![]() |
#331 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Kwiecień 2021
Cytat:
A jaki duży miałaś pęcherzyk ciążowy jak mogę zapytać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Ja mam do końca lutego. Wiem, że prawdopodobieństwo, że mi przedłużą mimo ciąży jest znikome, ale bardzooo bym chciała, bo naprawdę lubię swoją pracę i miałam ogromny dylemat czy starać się o ciążę czy czekać na tę mityczną umowę na czas nieokreślony
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tak czekałam na umowę na czas nieokreślony w poprzedniej pracy...3 miesiące przed zakończeniem poprzedniej jednak doprowadzili mnie do takiego stanu, że wylądowałam na półrocznym L4...dlatego postanowiłam, że koniec z oglądaniem się na umowę na czas nieokreślony, bo nigdy w tę ciążę nie zajdę 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Ja miałam OM 18 lipca
![]() Byłam tydzień temu i lekarz rozłożył ręce mówiąc ze może fake positive... ale kazał zrobić betę, a ta rośnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie tak jest, nie do przewidzenia
![]() Grunt się nie stresować. Zamówiłam sobie już ciuchy ciążowe z hm ![]() ![]() ![]() Teraz tylko must have pamietnik Oh mama od mommy planner i następne zakupy to już pewnie dla Pestki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#340 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam artykuł u mamyginekolog https://mamaginekolog.pl/usg-wczesne...interpretowac/ I tu mnie pocieszyło, że gdy pęcherzyk ciążowy ma między 8-10 mam pojawia się pęcherzyka żółtkowego, a od pojawienia się żółtkowego po 1,2 dniach pojawia się przy nim zarodek w kształcie pierścienia. Mój miał 6,7mm. Więc liczę, że jeszcze za wcześnie. I tak jak na moje ciąże wcześnie zobaczyłam pęcherzyk ciążowy.. W pierwszej ciąży w 39dc nie było nic, w 52dc było ciałko żółtkowe 4,7 mm, 67dnia zarodek miał 18mm i było widać serce. W drugiej 42 dnia nic na usg.. (resztę usg musiałabym poszukać) A teraz w trzeciej 37dc był pęcherzyk ciążowy 6,7mm co znaczy, że ten cykl byłby krótszy niż przy poprzednich ciążach, a owu i zapłodnienie też były wcześniej (a ginekolog liczył że zobaczy pewnie chociaż pęch.żółtkowy bo stwiedził "proszę nie chwalić się znajomym,bo różnie bywa. Za 2 tygodnie na usg". Dopiero gdy przypomniałam kolejny raz, że u mnie dzidzia wychodzi młodsza niż wg okresu to dodał "no to może teraz też tak będzie". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
W drugiej ciąży po USG na którym nie było nic też poleciałam na betę i też ładnie rosła. Syn na 10 lat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
Dziś mam bardzo kiepski dzień i jeszcze auto przerysowałam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
U mnie w 4 tydz i 4 dzien byl pęcherzyk
![]() ![]() Teraz pewnie jak pojde to mam nadzieje, bedzie serce jak dzwoń ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja auto przerysowałam jak wracałam z wynikami pierwszej bety, taka byłam przejęta a dodatkowo tragicznie się czułam, bo z dnia na dzień odstawiłam leki. Widzę, że mam obniżoną koncentrację i staram się unikać prowadzenia samochodu jak tylko mogę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja też nieśmiało dołączam , chociaż z lekka dozą niepewności.
Mam 30 lat. To moja 2 ciąża. Pierwsza stracona w szóstym tygodniu ![]() Dlatego teraz bardzo ostrożnie podchodzę do tego,długo się wahalam czy tu do was napisać. Wizytę mam w czwartek. Om 3.07. Termin sobie sama wyliczylam na 10.04. Już się nie mogę doczekać wizyty. Do tego mam niedoczynność tarczycy i wynik mi wyszedł wysoki. Oby do czwartku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, wszystko będzie dobrze, trzymaj się! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#348 |
Wtajemniczenie
|
U mnie nic jeszcze nie widać....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może dzwoń do Endo albo gina, lub zwykłego lekarza żeby prędzej skonsultować tarczycę skoro wynik wysoki. Z tego co wiem to nie dobrze w ciąży mieć wysoki. Ja brałam 50 Eutyroxu normalnie, a w zeszłym tygodniu zrobiłam sama TSH bo wiedziałam że jak znajdę to mam zrobić i wyszło ponad 4, i od razu telefon i mam brać 100 a za 2 tyg powtórzyć tsh i ft4 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Wtajemniczenie
|
Ja biorę 125. Robiłam 5 sierpnia i było ok, A dziś za wysoko bo mam wynik 3. Myślałam że poczekam do czwartku , A zasuplementuje sobie jod.
Podejrzewam, że to wina moich mdłości i wymiotow. Od dwóch tygodni mnie męczy. Staram się wytrzymać po wypiciu tabletki, ale nie zawsze się udaje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
https://mamaginekolog.pl/choroby-tar...ko-poronienia/ nie chodzi o straszenie, ale raczej wiedzę. Sama nie widziałam o tym. Kiedyś problemów z tarczycą nie miałam więc temat mnie nie dotyczył. Potem osoba w rodzinie miała problem z tarczycą, poronienie, i druga ciążę gdy znów TSH skoczyło powyżej 3, ale wcześnie zareagowano lekami. Dlatego teraz ja sama mając niedoczynność i gdy zobaczyłam, że wzrosła to zadrżałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Wtajemniczenie
|
Napisałam do mojej ginekolog. Mam nadzieję, że odpisze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajna reakcja synka ![]() Cytat:
![]() Na szczęscie reakcja była pozytywna, mimo że moja ciąża jest teraz bardzo nie na ręke u mnie w pracy. Wszystkie inne reakcje i głupie teskty, że pracownice muszą się dogadać między sobą z ciążą to jakiś kosmos ![]() Ja się trzymam tego, że praca to tylko praca. Jak nie ta to inna. Chociaż u mnie powrót bedzie bezproblemowy. No i od dzisiaj jestem na L4- nie wiem czy mam wyjątkowe mdłości czy jestem po prostu takim słabeuszem, ale wczorajszy dzień w pracy to była katorga :/ stąd taka decyzja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Ja też po wizycie. Wszystko w porządku, serduszko bije, ale ciąża wychodzi z USG prawie tydzień młodsza, a mi się wydawało, że owu była nawet kilka dni wcześniej, choć pewności nie mam, bo w żaden sposób tego nie kontrolowałam i nie wiem co o tym myśleć, ale skoro crl wynosi 4,4 mm to w sumie też może być błąd pomiaru.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale wiadomości! Nie wiem komu odpisywać,ale gratulacje tym,co mieli pozytywne wyniki.
Macie może sposoby,żeby cukier na czczo wyszedł w miarę normalny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.