi".
Jeszcze raz dziekuje za informacje Pozdrowienia dla wszystkich
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
A to mój brzusio w 14 tygodniu. Zdjęcie wieczorne w kreacji nocnej
|
#344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W którym jesteśtygodniu? Ja w 12 |
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już 14! Termin na 29 grudnia i lekarz się smieje, że jak to dziewczynka to pewnie poczeka do stycznia bo będzie chciała byś młodsza. Zdjęcie robione wieczorkiem - wtedy najlepiej widać brzuszek.
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
fajne te wasze brzucholki , ja zaopatrzam sie w ciuszki , bo w pracy musze jako tako wyglądac , pozdrowionka
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a na jaki poród się decydujecie ja zaczęłam sie zastanawiać nad porodem w wodzie co wy o tym myślicie??
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie najprawdopodobniej czeka cesarka - już druga! Za pierwszym razem mała się nie obróciła a teraz łożysko zarasta mi ujście - czyli mam tzw. łożysko przodujące...
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Ja też się pochwale,to mój 18 tydzień. |
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja byłam wczoraj na badaniach u lekarza,baby rozwija się dobrze
,doktorek zna już płec ale ja nie chce znać więc nic nie mówił.Ja już się zdecydowałam na poród w wodzie,za ok miesią ide wybrać szpital. A czujecie już jakieś ruchy??? Mi się wydaje że ostatnio czułam,takie dziwne uczycie jakby bąbelki w brzuchu.Ale nie jestem pewna czy to to. Edytowane przez schatzsi Czas edycji: 2006-06-29 o 10:40 |
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem w 18 tygodniu a mam termin na 1 grudnia,czyli między naszymi ciążamij jest rożnica dwóch tygodni,a terminem porodu miesiąc. Ja biorąc pod uwage date zapłodnenia to wyliczyłam sobie termin na ok 12grudnia, a lekarz i internetowe liczniki na 1 grudnia.
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie, dawno mnie tu nie bylo a tu prosze poogladac mozna sobie ladniutkie brzusie. Ja taz musz Meza zagonic do zrobienia zdiec.
U mnie koniec 16 tygodnia a brzusio jeszcze nie taki duzy... miejsca w tramwaju mi nie ustepuja Dzidzia leniwa jest strasznie. Musialam sie zadowolic machnieciem reki, ale rozwija sie prawidlowo co jest najwazniejsze. Schatzi, do kiedy planujesz miec kolczyk? bo ja juz wciagnelam dawno i chyba mi juz dziurka zarosla. zastanawiam sie czy czeka mnie drugie przekluwanie. Jesli moj brzusio bedzie w jako takim stanie. No i zmienilam krem z mustelli na galenika. jest o niebo lepszy (jesli chodzi o uzywanie a nie o skutecznosc, bo to sie okaze pozniej) nie klei sie tak koszmarnie jak mustella. pozdrawiam i wysylam pozytywne fluidy waszym brzucholkom. |
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu bardzo sie cieszysz?? To moja pierwsza ciąża i nie wiem jaki poród wybrać ,a bardzo sie boję porodu... |
|
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chce mieć kolczyka tak długo jak się da,czyli dopóki skóra w tym miejscu(dzie jest kolczyk) się nie naciągnie.Lekarz narazie też mówi że jeszcze moge mieć. Myśle że jeszcze miesiącdam rade,pożniej planuje wkładać kolczyka(tak tyklo włożyc i wyjąć) raz dzienne by dziurka nie zarosła.
Ja już nie mogę się doczekać aż mustela mi się skończy,nie cierpie tego lepienia się po niej.Pozdrawiam. |
|
|
|
#356 |
|
Przyczajenie
|
Schatzsi, u mnie również już 18 tydzień i od tygodnia maluch "kopie" mnie wyraźnie....a podczas oglądania meczu Portugalia-Holandia dał o sobie znać tak solidnie, że jestem prawie pewna że to chłopczyk
![]()
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się dlatego, że poprzednią cesarkę rewelacyjnie zniosłam i już wiem co mnie czeka. Z porodami bywa różnie. No i bardzo mnie cieszy, że "dół" pozostanie cały!
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie obawiam blizny po cięciu. nie wiem sama bo wybrac
|
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
Ale macie piękne brzuszki dziewczynki, takie opalone i kształtne, widać,że szczuplutkie jesteście.Ja zaczełam 17 tydzień i od paru dni ciagnie mnie coś u dołu raz mocniej raz słabiej, przy siadaniu, leżeniu,czasami mam wrażenie,że coś jest bardzo nisko.Mam nadzieje, że to tylko dzidzia rośnie i robi sobie miejsce
Przytyłam ok.2 kg, brzuch zaokraglony, ale jeszcze wyglada bardziej tak jakbym się solidnie najadła Do kontroli idziemy w 20 tygodniu. A propos porodu to też powaznie zastanawiam się nad porodem w wodzie.Narazie jestem w Pile a niedaleko mojej miejscowości jest bardzo dobry oddział ginekologiczny, który je oferuje.Kobietki czy bedziecie korzystały ze szkół rodzenia?
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki!
witam po wakacjach! musze przyznac, ze stesknilam sie za wami i tymi naszymi pogaduszkami wakacje byly super! pierwszy tydzien to zwiedzanie maroka (razem jakies 1700km trasy) drugi odpoczywanie na plazy (pod parasolem). podczas wakacji czulam sie super! zero mdlosci, zgagi itp. wczoraj wrocilam i juz mnie meczy zgaga... szok brzuszek troszke urosl, chociaz dla niewtajemniczonych raczej nie widac.zobaczymy jaka bedzie reakcja znajomych! narazie +1 kg do przodu. za dwa tyg ide do gina i bardzo jestem ciekawa czy bedzie juz widac plec, bardzo bym chciala gratulacje z powodu pierwszych ruchow. ja tez juz chyba to czulam ale tylko z 2 razy, zobaczymy moze niedlugo bedzie intensywniej ![]() pozdrawiam serdecznie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

))troche kiepska jakość

Do kontroli idziemy w 20 tygodniu. A propos porodu to też powaznie zastanawiam się nad porodem w wodzie.Narazie jestem w Pile a niedaleko mojej miejscowości jest bardzo dobry oddział ginekologiczny, który je oferuje.Kobietki czy bedziecie korzystały ze szkół rodzenia?