![]() |
#331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
limonka84
|
Hej!
Ja robiłam prywatnie test obciążenia glukozą, na skierowaniu miałam różne badania, a tylko krzywą chciałam dzisiaj i nie było problemu. Za badania płaciłam 33 zł i nie musiałam mieć swojej glukozy. Mam już wyniki: na czczo: 5,24 mmol/l (norma 3,89-5,49) po 1 godzinie: 7,85 mmol/l po 2 godzinach: 5,59 mmol/l Rodzina nas odwiedziła i zostają do jutra więc za dużo nie odpoczęłam. Też strasznie chciało mi się spać po badaniu, ale dałam radę nawet zrobić zakupy w markecie (po wcześniejszym pochłonięciu gigantycznej kanapki ![]() Marzę żeby się już położyć, ale na razie się nie zanosi. Dzidziek się rozkręcił znowu, ale w ciągu dnia był raczej spokojny bo cały czas byłam na nogach. |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chloestic współczuje tej sytuacji z krzywą.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Konto usunięte
|
Chloestick spokojnie, może jeszcze wpisza te wyniki. Ja czekałam i cały czas mi wyskakiwalo przy glukozie brak danych i na drugi dzień dopiero pokazaly mi sie wyniki online.
Byliśmy u laryngologa, bardzo miła i konkretna lekarka. Potwierdziła to, co powiedziała poprzednia, czyli trzeba zrobić drenaż. Zajrzała do ucha i niestety znowu jest zapalenie, więc musi być antybiotyk. Dobra wiadomość taka, że powiedziała, że spróbuje przyspieszyć ten zabieg. Gdyby nie to zapalenie, to zrobiliby mu to w piątek, bo dużo osób pojechało na majówkę i nie potwierdziło zabiegów. Mam podjechać w środę do szpitala i się jej przypomnieć to tam zaznaczy, że pilne i trzeba przyspieszyć.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie ukrywam, ze jestem zla, bo najpierw bylam w jednym miejscu i okazalo sie, ze zrobili sobie wolne, potem w tym drugim. W sumie 4 wklucia i jeszcze brak wynikow bo cos spieprzyli. Pol dnia stracone. Teraz dopiero w pon moge isc bo inaczej nie dam rady z praca ![]() Od 2 dni robie sobie delikatny masaz bankami chinskimi na udach i pupie. Od razu lepiej sie czuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83289451]Chloestick spokojnie, może jeszcze wpisza te wyniki. Ja czekałam i cały czas mi wyskakiwalo przy glukozie brak danych i na drugi dzień dopiero pokazaly mi sie wyniki online. Byliśmy u laryngologa, bardzo miła i konkretna lekarka. Potwierdziła to, co powiedziała poprzednia, czyli trzeba zrobić drenaż. Zajrzała do ucha i niestety znowu jest zapalenie, więc musi być antybiotyk. Dobra wiadomość taka, że powiedziała, że spróbuje przyspieszyć ten zabieg. Gdyby nie to zapalenie, to zrobiliby mu to w piątek, bo dużo osób pojechało na majówkę i nie potwierdziło zabiegów. Mam podjechać w środę do szpitala i się jej przypomnieć to tam zaznaczy, że pilne i trzeba przyspieszyć.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No mam taka cicha nadzieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Chloe nie, jest ok. Ostatnio tylko było mi tak jakoś słabo i niedobrze. Takie nudności trochę jak na początku ciąży. Ale przeszly.
A te wyniki może Ci faktycznie jeszcze dojdą, powtarzanie krzywej to nic fajhego. eh ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
limonka84
|
Chloestic - też myślę że będziesz miała wynik z opóźnieniem. Poczekaj jeszcze zanim zrobisz ponownie, tego badania chyba nie powinno sie za często powtarzać. Jeśli jednak miałabyś to zrobić to polecam Medicover. Ja byłam przy placu Andersa, ale przy Malcie też mają laboratorium. Wszystkie badania u nich robię i najczęściej tego samego dnia mam wynik na stronie internetowej. Trzeba się tylko zarejestrować w systemie.
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze robilam na Obornickiej w med polonii i nigdy nie bylo problemu. Tylko tam mam daleko. Ten alab mi polecali. Zawsze mialam tak, ze wyniki byly online i mozna bylo je drukowac, a tu sa w pdf od razu. Poczekam bo moze faktycznie jeszcze sie pojawia w srode.
Robie sobie wlasnie peeling kolagenowy brzuszka. Czuje sie jakas zaniedbana i mam dola ostatnio cos. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Konto usunięte
|
Chloe ja byłam w Atebie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Można dopisać na pierwszej stronie do polecanych sprzedawców Le Pampuch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Berenika to dobrze, że tam trafiłaś do tej lekarki, może uda jej się coś zadziałać
![]() Chloestic poczekaj jeszcze do jutra na te wyniki, moje też robiłam w piątek a dopiero we wtorek lekarz miał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
kurde dziewczyny, ja nigdy nie byłam alergikiem ale coś mi się wydaje, że ciąża się do tego przyczyniła... od kilku dni kicham jak szalona- nie jest to jakiś szczególny objaw u mnie, bo zawsze tak się zaczyna i kończy każde moje przeziębienie, od kichania. z tym, że towarzyszy temu ZAWSZE ból zatok, który póki co się nie pojawił. Katar przezroczysty, kilka dni leciało jak z kranu, nagle biegłam po chusteczkę bo mi "puszczało", a teraz jest bardziej gęsty. smarkam i smarkam i nie ma końca. jestem trochę osłabiona a do tego chwilami swędzą mnie oczy. biorę wapno bo jest dozwolone w ciąży i po tabletce kilka godzin mam spokój od tego kichania, jak znów zaczynam, to biorę następną. łącznie 3 dziennie czyli poniżej dawki, bo boję się zwapnienia naczyń w łożysku... czy są tutaj jakieś alergiczki? może któraś z was zażywa coś, co pomaga przy tym cholerstwie.
niedługo idę na krzywą i może poprosiłabym o dodatkowe badania pod tym kątem. |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szaruskowa nie pomogę, ale faktycznie sezon na pyłki w pełni... w ciąży różne kwiatki wychodzą chociaż wcześniej przez przykładowo 25 lat się nie miało żadnych chorób/alergii itp. Chwalę się - dziś u mnie 27+0 i III trymestr ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem w szoku, że już wchodzimy w ostatni etap dziewczyny ![]() Do tego idealnie wyszło, dziś równe 3 miesiące do TP ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#348 |
Rozeznanie
|
ja również sie nie odzywam bo ciagle coś gdzieś sobie jeździmy
![]() ja ruchu czuje i nisko i w okolicach żeber, za to bardziej po prawej stronie ![]() chloestic - ja tez bym poczekala ![]() ![]() ![]() ja zaczynam dziś 26 tydz ![]() szaruskowa - sprawdź sobie kalendarz pyleń ![]() a zmieniając trochę temat to tż jednak stwierdził że imię Liliana to jednak chyba nie bedzie dobre imię dla jego córki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | ||
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83289451]
Byliśmy u laryngologa, bardzo miła i konkretna lekarka. Potwierdziła to, co powiedziała poprzednia, czyli trzeba zrobić drenaż. Zajrzała do ucha i niestety znowu jest zapalenie, więc musi być antybiotyk. Dobra wiadomość taka, że powiedziała, że spróbuje przyspieszyć ten zabieg. Gdyby nie to zapalenie, to zrobiliby mu to w piątek, bo dużo osób pojechało na majówkę i nie potwierdziło zabiegów. Mam podjechać w środę do szpitala i się jej przypomnieć to tam zaznaczy, że pilne i trzeba przyspieszyć.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dużo zdrowia dla Synka! Trzymam za Was kciuki żeby się wszystko ułożyło jak należy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
Gosia,ale ten czas leci, już III trymestr! Ja z jednej strony nie mogę się doczekać aż ta ciąża się skończy, bo jest beznadziejna - brzuch wielki i nie mogę robić dużo rzeczy do tego nie mam się w co ubierać - w getrach za gorąco, bluzki też już się robią krótkie. Z drugiej strony mam spokój - dziecko w brzuchu i nie płacze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Konto usunięte
|
Gosia gratulacje!
Szaruskowa ja jestem alergiczka, ale z twgo co wiem to można tylko te najslabsze leki z ceryryzyna w składzie brać. U mnie to nie ma sensu bo na mnie ten składnik nie działa w ogóle. Feksofenadyna którą jest w leku allegrw tylko działa na mnie. Także teraz jade tylko na wapnie, alw u mnie jeszcze siw tak nie uaktywnila alergia bo teraz pyla brzozy. Ja mam alergiw na trawy,bylice i zboża, więc podejrzewam ze jeszcze ze dwa tygodnie i będę zdychac.. po ciąży muszę iść do alergologa po jakis silniejszy lekbo ta allegra to tez działa tak z pół dnia tylko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Rozeznanie
|
moze ja zbyt entuzjastycznie podchodzę do tego bo nie wiem co mnie czeka hah
![]() kurde wiele was pisze że źle sie czuje i ze ciężko Wam robic proste czynności i przez to ja czuje sie jak dziwolag bo ja robie wszystko jak robilam ![]() od początku do teraz czuje sie tak jak przed ciąża, nie wiem chyba ze cale zle samopoczucie skumuluje mi sie na ostatnie dwa upalne miesiące ciąży ![]() no ale na chwilę obecną nie moge powiedzieć ze wolalabym w ciąży nie byc albo ze jest mi w niej źle ![]() jedyne czego mi żal to ze mam ograniczenia, ze nie pójdę na spływ kajakiem albo pochodzić po gorach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz się odmieniło,nie wiem czemu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Hej, poczekam do jutra ale mam zle przeczucie. W diagnostyce jak robilam zawsze to po prostu nie bylo nic napisane i wyniki sie uzupelnialy online. Tu jest juz gotowy plik pdf do pobrania ;(
Dziewczyny czy ruchy dziecka powinno sie juz odczuwac nad pepkiem? Ja mam wrazenie, ze moj maly jest poziomo caly czas, i czuje wszystko kopniecia na calej powierzchni ale do pepka. Tez ta partia nad pepkiem mi wielce nie urosla Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#356 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pojechałam wczoraj z bratem na zakupy, bo męża do wieczora w domu nie było. I chodząc po mieście w tym upale, obolałych stopach czułam się jak mały słoń ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Gosia idziesz jak burza ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i to uczucie, ze cos w tym brzuchu jest i cos uwiera. Mnie te ograniczenia zaczynaja juz bardzo dolowac. Teraz jak sie robi tak cieplo to juz w ogole. Wkurza mnie tez ten brak sportu, silowni. Kombinuje z ciuchami by wygladac sexy z tym brzuchem, ale ciezko haha. Kombinuje by buty nie byly plaskie zupelnie. Jestem blada i napuchnieta. Zrobil mi sie celluit na udach i posladkach, od hormonow, ma to zejsc po ciazy. Nigdy nie mialam celluitu wiec bardzo to doluje. Kupilam banki chinskie i delikatnie masuje, ale tez na kilku stronach pisza, ze mozna na kilku, ze nie. Te wszystkie zakazy sa dobijajace, mam wrazenie, ze najlepiej zamknac sie w bance i przeczekac 9 mc. Nie oddychac, nie ruszac sie, i miec do tego rewelacyjny humor. Moj facet zaczyna biegac i na silke by miec forme na lato, a ja jak wieloryb bede. Robie sie troche marudzaca ostatnio. Czuje tez, ze mam sporo na glowie. Musimy przemalowac sypialnie, zrobic kacik dla Aleksa, kupic to lozeczko, komode, wozek, butelki. Do tego salon na glowie, masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Wczoraj nawet nie mialam siły Was przeczytać. Dziś nadrobilam. Ale nie pozaznaczalam do cytowania ![]() ![]() ![]() Berenika, mam nadzieję że uda Wam się maksymalnie przyspieszyć drenaż. Skoro trafiłaś na super laryngologa to może się uda jeszcze teraz do wakacji. Cieszę się bardzo. Chloestic, tak jak dziewczyny piszą, poczekaj do jutra. Mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala poprawiać tego badania. Ja w pierwszej ciąży robilam to dwa razy, bo pierwszy raz po godzinie zwymiotowalam... Jesli chodzi o ruchy to w pracy nawet ich nie czuje, tzn. Nie jestem w stanie się skupić na tym czy są czy nie. Dopiero wieczorem jak już leżę w łóżku. I przedwczoraj załapałam schizę bo już się uspokoilam, wyciszylam zaczęłam wsluchiwac a tam nic. Wygnalam męża po kawałek czekolady i za chwilę poczułam ale delikatniej niż zazwyczaj. Z kolei dziś jak byłam w kościele to młoda celowala gdzieś w jelita/wątrobę/ew. Żołądek bo aż mnie zemdlilo. Jeżeli o wysokość.ruchów chodzi to różnie. Raz pod pepkiem, raz w pępek. Najczęściej po bokach. Teraz np. Mloda ma czkawke. ![]() ![]() Dziś piękny dzień, obiad mam na leniwca - lasagne z biedronki ![]() Wieczorem tylko chłopcom moim zrobię zupkę na jutro a tak mam zamiar się lenic. (Może po za zrobieniem prania i wypracowaniu kilku rzeczy) Miłego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | ||
Zadomowienie
|
Witam się w majówke!
córka w domu, prace ogrodowe w pełni i kindl pełen książek, więc net mógłby dla mnie nie istnieć. Berenika zdrówka dla synka! Cytat:
Cytat:
Cholestic współczuje Ci tych komplikacji z glukozą! Bambi śliczne sukienki ![]() Aisha i Gosia gratuluje wejścia w 3 trymestr! Aisha my mamy basen ogrodowy, ale z racji wody ze studni, z własnego ujęcia, tylko lekko ją chlorujemy i sypiemy taki środek na glony, ale wodę często zmieniamy. Mam wrażenie, że brzuch przestał mi ostatnio rosnąć. Już mam wkręconych tysiąc historii ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.