|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przedłużyłam wczoraj włosy, ale.......
Interesuje mnie zageszczenie , czy też przedłużenie włosów, chciałabym zebrac informacje która metaoda jest najlepsza. W salonie Kenzo w Poznaniu zaproponowano mi tulejki. Chciałabym z kims to przegadać, kto ma takie włosy, lub miał.
Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
ja mam na microringi zrobilam se 3tygodnie temu i jestem zadowolona bardziej niz z metody racon, wloski tez sliczne
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia
anastazjo próbuje się z toba skontaktować.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
kudziuku ja tez mialam microringi metoda super ale po zdjeciu wlosow zobaczysz ze troche twoich naturalnych ubylo przy czesaniu poprostu wyrywaja ci sie twoje naturalne ale ogolnie metoda dobra tylko musisz sprawdzic czy nie masz uczulenia na te ringi i zrobic w salonie ktory naprawde ma w tym doswiadcznie a i jeszcze jedna sprawa przy uzywaniu odzywek te tulejki ci sie zsuwaja wiec bedziesz musiala uwazac wlasnie zeby nie nakladac niczego od nasady glowy pozdrawiam jak masz jeszcze jakies pytania to pisz do mnie chetnie pomoge i powiem czego masz unikac zeby wlosy trzymaly sie jak najdluzej
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
ja nakladam odzywke i mi sie nie zsuwaja mam je dobrze zacisniete i nei ma mozliwosci bysie tam odzywka dostala
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Ja tez bardzo chcialabym przedluzyc sobie wlosy dziewczyny moze znacie kogos w Londynie lub okolice kto dobrze robi te wloski.Xenia ty robilas zagranica mozna wiedziec gdzie?Mam jeszcze pytanko czy wasze wlosy przed przedluzeniem byly slabe i zniszczone bo moje wlasnie takie sa i na dodatek sa ciezkie do ulozenia.Pozdrawiam wszystkie wizazanki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
moje byly slabe cienkie i poprostu do ,,kitu" dlatego se przedluzylam choc jak mawiaja to na slabe nie powinno sie przedluzac, to juz moj drugi raz wczesniej jak zdjelam to mialam troszke bardizej oslabione ale je w miesiac zregenerowalam i zalozylam koljeny raz i narazie jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Flaffi - czy ty przedłużasz włosy? Ja mam na mikroringi pasemka. Nie mogłam po buszowaniu na wizażu zdecydować, która metoda jest najlepsza i przetestowałam 4. Oczywiście dla mnie tulejki wypadły najlepiej. Dotychczas miałam robione włosami syntetycznymi całkiem fajne, ale mają jedną wadę z którą nie mogę sobie poradzić: pozałamywane i powyginane końcówki - reszta idealna. Może wiesz jak sobie z tym poradzić??
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Macie namiary na kogoś kto robi włosy w Poznaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
gdzies juz wklejalam efekt przedluzonych moich wlosow sa zrobione na tasme w londynie bo obecnie nie mieszkam w polsce nie mam z nimi zadnych problemow po zdjeciu tez nie widze ze moich naturalnych mi ubywa dla mnie ta metoda jest najwygodniejsza bo jesli cos mi sie dzieje to moge naprawic sobie sama
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
smirky jak umyjesz glowe to musisz koniecznie suszyc suszarka i sobie troche modelowac wlosy nawet palcami dlatego ze sa dlugie i sztuczne dlatego tak sie dzieje pozatym pewnie do spania je splatasz i dlatego jest problem z koncowkami ja po rozczesaniu biore troche jedwabiu i nakladam na koncowki wlosy na zdjeciu sa tylko powysuszeniu suszarka ta prostujaca rowenty
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
renata ja mam namiary do osob w londynie ktore zajmuja sie przedluzaniem wlosow zalezy tylko jaka chcesz metode jak sie zdecydujesz jaka metoda to dam ci numery lub maile
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
cześć, ja miałam w ubiegłym tygodniu zagęszczone włosy poprzez tulejki, robiłam to w Kenzo na Ratajczaka oczywiście w Poznaniu. Chciałam mieć ich wiecej, wiec zaproponowano mi doczepienie 62 pasemek 20cm na tulejki. Jestem bardzo zadowolona, zawsze miałam problem w ułożeniu fryzury, bo mam bardzo delikatne i cienkie włosy, wszystko mi szybko klapło, chociaz używałam bardzo dużo lakieru. Teraz to co innego, wystarczy suszenie suszarką, troche poprawie palcami i odrobina lakieru i już. Koszt jednego pasma 20cm to 6zł.Polecam!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
Przedłużanie włosów -prosze o radę
Hejka
mam pytanie czy lepsze jest przedłużanie na klej czy taśmie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
ZDjecia kobiety, dodajcie jeszcze jakies foty przed i po,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
![]()
witam was wizazanki ... ja obecnie jestem w irlandii i tez chciala bym sobie przedluzyc wloski ale nie wiem gdzie tutaj jest to dostepne moze ktoras z was emigrantek wie?? a jak nie to pojade do polski przedluzyc wloski tyle ze mamdo was pytanko... moje wlosy nie sa ani proste ani krecone one sie pusza faluja sa nie do opisania i czy ktoras z was mogla by mi poradzic czy nie bede wygladac jak idiotka z przedluzonymi wlosami no chyba ze jest jakas metoda na to zeby moje wlosy wygladaly tak samo jak przedluzone np tak jak na zdjeciu dodanym przez dziewczyne z londynu.prosze poradzcie mi cos please!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Rozeznanie
|
Renata,ja robilam w Niemczech.Dwa razy (wkrotce trzeci)-ta sama metoda zgrzewania.
Moje naturalne wlosy sa i byly brzydkie.Mozna rzec,ze liche.Odkad przedluzylam ciagne to ile sie da,choc kosztuje to sporo. ![]() Zanim przedluzylam dosyc dlugo interesowalam sie roznymi metodami i nawet poznalam dziewczyny,ktore maja przedluzone. Jak widac Flaffi jest zadowolona z wlosow na tasmie (to super) jednak moja znajoma juz nie.Czuje dyskomfort gdy jest juz brzydsza pogoda i wiatr.Wiem ,banalny argument.Jednakze podobno wszystko pieknie podwiewa.Kucykow tez nosic nie moze.Nastepnym razem robi inna metode,wiec jakis swoj powod ma. Inne dwie z kolei narzekaly na mikroringi.Nie dosc ,ze sie zsuwaly to strach bylo uzywac kosmetykow do wlosow i wycierac glowe recznikiem .A po zdjeciu wlosy w miejscu zakladania byly nadlamane.Jednak i to nie jest powiedziane.Sa tez ludzie zadowoleni i ja im wierze,ze tak moze byc. Majac wybor miedzy syntetykami a naturalnymi prawie wszyscy stawiaja na naturalne. No tak.Nie ma sie co dziwic. Syntetyki sa piekne na samiutkim poczatku,jednak schody sie zaczynaja pozniej. Kolezanka miala syntetyki.Wygladala jak sfilcowana lalka Barbie.Poza tym one nienaturalnie blyszczaly podczas gdy reszta swoja byla matowa. Dala mniej,bo sa tansze-jednak chodzila krotko ,bo sie wstydzila chocby isc do kosciola lub stac w kolejce.Nabawila sie nerwowego tiku rozgladania wokolo,czy ktos za nia nie stoi i nie przyglada sie jej wlosom. A sek w tym ,ze z wlosow doczepionych trzeba byc dumnym.Trzeba sie podobac innym i miec wlosy przedluzone tak by nikt nawet nie poznal. Aha.Ktos zapytal jakie mialam wlosy po zdjeciu doczepianych... Otoz powiem ,ze lepsze niz kiedykolwiek.Gdy mialam swoje to musialam ta lichote dziennie stawiac dyfuzorem by wygladac na czlowieka.Dziennie mylam i suszylam suszarka.Wlosy staly sie suche i matowe.Jak watka. Odkad przedluzam,to moje gina w gaszczu doczepionych. Wale mnostwo odzywek,prawie wcale nie susze,bo schna ladnie same.No moze prostuje od czasu do czasu linie ,ktora sie odznacza.Wlosy mam zdrowsze a po zdjeciu nie byly zniszczone tylko skoltunione. |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
natayyya najlepiej jak poradzisz sie osoby ktora Ci doradzi metode dobra do Twoich wlosow wiadomo ze kazda osoba ma inne wlosy dlatego kazdy ma inne zdanie na temat przedluzania i musisz zrobic u osoby ktora naprawde dobrze Ci to zrobi ja mialam juz robione wszystkimi dostepnymi metodami i wiem ze podstawa kazdej z nich jest dobra pielegnacja wlosow
a taka usluge w irlandii znajdziesz w dobrych salonach frzjerskich i moze jakas osoba robi prywatnie to zalezy w jakim miescie mieszkasz i czy duzo jest polakow bo wiele polskich fryzjerek jest w anglii i w irlandii wiec poszukaj w internecie jakiegos forum jak cos znajde to dam znac |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Przyczajenie
|
Cześć,jestem tu po raz pierwszy.Dość długo przeglądam już forum ale dopiero dziś się zarejestrowałam.Chcę przedłużyć sobie włosy natomiast nie wiem którą z metod wybrać.Z tego co tu wyczytałam to każda metoda ma swoje plusy i minusy.Moje naturalne włosy niestety są tragiczne - cienkie,kruche i beznadziejne.Czy ktoś może mi doradzić którą metodę mam wybrać?Już kiedyś miałam przedłużane włosy metodą warkoczyk + zgrzew i nikomu jej nie polecam.Przedłużałam włosy w salonie KULT w Krakowie u "niby" profesjonalistek.Po dwóch tygodniach musiałam ściągnąć doczepiane włosy ponieważ na głowie zrobił mi się jeden wielki kołtun.Przy okazji straciłam połowę swoich włosów.Podczas noszenia sztucznych strasznie swędziała mnie głowa a po tygodniu syntetyczne włosy zrobiły się jak u lalki barbie, także nikomu nie polecam ani tej metody ani tego salonu w Krakowie!Na pewno sama już nigdy nie wybiorę metody "z klejem"ani włosów syntetycznych(ponieważ wyglądają beznadziejnie).Zastanawia m się pomiędzy micro ringami i taśmami wplatanymi.Natomiast słyszałam,że micro ringi przecinają włosy a że znów taśmy widać przy lekkim wietrze i że nie można spinać włosów w kucyk.Czy ktoś może mi doradzić co lepsze?I proszę o namiary na sprawdzone osoby które się tym zajmują.Jestem z Krakowa ale mogę dojechać do każdego miejsca w Polsce.Będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam wszystkich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
jagoda lepiej poszukaj dobrej profwsjonalistki w swoim miescie zebys mogla jak cos sie bedzie dzialo smialo isc i poprawic koniecznie sie zapytaj czy jak sie cos bedzie dzialo to ta osoba bierze odpowiedzialnosc to jest wazne ;-) ja mam aktualnie zrobione na tasme nie narzekam kucyki moge robic no moze nie takie na cebule ;-) ale zwiazywac normalnie moge a wlosy moje sa gdzies w tym poscie na microringi tez mialam ale zsuwaly mi sie zabardzo i musialam co 2 tygodnie podciagac wiec troche za duzo zachodu jak dla mnie ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Przyczajenie
|
A czy te micro ringi nie przecinały twoich naturalnych włosów?
Jak ściągłaś te doczepiane włosy to jaki efekt pozostał na twoich naturalnych?Bardzo się zniszczyły? |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
napewno zniszczylo( ale nie bardziej niz przy innych metodach jedynie na tasme tak nie niszczy ale to jest klej ;-( )dalo sie to zauwazyc ale doszlam do wniosku ze kazdy zabieg niszczy wlosy jak farbowanie prostowanie i tez moze sie wydawac ze sa bardzo zniszczone dlatego ze sie jednak nosi je pare miesiecy i sie czlowiek przyzwyczaja do pieknych gestych dlugich wlosow a tu nagle twoje krutkie i cienkie wczesniej bylam przeciwna metodzie microringi ale przy dobrej pielegnacji i naprawde jak masz zalozone dobre wlosy to metoda jest dobra wiele osob mowi ze naklada naturalne wlosy a tak naprawde sa to syntetyki 100% wygladaja i w dotyku sa jak naturalne sa syntetyki jeszcze inne 50 % 70% itd. wiec tez trzeba na to uwarzac i sprawdzic osobe ktora ci zaklada wlosy
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja jutrop ide do salonu fryzjerskiego w irlandii zapytac po ile przedluzaja wlosy i jaka metoda i jak bedzie w miare przyzwoicie to sie zdecyduje w piatek zrobic przedluzanie a potem wkleje wam fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś ma namiary na osobę która przedłuża włosy metodą na taśmie w woj.małopolskim?
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
wedlug mnie 20 pasemek to za malo.... nic z tego mądrego nie wyjdzie tylko eda ci wisiec pojedyncze strączki.... ja mam przedluzane (bez zageszczania) i efekt jest naturalny, ale niektore dziewczyny musza jeszce przy przedluzeniu zagescic, bo im "za malo". widze ze na forum same kryptoreklamy.... eh, uwazac na "fryzjerki". juz jakas dziewczya pisala, ze ma LYSE PLACKI po takich "zabiegach". ja przedluzam naturalnymi u fryzjery za 390 i jest wszystko ok, cena przedluzanie to tylko kwestia po ile dziewczyny kupują naturalne wlosy. Co do przedluzenie grzywki, to nie wydaje mi sie to mozliwe, no chyba ze ultradzwiekami, ale gra nie warta swieczki
POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
ja mam na taśmie ale doplatane a nie przyklejane, tak wiec klej nie niszczy wlosow, nic nie "podwiewa" no i kucyki, koki, smialo mozna zrobic. wlosy sa w nienaruszonym stanie po sciagnieciu, tylko troche tluste w miejscu splotu, ale to nie problem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
Anastazjo,
czy ja tez mogłabym prosić o namiary osoby, która przedłużyła ci włosy? |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
witam,
Przedłużyłam w zeszłym tygodniu włosy na ringi, mam syntetyki. Pomimo długiego zastanowienia wykonałam zabieg u dziewczyny w Warszawie www.seniorita.pl, jednak mam nadal wiele wątpliwości. BArdzo proszę o pomoc osoby, które przedłużały już włosy taką metodą i mają doświadczenie oraz osoby które same wykonują taką usługę. Oto moje podstawowe pytania: 1. Czy używanie szczotki z nat. włosia nie nieszczy jednak włosów? 2. Czy po myciu można suszyć włosy zimnym strumieniem suszarki? 3. CZy nakładać balsam do rozczesywania? 4. Jak często szczotkować włosy? 5. Jakie włosy syntetyczne są najlepszej jakości i ile czasu można je nosić zanim zrobi się sianko? 6. Czy można kręcić na papiloty i czy to nie uszkadza włosów? 7. średnio ile pasemek się zakłada 150 to dużo czy w sam raz? 8. co robić żeby jak najdłużej sztuczne włosy pozostały w jak najlepszym stanie? 9. Jak długo utrzymauje się zabieg na głowie, wszedzie pisze, że do roku można nosic włosy, tylko podciągać co kilka miesiecy. Prosze nie traktowac mnie jako dziewczyny, która bez namysłu przedłużyła włosy. Zastanawiałam się prawie rok, czytałam pytałam itd. Jednak po załozeniu włosów wszystko co czytałam i wiem nagle wydaje mi sie bzdurą. Prosze o opinie osób, które rozumieja moje obawy. Nie mogę skontaktować sie z moją fryzjerką bo jst na urlopie i nie odbiera tel. Poza tym każdy powie to co chcemy usłyszeć. Pozdrawiam, serdecznie, oczekuje pomocy. Dorota |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.