![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Witajcie!
Dziękuję Wam bardzo za komplementy w stronę Natusi ![]() ![]() ![]() Kasiulko Natalka na macie potrafi bawić się sama nawet 40 minut. Jak kopnie w tą część grającą, to przestaje i nasłuchuje. Potrafi wierzgać gwałtownie rączkami i nóżkami przez ten cały czas. Obserwuje się w lusterku i przygląda, czasem nawet pogrucha ![]() ![]() Na temat karuzelki nic Ci nie powiem, bo jej nie mamy ![]() Chciałam Was spytać, czy kładziecie swoje dzieciaczki na brzuszku? Natalka nie lubi na nim leżeć, jak ją kładę w tej pozycji to od razu w ryk. Jednak chyba będę musiała ja przyzwyczaić ![]() Acha i zaczęła się ciorać ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
Agika --
![]() Kostko -- ja kładę małego na brzuszek ale on cały czas podnosi się na łapkach i przy okazji wierzga nóżkami ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
no to moja Oliwka chyba bedzie rekordzistką jesli chodzi o leżenie na brzuszku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Kostko ja mojego też kłade na brzuszku, zwłaszcza wieczorem przed kąpielą wtedy rozbieram go do body, kłade i przykrywam kocykiem i wtedy zadowolony dłużej poleży w tej pozycji. Też podnosi nóżki, on uwielbia być rozebrany
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj myślałam, że będzie słoneczko i że powygrzewam się na ławce, a tu zachmurzone niebo ![]() ![]() Agiko jak to by było super gdyby TŻ miał cycki pełne mleka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
Kochane przepraszam, że wtrącam się wam w wątek ale chciałan powiedzieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
w sprawie kładzenia na brzuszek to Kamil tego nie cierpiał i wrzeszczał przy tym strasznie - no i mowy nie było o podnoszeniu główki, tylko nosem w podłoże. Ale cierpliwie go układałam na brzuszku nawet jak płakał (wyrodna matka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
Agika -- Kamilek na tym zdjęciu wygląda przecudnie
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Agika super to wygląda, podoba mi się Kamilek w kąpieli
![]() Co ja się mam z tą marudą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Kamilek slodziutki !
![]() ![]() Ja od pewnego czasu mam z Oliwką tak ze w nocy śpi rewelacyjnie - po wieczornym kąpanku i cycusiu idzie spac i spi do 3:00, szybko jedzonko i dalej usypia bez marudzenia - śpi do 7:00 a czasem do 8:00 ![]() ![]() Ale robi postępy - dzis mnie złapala za duże palce u rąk i próbowala sie podniesc - na razie udało jej sie uniesc na jakies 20 cm, ale to juz i tak sukces ![]() Humbaku ja tez sie nie daje zwariowac - jesli chodzi o własną diete (jem wszystko i wlasnie sie przymierzam do truskawek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
witajcie moje kochane troche porobilam tu zaległosci wiec na początek o czekoladzie podaje zwyklą mleczną ale na poczatku dałam gorzka i bardzo malenki kawałek tomciowi nic nie było kupcia ladna wiec zwiekszałam pomału dawki co do biszkopta to podaje takie normalne sklepowe
![]() co do natalki to kosteczko jest przecudna ![]() a wracajac płateczku do zdjec to napewno je umieszcze do niedzieli poniewaz ja mam problem taki ze nie ma kto mi ich zrobic ale w sobote tata obiecał ze mi troche popstryka ![]() nazwiązuje jeszcze raz do pytania na temat spotkania jest juz data?? ok wpadne jutro trzymcie sie cieplutko pappa ![]()
#341 |
Zadomowienie
|
Fifek ma chyba czarna dziurę zamiast żołądka....podaje mu na noc Bebiko zagęszczone kleikiem ryzowym....no way! Dzis w nocy obudził jak zwykle o 3.30, pchłąnął 150ml BebikoR i na dokładkę 80ml Bebilonu...o godzinie 7rano znów był głodny....Kupiłam kolejne Bebiko, tym razem zagęszczane gryką i ryzem, jak po tym nie bedzie mi spal w nocy to chyba zaczne go zapychać zimniokami...zartuje oczwyiscie, ale pzreraza mnie jego spust....
![]()
#342 |
Zadomowienie
|
Meme nie mogę się nigdzie doczytać ile waży Twój skarb? Bo ja dziś byłam na szczepieniu z moim klocem i waży już ponad 8 kg i pani doktor powiedziała, żeby zrezygnować z kaszki na noc. Co prawda po kaszce śpi prawie do 6 rano, ale miała ze 2 tygodnie temu taki czas, ze też budziła się już przed 4. A próbowałaś może dać mu wtedy tylko pic? Bo mojej koleżanki dziecko też jej się tak budziło mimo że dostało kaszkę, ona dała pić i mała do rana przespała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Akcja herbatka" też juz była...próbowałam też "zakneblować" go smoczkiem ale to też na nic.... ![]()
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
Aha! Klocek, waży 7600g....i równe 4 miechy skonczy 15.06
![]()
#345 |
Zadomowienie
|
A może spróbuj jeszcze dać mu po prostu więcej mleka czy kaszki. Moja Kasia je tylko 3 razy mleko, raz kaszkę i raz zupkę, ale mleka każdorazowo wypija po 180 ml.
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Wtajemniczenie
|
Matko 7600 ale wielki człowiek
![]() ![]()
#347 |
Zakorzenienie
|
Malinko wstępnie ustaliłyśmy, że spotkamy się 26.08
![]() ![]() Meme może Fifkowi przejdzie z tym jedzeniem, póki co przecież nie możesz go głodzić, prawda? Wygląda na zdrowego i fajnego kawalera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
rany dziewczyny, Wasze dzieci juz tak dużo ważą, a moja niunia ma ledwie 5300, a w poniedziałek konczy 3 miesiace... zaczynam sie martwic czy nie waży za mało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko nie sądze, aby mała mało ważyła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Rozeznanie
|
Kasiulko, przecież ja nie daje Lili całej tabliczki tej czekolady!!!! Dałam jej kilka razy po małym okruszku, z ciekawości, co ona z tym zrobi. I nie chodziło mi o to, żeby pochwalić się że moje słonko je czekolade, tylko o to, że boimy sie podawać wielu produktów, bo niby uczulają, a to jest mit. Bo uczulic może równie dobrze jabłko. Czekolada nie jest w żadnym razie stałym składnikiem jej diety. I wiem co to jest zagrożenie próchnicą. Tłumacze się bo troche mi sie głupio zrobiło
![]() Edytowane przez humbak Czas edycji: 2006-06-09 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kostko ja jem smażone mięso i ryby, ale każde dziecko może inaczej zareagować na daną potrawę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
joł, Dżoana! Co tam słychać? Jak tam Julkowy PSM? I od czego to w ogóle skrót?
![]()
#354 |
Wtajemniczenie
|
Uff moja latorośl śpi.
Płatku nie wiem co zrobimy z TŻ-ami. Do wora i do rzeki ![]() Meme Filip jest niesamowity. Moim zdaniem jeśli on ma taki apetyt to trzeba mu stopniowo wprowadzić bardziej treściwą dietę żeby się najadł ale żeby go też nie utuczyć. Nie mam pojęcia jak to zrobić więc może musisz poszukać porady u jakiegoś specjalisty? Albo nie rób tak jak jest napisane na kartonach mleka tylko dawaj mu większe porcje. Np. tego bebiko2 180-210ml. Jeśli oczywiście da rade tyle zjeść. Ja np zupki zagęszczam puree misiowy ogródek z nestle. Po takiej zupce Julka wytrzymuje 4h. Ile razy dziennie je Filip? Julke karmie teraz zgodnie z sugestią mojej pani doktor tak: 5.00-6.00 bebiko2R 180ml ok. 8.00 soczek 80ml rozcieńczam z wodą bo po co pakować tyle słodkiego 10.00-11.00 deserek lub kaszka 100ml ok. 13.30-14.00 bebilon1 180ml 16.30-17.00 zupka lub jakieś danie warzywne 100-120ml 19.30 bebiko2R 180ml + czasami w nocy dodatkowy posiłek jak się obudzi Może rób coś podobnego ale większe porcje? Kasiulka moim zdaniem Oliwka jest drobna ale przecież mieści się w normach siatek centylowych więc chyba nie ma czym się martwić. Nie wszystkie dzieci muszą byc tak dorodne jak Filip i Julka. Źle byłoby gdyby nie przybierała na wadze ale tak to nie ma co się martwić. Julka przechodzi samą siebie. Naśladuje kaszel ojca. Niesamowicie to śmiesznie wyglada. ![]() ![]() Kostka Nataku jest urocza ![]()
#355 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny. jak tam wasze zdrowko? mam nadzieje ze zdrowiejecie i przygotowujecie skore i cialo na nadchodzaca fale upalow. podobno juz od niedzieli ma byc poprawa.
ja osobiscie jestem w strasznym stanie psychicznym. moj TŻ wyjezdza w delegacje na poczatek na trzy tygodnie. oczywiscie bedzie w soboty i niedziele ale... co z reszta ![]() z Wiktoria tez mam maly problem. od jakiegos czasu jest tak iz ma zatkany nos. codziennie musze patyczkami czyscic jej nosek bo inaczej ma problemy z oddychaniem. kupilam wode morska w sprayu staram jej sie kropic codziennie ale powouje to iz ma zatkany nos ale nie zaschnieta ale taka cieknaca wydzielina. niedlugo mam sie zglosic na szczepienie to zapytam sie od czego to mze byc. najbardziej sie meczy Wiki i jak ma zatkany nos i jak jej czyszcze. oczywiscie bez pomocy TŻ-ta sie nie obedzie. musi przytrzymywac jej raczki inaczej wierzga i kreci sie we wszelkie strony. ide chyba myc sie i spac. przynajmniej wtedy nie mysle o wjezdzie TŻ-ta. pozdrawiam kochane. trzymajcie sie cieplutko. ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Joasiu jestem za jeśli chodzi o Twoją propozycję
![]() Tiaaro bidulko trzymaj się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem za Joasii propozycją
![]() ![]() Malinko termin uzgodniłyśmy na 26 sierpnia (przynajmniej na tym stanęło) ![]() Tiaro nic się nie martw ![]() ![]() ![]() Kasiulko ja też myślę żebyś się nie martwiła o ulewanie Oliwci. Natalka ulewa od dawna, czasem więcej czasem mniej, zależy ile zje. Zawsze od razu po jedzeniu biorę ją na ręce do odbicia i staję w bezpiecznym miejscu, co by za mną czegoś nie pobrudziła. Czasem jak się porządnie naje, to ma takie beknięcie i odrzut ![]() ![]() Jutro czekają mnie przygotowania kulinarne na chrzciny Natusi, więc zmykam już lulać, dobrej nocki dziewczynki ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Joasiu, dziękuje za rozkład dnia jedzeniowy Julki, spróbuję, może cos z tego wyjdzie. Filip, jak sie napcha o 5rano BebiKoR i jeszcze 150ml herbatki to nie je tak do 10.30( ok.9.30 zasypa na jakies pół godziny- 45 min), pórbowałam dac mu cos wcześniej ,ale nie chce. O tej 10.30 daje mu kaszke i zapija jeszcze Bebilonem. Pózniej, tzn pzred 12 albo herbatka labo soczek, w ilosci 100-150ml.Potem normalnie zasypia ok 12 i po takiej dawce jedzeniowej śpi do ok.14-15, jeśli jest na polu. O 14 butla, ok.15-15.30 deserek z kaszką i ewentualnie soczek - 100ml, no chyba ,ze był gdzieś wcześniej, ok. 18 wrzask bo znowu czarna dziura sie powieksza, wiec znowu 180ml Bebilonu, no i ok 21-21.30 znowu 180ml Bebiko GR. Przez cały dzień w miedzy czasie spija hektolitry herbatki, wiec też mu sie brzuch zapełnia.Pobódka o 5 i znowu 180ml Bebiko R i 150ml. herbatki. Zastanawiam sieczy nie zmienić mu pzryzwyczajania do jedzenia częściej, jakkk u Ciebie Julka,a mniej. Tyle, że bezsensu, żebym na pzrykład go budziła jak śpi od tej 12-15,albo wpychała na siłę miedzy 7-10rano, skoro jest napchany po nocy...
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny.
wiem ze sobie dam rade. najczesciej TŻ wychodzi o 7.00 a wraca 0 18.00, czasem pozniej. daje sobie rade i tylko czasami narzekam. szczegolnie wtedy gdy Wiki znowu sobie przestawi spanie i zamiast wstawac o 9.00 wstaje o 6.00. tak jest od kilku dni i ledwo rno na oczy patrze. ale tu chodzi bardziej o serducho. za czasow gdy ze soba chodzilismy tez pracowal na wyjezdzie, tez bylo mi smutno za kazdym razem jak wyjezdzal. ale wtedy inaczej sie podchodzi do tych spraw. a teraz ... jakos to bedzie. jak tam dziewuszki z waszym zdrowiem?
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Ja już zdrowsza. Gardło prawie wcale nie boli, został tylko katar i kaszel.
Niestety malutki dalej kaszle ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.