|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
Syrop z cebuli polecam! W dzieciństwie nic mnie tak nie stawiało na nogi jak on Domowe sposoby są często niedoceniane, bo łatwiej i szybciej nafaszerować się chemią z apteki, ale w takiej sytuacji warto do nich wrócić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syrop typu prenalen to sam cukier. Nie polecam. Wręcz jak Ty polecam syrop z cebuli.. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
No ale w syropie z cebuli też masz cukier jeśli nie zalejesz miodem, ale w sumie miód to też cukier. Łyżeczka raczej nie wystarczy
tak tylko piszę. Są w biedro fajne syropy z imbiru, maliny itd. Lepsze w smaku od prenalen Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy ktoras z was spi w koszulach nocnych? Ja nie mam ani jednej bo mi sie zawsze podwijaly pod szyje, a one chyba lepsze sa pozneije po porodzie niz pizamg? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” Edytowane przez Misha_ Czas edycji: 2018-12-08 o 11:23 |
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w pracy to są dopiero akrobacje co by mieć dobrą podstawę do zasiłku osobiście korzystać nie będę, ale dziewczyny nieźle kombinują.
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja chyba dostałam zapalenia pęcherza
Cały czas chce mi się siusiu i czuję taki ucisk na pęcherz. W przyszłym tygodniu mam badania moczu, coś mi w nich powinno wyjść, prawda?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
Misha ja też nie umiem spać w koszuli nocnej. Spodnie i koszulka to jest to ☺ ale jak urodziłam to miałam koszulę, taką do karmienia i było ok. Jak się okazało mam je jeszcze w szafie i z pewnością po porodzie będę w nich spać ☺
A co do lekarstw to ja staram się nic nie brać. Chociaż nie wiem jakby było gdyby choroba trzymała mnie 3 tygodnie albo dłużej. Także nie wypowiadam się na ten temat. Ale życzę zdrówka!!! |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Syrop z cebuli bleee, nie znoszę, ale faktycznie bardzo skuteczny, więc mimo smaku polecam ![]() Trzeci dzień z rzędu dobrze się czuje, może to już wreszcie przechodzi? Czas najwyzszy, wczoraj zaczęłam 17 tydzień. Od poniedziałku wieczorami zamykam się w kuchni i zaczynam produkcję, a w dzień pewnie coś tam posprzątać trzeba bedzie. Jezu kolejna kiepska noc, już mam dość, od 3 tygodni spie bardzo źle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluch ma teraz pewnie jakieś 150g, więc to chyba nie możliwe żeby powodował takie rewelacje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie tez chyba kupie koszule do karmienia, moze sie przyda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
sQuarra nie pracujesz czasem w firmie z Łomianek?
Bo moja firma też miała christmasparty wczoraj, ale ja sobie odpuścilam. A co do paracetamolu... Przez 6 bitych tygodni bolała mnie głowa. Nie moglam funkcjonować. Nie wyobrażam tego czasu bez paracetamolu... Przez 6 tygodni zużyłam około 24 tabletek 500 mg. Wszystko przy konsultacji z ginekologiem. Ból był nie do zniesienia i uwierzcie mi, chwilami marzyłam o Ketonalu. Na szczęście przeżyłam bez. Teraz już nie boli i odżylam. Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja p.bólowych unikałam i przed ciążą. Właściwie to o ile pamiętam/Apap itp brałam z 5 razy w życiu i to tylko na ból głowy. Teraz 2 razy miałam takie "ataki" jak kiedyś ale że nie miałam pod ręką apapu to po prostu szłam spać. Po przebudzeniu było znacznie lepiej. Ja też nie umiem spać w koszulach. Zwija mi się, podwija skręca i w ogóle do Przyjechałam do rodziców ogarnąć trochę mamie dom na święta ( całe piętro stoi nie używane, a mama wcale nie ma siły tego ogarniać) zamiast tego niańczę psa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Co do przeziębienia itp, to ja póki co siebie i męża uodparnianiam wodą z miodem, stoi całą noc, rano dolewam soku z cytryny. Odpukać na razie nic nam nie jest. Tyle że ja mam trochę jakiś katar, ale to mam nadzieję pogonię czosnkiem dzisiaj. Syropu z cebuli nie tykam od dzieciństwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Witam przyszłe Mamusie majowe
W chwili obecnej jestem okropnie przeziębiona katar, kaszel okropny. Ledwie funkcjonuję. Bóle głowy niestety także mnie prześladują, u mnie co gorsze mam migreny. Mi dr powiedziała że z czasem będę miała rzadziej. Ale nie widzę jak przed ciążą miałam 1 na miesiąc to teraz m 3-4 ataki migreny w miesiącu i tylko paracetamol mogę brać który kiedyś nie pomagał. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#345 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
) / ja już na szczęście czuję się dziś znacznie lepiej, jeszcze do jutra posiedzę tylko w domu i się poleczę, ale w sumie od rana już czuję, że wszystko wróciło do normy. Uff. Wszystkim przyszłym mamom życzę dużo zdrówka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
łącze sie w bolu z migrenowcami
ja mam obecnie bol od soboty i dopiero dzisiaj jest troche lepiej. Brałam 2 razy paracetamol, ale prawie nie odczuwam roznicy. Jedyne co mi pomaga to pilnowanie sie: regularne posilki, duzo plynow, cwiczenia, zimne oklady i kawa (chociaz mi smierdzi:/). Jednych ciagnie do tatarow, alkoholu i papierosow, ja marze o dobrym prochu na bol glowy :p
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam przed ciążą tylko w przypadku rozwolnienia, a tak to nie, a teraz prawie za każdym razem jak się zbliża to brzuch mnie boli okropnie... Fakt że dość nieźle zmieniło mi się menu, na o wiele bardziej ubogie - mimo że już się od kilku dni dobrze czuje to i tak dużo rzeczy mi nie wchodzi - może to przez to tak mam. Na szczęście nie jest to jakiś ból permanentny, tylko taki chwilowy.Co do koszul nocnych - nie znoszę. Tak samo jak nie potrafię zasnąć w długim rękawie - długie spodnie jak najbardziej ale rekaw musi być krótki wyjątek, miałam koszule po porodzie, kilka dni co w szpitalu, i wróciłam do piżamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale tak to nie śpię. Cytat:
Zbadaj jak najszybciej i coś powinno wyjść. A teraz leć po sok z żurawiny do apteki ![]() Koszule do porodu i karmienia polecam granatovo. Najlepsze co miałam. Inne rozdalam w świat. Nie używałam. Tylko ta jedna wykochana... Ids święta to może któraś na prezent by chciała (bo jednak cena zacna) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#351 |
|
Dostojna peema.
|
Ja na co dzień śpię w pizamach szczególnie zimą, ale latem cenię sobie koszule do spania. Wygodniej i przewiewnie xD
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Ja tydzień temu w sobotę miałam coś z pęcherzem, piekło przy sikaniu. Dziś nie piecze, ale czuję parcie, a pęcherz prawie pusty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#353 |
|
Dostojna peema.
|
Współczuję problemów z pecherzem, przed ciążą zdarzały mi się zapalenia pęcherza, koszmarek
a z pozytywnych informacji to muszę Wam powiedzieć, że dziś rodzina nam się powiększyła, bo tż szwagierka urodziła dziewczynkę. Super informacja bo my i drugi jego brat to rodzice (my przyszli XD) chłopców, więc przyda się mała księżniczka żeby rządzić tymi chłopami a ja bardzo lubię tż brata i jego żonę, więc będę miała jakąś dziewczynkę aby kupować jej sukienki,skoro dla swojego nie będę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
Sq jestem w szoku na ma amazonie znalazlam identyczna koszule jak ta z granatovo wersja marynarska, tylko sklad ma granatovo o wiele lepszy.
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład bo jest miesisyy materiał i w szpitalu w niej byłam 2 dni i bez biustonosza. Nie odznaczaly się brodawki ani nic. Magnesy są super. Ja miałam stare łóżko szpitalne. Nacięcie przy porodzie no nic nie ułatwiło funkcjonowania. Więc wyjąć dziecko musiałam z akwarium. Usiąść. Rozpisać koszule (tu zęby i 1 reka) nakarmić. I schować pierś żeby odłożyć. Jedna Reka zapinac masakra. A tak to pyk magnesik. WstWalamz odkładalam małego, i dopiero się ogarnialam Rozpiecie z tyłu super do porodu że znieczuleniem.nke trzeba być z tylkiem na wierzchu ![]() Dla mnie same plusy. Na prawdę warto. Cena za markę (ja dawałam 2 lata temu z 50zl mniej) ale też za jakoś. Cudo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Dasz link z Amazona? może na "do domu" sobie wezmę nie zależy mi w domu na ukryciu sutkow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
HAPPY MAMA Damen Geburtskleid Krankenhaus Umstands Nachthemd Stillfunktion. 097p (Schwarz, EU 38/40, S) https://www.amazon.de/dp/B077DT12V7/..._QV8cCbY5Q81R2 poszukaj moze czy jest dostepna na ebuy. Cena tez nie jest jakas duzo nizsza od polskiej a sztuczny material
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Ajjj.. Fakt. Będę polować na granatovo jakieś zniżki.
Na jakiś warsztatach rozdawali kiedyś. I na różne okazje są typu dzien mamy walentynki otp :: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#358 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Biedactwo, współczuję! Cytat:
Mnie czasem. Cytat:
Kupiłan ten syrop, obrzydlistwo, tego nie da się pić. Ja o dziwo z cebulą daję radę, gorzej jak mam przełknąć czosnek blee... Cytat:
Witaj ![]() Współczuję choroby, zdrówka życzę ![]() Cytat:
To super, szybciutko cię pościło, ja nadal mam katar, a w środę mam dentystę ![]() A ja lubię koszule, nie mam niczego innego do spania
|
|||||
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Akcja z pęcherzem trochę się uspokoiła, ale i tak w poniedziałek lecę na badania. Nic mnie nie piekło ani nie bolało, ale cisnęło co 10 minut
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#360 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja cały dzień zabiegana- gotowanie, sprzątanie i dzieci.Tak właściwie dopiero usiadłam.A dziewczyny poszły na noc do mojej mamy, no ciekawe, jak sobie moja Zosia poradzi ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Prenalen feeeeeeeeeee i nic nie działa.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje ciociu ![]() A ja dzisiaj zaczęłam 5 miesiąc.I dostałam smsa od mamy,że dziewczyny śpią. Takze pijemy! ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

wiecie, to jest ważny temat, ogólnie branie leków w ciąży a w efekcie - branie leków typu apap w ogóle. Dla mnie to do tej pory było prawdziwe must have, ale na pewno ta sytuacja skłoniła mnie do refleksji
nie mówię, że porzucę leki przeciwbólowe i będę totalnie Eko, ale na pewno zastanowię się dwa razy. 

Nie...
Cały czas chce mi się siusiu i czuję taki ucisk na pęcherz. W przyszłym tygodniu mam badania moczu, coś mi w nich powinno wyjść, prawda?

Bo moja firma też miała christmasparty wczoraj, ale ja sobie odpuścilam. 
ja miałam przed ciążą tylko w przypadku rozwolnienia, a tak to nie, a teraz prawie za każdym razem jak się zbliża to brzuch mnie boli okropnie... Fakt że dość nieźle zmieniło mi się menu, na o wiele bardziej ubogie - mimo że już się od kilku dni dobrze czuje to i tak dużo rzeczy mi nie wchodzi - może to przez to tak mam. Na szczęście nie jest to jakiś ból permanentny, tylko taki chwilowy.