Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-06, 21:50   #331
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Cytat:
Napisane przez Nel70
Iwonka milczysz ,pewnie juz do pracy chodzisz. Napisz kochana jak Kasia w zlobku.
Oj od razu milczysz!!! Zawsze skrobne chociaz jednego posta dziennie, a dzis wrocilam do domu od mamy po 2 tygodniach i nie trzeba sie bedzie prosic o dostep do komputera.
Nie chodze jeszcze do pracy, ale odliczam dni. Kasia idzie do żłobka w poniedziałek, a ja w nastepny do roboty. Normalnie niedobrze mi sie robi na samą mysl o tym.
Dziewczynki cieszcie sie ze nie macie okresu, bo to przeciez cos okropnego. U mnie wszystko w diabli sie rozregulowalo, od 2 miesiecy mam tak, ze miske mozna by podstawiac i to prawie po dwa tygodnie. Ale to chyba przez tabletki, bo pierwsze opakowanie miałam wziąć od pierwszego dnia okresu, cos polecialo, wiec wzielam a tu znowu nic i okres dopiero przyszedl po 2 tygodniach a tabletki juz bralam bo myslalam, ze dzieki temu chociaz hormony mi sie unormuja. A tu jeszcze gorzej. Musze chyba znow sie wybrac do gina.
Kiedys słyszalam o tych zastrzykach, ale moj gn stanowczo mi odradzil twierdzac, ze to strasznie wali w łeb, podobno nie mozna sie z kobietami dogadac, bo tak hormony buzuja. Ale nie wiem jak jest naprawde, bo osobiscie nie znam nikogo kto by to brał.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 10:31   #332
humbak
Rozeznanie

Iwonka nie wiem za bardzo co masz na mysli pisząc, że te zastrzyki "walą w łeb" ale mi naprawde nic nie wali, ale może ja nie jestem obiektywna .

Powiedzcie mi dziewczynki, czy kaszki z BoboVity można robić z mlekiem NAN. Bo nie wiem czy można mieszać produkty różnych firm.

Właśnie dostałam wezwanie na komisje dla Lili, składaliśmy o dodatek pielęgnacyjny w związku z tym jej serduszkiem, mam nadzieję, że nie pojedziemy na darmo. I właśnie przydało by się to nowe echo serca, a tu jak strajk tak strajk .

Wreszcie mamy pogode. Słoneczko świeci, tylko teraz troche wieje. Ale wietrzymy się ostro. Oczywiście jak tylko odejdziemy z Pyzą od kompa.
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 12:07   #333
Alien
Wtajemniczenie

U nas tez pogoda dzisiaj sie poprawiła i własnie wrócilysmy ze spacerku

Humbak ja tak robie mleko Nan a kaszki z BoboVity.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 12:47   #334
flerynka
Przyczajenie

Witajcie

Mam na imię Beata,mam prawie 25 lat ,jestem mamą Nikolki urodzonej 30 stycznia 2006 r. i 3 letniego Patryka.
Z miłą chęcią do Was dołączę (jeżeli mogę ),dopiero wczoraj odkryłam to forum... szkoda,że tak późno

Edytowane przez flerynka
Czas edycji: 2006-06-08 o 20:16
flerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 13:05   #335
Mariqa
Wtajemniczenie

Witaj Flerynka, wspaniale, że do nas dołączyłaś
Stary 2006-06-07, 13:11   #336
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez flerynka
Witajcie

Mam na imię Beata,mam prawie 25 lat ,jestem mamą Nikolki urodzonej 30 stycznia 2006 r. i 3 letniego Patryka.
Z miłą chęcią do Was dołączę (jeżeli mogę ),dopiero wczoraj odkryłam to forum... szkoda,że tak późno
Śliczna dzidzia...

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 14:02   #337
humbak
Rozeznanie

Witaj Flerynko, Nikolka prześliczna.
Stary 2006-06-07, 14:09   #338
Nel70
Zadomowienie

Hej Flerynka,super,ze zaszczyciłas nasze progi he,heŚliczna Nikolka i tylko o 1 dzień starsza od mojej Amelki.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 15:02   #339
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humbak
Iwonka nie wiem za bardzo co masz na mysli pisząc, że te zastrzyki "walą w łeb" ale mi naprawde nic nie wali, ale może ja nie jestem obiektywna .

Powiedzcie mi dziewczynki, czy kaszki z BoboVity można robić z mlekiem NAN. Bo nie wiem czy można mieszać produkty różnych firm.

Właśnie dostałam wezwanie na komisje dla Lili, składaliśmy o dodatek pielęgnacyjny w związku z tym jej serduszkiem, mam nadzieję, że nie pojedziemy na darmo. I właśnie przydało by się to nowe echo serca, a tu jak strajk tak strajk .

Wreszcie mamy pogode. Słoneczko świeci, tylko teraz troche wieje. Ale wietrzymy się ostro. Oczywiście jak tylko odejdziemy z Pyzą od kompa.
humbak - mozesz te kaszki robic w ogole na NaNie tylko kupuj te bezmleczne (ja takie kupuje bo robie je na Nutramigenie), na opakowaniu jest napisane - PRODUKT BEZMLECZNY i spokojnie na Nanie zrobisz...
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 15:03   #340
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flerynka
Witajcie

rodzinka sie powieksza Witam Beatko
Stary 2006-06-07, 15:15   #341
Moni@
Zakorzenienie

U mnie pogoda w kratke, dlatego siedzimy w domq..Nudzi mi sie, choc prania mam w cholere, ale zabrac sie za nie nie moge..wole na wizazu poszperac

Moj Szymuś skonczył dziś 5 miesiecy, tak sie zastanawiam ze chyba jest najstarszy co? bo juz sie pogubilam w tych datach... zdrowy, rezolutny chłopak i czesto ze mna obserwuje kandydatki na przyszła synową dla mamusi hahhaa a jest w czym wybierac

Jedne z aktualniejszych zdjec

Synkowi mojemu dużo uśmiechu,by stał się promyczkiem słońca,świecącym bez końca
Stary 2006-06-07, 15:21   #342
humbak
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego dla Szymusia , .

Na tym pierwszym zdjęciu robi taka sama śnieszna minę jak Lili.
Stary 2006-06-07, 18:00   #343
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Moniu buziaczki dla Szuymusia .
Moja Agacia jest odrobinke strarsza bo 5 mcy skonczyla 5tego maja

Mariko a skąd taka zmiana????????

Beatko witaj

ale nas duzo.... teraz to juz nie wiem jak bede nadązyc...

buziczki

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 18:11   #344
Mariqa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KATESIA

Mariko a skąd taka zmiana????????
A bo przechodzę jakiś niż emocjonalny, chyba przez te choróbska
Tak chciałam zorganizować wkrótce nasze spotkanko, bo cieplej ma być i Uskow chętnie by zjechała ze swoją słodką Antosią. A teraz z tego przez miesiąc jak nic i szajba w domu mi odbije
Stary 2006-06-07, 18:14   #345
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez Mariqa
A bo przechodzę jakiś niż emocjonalny, chyba przez te choróbska
Tak chciałam zorganizować wkrótce nasze spotkanko, bo cieplej ma być i Uskow chętnie by zjechała ze swoją słodką Antosią. A teraz z tego przez miesiąc jak nic i szajba w domu mi odbije
co sie odwlecze to nie uciecze....szkoda tylko dzieciaczków ze muszą siedziec w domciu, ale jjuz niedugo wakacje-wiec nadgonią .

drugi urlop mam w pierwszej połowie lipca-wiec moze wtwedy....

buziaczki....

ps.tez chciałabym byc kiedys kwiatem...nawet pokrzywy

16.10.2009-start

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-07, 19:47   #346
Alien
Wtajemniczenie

Flerynka witaj

Moni@ dużo uśmiechu dla Szymonka

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 20:17   #347
Nel70
Zadomowienie

Moni wszystkiego najlepszego dla Szymonka,niech rośnie nam kawaler zdrowiutko!
Katesiu i dla Twojej Agaci też dużo buziaczków
Jastin co u Ciebie bo zawsze byłas taka aktywna a dziś cisza.
Ja również dzisiaj byłam cały dzień poza domem bo u nas pogoda przepiękna. Mojej Amelce ząbek się wyrzyna,także biedna marudzi,muszę jej kupić jutro żel. A jutro czeka nasz szczepienie,ciekawe jak moja kruszynka to zniesie. Dam jutro znać.Alien czyżbyś się zaszyła w wir obowiązków domowych?
Stary 2006-06-07, 20:46   #348
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez iwonamysza
Oj od razu milczysz!!! Zawsze skrobne chociaz jednego posta dziennie, a dzis wrocilam do domu od mamy po 2 tygodniach i nie trzeba sie bedzie prosic o dostep do komputera.
Nie chodze jeszcze do pracy, ale odliczam dni. Kasia idzie do żłobka w poniedziałek, a ja w nastepny do roboty. Normalnie niedobrze mi sie robi na samą mysl o tym.
.
Iwonko bedzie dobrze, mówie to jako mam która juz ma to za sobą...najgorzej jst przed powrotem i tydzien po...potem jakos leci....nie ma nawet sił i czasu na myslenie o tym...
buziaczki dla Kasi i Ciebie

16.10.2009-start

Stary 2006-06-07, 20:56   #349
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

U mnie też pogoda troche lepsza, ale to nie jest szczyt marzeń. Nadal jest wietrznie, więc pojechaliśmy dziś do teściowej samochodem, mimo że zawsze chodziliśmy na spacer z wózkiem. Ale Kasiek jeszcze troche ma katar i chciałabym żeby jej do piatku przeszło, bo mamy umówione szczepienie i chciałabym, żeby była calkowicie zdrowa, bo jeszcze bede potrzebowała zaświadczenia lekarskiego do żlobka. Mój TŻ wyjezdza w poniedziałek na 3 dni w delegację i to akurat teraz kiedy dziecko idzie pierwsze dni do żłoba. Nie wiem komu ja się będę wypłakiwać, jaka to ja nieszczesliwa.
Monia wszystkiego najcudowniejszego dla Szymonka. .
Cytat:
Napisane przez humbak
Wracajac do tematu zastrzyków to jest to opinia mojego gina, ale ostatnio wywnioskowałam, ze do konca naormalny to on nie jest. Pytalam sie go, czy bede mogla sobie zalozyc spirale, a on mi powiedzial, ze absolutnie w zadnym wypadku, bo jestem po cesarce i w koncu jest to operacja itp. A znam dużo dziewczyn, które sobie pozakładały i nic sie nie dzieje. Tak samo koleżance powiedział, że nie przepisze jej tabletek jak karmi piersią (pomimo że takie istnieją) i ze dopoki nie dostanie pierwszego okresu to ma się nie stosunkowac. Więc po tych słowach przechlapał sobie na całej linii. Chodziłam do niego całą ciąże, bo jest dobrym położnikiem, ale po porodzie wkurza mnie potężnie. A skoro takie ma opinie dziwne, to pewnie z tymi zastrzykami też przesadza.
Dziewczynki a znacie kogos kto stosuje moze plastry antykoncepcyjne? Bo ja mam wrażenie że to działa na zasadzie nicorette jak sie chce rzucic palenie. Ale oczywiscie to tylko takie wyobrażenie, bo nie mam o tym fioletowego pojęcia.

Stary 2006-06-07, 21:00   #350
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Iwonko czyli nicorette powoduje niechęc do papierosów (albo wspomaga niesięganie po fajki) a plastry anty- powoduja wstret do seksu?

w sumie to sama jestem ciekawa jak to działa

16.10.2009-start

Stary 2006-06-07, 21:05   #351
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Napisane przez KATESIA
Iwonko bedzie dobrze, mówie to jako mam która juz ma to za sobą...najgorzej jst przed powrotem i tydzien po...potem jakos leci....nie ma nawet sił i czasu na myslenie o tym...
buziaczki dla Kasi i Ciebie
Dziękuje Katesiu bardzo mocno za buziaczki i za wsparcie. W kocu Ty dajesz sobie rade wiec mysle, ze i ja jakos podołam. Chociaz dzis miałam w nocy kolejny koszmar, ze dzieci siedzą w żłobku na stole w rzadku i czekaja az rodzice ich odbiorą.
Ale wczoraj przeczytałam w jednym z wątków, że dziewczyna chciała oddać dziecko do żlobka i nie było miejsc, to ja jak przeanalizowałam,że w sumie nie mam najgorszej sytuacji, bo przyjęli ją bez problemu, jeść jej dadzą, bo mają dietę mleczną, jest blisko i teściowa zadeklarowała się, ze jak tylko bedzie mogla to bedzie ją odbierac wczesniej lub jej córka, jak akurat obydwoje bedziemy pracowac.
Dla Ciebie i Twoich pociech również moc całusów. .

Stary 2006-06-08, 08:23   #352
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nel70
...Jastin co u Ciebie bo zawsze byłas taka aktywna a dziś cisza...
Nel dzięki za pamięć ,cisza bo mój tż zepsół swojego laptopa i pożyczył mój komputer na jeden dzień,no a ja wczoraj bzika dostawałam bo nie mogłam do was zajrzeć,ale melduje ze wszystko nadrobiłam
Witam nową mamusie
Moni@ wszystkiego dobrego dla Szymusia,spóźnione ale szczere życzonka!
Kochane zajrze później bo Wikunia siedzi mi na kolankach i strasznie sie wierci
Buziaczki

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-08, 09:46   #353
Nel70
Zadomowienie

Jastin tak też myślałam,że u Ciebie chyba awaria kompa lub neta. Zgadłam. U nas dzisiaj przepiękna pogoda,ale my walimy na 3 szczepienie,już mam pietra jak to Amelcia zniesie i czy bardzo będzie płakała. Ostatnio jest na etapie poznawania rodziny,a na obcych płacze. Od wczoraj wyrzyna sie jej ząbek na dole i cały czas ma rączkę w buzi.
Zajrzę do Was po szczepieniu i napiszę jak nam poszło i w ogóle podam wymiary mojej laseczki. A propo napiszcie dziewuszki wymiary chodzi mi o dł,wagę,obwód klatki piersiowej i główki w wieku 4,5 miesiąca.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-08, 10:16   #354
jastin83
Zakorzenienie

Nel mojej Wikuni tez sie ząbek wyrzyna marudzi w nocy i cały czas wkłada wszystko do buźkia co do wymiarów to my ostanio na szczepieniu byłyśmy 10 maja wiec zabardzo Ci nie powiem ile teraz mała waży,wtedy ważyła 6800g obwodu klatki niestety mi nie wpisała pielęgniarka,ani tez długości a ja niestey nie pamiętam.Teraz mamy szczepienie dopiero 28 czerwca sama jestem ciekawa ile Wiktorka wazy,ale napewno ponad 7 kg to sie czuje!
dla Amelci,niech się trzyma laseczka

Stary 2006-06-08, 10:35   #355
jastin83
Zakorzenienie

Flerynka odzywaj sie do nas i umieszczaj zdjęcia swoich pocieszek,napewno niejedna mamuśka tutaj chciałaby zobaczyc Twoje szkaraby
Pozdrawiam!

Stary 2006-06-08, 11:13   #356
flerynka
Przyczajenie

Cześć

Dziękuję Wam za tak miłe powitanie!!!!!!
Będę się starała jak najczęściej do Was zaglądać,na ile czas mi pozwoli .

Co do plasterków antykoncepcyjnych,to moja znajoma,oraz koleżanka mojej szwagierki używają i są bardzo zadowolone. Działają podobnie jak tabletki z tą różnicą że nie trzeba codziennie o nich pamiętać . Plasterk przylepia się raz w tygodniu,nie odlepia się w kąpieli,nie maja podobno takich skutków ubocznych jak tabletki,nie tyje się po nich itp.
Tyle tylko,że są chyba dość drogie 50-60 zł miesięcznie
flerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-08, 16:09   #357
Nel70
Zadomowienie

Jastin ale świetne zdjęcie Wikusi,te w czapeczce,bomba. Florentynka a Twoja też śliczna dzidziunia. A więc my po 3 szczepieniu skojarzoną szczepionką. Amelcia płakała A teraz śpi. Waży 6530kg , obwód główki 41 cm, obwód kl.piersiowej 42, a długości nie wiem,bo u nas nie mierzą. Ciuszki jej ubieram na 74 i na 80 cm. Lekarka powiedziała,że sie rozwija ponad normę,bo wkłada sobie stópki do buzi,przewraca się z boczku na boczek , śmieje się mocno i gaworzy na maxa. Ach te nasze pociechy.
Stary 2006-06-08, 16:31   #358
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

siemka!!!
Nel moja agacia jak miała 4,5 mca wazyła 7160, dł. ciała-69, obw.głowy 42,2, obw.kl.piers.-41.takze wielkosciowo bardzo podobna do Amelki (no moja troche grubsza ).

buziaczki

16.10.2009-start

Stary 2006-06-08, 17:00   #359
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nel70
Jastin ale świetne zdjęcie Wikusi,te w czapeczce,bomba.
Nel na tym zdjęciu Wiktorka ma chyba niecały tydzień

Wczoraj robiłam jej porządki w szafie,ale ciuszków musiałam juz odłożyć,rośnie jak na drożdżach...
Wszystkie ubranka w jakie sie teraz miesci to 74-bluzeczki,kaftaniki a pajace i śpiochy 68 i pomyśleć ze dwa tygodnie temu to było na nia za duże

Stary 2006-06-08, 17:12   #360
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Jastin ale nam dzieciaczki rosną...., ja pamietam jezcze jak dzis jak w szpitalu załozyłam małej 56-i wisiało na niej-a teraz 68 jeszcze wcisne (bo to zalezy od firmy-bo co firma to inna rozmiarówka) ale wyglada wtedy jak nabita kiszka

16.10.2009-start

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości