![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spotykam się z facetem czekającym na rozwód
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiasz sie czy jacys obcy ludzie ciebie zaakceptuja? A niby dlaczego? Serio zalezy ci na tym bo? Skup sie na tym co jest teraz, buduj bliskosc, rozwijaj te znajomosc i nie nastawiaj sie na powazny zwiazek od razu. On nawet sie nie rozwiodl - zapewne jeszcze dlugo ( a moze i w ogole ) nie przedstawi nowej kobiety rodzinie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że jego rodzina nigdy tak jak ty nie będzie widzieła go w całości albo tylko wycinek jego życia lub zachowań. Dlatego z tego samego powodu dla nich on i jego żona mogą być idealni i mogą nie być pogodzeni z ich rozwodem. Oni wszyscy mogą też potrzebować czasu, by przyszykować się na zmiany. Nikt ci tego w twarz nie powie ale nie wszyscy chętnie zamienią starą na nową. A być może nigdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Normalna sprawa, ludzie się rozstają, rozwodzą po latach spędzonych razem, a później znajdują nowych partnerów. Rodzina i znajomi są zmuszeni Cię zaakceptować, wybór nowej partnerki nie należy do nich. To jest przecież logiczne, że jeśli wchodzi się w nowy związek w wieku dwudziestu paru lat i później to prawdopodobnie wcześniej była jakaś inna partnerka czy partner. Nie powinno Cię to stresować, bo to jest normalna rzecz. Moi teściowie też poznali wcześniej i spędzili czas z ex mojego partnera i serio co to zmienia w mojej relacji z nimi? Co za różnica, czy to dziewczyna, konkubina, czy żona?
W tej kwestii wymyślasz już trochę problem, bo jeśli z tym facetem nie wypali, to pewnie w przyszłości będziesz z kimś innym i też będziesz się nad tym zastanawiać? Może musisz popracować trochę nad własną samooceną i poczuciem własnej wartości? Zastanawiać się, czy rodzice przyszłego faceta, z którym tkwisz w dziwnej relacji Cię polubią, bo on miał wcześniej żonę to trochę abstrakcja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Rozwodnik nie jest dzieckiem specjalnej troski, jego rodzina też nie. Tak samo jak "uwielbiana żona" z którą się rozwodzi. Mimo uwielbienia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Autorko, po kilku Twoich postach radze Ci chociaż sobie wziąć własny pokoj na tych wakacjach. To ze on cały czas nie będzie chciał seksu, to wcale nie najgorszy scenariusz moim zdaniem.
Nie wiem jak to w słowach wyrazić, ale nie dajesz sobie żadnego pola manewru na zmianę decyzji, na słuchanie siebie, swojej intuicji, na bycie w porządku wobec siebie w odpowiedzi na jego zachowanie na tym wyjezdzie. Wy nie macie żadnej intymności miedzy soba, nie wiesz czy Ci nie będzie podobało jak cie całuje, jak Cie pieści, co mówi, jak sie zachowuje - a będziesz z nim w jednym pokoju i jednym lozku przez 2 (?) tygodnie - masakra. Co jak nie okaże ze miało być tak fajne a jednak nie jest?Oczywiście masz jakaś tam mozliwosc nie wiem - wcześniejszego powrotu czy cos tam. Ale jeśli jesteś wysoko wrażliwa osoba (i jeszcze - wybaczcie feministyczny wtręt - wychowana w patriarchalnym srodowisku) to być może będziesz czuła ze 'on sie tak postarał a ja jestem niewdziecxna', 'chciałam seksu to mam - dlaczego nie czuje nie tak super jak myślałam ze bede nie czuc', 'nie bede robi zamieszania, trudno'. I to powiązane z ograniczonym polem manewru sprawia e możesz sobie zrobić krzywdę. Sluchaj autorko, jeśli facet jest fajny, to zrozumie. Wytłumacz mu ze nie wiesz jak nie będziesz czuła po 1-2 wspólnych nocach, może będziesz potrzebowala troche czasu dla siebie, troche swojej przestrzeni. Nie spiesz sie, te wakacje to nie koniec świata. Myśl o sobie i zadbaj o siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzeniona
|
Dla mnie to jest abstrakcja, bo spanie w jednym łóżku jest dla mnie rzeczą bardzo intymną i nie wyobrażam sobie spać razem z kimś, z kim się nawet nie całowałam i z kim się rzekomo "tak o tylko spotykam" i być skazana na to wspólne łóżko, jeśli coś pójdzie nie tak. Abstrakcja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
BAN stały
|
dość frajerskie dla mnie planować wspólny pokój. Nie mówię że masz się nie przespać tylko słabe po wymuszeniu przez niego celibatu dostosowywać się do jego harmonogramu. Dla mnie powinnaś wziąć osobny by sytuacja rozwijała się naturalnie.
A co do twoich zmartwien wymyślasz sobie temat zastępczy. Po co ty w ogóle rozkminiasz jego eks, kogo ona obchodzi, poza nią samą. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Ja wiem, że nie powinnam zwracać uwagi na jego ex partnerkę , ale takie myśli same do głowy mi przychodzą... Jakoś nie boje się spędzić z nim paru dni i spać w jednym łóżku. Podoba mi się , wiem że nie zrobi nic wbrew mojej woli, sam zapytal mnie co o tym sądzę i powiedział, że spanie w jednym łóżku nie jest jakies jednoznaczne. Lubię spędzać z nim czas ogólnie , ciągle mnie przytula , widać że potrzebuje czulosci tylko nie rozumiem kompletnie czemu się tak przed tym wzbrania. Powiedział mi, że wspólne wakacje będą końcem jego postanowienia. No zobaczymy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Ja wiem, że nie powinnam zwracać uwagi na jego ex partnerkę , ale takie myśli same do głowy mi przychodzą... Jakoś nie boje się spędzić z nim paru dni i spać w jednym łóżku. Podoba mi się , wiem że nie zrobi nic wbrew mojej woli, sam zapytal mnie co o tym sądzę i powiedział, że spanie w jednym łóżku nie jest jakies jednoznaczne. Lubię spędzać z nim czas ogólnie , ciągle mnie przytula , widać że potrzebuje czulosci tylko nie rozumiem kompletnie czemu się tak przed tym wzbrania. Powiedział mi, że wspólne wakacje będą końcem jego postanowienia. No zobaczymy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo jest aseksualny albo impotent albo ma jakies inne problemy na tle seksualnym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
BAN stały
|
Nie chodzi mi o to czy powinnaś czy nie się go bać tylko o to że wymusił na tobie celibat z dupy a potem wyznacza ci termin kiedy łaskawie rzekomo się razem prześpicie a ty jasne bez problemu tylko czekam na to nareszcie desperacja level hard.
Jedno wydaje się być pewne, do konca wakacji rozwodu nie dostanie to raptem 7 tyg a gość nie ma nawet terminu? i siłą rzeczy powinien przerwać te obiekcje tu i teraz. Na co czeka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
W sumie skoro tyle już czekałaś to pojedz na te wakacje. Najwyżej potem to zakończysz.
![]() |
#347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wiesz co - musisz sama sobie to przmeyslec. Nie bede cie przekonywać, ja wiem jak bym sama postąpiła. Po prostu nie zastanów czy naprawdę jesteś przekonana ze będzie OK, czy juz zaczyna sie myślenie pt 'wszystko juz ustalone, nie bede macic, powiedziałam A to trudno powiem B'. Zycze Ci absolutnie jak najlepiej - szczerze. Tylko godząc nie na wszystkie warunki faceta dajesz mu po prostu pełno władzy nad soba, nie zostawiajac sobie żadnego pola manewru. Nawet jak będzie idealnie - to na Twoim miejscu przemyślałabym dlaczego dajesz sobie tak swoim życiem sterować, i dlaczego oddajesz innym tyle decyzyjności na tematy które Ciebie bezpośrednio dotyczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Pojadę z nim na ten urlop... To kilka dni, a nie dwa tygodnie jak ktoś tu napisał. Nad dwoma tygodniami to bym się zastanowiła... Zaczyna mnie to irytować właśnie, że w sumie to "gramy" ciągle na jego zasadach. Ja też nie widzę nic zlego w zwykłym pocałunku jeśli się tego chce. Seks ok poważniejszą sprawa, ale pocałunek? Dla mnie tak samo intymny jak wtulanie się w kogoś i wychwytywanie jego zapachu na szyji... A to robi. Naprawdę zaczyna mnie to wkurzać , bo nie dostaje tego czego najbardziej teraz potrzebuje, czułości. Słabe to wszystko
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Pojadę z nim na ten urlop... To kilka dni, a nie dwa tygodnie jak ktoś tu napisał. Nad dwoma tygodniami to bym się zastanowiła... Zaczyna mnie to irytować właśnie, że w sumie to "gramy" ciągle na jego zasadach. Ja też nie widzę nic zlego w zwykłym pocałunku jeśli się tego chce. Seks ok poważniejszą sprawa, ale pocałunek? Dla mnie tak samo intymny jak wtulanie się w kogoś i wychwytywanie jego zapachu na szyji... A to robi. Naprawdę zaczyna mnie to wkurzać , bo nie dostaje tego czego najbardziej teraz potrzebuje, czułości. Słabe to wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Masz racje, slabe to wszystko i odbywa sie na jego zasadach, ale zaloze sie, ze i tak bedziesz w to brnac do oporu, bo jak widac masz tendencje do zamiatania wlasnych potrzeb pod dywan i tlumaczenia tego sobie na rozne sposoby typu "nie angazuje sie emocjonalnie, jade tez z kolezankami na wakacje to moge w to brnac". A gosciu to seksistowski hipokryta, w dodatku niekonsekwentny. Pocalunek to "zbrukanie kobiety" (nie mierzi Cie to stwierdzenie?) i do rozwodu mial sie wzbraniac, ale na wakacje razem to chetnie. Albo chce sobie posiedziec w cieplych krajach, ale nie ma z kim albo jest jakis nie do konca normalnie myslacy. Nie udawaj tylko osoby stawiajacej twarde granice, bo jakby tak bylo to juz dawno typ by byl postawiony pod sciane i zadnych wakacji by nie bylo. Gosciu struga faceta z zasadami, ale w zasadzie to nie ma zadnych - wszystko naciagane jak guma od gaci.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
po drugiej stronie szafy
|
W dodatku na zasadach pozbawionych sensu.
![]() |
#353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
On nie powiedział, że pocałunek to zbrukanie kobiety. ok to może byłoby spoko ale nie na tak długa metę bo trwa to już prawie 4 msc i wydaje mi się że skoro mnie przytula, dotyka to i w całowaniu nic złego by nie było. Mi się też już zaczyna odechciewac szczerze mówiąc, bo wiem że na początku powinny być fajerwerki a nie ciągle trzymanie na dystans. To jest spoko ale na miesiąc...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
BAN stały
|
Daj znać, z ciekawości, przyznaję, jak będzie na czy po tym urlopie sama jestem ciekawa czy będą kolejne wymówki, słaby seks czy może jakimś cudem seks fantastyczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Snujesz wizje jak Cię jego rodzina i znajomi przyjmą, a póki co jesteś platoniczną kochanką. Dlaczego unikasz odpowiedzi na pytanie co z jego rozwodem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym na miejscu autorki juz z ciekawości pojechała i przespała się z facetem, żeby zobaczyć czy mu stanie, czy będzie spoko itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.