|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Cytat:
![]() jak ortopeda przepisał wkładki, to miał jakiś powód. widocznie masz coś ze stopą, albo spinujesz, albo pronujesz itd. on zalecił konkretnie do biegania? nie biegaj po chodniku. lepszy asfalt |
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w lesie kleją się do mokrej twarzy jak nic |
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
gardlo boli,katar taki ,ze sie oddychac nie da,a ja nic tylko siedze i jem ... apetytu co prawda nie powinnam miec ,ale nadomiar tego jestem przed miesiaczka... ja chce biegac a jak Wasze dziewczyny postepy?
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Moje... nici.
Pada ten deszcz i pada... ![]() Andzya predko wracaj do zdrowia
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie tez beznadziejnie.. nie biegam juz od kilku tygodniu [dwóch?!trzech?]
|
|
|
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
Powiem szczerze nigdy nie lubiłam biegać. Zawsze miałam i mam zwolnienie z wuefu, ale to jest spowodowane napięciem ściegna achillesa [wada wrodzona] Jednak chcę zadbać o kondycję [uwielbiam rolki, czasem rower no i basen] a teraz chcę zacząć biegać
Rok temu zawsze rano z koleżanką wstawałyśmy i zaczynałyśmy dzień od biegania teraz też by się przydało no tak... tylko muszę kupić dresy - jakie polecacie? Ja bardzo bym chciała takie ortalionowe[?] tylko że teraz wszędzie są z bawełny. Chodzi mi o takie hmm jak z reklamy nike czarne ile one kosztują?? No i trase trzeba wybrać. Do parku i na stadiom mam zadaleko i przez centrum to odpada więc pewnie wyjdzie trasa między osiedlami...Niestety nie obejdzie się bez gapiów ale to mnie najmniej obchodzi.
Marzę, rozmyślam, wspominam Chodzę po błękitnych nadziejach mojego życia Leżę na miękkich pragnieniach miłości Dotykam krawędzi mojej wolności Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia I czekam na kolejne przystanki Do szczególnych mojemu życiu nadziei |
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Coluś a to czemu? Pogoda, kontuzja, leniwiec?
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli masz problemy ze sciegnem,pamietaj,ze musisz je dokladnie rozgrzac przed bieganiem. a co do gapiow,ja biegam nad odra po walach i mnostwo ludzi sie tamtedy przechadza,mnostwo ludzi tez biega,wiec do gapiow jestem przyzwyczajona.
|
|
|
#339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie [małe miasto] właściwie rzadko zdarza się by ktoś biegał a jak już to i tak coś gadają ale to nie problem chciałabym żeby u mnie np. nad rzeką też tak biegali jak u Ciebie
Marzę, rozmyślam, wspominam Chodzę po błękitnych nadziejach mojego życia Leżę na miękkich pragnieniach miłości Dotykam krawędzi mojej wolności Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia I czekam na kolejne przystanki Do szczególnych mojemu życiu nadziei |
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, porządny strój kosztuje 200 zl
na allegro sa fajne ciuszki
|
|
|
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
Nati- szczerze mowiac wszystkiego po trochu
najpierw przeszkadzala mi pogoda, potem coś naciągnełam w kolanie, a dzisiaj kiedy wreszcie miałam okazje zlapal mnie leń.. Chciałam jutro znowu zacząć, ale idę na darmowy koncert [M. Wisniewskiego tak więc zostaje sobota Tobie też zyczę powodzenia.. rusz sie wreszcie |
|
|
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
narazie zaopatrze się w jakiś ciuszek do biegania bo nie mam nic a później się zobaczy
może jakieś propozycje z allegro? a u mnie dziś pogoda nawet sprzyja na deszcz się nie zapowiada i właśnie namawiam kumpele do spaceru albo rolki, najlepiej bym pobiegała ale tymczasem nie mam w czym
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeee gorszej wymówki w życiu nie słyszałam
|
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak,to rzeczywiscie dobre
|
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
Angel wkladaj jakiekolwiek dresy i biegnij..
i tak nikt nie zdazy zobaczyc, co na sobie masz
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
Jupi
Dzisiaj juz miałam nie biegac, kolezance sie nie chciało to mówie kit, z treningu nici, nie ide bo mnie wysmieją... Zadzwoniłam do TŻta, mówie przyjezdzaj postoisz - ja pobiegam. Nie chciał, ale za to namówił mnie zebym sama poszła... I POSZŁAM tzn. pobiegłam ![]() Jestem z siebie dumna ze sie odwazyłam Miałam kilka kryzysowych momentów, jak sie ludzie pojawiali, ale dałałam rade!
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma tlumaczenia sie brakiem stroju
|
|
|
#348 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny chyba macie racje
ostanio mnie energia rozpiero i muszę coś z nią zrobić :P umówiłam się z kolezanka po 21 zobaczymy co z tego wyjdzie wskocze w przykrótkie dresiaczki i podwine a co pozdrawiam
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Carrie gratuluje,tak dalej trzymac
Angel_ek i o to chodzi.Stroj jest najmniej wazny w bieganiu.Liczy sie przede wszystkim nastawienie no i oczywiscie dobre buty
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Inch, z nieba spadasz, spodnie 3/4 będą idealne
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie dobrze biega i w krotkich spodenkach i w dlugich od dresu.
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nareszcie świeci słońce, ale dziś odpuściłam jogging na rzecz siłowni. Pobiegam sobie jutro
![]() jeśli się będę mogła ruszać po siłce, rzecz jasna Carrie, moim zdaniem, większość gapiów zwyczajnie zazdrości biegaczom i stąd te uważne spojrzenia albo głupie docinki. Ja zresztą u siebie się z tym nigdy nie stykam. Najlepiej chyba nie zwracać uwagi i nie psuć sobie radości z joggingu tylko dlatego, że ktoś patrzy, jak biegasz. |
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi gapiami to bywa różnie. Ale osobiscie mi czasem też mina rzednie jak widzę niektóre dziewuszki, które niewiadomo czy ida 'potańczyć' czy pobiegać.
A jak jest na zawodach? Tłumu multum, a Ty się do tego człowieku jeszcze wszędzie pocisz! ![]() Jeśli chodzi o spodenki, mówiłam o osobach, które dopiero zaczynają przygode z bieganiem. To lepiej miec wtedy jedne spodenki - na niepogodę i na ciepło. Jasne, Andzya, że krótkie gacie są lepsze, a długie dresy też czasem potarfią uratować ![]() Midi, daj znać jak było na siłce |
|
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
byc moze juz takie pytanie padlo, ale ile biegacie? pol godziny, godzine, dwie?
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zazwyczaj 40 min - 1h.Spodenki 3/4 to przynajmniej dla mnie dobry pomysł bo: jak już pisałam, w krótkich gaciach czuję się nie do końca komfortowo a długie dresy są czasem za gorące.
|
|
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
Dwa dni temu wracałam do domu z pracy zmordowana jak zwykle i ledwo powłóczyłam nogami, aż tu nagle z za rogu wybiega prosto na mnie dziewczę lat około 19 z zupełnie gołymi nóżkami (miała bardzo krótkie i bardzo opinające spodenki). Dziewczę na mój widok najwyraźniej się speszyło, a do mnie dotarło, że mogła negatywnie odebrać mój zmęczony wzrok, który naprawdę nie wyrażał niczego oprócz zmęczenia. I naprawdę nie miałam nic przeciwko temu, że sobie biega. Nawet pomyślałam: "o, fajnie, ja też muszę pójść pobiegać".
Ale podejrzewam, że nie byłam pierwszą osobą, którą spotkała na swojej drodze (było to w centrum Warszawy wszakże) i podejrzewam, że te inne osoby wcale nie musiały powstrzymać się od komentarzy. A teraz pointa: gdyby założyła odrobinę luźniejsze spodenki i może troszkę dłuższe - dwa dni temu było tu dość chłodno (!) - to nie peszyłaby się każdym napotkanym zmęczonym człowiekiem. Czasem ubranie jednak bardzo dużo zmienia i te spodnie 3/4 to nie jest taki głupi pomysł na bieganie po mieście. A tak w ogóle to do biegania lubię zakładać czapkę z daszkiem i słuchawki na uszy - wtedy ani nie widzę ani nie słyszę tego co się dookoła mnie dzieje i po prostu biegnę sobie we własnym tempie. |
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
jakie kupić buty na leśne scieżki??? i nie muszą byc wcale zabójczo drogie
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Gadmarka
Ale jeśli pomyślisz, że starczą Ci na prawie dwa lata (bo pewnie nie bedziesz biegać codziennie), to w przeliczeniu na miesiąc wychodzi tylko z 10 zł ja tak sobie liczę i wtedy się łatwiej pieniądze wydaje - bardziej bezboleśnie A skąd Ty jesteś właściwie? Bo w sieci Decathlon widziałam ostatnio buty do biegania ich własnej marki za 59 zł - wygladały normalnie, może nie sa takie złe na miękkie ścieżki? Ważne, żeby wybierać rozmiar ciut większy od Twojego zwykłego, no i żeby były wygodne
|
|
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
wreszcie udalo mi sie znowu przelamac i poszlam na stadion
pobiegalam 4km w 30 minut ale w pewnym momencie przyszly 3 dziewczyny w JEANSACH, przebiegly 1 kolko i mowily, ze jednak zacznal od 1 lipca, a nie czerwca |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Chciałam jutro znowu zacząć, ale idę na darmowy koncert [M. Wisniewskiego 

i tak nikt nie zdazy zobaczyc, co na sobie masz

mi sie dobrze biega i w krotkich spodenkach i w dlugich od dresu.