Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-30, 19:48   #331
szaruskowa
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Puściłam pralkę baby i te programy normalnie są takie długie na 60 stopni czy to moja pralka tak ma?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pracowałam w sklepie z agd i z tego co mnie uczyli na szkoleniach, to są zwykle takie długie.
szaruskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 20:29   #332
limonka84
limonka84

Hej!

Ja robiłam prywatnie test obciążenia glukozą, na skierowaniu miałam różne badania, a tylko krzywą chciałam dzisiaj i nie było problemu.
Za badania płaciłam 33 zł i nie musiałam mieć swojej glukozy.

Mam już wyniki:
na czczo: 5,24 mmol/l (norma 3,89-5,49)
po 1 godzinie: 7,85 mmol/l
po 2 godzinach: 5,59 mmol/l

Rodzina nas odwiedziła i zostają do jutra więc za dużo nie odpoczęłam.
Też strasznie chciało mi się spać po badaniu, ale dałam radę nawet zrobić zakupy w markecie (po wcześniejszym pochłonięciu gigantycznej kanapki )

Marzę żeby się już położyć, ale na razie się nie zanosi.
Dzidziek się rozkręcił znowu, ale w ciągu dnia był raczej spokojny bo cały czas byłam na nogach.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 20:42   #333
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Hej!

Ja robiłam prywatnie test obciążenia glukozą, na skierowaniu miałam różne badania, a tylko krzywą chciałam dzisiaj i nie było problemu.

Mam już wyniki:

Też strasznie chciało mi się spać po badaniu, ale dałam radę nawet zrobić zakupy w markecie (po wcześniejszym pochłonięciu gigantycznej kanapki )

Dzidziek się rozkręcił znowu, ale w ciągu dnia był raczej spokojny bo cały czas byłam na nogach.
Ja miałam zamiar zrobić krzywa przed pracą ale się zastanawiam czy to ma sens. Tym bardziej że zaraz po powinnam wsiąść za kierownicą.

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 20:44   #334
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Hej!

Mam już wyniki:

Ja robilam tez prywatnie w alab, musialam miec swoja glukoze, zaplacilam 60 zl i jeszcze spie*****li badanie i wynikow nie mam, cudownie

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 21:48   #335
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
A jak Ty sie dzisiaj czujesz kolezanko? Bo ostatnio bylo u Ciebie nieweselo z tego co czytalam
Dzięki że pytasz Już dobrze, chociaż zdarzają mi się takie słabości delikatne, ale samo to to chyba wynik pogody. Na osiedlu mam mase schodów, które muszę przejść jak idę do sklepów czy gdzieś połazić. I to wchodzenie pod górkę jak wracam mnie męczy przy takich upałach. Czasem jak zapomne wody to przychodze zasapana strasznie. Cieszę się, że jest ciepło, ale jednak wolałabym 23-25 stopni i lekki wiaterek niż 30...

Chloestic współczuje tej sytuacji z krzywą..

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 22:02   #336
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Chloestick spokojnie, może jeszcze wpisza te wyniki. Ja czekałam i cały czas mi wyskakiwalo przy glukozie brak danych i na drugi dzień dopiero pokazaly mi sie wyniki online.

Byliśmy u laryngologa, bardzo miła i konkretna lekarka. Potwierdziła to, co powiedziała poprzednia, czyli trzeba zrobić drenaż. Zajrzała do ucha i niestety znowu jest zapalenie, więc musi być antybiotyk. Dobra wiadomość taka, że powiedziała, że spróbuje przyspieszyć ten zabieg. Gdyby nie to zapalenie, to zrobiliby mu to w piątek, bo dużo osób pojechało na majówkę i nie potwierdziło zabiegów. Mam podjechać w środę do szpitala i się jej przypomnieć to tam zaznaczy, że pilne i trzeba przyspieszyć..

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 22:06   #337
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Dzięki że pytasz Już dobrze, chociaż zdarzają mi się takie słabości delikatne, ale samo to to chyba wynik pogody. Na osiedlu mam mase schodów, które muszę przejść jak idę do sklepów czy gdzieś połazić. I to wchodzenie pod górkę jak wracam mnie męczy przy takich upałach. Czasem jak zapomne wody to przychodze zasapana strasznie. Cieszę się, że jest ciepło, ale jednak wolałabym 23-25 stopni i lekki wiaterek niż 30...

Chloestic współczuje tej sytuacji z krzywą..

I ona a cos ze zdrowkiem? Musialam przeoczyc.

No nie ukrywam, ze jestem zla, bo najpierw bylam w jednym miejscu i okazalo sie, ze zrobili sobie wolne, potem w tym drugim. W sumie 4 wklucia i jeszcze brak wynikow bo cos spieprzyli. Pol dnia stracone. Teraz dopiero w pon moge isc bo inaczej nie dam rady z praca

Od 2 dni robie sobie delikatny masaz bankami chinskimi na udach i pupie. Od razu lepiej sie czuje.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83289451]Chloestick spokojnie, może jeszcze wpisza te wyniki. Ja czekałam i cały czas mi wyskakiwalo przy glukozie brak danych i na drugi dzień dopiero pokazaly mi sie wyniki online.

Byliśmy u laryngologa, bardzo miła i konkretna lekarka. Potwierdziła to, co powiedziała poprzednia, czyli trzeba zrobić drenaż. Zajrzała do ucha i niestety znowu jest zapalenie, więc musi być antybiotyk. Dobra wiadomość taka, że powiedziała, że spróbuje przyspieszyć ten zabieg. Gdyby nie to zapalenie, to zrobiliby mu to w piątek, bo dużo osób pojechało na majówkę i nie potwierdziło zabiegów. Mam podjechać w środę do szpitala i się jej przypomnieć to tam zaznaczy, że pilne i trzeba przyspieszyć..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No mam taka cicha nadzieje a gdzie robilas?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-30, 22:15   #338
I ona
Zakorzenienie

Chloe nie, jest ok. Ostatnio tylko było mi tak jakoś słabo i niedobrze. Takie nudności trochę jak na początku ciąży. Ale przeszly.
A te wyniki może Ci faktycznie jeszcze dojdą, powtarzanie krzywej to nic fajhego. eh

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 22:18   #339
limonka84
limonka84

Chloestic - też myślę że będziesz miała wynik z opóźnieniem. Poczekaj jeszcze zanim zrobisz ponownie, tego badania chyba nie powinno sie za często powtarzać. Jeśli jednak miałabyś to zrobić to polecam Medicover. Ja byłam przy placu Andersa, ale przy Malcie też mają laboratorium. Wszystkie badania u nich robię i najczęściej tego samego dnia mam wynik na stronie internetowej. Trzeba się tylko zarejestrować w systemie.

limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 22:25   #340
Chloestic
Zakorzenienie

Ja zawsze robilam na Obornickiej w med polonii i nigdy nie bylo problemu. Tylko tam mam daleko. Ten alab mi polecali. Zawsze mialam tak, ze wyniki byly online i mozna bylo je drukowac, a tu sa w pdf od razu. Poczekam bo moze faktycznie jeszcze sie pojawia w srode.

Robie sobie wlasnie peeling kolagenowy brzuszka. Czuje sie jakas zaniedbana i mam dola ostatnio cos.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Chloe nie, jest ok. Ostatnio tylko było mi tak jakoś słabo i niedobrze. Takie nudności trochę jak na początku ciąży. Ale przeszly.
A te wyniki może Ci faktycznie jeszcze dojdą, powtarzanie krzywej to nic fajhego. eh

Ja mialam takie dwa dni, ze czulam delikatne mdlosci. W ogole raz sie czuje rewelacyjnie, moge przenosic gory, a raz na wieczor kiepsko. Za dnia jest ok, ale wieczory sa rozne.

Stary 2018-04-30, 23:33   #341
Konto usunięte

Chloe ja byłam w Atebie

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Można dopisać na pierwszej stronie do polecanych sprzedawców Le Pampuch

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-01, 05:52   #342
MalaGosia88
Zakorzenienie

Berenika to dobrze, że tam trafiłaś do tej lekarki, może uda jej się coś zadziałać dużo zdrówka dla Synka!

Chloestic poczekaj jeszcze do jutra na te wyniki, moje też robiłam w piątek a dopiero we wtorek lekarz miał

Stary 2018-05-01, 07:28   #343
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Berenika to dobrze, że tam trafiłaś do tej lekarki, może uda jej się coś zadziałać dużo zdrówka dla Synka!

Chloestic poczekaj jeszcze do jutra na te wyniki, moje też robiłam w piątek a dopiero we wtorek lekarz miał

Czasem warto poszukać lekarza. Ja jak miałam korektę zeza to odpowiedni lekarz zadzwonił do koleżanki po fachu. Tam pojechałam na wizytę za 100 zł i operacja była za miesiąc na NFZ. Wiem że musiałam jechać trochę km ale sytuacja tego wymagała i podobno najlepsi specjaliści w a Polsce tam robią

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 07:30   #344
szaruskowa
Zadomowienie

kurde dziewczyny, ja nigdy nie byłam alergikiem ale coś mi się wydaje, że ciąża się do tego przyczyniła... od kilku dni kicham jak szalona- nie jest to jakiś szczególny objaw u mnie, bo zawsze tak się zaczyna i kończy każde moje przeziębienie, od kichania. z tym, że towarzyszy temu ZAWSZE ból zatok, który póki co się nie pojawił. Katar przezroczysty, kilka dni leciało jak z kranu, nagle biegłam po chusteczkę bo mi "puszczało", a teraz jest bardziej gęsty. smarkam i smarkam i nie ma końca. jestem trochę osłabiona a do tego chwilami swędzą mnie oczy. biorę wapno bo jest dozwolone w ciąży i po tabletce kilka godzin mam spokój od tego kichania, jak znów zaczynam, to biorę następną. łącznie 3 dziennie czyli poniżej dawki, bo boję się zwapnienia naczyń w łożysku... czy są tutaj jakieś alergiczki? może któraś z was zażywa coś, co pomaga przy tym cholerstwie.
niedługo idę na krzywą i może poprosiłabym o dodatkowe badania pod tym kątem.
szaruskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 08:16   #345
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Czasem warto poszukać lekarza. Ja jak miałam korektę zeza to odpowiedni lekarz zadzwonił do koleżanki po fachu. Tam pojechałam na wizytę za 100 zł i operacja była za miesiąc na NFZ. Wiem że musiałam jechać trochę km ale sytuacja tego wymagała i podobno najlepsi specjaliści w a Polsce tam robią

Jaka różnica Dobrze, że wszystko szybko się skończyło

Szaruskowa nie pomogę, ale faktycznie sezon na pyłki w pełni... w ciąży różne kwiatki wychodzą chociaż wcześniej przez przykładowo 25 lat się nie miało żadnych chorób/alergii itp.

Chwalę się - dziś u mnie 27+0 i III trymestr aaa!!!

Stary 2018-05-01, 08:18   #346
malaa89
Raczkowanie

Cytat:

Szaruskowa nie pomogę, ale faktycznie sezon na pyłki w pełni... w ciąży różne kwiatki wychodzą chociaż wcześniej przez przykładowo 25 lat się nie miało żadnych chorób/alergii itp.

Gratulacje Gosiu!

Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app
malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 08:23   #347
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaa89 Pokaż wiadomość
Gratulacje Gosiu!

Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app
Dziękuję!

Jestem w szoku, że już wchodzimy w ostatni etap dziewczyny
Do tego idealnie wyszło, dziś równe 3 miesiące do TP

Stary 2018-05-01, 08:46   #348
angelajnaaa
Rozeznanie

ja również sie nie odzywam bo ciagle coś gdzieś sobie jeździmy

ja ruchu czuje i nisko i w okolicach żeber, za to bardziej po prawej stronie jedno jest pewne jak siedzę w domu i leżę/siedze to prawie cały dzień czuje ruchy... a jak ja jestem aktywna to mała śpi i wtedy zaczynam sie oczywiście stresować czy wsystko ok, jem słodkie i czekam na kopniaka 🤣 niby wiem ze to normalne a jednak..

chloestic - ja tez bym poczekala ja robię w diagnostyce i tam mam zazwyczaj po 16 wyniki, na hiv toxo itp czekalam chyba półtorej dnia i wtedy mi sie pokazywało na stronce ze brak danych ja po glukozie też padłam spać,tak to chyba działa

ja zaczynam dziś 26 tydz

szaruskowa - sprawdź sobie kalendarz pyleń

a zmieniając trochę temat to tż jednak stwierdził że imię Liliana to jednak chyba nie bedzie dobre imię dla jego córki więc chyba znów musimy zacząć etap wybierania imienia

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 08:48   #349
aga_89_4
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83289451]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Dużo zdrowia dla Synka! Trzymam za Was kciuki żeby się wszystko ułożyło jak należy
Cytat:
Napisane przez szaruskowa Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny, ja nigdy nie byłam alergikiem ale coś mi się wydaje, że ciąża się do tego przyczyniła... od kilku dni kicham jak szalona- nie jest to jakiś szczególny objaw u mnie, bo zawsze tak się zaczyna i kończy każde moje przeziębienie, od kichania. z tym, że towarzyszy temu ZAWSZE ból zatok, który póki co się nie pojawił. Katar przezroczysty, kilka dni leciało jak z kranu, nagle biegłam po chusteczkę bo mi "puszczało", a teraz jest bardziej gęsty. smarkam i smarkam i nie ma końca. jestem trochę osłabiona a do tego chwilami swędzą mnie oczy. biorę wapno bo jest dozwolone w ciąży i po tabletce kilka godzin mam spokój od tego kichania, jak znów zaczynam, to biorę następną. łącznie 3 dziennie czyli poniżej dawki, bo boję się zwapnienia naczyń w łożysku... czy są tutaj jakieś alergiczki? może któraś z was zażywa coś, co pomaga przy tym cholerstwie.
Te objawy faktycznie wyglądają na alergię, zwłaszcza to swędzenie oczu, kichanie i lejący się katar :/ Badania Ci może zrobić alergolog, po uprzednim skierowaniu od lekarza rodzinnego, ale to wyjdzie Ci tylko czy jesteś na coś uczulona. A z tego co wiem większość leków na alergię i tak jest zakazana u kobiet w ciąży. Przynajmniej tak mi powiedziała ostatnio pani w aptece jak mężowi kupowałam i ta dziwnie na mnie patrzyła jakbym miała sama je łykać

Cytat:

Gratulacje! ale ten czas leci
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 09:08   #350
Aisza21
Wtajemniczenie

Witam,

Gosia,ale ten czas leci, już III trymestr!
Ja z jednej strony nie mogę się doczekać aż ta ciąża się skończy, bo jest beznadziejna - brzuch wielki i nie mogę robić dużo rzeczy do tego nie mam się w co ubierać - w getrach za gorąco, bluzki też już się robią krótkie. Z drugiej strony mam spokój - dziecko w brzuchu i nie płacze , a też zaczynam panikować i bać się porodu i tego zajmowania się noworodkiem - braku czasu na sen i totalnego zmęczenia. No i nie mam jeszcze skompletowanej wyprawki. Czas jednak biegnie nieubłagalnie i czy chcę czy nie chcę dziecko za 3 miesiące wyjdzie na świat :brzyda l:
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 09:12   #351
Konto usunięte

Gosia gratulacje!

Szaruskowa ja jestem alergiczka, ale z twgo co wiem to można tylko te najslabsze leki z ceryryzyna w składzie brać. U mnie to nie ma sensu bo na mnie ten składnik nie działa w ogóle. Feksofenadyna którą jest w leku allegrw tylko działa na mnie. Także teraz jade tylko na wapnie, alw u mnie jeszcze siw tak nie uaktywnila alergia bo teraz pyla brzozy. Ja mam alergiw na trawy,bylice i zboża, więc podejrzewam ze jeszcze ze dwa tygodnie i będę zdychac.. po ciąży muszę iść do alergologa po jakis silniejszy lekbo ta allegra to tez działa tak z pół dnia tylko...

Stary 2018-05-01, 09:18   #352
angelajnaaa
Rozeznanie

moze ja zbyt entuzjastycznie podchodzę do tego bo nie wiem co mnie czeka hah

kurde wiele was pisze że źle sie czuje i ze ciężko Wam robic proste czynności i przez to ja czuje sie jak dziwolag bo ja robie wszystko jak robilam
od początku do teraz czuje sie tak jak przed ciąża, nie wiem chyba ze cale zle samopoczucie skumuluje mi sie na ostatnie dwa upalne miesiące ciąży

no ale na chwilę obecną nie moge powiedzieć ze wolalabym w ciąży nie byc albo ze jest mi w niej źle

jedyne czego mi żal to ze mam ograniczenia, ze nie pójdę na spływ kajakiem albo pochodzić po gorach

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 09:56   #353
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
dlaczego nie mozesz spac?

dziewczyny, moze Wy sie jakos podswiadomie stresujecie tym spaniem, albo pozycja?

chyba, ze ja jestem jakas dziwna znowu, bo ja sie w nocy nie moge dobudzic, juz nawet na siku przestaje wstawac tak czesto jak kiedys, ale jak ide to juz tak porzadnie z pelnym pecherzem tz mowil, ze 3 razy bylam i pamietam tylko jeden raz, ja zapadam w jakis zimowy sen jak sie klade
mam nadzieje, ze to nie swiadczy o czyms zlym

a glukoza sie nie przejmuj, tzn nie ma sie co bac, jakbys pila cukier puder z woda

mnie jedno co teraz naszlo to warka radler cytrynowa 0,0%, tak mi smakuje jakos dzis
Ja tak miałam przez pierwsze 3 miesiące,mogłam spać i spać.
Teraz się odmieniło,nie wiem czemu

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Ja też śpię mocnym snem. Podejrzewam że jak zostanę w domu na l4 to się zacznie. Teraz mam za dużo na głowie na bezsenne noce. Padam ze zmęczenia

Ja czasem też padam że zmęczenia hehe

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Stella nie fisiuj mój Rysiek też wyczuwalny tylko jak leżę, w poprzednich ciążach na tym etapie to kopali aż się zginałam w miejscach publicznych to co dzisiaj pisałam o tym boksowaniu mocnym to też tylko jak leżę i odpoczywam

U mnie tak samo,też na przedniej łożysko. Czuje najbardziej po lewej stronie,zwłaszcza jak na boku leze

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 09:58   #354
Chloestic
Zakorzenienie

Hej, poczekam do jutra ale mam zle przeczucie. W diagnostyce jak robilam zawsze to po prostu nie bylo nic napisane i wyniki sie uzupelnialy online. Tu jest juz gotowy plik pdf do pobrania ;(

Dziewczyny czy ruchy dziecka powinno sie juz odczuwac nad pepkiem? Ja mam wrazenie, ze moj maly jest poziomo caly czas, i czuje wszystko kopniecia na calej powierzchni ale do pepka. Tez ta partia nad pepkiem mi wielce nie urosla

Stary 2018-05-01, 10:03   #355
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze robilam na Obornickiej w med polonii i nigdy nie bylo problemu. Tylko tam mam daleko. Ten alab mi polecali. Zawsze mialam tak, ze wyniki byly online i mozna bylo je drukowac, a tu sa w pdf od razu. Poczekam bo moze faktycznie jeszcze sie pojawia w srode.

Robie sobie wlasnie peeling kolagenowy brzuszka. Czuje sie jakas zaniedbana i mam dola ostatnio cos.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Ja mialam takie dwa dni, ze czulam delikatne mdlosci. W ogole raz sie czuje rewelacyjnie, moge przenosic gory, a raz na wieczor kiepsko. Za dnia jest ok, ale wieczory sa rozne.

Oo,też chodzę do med Polonii

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Dziękuję!

Jestem w szoku, że już wchodzimy w ostatni etap dziewczyny
Do tego idealnie wyszło, dziś równe 3 miesiące do TP

Gratuluję)

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 10:07   #356
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Hej, poczekam do jutra ale mam zle przeczucie. W diagnostyce jak robilam zawsze to po prostu nie bylo nic napisane i wyniki sie uzupelnialy online. Tu jest juz gotowy plik pdf do pobrania ;(

Dziewczyny czy ruchy dziecka powinno sie juz odczuwac nad pepkiem? Ja mam wrazenie, ze moj maly jest poziomo caly czas, i czuje wszystko kopniecia na calej powierzchni ale do pepka. Tez ta partia nad pepkiem mi wielce nie urosla

Hej ja mam tak samo jak Ty z ruchami, w piątek idę do lekarza to go zapytam czy to jest ok. Tej wizyty się boję najbardziej przez wyniki krzywej...

Pojechałam wczoraj z bratem na zakupy, bo męża do wieczora w domu nie było. I chodząc po mieście w tym upale, obolałych stopach czułam się jak mały słoń nie obejdzie się bez zakupu wygodniejszych butów. 2godz chodziliśmy a nogi mnie bolały bardziej niż po 25km w Tatrach

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Gosia idziesz jak burza u mnie 25+3 i 3dni do studniówki

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Witam,

Gosia,ale ten czas leci, już III trymestr!
Ja z jednej strony nie mogę się doczekać aż ta ciąża się skończy, bo jest beznadziejna - brzuch wielki i nie mogę robić dużo rzeczy do tego nie mam się w co ubierać - w getrach za gorąco, bluzki też już się robią krótkie. Z drugiej strony mam spokój - dziecko w brzuchu i nie płacze , a też zaczynam panikować i bać się porodu i tego zajmowania się noworodkiem - braku czasu na sen i totalnego zmęczenia. No i nie mam jeszcze skompletowanej wyprawki. Czas jednak biegnie nieubłagalnie i czy chcę czy nie chcę dziecko za 3 miesiące wyjdzie na świat :brzyda l:
Mam dokładnie takie same odczucia!!!

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 10:17   #357
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
moze ja zbyt entuzjastycznie podchodzę do tego bo nie wiem co mnie czeka hah

kurde wiele was pisze że źle sie czuje i ze ciężko Wam robic proste czynności i przez to ja czuje sie jak dziwolag bo ja robie wszystko jak robilam
od początku do teraz czuje sie tak jak przed ciąża, nie wiem chyba ze cale zle samopoczucie skumuluje mi sie na ostatnie dwa upalne miesiące ciąży

no ale na chwilę obecną nie moge powiedzieć ze wolalabym w ciąży nie byc albo ze jest mi w niej źle

jedyne czego mi żal to ze mam ograniczenia, ze nie pójdę na spływ kajakiem albo pochodzić po gorach

Ja tez sie dobrze czuje, normalnie, tylko wieczory mam rozne. Jak pracuje za dlugo i za duzo robie, wracam do domu po 9-10 godz to czuje krzyz jak wstaje.
No i to uczucie, ze cos w tym brzuchu jest i cos uwiera.

Mnie te ograniczenia zaczynaja juz bardzo dolowac. Teraz jak sie robi tak cieplo to juz w ogole. Wkurza mnie tez ten brak sportu, silowni. Kombinuje z ciuchami by wygladac sexy z tym brzuchem, ale ciezko haha. Kombinuje by buty nie byly plaskie zupelnie.

Jestem blada i napuchnieta. Zrobil mi sie celluit na udach i posladkach, od hormonow, ma to zejsc po ciazy. Nigdy nie mialam celluitu wiec bardzo to doluje. Kupilam banki chinskie i delikatnie masuje, ale tez na kilku stronach pisza, ze mozna na kilku, ze nie. Te wszystkie zakazy sa dobijajace, mam wrazenie, ze najlepiej zamknac sie w bance i przeczekac 9 mc. Nie oddychac, nie ruszac sie, i miec do tego rewelacyjny humor.

Moj facet zaczyna biegac i na silke by miec forme na lato, a ja jak wieloryb bede.

Robie sie troche marudzaca ostatnio.

Czuje tez, ze mam sporo na glowie. Musimy przemalowac sypialnie, zrobic kacik dla Aleksa, kupic to lozeczko, komode, wozek, butelki. Do tego salon na glowie, masakra.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-01, 10:20   #358
alingles
Zadomowienie

Dzień dobry.
Wczoraj nawet nie mialam siły Was przeczytać.
Dziś nadrobilam. Ale nie pozaznaczalam do cytowania

Berenika, mam nadzieję że uda Wam się maksymalnie przyspieszyć drenaż. Skoro trafiłaś na super laryngologa to może się uda jeszcze teraz do wakacji. Cieszę się bardzo.

Chloestic, tak jak dziewczyny piszą, poczekaj do jutra. Mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala poprawiać tego badania. Ja w pierwszej ciąży robilam to dwa razy, bo pierwszy raz po godzinie zwymiotowalam...

Jesli chodzi o ruchy to w pracy nawet ich nie czuje, tzn. Nie jestem w stanie się skupić na tym czy są czy nie. Dopiero wieczorem jak już leżę w łóżku. I przedwczoraj załapałam schizę bo już się uspokoilam, wyciszylam zaczęłam wsluchiwac a tam nic. Wygnalam męża po kawałek czekolady i za chwilę poczułam ale delikatniej niż zazwyczaj.
Z kolei dziś jak byłam w kościele to młoda celowala gdzieś w jelita/wątrobę/ew. Żołądek bo aż mnie zemdlilo. Jeżeli o wysokość.ruchów chodzi to różnie. Raz pod pepkiem, raz w pępek. Najczęściej po bokach.
Teraz np. Mloda ma czkawke.

Dziś piękny dzień, obiad mam na leniwca - lasagne z biedronki
Wieczorem tylko chłopcom moim zrobię zupkę na jutro a tak mam zamiar się lenic.
(Może po za zrobieniem prania i wypracowaniu kilku rzeczy)
Miłego

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 10:25   #359
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Hej ja mam tak samo jak Ty z ruchami, w piątek idę do lekarza to go zapytam czy to jest ok. Tej wizyty się boję najbardziej przez wyniki krzywej...

Pojechałam wczoraj z bratem na zakupy, bo męża do wieczora w domu nie było. I chodząc po mieście w tym upale, obolałych stopach czułam się jak mały słoń nie obejdzie się bez zakupu wygodniejszych butów. 2godz chodziliśmy a nogi mnie bolały bardziej niż po 25km w Tatrach

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Gosia idziesz jak burza u mnie 25+3 i 3dni do studniówki

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Mam dokładnie takie same odczucia!!!

Ja tez mam takie odczucia. Tez zaczynam sie wszystkiego bac i stresowac. Mimo, ze pomoc z kazdej strony bedzie.

Stary 2018-05-01, 10:33   #360
forester
Zadomowienie

Witam się w majówke!
córka w domu, prace ogrodowe w pełni i kindl pełen książek, więc net mógłby dla mnie nie istnieć.

Berenika zdrówka dla synka!
Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Idę sobie od was bo mnie tylko stresujecie pisząc że maluchy wam szaleją w brzuchach. Chyba tylko ja mam takie pecha na tym wątku że mi się trafił leniwiec i zwyczajnie boję się momentu że coś prześpię skoro normalnym zachowaniem mojego dziecka jest to że go nie czuć
Moja pierwsza córka kręciła się non stop w brzuchu. Teraz mam w brzuchu leniucha albo to, że jestem ciągle w ruchu tak ją usypia. Ale u nas to bardzo wrażliwa kwestia, lekarz kazał mi bardzo mocno monitorować ruchy, więc jak troche jej nie czuje to łapiemy z Tż schize. Ostatnio koło 23 zbierałam się na ip. Do sierpnia na pewno zejde na zawał.
Cytat:
Napisane przez szaruskowa Pokaż wiadomość
Ja mam odwrotnie. Po za ciążą cherlam od maja do lipca, mam alergie na czekolade i salicylany. W ciąży objawy są duzo, duzo lagodniejsze o tyle, że biore lek oparty na salicylanach i tylko troche smarcze. Niestety więkoszść leków jest zabroniona. Pozostaje wapno i ew. oczyszczacz powietrza.

Cholestic współczuje Ci tych komplikacji z glukozą!

Bambi śliczne sukienki

Aisha i Gosia gratuluje wejścia w 3 trymestr!

Aisha my mamy basen ogrodowy, ale z racji wody ze studni, z własnego ujęcia, tylko lekko ją chlorujemy i sypiemy taki środek na glony, ale wodę często zmieniamy.

Mam wrażenie, że brzuch przestał mi ostatnio rosnąć. Już mam wkręconych tysiąc historii za mało wód, hipertrofia itp. A tak poza tym to przepuklina tak mi daje czadu, że nie wiem jak wyrobie jak będe większa.

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości