Mamy marcowe 2019 - cz. 9 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-08-04, 13:06   #331
owocelki
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marcowe 2019 - cz. 9

Cytat:
Napisane przez Molila Pokaż wiadomość
U nas spanie właściwie tylko na plecach, czasem się zdarzy na boczku, a jak przekula się na brzuch to zaraz się budzi.
Mała śpi z nami w łóżku i dziś w nocy obudziłam się na siku a ona leży na brzuszku patrzy na mnie i się uśmiecha - nie spała, jak długo tak leżała nie mam pojęcia

Jeśli chodzi o ali to mam obawy kupować tam rzeczy dla dzieci, a z drugiej strony rzeczy np z Pepco tez są chińskie, na allegro też nie raz widziałam te same rzeczy co na ali.

Floferku moja tez nie interesuje się stópkami.

Fajny pomysł z tym postem na fb o rozszerzaniu diety.
Nam na ostatniej wizycie szczepiennej lekarka powiedziała żeby zacząć dawac Małej zupki, a na wieczorny posiłek kaszkę bo za mało przybiera, tzn dobrze przybiera, ale mogłaby więcej...
A ja się zaparłam i rozszerzanie diety zaczniemy gdzieś za 2-3 tygodnie, zaczęłam karmić Małą częściej i moim zdaniem ładnie przybiera, pojechałam do przychodni i w ciągu 10 dni przybyło jej 180g, więc chyba całkiem spoko.
E to chyba super wynik. Moja przybiera 10-11 g na dobę i pediatra kazał nam rozważyć wcześniejsze rozszerzenie diety ale nic na siłę i ma to być moja decyzja i gotowość dziecka. Poza tym te 2-3 łyżeczki marchewki na początku to i tak mała ilość kcal.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
owocelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-04, 14:07   #332
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Czy wasze dzieci maja juz ustalone godz drzemek i jedzenia? Maz mnie w☠☠☠☠ia bo on sie wkurza ze nic nie mozna z mloda zaplanowac i ma pretensje ze nie ogarnelam jej jakiejs rutyny dziennej... :/
Stary 2019-08-04, 14:32   #333
Molila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci maja juz ustalone godz drzemek i jedzenia? Maz mnie wia bo on sie wkurza ze nic nie mozna z mloda zaplanowac i ma pretensje ze nie ogarnelam jej jakiejs rutyny dziennej... :/
A gdzie tam, zawsze wszedzie sie spozniamy bo Mala albo spi i szkoda ja budzić albo chce jesc
Nawet na roczek chrzesnicy sie spoznilam bo musialam karmic w aucie

Molila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-04, 14:33   #334
Day_dreamer
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy wasze dzieci maja juz ustalone godz drzemek i jedzenia? Maz mnie wia bo on sie wkurza ze nic nie mozna z mloda zaplanowac i ma pretensje ze nie ogarnelam jej jakiejs rutyny dziennej... :/

Buahahahaha, no co Ty!
Jedyna rutyna to taka, że jak wstanie to faza aktywności wynosi aktualnie ok.3h. I tyle! Raz wstaje o 5 (jak dziś), raz o 9 (jak wczoraj). Nie ma szans na planowanie, bo nawet jak wstała o 8 to wiem tylko tyle, że zaśnie koło 11. A co będzie dalej nie wiadomo, bo może będzie o tej 11 spała do 11:45, a może do 11:05. I kolejna drzemka już się rozjeżdża o godzinę.

Dzień dobry!
My z rana zaliczyliśmy spacer, potem wspólne robienie pizzy. Dalsze olany legły w gruzach bo wieje masakrycznie i odechciewa się wyjścia z domu.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Molila Pokaż wiadomość
A gdzie tam, zawsze wszedzie sie spozniamy bo Mala albo spi i szkoda ja budzić albo chce jesc
Nawet na roczek chrzesnicy sie spoznilam bo musialam karmic w aucie

U nas jeszcze jest opcja - przed samym wyjściem kupastorfa taka, że potrzebna kąpiel
Day_dreamer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-04, 14:55   #335
Molila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Day_dreamer Pokaż wiadomość
Buahahahaha, no co Ty!
Jedyna rutyna to taka, że jak wstanie to faza aktywności wynosi aktualnie ok.3h. I tyle! Raz wstaje o 5 (jak dziś), raz o 9 (jak wczoraj). Nie ma szans na planowanie, bo nawet jak wstała o 8 to wiem tylko tyle, że zaśnie koło 11. A co będzie dalej nie wiadomo, bo może będzie o tej 11 spała do 11:45, a może do 11:05. I kolejna drzemka już się rozjeżdża o godzinę.

Dzień dobry!
My z rana zaliczyliśmy spacer, potem wspólne robienie pizzy. Dalsze olany legły w gruzach bo wieje masakrycznie i odechciewa się wyjścia z domu.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

U nas jeszcze jest opcja - przed samym wyjściem kupastorfa taka, że potrzebna kąpiel
Oo to to tez! Haha

Molila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-04, 16:29   #336
aniaaxd2
Zakorzenienie

Byłam na zakupach o szukałam damskiego garnituru na chrzest i gdy przymierzyłam spodnie z wysokim staniem to wyglądałam jak Obelix zreszta ciężko coś skompletować żeby było w tym samym kolorze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nie umiem odejść, nie wiem jak ...

http://www.pmiska.pl/ -----> klikam codziennie , ty tez mozesz
aniaaxd2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-04, 18:30   #337
meesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaxd2 Pokaż wiadomość
Byłam na zakupach o szukałam damskiego garnituru na chrzest i gdy przymierzyłam spodnie z wysokim staniem to wyglądałam jak Obelix zreszta ciężko coś skompletować żeby było w tym samym kolorze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tez tak mam dobrze lezaly cygaretki, tez chyba poszukam garnituru bo kombinowac z kieckami mi sie nie chce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-08-04, 19:22   #338
kaylla
Zakorzenienie

Meesha - u nas też rutyny brak. Wojtek wstaje o różnych porach, ma różnej długości drzemki, pomiędzy drzemkami wytrzyma ok. 2-2,5 godzin bez spania. Ale jeśli w tym czasie jedziemy autem czy też nawet w wózku, to z reguły ten czas aktywności jest krótszy.

Muszę się pochwalić - w końcu i my doczekaliśmy się samodzielnego obrotu na brzuszek Na razie w jedną stronę tylko, ale są Już w ostatnich dniach mały się kilka razy przewrócił, ale było to podczas naszego wyjazdu nad morze i na takim łózku z miękkim materacem, więc chyba trochę łatwiej mu było. Ale dzisiaj się ładnie na swojej macie obrócił, tak więc mamy to
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-04, 20:23   #339
baja_86
Zakorzenienie

Hejka
U nas też rutyny brak, jedynie pewną rzeczą jest to,że wstaje ok 7, no i czas aktywności jest teraz dłuższy ok 2 h. Stałych por drzemek jednak nie ma. Jedynie z wielu krótkich ostatnio robi się 3-4 ale trochę dłuższe, około godziny
Dziś młoda szalała z przewrotami, nie zdążyłam włączyć opcji wideo w tel bo myk i leżala na brzuchu. Udało się jej też przewrócić z brzuszka na plecy i to z hukiem bo uderzyła się w główkę o panele, nie przewidziała,że dywanik się skończy stopki namiętnie ciągnie i ssie duży palec u stopy. Zabawa maluszka stopami to dla mnie najsłodszy widok,zaraz po uśmiechach
Dziewczyny pod dobrą kiecką idzie ładnie ukryć to i owo. Szukając sukienki na chrzciny babka w sklepie tak mi doradziła, że nawet nieidealny brzuch nie był widoczny, trochę sztuczek, dobry fason i figura jak ta lala

baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-04, 20:56   #340
Mawak
Raczkowanie

U nas też nie ma stałych pór. W dzień krótkie drzemki, na zewnątrz dłuzsze lub przy piersi. Czytam "Złą matkę". Wciągnęła mnie
Mawak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-04, 22:15   #341
rumianek89
Raczkowanie

My dziś ochrzciliśmy synka. Chyba ktoś mi podmienił dziecko, bo takie spokojne dawno nie było. W kościele pół mszy przespał, na imprezie też był grzeczny. Nikt nam nie wierzy, że tak potrafi dać nam w kość na co dzień. Przy ludziach to on umie się zachować:p istapp a jak u Was?

U nas jutro 5 miesięcy, więc za miesiąc rozszerzamy dietę. Zaczęłam czytać książkę bobas lubi wybór, jutro chyba pozamawiam co tam potrzeba i muszę sobie to jakoś zaplanować. Czasem ciężko było wymyślić co na zrobić obiad, a jak dojdzie dziecko jedzące z nami to już w ogóle.

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
rumianek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-08-04, 22:34   #342
owocelki
Zakorzenienie

U nas już jest jakaś mała rutyna. Najpewniejsze jest że zbudzi się o 5 rano, nieważne o której położy się spać i ile pobudek było w nocy po 2h najczęściej idzie na drzemkę i ma je trzy w ciągu dnia.

Wieczorem przyjechali moi rodzice i zostają do jutra. Z jednej strony się ciesze, bo mój tata z racji pracy za granicą widział do tej pory wnuczkę tylko raz, a z drugiej mam kosę z matką i nawet nie mam ochoty z nią rozmawiać. Mąż jest cwany, idzie do pracy i ma z głowy popołudniu mamy szczepienie 6w1 i zobaczymy jak tam przybieranie ja wadze.

owocelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-04, 22:39   #343
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Zazdroszczę tych drzemek co 2h, moja mała śpi tylko 3 razy dziennie po około pół godziny do godziny w porywach (ale to rzadkość), więc resztę dnia jest aktywna...

Jutro jedziemy nad morze, trzymajcie kciuki, żebyśmy nie oszaleli po drodze, albo lepiej, żeby wyjec nie wył po prostu xD
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-05, 05:44   #344
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Dzień dobry

Co do rutyny to u nas jest taka w miarę, tzn zawsze po pobudce rano Mała przez 2-2.5 h jest aktywna, potem pora na drzemke, więc idziemy na spacer po karmieniu tak na 1.5 h, potem kolejne karmienie i zabawa na macie, po ok 2h karmienie i drzemka ok 20-30 minut i znów aktywność, po kolejnym karmieniu znów spacer i wtedy często ostatnia drzemka. Ok 19-20 kąpiel i do spania. Ale godzinowo ciężko zaplanować i tak bo wszystko zależy od tego o której wacpanna się obudzi rano jak już wstanie to można mniej więcej przewidzieć co o której będzie.. Mniej więcej, bo wiadomo, że czasem częściej chce jeść, śpi więcej lub mniej itd no i od czasu do czasu na noc zasypia później, bo tak Jej pasuje, no wczoraj grasowala do 22

Wszyscy śpią, a ja coś nie mogę

Dzisiaj spotykamy się z moimi kumpelami ich mezami/narzeczonymi pierwszy raz od naszego wesela udało się umówić w komplecie oprócz Oli będzie też rok starszy synek koleżanki

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-05, 06:58   #345
Day_dreamer
Wtajemniczenie

Mamy marcowe 2019 - cz. 9

Dzień dobry!
Oby, bo poniedziałki co do zasady dobre nie są

Rumianek - super, ze się chrzciny udały. A z zachowaniem to pewnie tryb „demo”.
Jak chrzciłam starszaka to jak zasnął w restauracji to miał drzemkę 3h! Wszyscy się śmiali, że trzeba było wcześniej chrzcić, bo teraz będzie dziecko - anioł. No niestety, ta drzemka to był wyjątek - jedna, jedyna w jego życiu tak długą

Aska - spokojnej drogi! Oby mała ją przespała w większości

Asia - super, ze w końcu się udało umowic w takim większym gronie. Bawcie się dobrze!

Mawak - czytałam w ciąży, podobała mi się.

W ogóle macie do polecenia jakieś fajne kryminały/thrillery? Ostatnio mam pecha i czytam same słabe książki :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-08-05, 07:38   #346
Mawak
Raczkowanie

Dzień dobry😀

Day ostatnio czytałam "Dygot". Świetny. Przpomnę sobie jeszcze tytuły, to napiszę
Stary 2019-08-05, 07:51   #347
rose_mar
Zadomowienie

Cytat:
Czy wasze dzieci maja juz ustalone godz drzemek i jedzenia? Maz mnie w☠☠☠☠ia bo on sie wkurza ze nic nie mozna z mloda zaplanowac i ma pretensje ze nie ogarnelam jej jakiejs rutyny dziennej... :/
Jedyną rutyną jest cowieczorna kąpiel, a tak to... Różnie w zależności od pogody i nastroju mojej damy

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87054536]Zazdroszczę tych drzemek co 2h, moja mała śpi tylko 3 razy dziennie po około pół godziny do godziny w porywach (ale to rzadkość), więc resztę dnia jest aktywna...

Jutro jedziemy nad morze, trzymajcie kciuki, żebyśmy nie oszaleli po drodze, albo lepiej, żeby wyjec nie wył po prostu xD[/QUOTE]

U nas podczas podróży sprawdzają się piosenki dla dzieci jesteśmy z mężem już wdrożeni w teksty wszystkich pioseneczek haha, plus grzechotka w odpowiednim rytmie i zasypia nam córka

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Co do rutyny to u nas jest taka w miarę, tzn zawsze po pobudce rano Mała przez 2-2.5 h jest aktywna, potem pora na drzemke, więc idziemy na spacer po karmieniu tak na 1.5 h, potem kolejne karmienie i zabawa na macie, po ok 2h karmienie i drzemka ok 20-30 minut i znów aktywność, po kolejnym karmieniu znów spacer i wtedy często ostatnia drzemka. Ok 19-20 kąpiel i do spania. Ale godzinowo ciężko zaplanować i tak bo wszystko zależy od tego o której wacpanna się obudzi rano jak już wstanie to można mniej więcej przewidzieć co o której będzie.. Mniej więcej, bo wiadomo, że czasem częściej chce jeść, śpi więcej lub mniej itd no i od czasu do czasu na noc zasypia później, bo tak Jej pasuje, no wczoraj grasowala do 22

Wszyscy śpią, a ja coś nie mogę

Dzisiaj spotykamy się z moimi kumpelami ich mezami/narzeczonymi pierwszy raz od naszego wesela udało się umówić w komplecie oprócz Oli będzie też rok starszy synek koleżanki

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
Super Wam sie szykuje spotkanie

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Mawak Pokaż wiadomość
U nas też nie ma stałych pór. W dzień krótkie drzemki, na zewnątrz dłuzsze lub przy piersi. Czytam "Złą matkę". Wciągnęła mnie
Czy tylko ja nie wiem kiedy znaleźć czas na czytanie? Jak Wy to robicie?

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez rumianek89 Pokaż wiadomość
My dziś ochrzciliśmy synka. Chyba ktoś mi podmienił dziecko, bo takie spokojne dawno nie było. W kościele pół mszy przespał, na imprezie też był grzeczny. Nikt nam nie wierzy, że tak potrafi dać nam w kość na co dzień. Przy ludziach to on umie się zachować:p istapp a jak u Was?

U nas jutro 5 miesięcy, więc za miesiąc rozszerzamy dietę. Zaczęłam czytać książkę bobas lubi wybór, jutro chyba pozamawiam co tam potrzeba i muszę sobie to jakoś zaplanować. Czasem ciężko było wymyślić co na zrobić obiad, a jak dojdzie dziecko jedzące z nami to już w ogóle.

U nas też na chrzcinach anioł nie dziecko, chyba ten kościół tak podziałał

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Meesha - u nas też rutyny brak. Wojtek wstaje o różnych porach, ma różnej długości drzemki, pomiędzy drzemkami wytrzyma ok. 2-2,5 godzin bez spania. Ale jeśli w tym czasie jedziemy autem czy też nawet w wózku, to z reguły ten czas aktywności jest krótszy.

Muszę się pochwalić - w końcu i my doczekaliśmy się samodzielnego obrotu na brzuszek Na razie w jedną stronę tylko, ale są Już w ostatnich dniach mały się kilka razy przewrócił, ale było to podczas naszego wyjazdu nad morze i na takim łózku z miękkim materacem, więc chyba trochę łatwiej mu było. Ale dzisiaj się ładnie na swojej macie obrócił, tak więc mamy to
Super, gratulacje.
Chyba tylko u nas brak obrotów
Tzn. Wczoraj się obrocila jak gryzak dopadła, ale to chyba nie było zamierzone
rose_mar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-05, 08:35   #348
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rumianek89 Pokaż wiadomość

u nas własnie tez super! nie spala przed kosciołem i myślałam, że będzie drama, ale zasnęła na rękach u tatusia przy trzykrotnym polewaniu tylko sie skrzywiła. Obudziła sie jakos przed komunią i po komunii poszłam ją nakarmic w fotelu (mamy w kosciele przewijaki i fotele do karmienia ) Potem fotki i do knajpy.

Tort zrobił szał, rzucili sie wszyscy zdjęcia robic, dziecku nikt zdjęcia nie robil (bo w kosciele była pani fotograf) a tort to jak paparazzi Ale nawet w knajpie była grzeczna, 2 razy nam spała

45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-05, 08:48   #349
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Oby, bo poniedziałki co do zasady dobre nie są

Rumianek - super, ze się chrzciny udały. A z zachowaniem to pewnie tryb „demo”.
Jak chrzciłam starszaka to jak zasnął w restauracji to miał drzemkę 3h! Wszyscy się śmiali, że trzeba było wcześniej chrzcić, bo teraz będzie dziecko - anioł. No niestety, ta drzemka to był wyjątek - jedna, jedyna w jego życiu tak długą

Aska - spokojnej drogi! Oby mała ją przespała w większości

Asia - super, ze w końcu się udało umowic w takim większym gronie. Bawcie się dobrze!

Mawak - czytałam w ciąży, podobała mi się.

W ogóle macie do polecenia jakieś fajne kryminały/thrillery? Ostatnio mam pecha i czytam same słabe książki :/
Wszystkie lackberg

liven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-05, 09:30   #350
meesha
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;87054893]u nas własnie tez super! nie spala przed kosciołem i myślałam, że będzie drama, ale zasnęła na rękach u tatusia przy trzykrotnym polewaniu tylko sie skrzywiła. Obudziła sie jakos przed komunią i po komunii poszłam ją nakarmic w fotelu (mamy w kosciele przewijaki i fotele do karmienia ) Potem fotki i do knajpy.

Tort zrobił szał, rzucili sie wszyscy zdjęcia robic, dziecku nikt zdjęcia nie robil (bo w kosciele była pani fotograf) a tort to jak paparazzi Ale nawet w knajpie była grzeczna, 2 razy nam spała

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Pokaz tort, szukam wlasnie inspiracji

Aska nie pojechaliscie w nocy?

Mam nadzieje ze moja na chrzcinach tez bedzie grzeczna...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

A bo wiecie z ta rutyna, jak sie chcemy umowic ze znajomymi to oni zawsze pytaja o ktorej mloda idzie na drzemke itp itd, i maz uwaza ze dziwne ze nie mamy jeszczs rutyny, skoro znajomi z 2 dzieci o to ciagle pytaja... ale to ci co zostawiali do wyplakania dziecko moze ich dzieci w wieku 3 mcy mialo ustalony dzien
Stary 2019-08-05, 09:42   #351
rumianek89
Raczkowanie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;87054893]u nas własnie tez super! nie spala przed kosciołem i myślałam, że będzie drama, ale zasnęła na rękach u tatusia przy trzykrotnym polewaniu tylko sie skrzywiła. Obudziła sie jakos przed komunią i po komunii poszłam ją nakarmic w fotelu (mamy w kosciele przewijaki i fotele do karmienia ) Potem fotki i do knajpy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To fajnie I jaki nowoczesny kościół z przewijakami i i fotelami do karmienia Dobra opcja. U nas nie ma, jak coś to miałam wyjść po prostu do samochodu, ale udało się bez karmienia. Ja też nie mam żadnych zdjęć dziecka z kościoła, czekam jak dostaniemy od pani fotograf. W domu przy ubierania też mu zrobiła trochę zdjęć. I jak zawsze od rana ma 2 drzemki tak wczoraj wytrzymał bez, naprawdę jestem w szoku.
Dziś już wracamy do naszej rutyny. Chociaż to za dużo powiedziane, bo wszystko zależy od tego o której wstanie i jak długie ma drzemki. Ciężko coś zaplanować.

rumianek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-05, 09:45   #352
meesha
Zakorzenienie

Eh jakie wczoraj mielismy okropne popoludnie, nie dostala rano zageszczacza bo tu spacer tu cos, w domu zaczela marudzic i nie chciala zjesc, a pozniej jak sie znow zaczal ryk z histeria :/ na zmiane placz, darcie papy, wielkie lzy, smiech... wydaje nam sie ze to te problemy brzuszkowo- refluksowe, tzn mamy nadzieje ze wystarczy dawac jej regularnie zageszczacz i nie bedzie tych wrzaskow

Przyszla mata ze skip hop, ide myc i rozloze jak sie obudzi bedzie niespodzianka chyba ze sie obudzi za 5 min...
Stary 2019-08-05, 09:48   #353
Day_dreamer
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rose_mar Pokaż wiadomość

Czy tylko ja nie wiem kiedy znaleźć czas na czytanie? Jak Wy to robicie?

Ja czytam wieczorami na kundlu jak bujam pobudki co 10 minut

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
Wszystkie lackberg

Wszystkie przeczytane. Poza tą najnowszą, ale ona ma bardzo średnie opinie, wiec jakoś mi się do niej nie spieszy.

Cytat:
Dzień dobry

Day ostatnio czytałam "Dygot". Świetny. Przpomnę sobie jeszcze tytuły, to napiszę

Dzięki, zapisuje!
Stary 2019-08-05, 10:30   #354
zaczarowana_panna
Zadomowienie

Hej.
U nas nie ma rutyny. Jedynie stała rzeczą jest to, że idzie na drzemke ok 11 godz, o której by nie wstał to drzemka koło 11 musi być. Wstaje pomiędzy 5, a 7. A wieczorem go kapie chwilę po 20 i spać. A reszta dnia to jak wyjdzie. Też nic się z nim nie da zaplanować. A jak już się zaplanuje, to jest pewne, że zepsuje nam te plany
Day, Książki polecam wszystkie Cobena, ale to pewnie znasz ja jakoś nie mogę się teraz zebrać do czytania, a mogłabym podczas karmienia. Mam tyle nowych książek do przeczytania które leżą.
Super, że chrzciny się udały. Jednak te nasze dzieci wiedzą kiedy trzeba się zachować. Aż jestem ciekawa tortu Istapp mój też podczas chrzcin prawie cały czas spał, goście nie mogli się nadziwić jaki spokojny chłopiec

zaczarowana_panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-05, 10:39   #355
rose_mar
Zadomowienie

Istapp, musisz pokazać ten tort, bardzo jestem ciekawa co to za cudo
My dostaliśmy ostatnio zdjęcia z chrzcin od fotografa, moje dziecko wygląda na nich bardzo okrąglutko
Moja slodzinka pozwoliła dzisiaj sobie obciąć paznokcie, obserwowała z ciekawością co jej tam gmeram
Stary 2019-08-05, 10:56   #356
Mawak
Raczkowanie

Rose w trakcie karmienia czytam😀w toalecie też😉ostatnio patrzę a mój starszy syn w łazience w pule ma schowaną książkę. Do czytania mamo, żebym się nie nudził😂

Istapp koniecznie wstaw proszę tort. My przed chrzcinami jesteśmy
Stary 2019-08-05, 11:07   #357
rose_mar
Zadomowienie

Moja je po 5 min średnio, a podczas zasypiania kiedyś czytalam na telefonie coś, ale teraz bardzo ją interesują nowinki techniczne i się ogląda na telefon
Czytam póki co bajeczki i wierszyki dla dzieci
Liczę na to, że juz niedługo się to zmieni, bo przed porodem pochłaniałam wszystko co wpadło mi w ręce.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-08-05, 11:13   #358
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Pokaz tort, szukam wlasnie inspiracji

Aska nie pojechaliscie w nocy?

Mam nadzieje ze moja na chrzcinach tez bedzie grzeczna...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

A bo wiecie z ta rutyna, jak sie chcemy umowic ze znajomymi to oni zawsze pytaja o ktorej mloda idzie na drzemke itp itd, i maz uwaza ze dziwne ze nie mamy jeszczs rutyny, skoro znajomi z 2 dzieci o to ciagle pytaja... ale to ci co zostawiali do wyplakania dziecko moze ich dzieci w wieku 3 mcy mialo ustalony dzien
Meesha, mąż miał nockę, więc nie mogliśmy jechać w nocy. Mieliśmy jechać od razu po jego przyjściu do domu, ale musiał chwilę się kimnąć, bo miał dużo wyjazdów w nocy i nie zmrużył oka. Teraz jedziemy.
Cytat:
Ja czytam wieczorami na kundlu jak bujam pobudki co 10 minut

Wszystkie przeczytane. Poza tą najnowszą, ale ona ma bardzo średnie opinie, wiec jakoś mi się do niej nie spieszy.

Dzięki, zapisuje!
Kusi mnie czytnik, ale sama nie wiem... Moja mała się rozprasza, jak przy bujaniu robię coś innego oprócz bujania i nie chce wtedy spać xD poza tym kurcze jednak książka to książka...

Ja ostatnio czytałam 4 miesiące jedną książkę, dostałam Jana ginekologii dwa dni przed porodem, w zeszłym tygodniu skończyłam xD nie, żeby była słaba, bo była świetna, ale jakoś tak z doskoku po trochu czytania i tak się rozwlekło..
Cytat:
Rose w trakcie karmienia czytamw toalecie teżostatnio patrzę a mój starszy syn w łazience w pule ma schowaną książkę. Do czytania mamo, żebym się nie nudził

Istapp koniecznie wstaw proszę tort. My przed chrzcinami jesteśmy
Ja też jestem ciekawa tego tortu
My sami sobie robiliśmy zdjęcia i niestety nie wpadliśmy na to, żeby zrobić zbliżenie Małej, a na wszystkich pozowanych ona się kręci i wygina xD
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-05, 11:49   #359
kaylla
Zakorzenienie

askawtn - spokojnej podróży i udanego urlopu oby mała grzeczna była

rosemar - u mnie też czytanie poszło w odstawkę. Chociaż ja czas bym miała wieczorami, ale ostatnio jakoś bardziej seriale oglądam jak mam wolny czas niż czytam.

Day - ja lubię książki Chrisa Cartera, Lisy Gardner, Rachel Abbott. Może coś z tego przypadłoby ci do gustu?

U nas dzisiaj znowu ładna nocka, ale za to ja spać nie mogłam:/ Wieczorem zasnęłam nawet bez problemu, ale obudziłam się koło 2 i potem do 4 czy nawet 5 przewracałam się z boku na bok. A o 7 musiałam wstać, bo na 9 jechałam z małym na rehabilitację, więc trochę jak zombie się czuję dzisiaj. Kawa mnie ratuje. Teraz mąż z dzieciakami pojechał na działkę, gdzie będzie jego mama i siostra ze swoimi dziećmi, a ja ogarnęłam chatę, potem jadę jeszcze do dentysty i do pracy na chwilę, no a wieczorem znowu pakowanie, bo jutro jedziemy do moich rodziców. Przez ostatnie 2 dni nic tylko piorę i piorę:P
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-05, 12:07   #360
meesha
Zakorzenienie

Ja moge czytac jak usypiam ale wtedy czytam o jej rozwoju lub blw, dawno nie czytalam nic dla przyjemnosci
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości