![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marcowe 2019 - cz. 9
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Czy wasze dzieci maja juz ustalone godz drzemek i jedzenia? Maz mnie w☠☠☠☠ia bo on sie wkurza ze nic nie mozna z mloda zaplanowac i ma pretensje ze nie ogarnelam jej jakiejs rutyny dziennej... :/
![]() |
![]() |
#333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nawet na roczek chrzesnicy sie spoznilam bo musialam karmic w aucie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buahahahaha, no co Ty! Jedyna rutyna to taka, że jak wstanie to faza aktywności wynosi aktualnie ok.3h. I tyle! Raz wstaje o 5 (jak dziś), raz o 9 (jak wczoraj). Nie ma szans na planowanie, bo nawet jak wstała o 8 to wiem tylko tyle, że zaśnie koło 11. A co będzie dalej nie wiadomo, bo może będzie o tej 11 spała do 11:45, a może do 11:05. I kolejna drzemka już się rozjeżdża o godzinę. Dzień dobry! My z rana zaliczyliśmy spacer, potem wspólne robienie pizzy. Dalsze olany legły w gruzach bo wieje masakrycznie i odechciewa się wyjścia z domu. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
U nas jeszcze jest opcja - przed samym wyjściem kupastorfa taka, że potrzebna kąpiel ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Byłam na zakupach o szukałam damskiego garnituru na chrzest i gdy przymierzyłam spodnie z wysokim staniem to wyglądałam jak Obelix
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak mam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Meesha - u nas też rutyny brak. Wojtek wstaje o różnych porach, ma różnej długości drzemki, pomiędzy drzemkami wytrzyma ok. 2-2,5 godzin bez spania. Ale jeśli w tym czasie jedziemy autem czy też nawet w wózku, to z reguły ten czas aktywności jest krótszy.
Muszę się pochwalić - w końcu i my doczekaliśmy się samodzielnego obrotu na brzuszek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Hejka
U nas też rutyny brak, jedynie pewną rzeczą jest to,że wstaje ok 7, no i czas aktywności jest teraz dłuższy ok 2 h. Stałych por drzemek jednak nie ma. Jedynie z wielu krótkich ostatnio robi się 3-4 ale trochę dłuższe, około godziny Dziś młoda szalała z przewrotami, nie zdążyłam włączyć opcji wideo w tel bo myk i leżala na brzuchu. Udało się jej też przewrócić z brzuszka na plecy i to z hukiem bo uderzyła się w główkę o panele, nie przewidziała,że dywanik się skończy ![]() ![]() Dziewczyny pod dobrą kiecką idzie ładnie ukryć to i owo. Szukając sukienki na chrzciny babka w sklepie tak mi doradziła, że nawet nieidealny brzuch nie był widoczny, trochę sztuczek, dobry fason i figura jak ta lala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
U nas też nie ma stałych pór. W dzień krótkie drzemki, na zewnątrz dłuzsze lub przy piersi. Czytam "Złą matkę". Wciągnęła mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
My dziś ochrzciliśmy synka. Chyba ktoś mi podmienił dziecko, bo takie spokojne dawno nie było. W kościele pół mszy przespał, na imprezie też był grzeczny. Nikt nam nie wierzy, że tak potrafi dać nam w kość na co dzień. Przy ludziach to on umie się zachować:p istapp a jak u Was?
U nas jutro 5 miesięcy, więc za miesiąc rozszerzamy dietę. Zaczęłam czytać książkę bobas lubi wybór, jutro chyba pozamawiam co tam potrzeba i muszę sobie to jakoś zaplanować. Czasem ciężko było wymyślić co na zrobić obiad, a jak dojdzie dziecko jedzące z nami to już w ogóle. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
U nas już jest jakaś mała rutyna. Najpewniejsze jest że zbudzi się o 5 rano, nieważne o której położy się spać i ile pobudek było w nocy
![]() Wieczorem przyjechali moi rodzice i zostają do jutra. Z jednej strony się ciesze, bo mój tata z racji pracy za granicą widział do tej pory wnuczkę tylko raz, a z drugiej mam kosę z matką i nawet nie mam ochoty z nią rozmawiać. Mąż jest cwany, idzie do pracy i ma z głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Konto usunięte
|
Zazdroszczę tych drzemek co 2h, moja mała śpi tylko 3 razy dziennie po około pół godziny do godziny w porywach (ale to rzadkość), więc resztę dnia jest aktywna...
Jutro jedziemy nad morze, trzymajcie kciuki, żebyśmy nie oszaleli po drodze, albo lepiej, żeby wyjec nie wył po prostu xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Żona Idealna :)
|
Dzień dobry
![]() Co do rutyny to u nas jest taka w miarę, tzn zawsze po pobudce rano Mała przez 2-2.5 h jest aktywna, potem pora na drzemke, więc idziemy na spacer po karmieniu tak na 1.5 h, potem kolejne karmienie i zabawa na macie, po ok 2h karmienie i drzemka ok 20-30 minut i znów aktywność, po kolejnym karmieniu znów spacer i wtedy często ostatnia drzemka. Ok 19-20 kąpiel i do spania. Ale godzinowo ciężko zaplanować i tak bo wszystko zależy od tego o której wacpanna się obudzi rano ![]() ![]() ![]() Wszyscy śpią, a ja coś nie mogę ![]() Dzisiaj spotykamy się z moimi kumpelami ich mezami/narzeczonymi ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#345 |
Wtajemniczenie
|
Mamy marcowe 2019 - cz. 9
Dzień dobry!
Oby, bo poniedziałki co do zasady dobre nie są ![]() Rumianek - super, ze się chrzciny udały. A z zachowaniem to pewnie tryb „demo”. Jak chrzciłam starszaka to jak zasnął w restauracji to miał drzemkę 3h! Wszyscy się śmiali, że trzeba było wcześniej chrzcić, bo teraz będzie dziecko - anioł. No niestety, ta drzemka to był wyjątek - jedna, jedyna w jego życiu tak długą ![]() Aska - spokojnej drogi! Oby mała ją przespała w większości ![]() Asia - super, ze w końcu się udało umowic w takim większym gronie. Bawcie się dobrze! Mawak - czytałam w ciąży, podobała mi się. W ogóle macie do polecenia jakieś fajne kryminały/thrillery? Ostatnio mam pecha i czytam same słabe książki :/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry😀
Day ostatnio czytałam "Dygot". Świetny. Przpomnę sobie jeszcze tytuły, to napiszę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87054536]Zazdroszczę tych drzemek co 2h, moja mała śpi tylko 3 razy dziennie po około pół godziny do godziny w porywach (ale to rzadkość), więc resztę dnia jest aktywna... Jutro jedziemy nad morze, trzymajcie kciuki, żebyśmy nie oszaleli po drodze, albo lepiej, żeby wyjec nie wył po prostu xD[/QUOTE] U nas podczas podróży sprawdzają się piosenki dla dzieci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Chyba tylko u nas brak obrotów ![]() Tzn. Wczoraj się obrocila jak gryzak dopadła, ale to chyba nie było zamierzone ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Tort zrobił szał, rzucili sie wszyscy zdjęcia robic, dziecku nikt zdjęcia nie robil (bo w kosciele była pani fotograf) a tort to jak paparazzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;87054893]u nas własnie tez super! nie spala przed kosciołem i myślałam, że będzie drama, ale zasnęła na rękach u tatusia
![]() ![]() Tort zrobił szał, rzucili sie wszyscy zdjęcia robic, dziecku nikt zdjęcia nie robil (bo w kosciele była pani fotograf) a tort to jak paparazzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Pokaz tort, szukam wlasnie inspiracji ![]() Aska nie pojechaliscie w nocy? ![]() Mam nadzieje ze moja na chrzcinach tez bedzie grzeczna... ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- A bo wiecie z ta rutyna, jak sie chcemy umowic ze znajomymi to oni zawsze pytaja o ktorej mloda idzie na drzemke itp itd, i maz uwaza ze dziwne ze nie mamy jeszczs rutyny, skoro znajomi z 2 dzieci o to ciagle pytaja... ale to ci co zostawiali do wyplakania dziecko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;87054893]u nas własnie tez super! nie spala przed kosciołem i myślałam, że będzie drama, ale zasnęła na rękach u tatusia
![]() ![]() Tort zrobił szał, rzucili sie wszyscy zdjęcia robic, dziecku nikt zdjęcia nie robil (bo w kosciele była pani fotograf) a tort to jak paparazzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To fajnie ![]() ![]() Dziś już wracamy do naszej rutyny. Chociaż to za dużo powiedziane, bo wszystko zależy od tego o której wstanie i jak długie ma drzemki. Ciężko coś zaplanować. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Eh jakie wczoraj mielismy okropne popoludnie, nie dostala rano zageszczacza bo tu spacer tu cos, w domu zaczela marudzic i nie chciala zjesc, a pozniej jak sie znow zaczal ryk z histeria :/ na zmiane placz, darcie papy, wielkie lzy, smiech... wydaje nam sie ze to te problemy brzuszkowo- refluksowe, tzn mamy nadzieje ze wystarczy dawac jej regularnie zageszczacz i nie bedzie tych wrzaskow
![]() Przyszla mata ze skip hop, ide myc i rozloze ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#353 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czytam wieczorami na kundlu jak bujam pobudki co 10 minut ![]() Cytat:
Wszystkie przeczytane. Poza tą najnowszą, ale ona ma bardzo średnie opinie, wiec jakoś mi się do niej nie spieszy. Cytat:
Dzięki, zapisuje! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
Hej.
U nas nie ma rutyny. Jedynie stała rzeczą jest to, że idzie na drzemke ok 11 godz, o której by nie wstał to drzemka koło 11 musi być. Wstaje pomiędzy 5, a 7. A wieczorem go kapie chwilę po 20 i spać. A reszta dnia to jak wyjdzie. Też nic się z nim nie da zaplanować. A jak już się zaplanuje, to jest pewne, że zepsuje nam te plany ![]() Day, Książki polecam wszystkie Cobena, ale to pewnie znasz ![]() Super, że chrzciny się udały. Jednak te nasze dzieci wiedzą kiedy trzeba się zachować. Aż jestem ciekawa tortu Istapp ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Istapp, musisz pokazać ten tort, bardzo jestem ciekawa co to za cudo
My dostaliśmy ostatnio zdjęcia z chrzcin od fotografa, moje dziecko wygląda na nich bardzo okrąglutko ![]() Moja slodzinka pozwoliła dzisiaj sobie obciąć paznokcie, obserwowała z ciekawością co jej tam gmeram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Rose w trakcie karmienia czytam😀w toalecie też😉ostatnio patrzę a mój starszy syn w łazience w pule ma schowaną książkę. Do czytania mamo, żebym się nie nudził😂
Istapp koniecznie wstaw proszę tort. My przed chrzcinami jesteśmy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Moja je po 5 min średnio, a podczas zasypiania kiedyś czytalam na telefonie coś, ale teraz bardzo ją interesują nowinki techniczne i się ogląda na telefon
![]() Czytam póki co bajeczki i wierszyki dla dzieci ![]() Liczę na to, że juz niedługo się to zmieni, bo przed porodem pochłaniałam wszystko co wpadło mi w ręce. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio czytałam 4 miesiące jedną książkę, dostałam Jana ginekologii dwa dni przed porodem, w zeszłym tygodniu skończyłam xD nie, żeby była słaba, bo była świetna, ale jakoś tak z doskoku po trochu czytania i tak się rozwlekło.. Cytat:
![]() My sami sobie robiliśmy zdjęcia i niestety nie wpadliśmy na to, żeby zrobić zbliżenie Małej, a na wszystkich pozowanych ona się kręci i wygina xD |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
askawtn - spokojnej podróży i udanego urlopu
![]() ![]() rosemar - u mnie też czytanie poszło w odstawkę. Chociaż ja czas bym miała wieczorami, ale ostatnio jakoś bardziej seriale oglądam jak mam wolny czas niż czytam. Day - ja lubię książki Chrisa Cartera, Lisy Gardner, Rachel Abbott. Może coś z tego przypadłoby ci do gustu? U nas dzisiaj znowu ładna nocka, ale za to ja spać nie mogłam:/ Wieczorem zasnęłam nawet bez problemu, ale obudziłam się koło 2 i potem do 4 czy nawet 5 przewracałam się z boku na bok. A o 7 musiałam wstać, bo na 9 jechałam z małym na rehabilitację, więc trochę jak zombie się czuję dzisiaj. Kawa mnie ratuje. Teraz mąż z dzieciakami pojechał na działkę, gdzie będzie jego mama i siostra ze swoimi dziećmi, a ja ogarnęłam chatę, potem jadę jeszcze do dentysty i do pracy na chwilę, no a wieczorem znowu pakowanie, bo jutro jedziemy do moich rodziców. Przez ostatnie 2 dni nic tylko piorę i piorę:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Ja moge czytac jak usypiam ale wtedy czytam o jej rozwoju lub blw, dawno nie czytalam nic dla przyjemnosci
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.