![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
Cytat:
boldowanie słów ma na celu podkreślenie tej części wypowiedzi, którą uważasz za ważną. z takim zamysłem użyłam tej opcji. natomiast pytanie "kumasz?" nie jest pytaniem, które wyraża agresję czy frustrację. mogłam zamiast tego użyć "rozumiesz?", ale wybrałam bardziej kolokwialną wersję. jeśli już to pytanie było nacechowane jakąś emocją, to było to podirytowanie, ponieważ zawsze, gdy muszę dorosłej osobie tłumaczyć oczywiste oczywistości, odczuwam lekkie podirytowanie. agresję i frustrację wyrażają z reguły wykrzykniki i caps lock. rozumiesz? Edytowane przez motyla Czas edycji: 2018-04-17 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieszkalam tez z chlopakiem ktory w sumie pokazal mi ta stronke i na niej dzialal. On tez narzkela ze musi placic za dziewczyny ale ciagle inne..albo nawet jak te same to w miedzyczasie bzykal inne. A przytojny nie byl. Wiec tylko domyslac sie moge jak sobie radzili ci z ktorymi sie spotykalam. Wiec nie mialam problemow by mi ktos obcy tego drinka kupil. Bo gdyby faktycznie byl w porzadku i sie tylko ze mna dalej spotykal to by rewanze byly:P Albo poczatki randkowania w uk i jedna z nielicznych randek nie z neta. Kolesia poznalam jak bylam w pracy (on tez)...bardzo przystojny, czarujacy, jak tylko weszlam do pracy to reszta dziewczyn nim tylko gadala. Zagadal do mnie, potem gdy dzies poszlam pozostawial swoj numer u innych pracownikow. Myslalam wow....ale ze mnie szczesciara..w koncu los sie usmiechnol...pisalismy i stwierdzil ze przyedzie za 3 tyg..bo mieszkal dosc daleko....ja w wrazenia wzielam 2 dni wolne...wystroilam sie elegancko...on wyjalal apartamncik taki bo troche za dalko mial by tylko na pare godzin przyjechac...ja w skowronkach...ze ktos sie tak stara...milismy niby isc na drinki i kolezcje..ale jakos nic z tego nie wyszlo..no nic siedzielismy tam w tym aprtemnciku...wkoncu najwaznjiejsze ze byl...jakies winko..ja zapalacilam za jedzenie bo skoro sie tak do mnie fatygowal.. milo i dobrze sie rozmawialo..widzilam ze mu sie bardzo podobam...no ale koniec koncow byl taki ze jednak bardzo dazyl do konsumpcji tej znajomosci...a co lepsze zaczal i oferowac pomoc w zalatwiniu pracy w sex biznesie...bo ma znajomosci a ja bym mogla kupe kasy na tym zarobic ;p.... Edytowane przez banana84 Czas edycji: 2018-04-17 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
Motyla, serio, w życiu są inne problemy niż dyskusje na wizażu i jeśli moje posty Cię irytują tylko dlatego, że się nie zgadzamy, to naprawdę musisz być zestresowana.
A ja osobiście nic do ciebie nie mam, żyj i ciesz się zyciem! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
... Dobre wrażenie to sie robi ciekawa rozmowa a nie opłaceniem rachunku. Ja widze, ze Twoje wartości człowieka patrzysz przez pryzmat wydanej kasy na kobietę. Nie kupił jej kawy a to buc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Rozumiem, że jak facet zrezygnuje to jest nienormalny? Czy tylko niemeski? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Nie różnimy się swiatopoglądowo, tylko ty swój światopogląd próbujesz zmarnować na resztę populacji, która się z Tobą wyraźnie nie zgadza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#336 |
Rozeznanie
|
Zapewniam, że nie jestem materialistka, ani ja, ani maz, wręcz przeciwnie, często pomagamy bezinteresownie, dlatego takie wyliczanie drobnych sum jest dla mnie wstydliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Pomyłka!
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2018-04-17 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Rozeznanie
|
Limonka, naprawdę, ja z Tobą nie widzę sensu dyskusji, my się nigdy nie zgodzimy i trzeba to zaakceptować, tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;82996481]A ty proponowałaś, że za niego zapłacisz? Czy ciebie ten brak "gestu i kultury" też dotyczy?[/QUOTE]
Pisała, że proponowała. Ciekawe, czy gościu dał sobie spokój z Autorką czy coś jeszcze pisał oprócz propozycji randki z kolacją? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestań wygłaszać seksistowskie poglądy i twierdzić, że wszyscy je podzielają albo mnie ignoruj, bo ja się nie zamknę. Nawet nie dla Ciebie bo jesteś już za daleko żeby cokolwiek zdziałać, ale dla osób, które czytają lub będą czytać ten wątek, żeby im się nie wydawało, że piszesz coś mądrego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
Limonka na prezydenta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Konto usunięte
|
Ja zrozumialam ze to koniec juz jest.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
Moje poglady nie są seksistowskie.
Uważam, że intelektualnie obie płcie są równe, powinne mieć te same prawa i być darzone takim samym szacunkiem. Każda płeć ma jednak inne potrzeby, i to, że Ty ich nie masz, nie znaczy, że mam o tobie pamiętać w każdym wątku i wyszczegolniac,kiedy mówię o przeciętnej kobiecie. Chyba, że masz taki kaprys, to proszę, stwórzmy listę i wszystkie uzytkowniczki deklarujace się jako nieprzecietne kobiety, będą tam wpisane, na ich chwałę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Chyba że nie zapłaci za twoją kawę, wtedy jest to niemięskie i szacunek do męskości takiego mężczyzny już się nie należy.
![]() |
#348 |
mad lad
|
Są.
Czyli niby jakie? Sugerujesz, że mężczyzna nie ucieszy się z drobnych gestów/przyjemności ze strony kobiety?
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ty czytasz zanim coś zapostujesz?
![]() |
![]() |
#350 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2018-04-17 o 15:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Rozeznanie
|
Siarka, polowa kobiet w moim regionie nie ma, i mieszkam w Europie.
Nie chce mi się już z wami polemizować w tak elementarnych kwestiach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Ja bym nie potrafiła być na czyimś utrzymaniu. Na samym początku pisałam, że nie szukam sponsora. Ale moim zdaniem finanse w związku powinny być wspólne i nieważne które z partnerów zarabia więcej, bo w tych czasach często kobiety zarabiają więcej od mężczyzn. Ten pan miał inny pogląd na to i dobrze, że wyszło to tak szybko. Owszem, odzywał się jeszcze, min napisał, że źle go zrozumiałam i on mi może kolacje postawić 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#354 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Nie dziw się, że Twoje podejście wiele osób szokuje - bo serio takie poglądy kojarzą mi się z latami świetlnymi wstecz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
mad lad
|
Całe szczęście.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Jeżeli znałabym go trochę i byłby ze mną szczery, ja bym miała pewność, że jest jak mówi czyli że kiepsko zarabia, powiedziałby mi wprost o co chodzi, to dlaczego nie? Jeżeli byłby to nowo poznany człowiek, to nie i możecie wylać na mnie wiadro pomyj,ale moja znajoma niedawno takiego absztyfikanta właśnie poznała, biedny zuczek nie miał pieniędzy, kredyty, alimenty i coś tam coś tam. Ona mu tak wszystko stawiała, później prosił żeby wzięła mu pozyczke, jak odmówiła to zwial 😁 ale
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
Jest tutaj dyskusja o równouprawnieniu. To, że mamy równe prawa i obowiązki nie znaczy ze obie płcie sa takie same.
Zakładanie, że kobieta i meżczyzna sa dokłądnie takimi samymi jednostkami to głupota, i ignorancja najwazniejszych rożnic biologicznych, psychicznych i społecznych. ![]() Dostrzeganie tych róznic to nie jest seksizm, tylko coś normalnego ![]() Autorka wątku ma prawo poszukiwac takiego mężczyzny jaki jej odpowiada, równiez pod wzgledem podejscia do finansów i ma prawo szukac meżczyzny szarmanckiego i uprzejmego, w klasycznym tego słowa znaczeniu (dla niektorych seksistowskim),a nie zafiksowanego na punkcie równości finansowej co do każdej złotówki wydanej na kawę. To nie jest jakiś wyjątkowo ekstrawagancki pogląd i kaprys, tylko raczej standard. Osoby ktore chca sie rozliczac co do kawy i lodów, również w koncu na siebie natrafią i będa z tym szcześliwe. : ] Edytowane przez MeganEagle Czas edycji: 2018-04-17 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
I nie wiem z czym wygodnie mi pisać? Moja mama też zarabia więcej od mojego taty i dla sto maja nie żyć razem z tego powodu? Są szczęśliwi, mają wolny budżet i nikt nikomu kasy nie wylicza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() To on nic nie rozumie. Zniechęcający typ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.