|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2018 cz.9
Ja albo biorę do swojego nazwisko TŻ albo zostaję przy swoim. Najchętniej to bym swoje zostawiła
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie cudo! Cytat:
Byłyśmy dziś u weta na szczepieniu i odrobaczeniu, była dzielna Ja biorę nazwisko TZta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Boże 34 strony do nadrobienia . Witam się i idę czytac
|
|
|
#334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzialam ze pisalyscie o tatarze - wczoraj robilam i wyszedl przepyszny, uwieeelbiam ![]() Ja biore nazwisko tz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ---------- Kinder tak i to 5 minut ode mnie. Biegalysmy tam z kuzynka tzta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ---------- Ja przejmuje nazwisko tzta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ---------- Jadę do pracy a potem tydzień urlopu a tak to tydzień wolności. Jedziemy między innymi znów na kabarety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też w drodze do pracy. Obiad to chyba będą u mnie zupki chińskie bo dziś szalony dzień. Ale dawno nie jadłam (z rok) więc,czemu nie.
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Upsi. |
|
|
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Ja też przejmuję nazwisko chłopa. Początkowo chciałam połączyć, ale kilka osób mi to odradzało, że nie wygodnie, potem często przedstawia się i tak tylko jednym nazwiskiem, zazwyczaj męża
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
Cześć pięknoty, my już u mojej rodziny. Plan na dziś, nadrobić Wizaz, przygotować zaproszenia, wywołać zdjęcia, zrobić pazur i prasowanie.
Zdarlam sobie skórę przy depilacji wąsa i tak bolało, że myślałam że zejde. 😱😵😵😵 Spór na ali złożony (całe 34min. Po czasie 😉 W temacie flakow, wczoraj pytałam Tż jak to smakuje. Na 99% tego nigdy nie ugotuje. Te flaki to również jelita, tak? Mam dom Na rogu ulicy ale okno z salonu wychodzi na drugi dom od wschodu, który zasłania słońce. Jak będziemy się budować to najlepiej na wzniesieniu i z taką działka, że sąsiadów słyszeć nie będę. Będzie słonecznie i cicho 😊 Pozdrawiam wszystkie koty i psy. Całuski dla was kochane, ja spadam. Moja papużka powiedziała słowo "tatuś" 😍😍 muszę ją porządnie nagrać i zgłosić do konkursu. Bardzo wyraźnie mówi i zna dużo słów. Nie dziwne skoro mama lingwistka ze spec. w dwujęzyczności 😂 ciekawe jak moje dziecko będzie gadać, a raczej godoć i klachać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nigdy nie moczylam w cebuli z mlekiem i były pyszne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nagraj nam ptaka
|
|
|
|
|
|
#343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kupuje juz zmielone ale w domu wrzucam jeszcze do blendera i daje ciupke wody zeby byl bardziej mokry
Cytat:
nie zrob sobie tego przed slubem ![]() Jaade do pracy, dzisiaj mam samotny wieczor bo tz idzie z kolegami na impreze a ja jakos nie mam ochoty wychodzic wiec bede sobie nadrabiac serialowe zaleglosci pod kocykiem i z lampka wina napiszcie plis 565822688666 raz jak sie nazywa to lidlowe bo nie zapisalam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Manami Conde Noble- w tym wątku jeszcze tego nie było, masz szczęście
MAdz jaki masz model tego kenwooda? |
|
|
|
|
#346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W pon bedziemy mieli zaproszenia, wiec bedziemy powoli ruszac z rozdawaniem, przeraza mnie to, bo czesci rodziny nie widzialam od lat i nawet nie wiem gdzie ich szukac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"gdy ci smutno, gdy ci źle, Conde Noble napij się!" Wiem, że kochacie rymowanki Ja dzisiaj też uzupełniam zapas najsłynniejszego wina na wątku, bo wieczorem planuję zrobić krewetki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam więc mogę się przywitać
zaraz praca... eh... jeszcze dziś godzinę wcześniej. Nie śpię od 6.30 bo nasz maluch ma rozwolnienie i musieliśmy sporo posprzątać, potem TZ wyszedł z nim na spacer A jak wrócił trzeba było go myć. A wczoraj był cały myty. Eh eh. Ale wreszcie można mu robić pierwsze kiteczki!!! Słodko wygląda TZ mówi że jak dziewczynka i że on nie będzie tak wychodził z nim ale będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Już zakupy za nami
a za jakąś godzinę rozejrze się za kopertami do zaproszeń.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez madz88 Czas edycji: 2017-11-10 o 08:59 |
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim marzeniem jest ten Cooking Chef |
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wyciskarki będę używać bo lubię świeże soki. Na razie mam tydzień to cudo i codziennie używam , choć soku jeszcze nie robiłam ale jutro rano mam plan na śniadanie jajecznica, sok <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
@adie94 też mam czasami takie myśli jak nasze dziecko będzie mówić. My z tz mówimy gwara + język kraju w którym żyjemy. Też może być ciekawa mieszanka. Siostrzenica tz mieszka w Niemczech i nasza gware zna od dziadków, a język polski z bajek (ma parę ulubionych). Śmiesznie brzmi jak taki 5 latek "lawiruje" między językami.
Ja po ślubie przyjmuje nazwisko tz. Średnio mi się ten pomysł podoba, bo ja mam nazwisko bezproblemowe, a tz zawsze musi literowac i często np. dostaje pisma z błędem. Ale tz by nie przeżył jakbym przy swoim została- już się cieszy jak małe dziecko na to, że bedziemy miec jedno nazwisko. Czy któraś z was będzie mieć inny kolor butów niż biały w dniu slubu? Myślę nad jasnym różem i jakoś tak nie jestem tego pewna ale też białych nie chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tą wyciskarkę schowałam zbyt głęboko, żeby jej użyć kiedyś ![]() Dziewczyny powiedzcie mi jakieś słowo motywacji, żeby pracować a nie oglądać tutoriale i sklepy z materiałkami świątecznymi |
|
|
|
|
|
#356 |
|
Żona
|
Cześć
Niedawno wstałam zaraz lecę poćwiczyć. Później do sklepu i do roboty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#357 | ||||
|
:)
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ale mam na nią teraz smakaWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- W końcu wolne więc mogę być na bieżąco wczoraj spotkałam się z koleżanką która mieszka zagranicą i chyba lekko przeholowałam bo głową mi pęka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#359 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
ale wiem, że to przecież nie na forum ![]() mi się podoba nazwisko TŻ Cytat:
najpierw priorytety Cytat:
Cytat:
jakoś mi się z komunią kojarzą ![]() może nude, jasnoszare, blady róż, albo srebrne takie, które jeszcze wykorzystam w ogóle miałam plan już od Sylwestra mieć buty swoje ślubne i je zacząć rozchodzić Cytat:
|
|
|
#360 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie czesto standardowa Polska kuchnia, ale moze temu bo nie mieszkam w Polsce i mi teskno do babcinej pomidorowej i roladek Cytat:
Moje jest za dlugie zeby miec dwuczlonowe, poza tym-nie lubie go. To nazwisko po ojcu ktory mnie olal i nie mam najmiejszej ochoty go dluzej nosic, nie moge sie doczekac az go zmienie Cytat:
Sama nie robie ale jak tesciu zrobi to mniam mniam, nic tylko wcinac ![]() Cytat:
Ja wczoraj robilam krewetki, teraz uwielbiam a kiedys nie cierpialam. Ale innych owocow morza sie nie chwyce, nie ma szans. Jakies muszle i inne obslizgle cuda, bleee Cytat:
Ja mam jasno rozowe. Jutro idziemy na nauki Ciekawe jak bedzie. Dzieki Bogu jednoniowe ale caly dzien, od 8.30-17 z godzinna przerwa na lunch.
01.01.2009 22.12.2016 23.06.2018 Edytowane przez sunshine_25 Czas edycji: 2017-11-10 o 10:05 |
||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

11.10.2014

chyba, że jest ciśnienie/koniecznosc

w ogóle bardzo rzadko robimy takie typowe domowe obiady - kotlet, ziemniaki i surówka. Może dlatego, że w domu rodzinnym miałam tak prawie codziennie? 

Ja za tartami jakoś strasznie nie przepadam, za ciężkie jest dla mnie to ciasto, ale jadłam jakiś czas temu z kurkami i była 🤤

flaki, tatar, golonka... jak coś mi źle wygląda to już nie próbuję i nie zjem, a wiem że nie lubię 
jeden dzień sklepy zamknięte, a ludzie robią zapasy jak na koniec świata. jutro pewnie będzie jeszcze gorzej 
nie zrob sobie tego przed slubem
"gdy ci smutno, gdy ci źle, Conde Noble napij się!" Wiem, że kochacie rymowanki
szczęśliwa Panna Młoda 
Ciekawe jak bedzie. Dzieki Bogu jednoniowe ale caly dzien, od 8.30-17 z godzinna przerwa na lunch.