|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
pajeczyna urocze te buty
Te pękające 'bańki' w brzuchu to też gazy mi się wczoraj wydawało, że chyba coś poczułam ale nie jestem pewna właśnie przez te wzdęcia i wewnętrzne gazy mogłam coś pomylić. Próbowałam później się skupić tylko na odczuwaniu ruchów ale nic szczególnego się nie wydarzyło.Chyba będę musiała iść do laryngologa, codziennie katar i zatykające się od niego uszy. Już w lecie jak robiłam TK głowy to mi wyszedł stan zapalny ale oczywiście olałam sprawę i teraz się to za mną ciągnie Robiłam go z powodu omdleń a przy okazji w opisie wspomnieli o stanie zapalnym śluzówki nosa no i w morfologii mi zawsze wychodzi stan zapalny tzn. podwyższone limfocyty. Tylko z kolei czy lekarz mi teraz coś poradzi w ciąży pewnie antybiotyk będzie chciał dać.
|
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wzdęć itp., to ja rano też mam brzuch mniejszy, a wieczorem dużo większy, ale to i bez ciąży było Za to tak śmiesznie mi rośnie i nie mam takiej piłki na dole jak Wy, a już pod biustem mi się zaczyna, tak jakby macica już wszystko zaczęła przesuwać do góry. Ale w pierwszej ciąży miałam identycznie, z resztą na brzuchu sporo kg sprzed ciąży miałam, więc nie oczekuję piłeczki ![]() Zgagi odpukać nie mam i nie miałam (a córka urodziła się kudłacz ), ale dziś nie spałam ponad 2h, bo tak mnie kaszel męczył Któraś z Was pisała o bólu krocza (przepraszam za brak nicka, częściowo czytałam wczoraj, częściowo w nocy, i nie zostało mi cytowanie Aż nie wiem, jak o tym pogadać z gin Wyśle mnie to psychiatryka ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Aaa, oglądałam wczoraj uwagę ![]() Na koniec powiedziałam mężowi, że gdzieś cały czas marzy mi się spróbować VBAC, ale po takich historiach to mam ochotę ten naturalny rzucić w cho**rę i po prostu umówić się na cc
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2018-01-10 o 07:35 |
||
|
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętam o tym ale i tak korzystam z Luxmedu, wizytę mam dzisiaj. Akurat dzisiaj też mam czystość pochwy i udało mi się tak umówić, że wizytę mam jedna po drugiej tylko w innym budynku - na szczęście są obok siebie
![]() Jakbym miała czekać na NFZ to chyba bym umarła bo dzisiaj katar to mam dosłownie wszędzie, w zatokach, nosie i gardle i jestem półgłucha
|
|
#334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczneeee! Też bym brała
|
|
|
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dziewczyny kciuki juz zaciśnięte za wszystkie wizyty i UP czekamy na relacje ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Aha, i zapisałam się na UP, 13.02. Trochę późno, bo 21+5, ale wcześniej było miejsce tylko na 21:20 i stwierdziłam, że mi się nie spieszy
|
|
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Pajeczyna super conversy, bardzo słusznie, że kupiłaś
za wizyty! Czekamy na wieści! Ja byłam dziś na tej czystości pochwy, u położnej oczywiście. Kochana taka, zmierzyła mi wszystko, podłączyła do sprzętu i naprawdę długo słuchałam bijącego jak dzwon ❤️ prawie się popłakałam, bo jak każda już zaczynam schizować- ruchów nie czuje, od wizyty minęło kupę czasu. Na koniec, a rozmawiałyśmy długo, dała mi wór próbek i nie wiem czego jeszcze, sprawdzę w domu. Byłam też na krwi i wszystko tak genialnie od ręki dobry dzion ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez tanzanka Czas edycji: 2018-01-10 o 09:49 |
|
|
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
Witam, również 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja idę w piątek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, zapomniałam, że mamy zaktualizowaną listę wizyt
![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze! ![]() pajeczyna, gin u którego byłam na usg w 13tc powiedział, że połówkowe warto robić właśnie w 22-24tc, bo koło 20tc nie widać jeszcze wszystkich ewentualnych nieprawidłowości serduszka
|
#340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trampeczki piękne! Jeszcze jakiś fajny wózek do tego w pastelowych kolorach i będziesz stylową mamą
Edytowane przez Rosalyn Czas edycji: 2018-01-10 o 10:03 |
|||
|
|
|
#341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn ogłoszenia u niektórych można wstawić za darmo ale jak się sprzeda to bierze sobie jakas prowizje, raczej niemała... a my obecnie bardzo liczymy się z pieniedzmi... Cytat:
Cytat:
Fajne cenowo i jakosciowo
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki dzisiaj za wizyty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#343 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to pewnie moje pobożne życzenia ![]() Cytat:
chociaż w tym miesiącu to będę się liczyć z każdym groszem...
|
|
|
#344 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam mniejsze wyrzuty sumienia i teraz czekam na wiosnę żeby w nich poskakać Właśnie ten wózek który chcemy kupić produkują w mało pastelowych kolorach i co ja teraz zrobię, nie będzie pasował do trampeczek?! Jeśli się zdecydujemy na ten konkretny model to nie wiem który kolor wybrać. Te dwa które nam się podobają to te dolne - granat i seledynowy. Boję się że ten drugi nam się szybko znudzi plus zimą chodzimy głównie w czarnych i szarych rzeczach i chyba nam będzie średnio pasował :P Z drugiej strony granatowy jest też bardziej praktyczny. Mam też pomysł, żeby kupić seledynową gondolę na ten pierwszy okres letni, a spacerówkę już granatową. Jak sądzicie? |
||
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
A ja słyszałam, że tak po środku to optymalnie
że potem jak coś to jeszcze można zrobić dodatkowe, a takie większe dziecię ciężej się bada ;/ ? Pajeczyna weselszy seledynowy Pacia trzymam kciuki żeby też była super ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#346 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój maz wczoraj wymyślił, ze będziemy wozić bliźniaki w jednej gondoli w starym wózku, żeby było taniej. A ja mu na to, ze nowy wózek to ja dla własnej przyjemności kupuje, a nie dla dzieci, Wiec nie ma opcji, żeby skreślić ten wydatek z naszej listy ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() Ja bym sie nie zapędzala w jakiś dalszych wnioskach tylko uznajmy, ze po prostu każdy dzien pomiędzy 18 a 22 tygodniem jest Ok
|
||
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
W nocy rzucalam się z boku na bok, nie mogąc sobie znaleźć miejsca, a jak TZ wyszedł do pracy po 6.30, to wrabalam bułkę i od razu usnelam i wstałam o 11. Trzymam kciuki za dzisiejsze cztery wizyty i czekam na relacje. A także za pomyślne dostanie się do innych lekarzy ![]() A mi bardziej podoba się wózek granatowy niż seledynowy. A TZ to najchętniej chciałby wózek z białym dołem w gondoli, bo są najsliczniejsze i uwaga, stwierdził, że on będzie go czyścić!, ale mamy kupić taki a nie brzydszy. Patrząc jak on sprząta, to nie jest dobra opcja :-/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie wróciłam od fryzjera, lżejsza o 5 cm, z odświeżonym kolorem, odrazu gębą inna. Człowiek jak coś zrobił to się lepiej czuje z automatu ![]() Jestem zachwycona włosami! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wizyta pi 18 dziś proszę o kciuki bo się boję jakoś😖
No i żeby Michalina nie została Frankiem, nie biedak będzie kwiatki nosił na koszulkach😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Triolka, będziemy trzymać, żeby było wszystko dobrze z Tobą i Michasia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Michalina piękne imię
|
|
|
#355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będzie wszystko pięknie!
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to kwestia pogody czy ciąży, ale taką niechęć do pracy mam, że masakra
plus niewygodnie mi już, a gdzie tam do 16... może jednak urósł mi trochę ten brzuch pod tym tłuszczem, skoro mi tak przeszkadza
|
|
#358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkopać się z zaległości nie mogę, nowe zadania się piętrzą, a to nie pomaga w chęciach. W dodatku od paru dni boli mnie kręgosłup, więc ciężko mi wysiedzieć te 8h. Założyłam sobie, że popracuję do końca marca a może i dłużej. Teraz ten koniec marca robi się taaaki odległy...
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

mi się wczoraj wydawało, że chyba coś poczułam ale nie jestem pewna właśnie przez te wzdęcia i wewnętrzne gazy
mogłam coś pomylić. Próbowałam później się skupić tylko na odczuwaniu ruchów ale nic szczególnego się nie wydarzyło.
i teraz się to za mną ciągnie
Robiłam go z powodu omdleń a przy okazji w opisie wspomnieli o stanie zapalnym śluzówki nosa
no i w morfologii mi zawsze wychodzi stan zapalny tzn. podwyższone limfocyty. Tylko z kolei czy lekarz mi teraz coś poradzi w ciąży 

Aż nie wiem, jak o tym pogadać z gin 

Ale no zrozumcie, byla promocja na Conversy i kosztowaly 99zl
Dziewczyny kciuki juz zaciśnięte za wszystkie wizyty i UP
czekamy na relacje 
za wizyty! Czekamy na wieści! 

Z drugiej strony granatowy jest też bardziej praktyczny. Mam też pomysł, żeby kupić seledynową gondolę na ten pierwszy okres letni, a spacerówkę już granatową. Jak sądzicie?