![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październik 2020 część druga
Dziewczyny z cukrzycą,czy udaje sie wam utrzymywac cukier w ryzach tylko diata? U mnie już bylo dobrze, rozkminilam ze czym dluzsza przerwa między posilkami tym lepiej,ale znow od wczoraj wszystko na głowie stoi i pewnie od przyszłego tygodnia będę musiała brać metformine
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
Annie mi się narazie udaje. A jakie masz przekroczenia? Duże? U nas leczą tylko insulina jeśli dieta nie pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ma razie udaje się dietą, ale wiele mnie to kosztuje i zdarzały się pojedyncze przekroczenia, na szczęście niewielkie. Radziłam się w międzyczasie dietetyczki i dziewczyn z forum cukrzycy ciążowej (rady tych drugich pomogły bardziej) ![]()
Bo reszta nie jest milczeniem, ale należy do nas Boję się ludzi bez poczucia humoru ![]() Edytowane przez margitta Czas edycji: 2020-09-06 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Wtajemniczenie
|
raczej wszystkie są na fb, ale dla tych co nie dotarło- jestem na porodówce, zaczął mi odchodzić czop, po kilku godzinach wody. skurcze coraz mocniejsze.
Dostałam sterydy na płucka, bo dziś dopiero 36 tc Dziś lub jutro urodze- trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia kochana, bądź dzielna i niech szybko pojdzie ![]() Co do cukrzycy to przed posiłkiem mam mieć poniżej 5nmol/l a po dwóch godzinach ponizej 7. Po posiłkach na ogol jest ok, ale czasem przed cukier wariuje. Np.dzis po obiedzie mialam 4.6 a za pol godz przed kolejnym posiłkiem juz 4.9 mimo ze w tym czasie byla tylko szklanka wody. Poleccie stronke z jakiej porad korzystacie. Naczytalam sie ze przy cukrzycy dzidzia moze miec rozne problemy z serduszkiem i strasznie sie boje. Jak zjem ciut więcej bo naprawdę głodna jestem ale pojde na spacer zeby zbalansowac cukier to czasem i tak to nic nie daje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Kolejna rzecz to dziś po oswiance na mleku migdalowym z malinami mialam 7nmol/d,a do tej pory jak gotowalam ją na normalnym 3%mleku krowim to mialam zawsze bylo poniżej 6. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
Na fb sa grupy cukrzyca ciążowa i cukrzyca ciążowa bez strachu tam dziewczyny duzo mogą doradzić i jest sporo przepisów. Cukier moze też wybić z glodu jak masz przerwe miedzy posilkami za długą.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Realistka
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
hej, urodziłam wczoraj sn o 23.30, 36 tc, 2800, 50 cm
![]() córeczka Bogu dzięki w bardzo dobry stanie, trochę bardziej ją tam tylko obserwują i więcej badań. nawet było znośnie, choć nie powiem, ostatnia godzina to był dramat i błagam o znieczulenie, na które było ofc za późno 🤣 miałam też gaz, ale u mnie powodował mdłości i odruch wymiotny jestem padnięta, teraz idę trochę spróbować spać mąż się spisał na medal miałam położną anioła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po wczorajszych rewelacjach i pojawieniu się pierwszego dzidziusia i nas wzięłam się do roboty i spakowałam torbę do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
Kanarkowa i jej Pola nas zmotywowały, ja wczoraj dopakowałam torbę i mam wszystko gotowe
![]() Dziś mam wizytę u gina. Zostaje tylko spokojnie czekać i wysypiać się na zapas ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Gratuluje kanarkowaaa. Pierwsza mama szczęśliwie rozlakowana
![]() Czekamy na kolejne...ale to moze dopiero za 2-3tygodnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Już wszystkie gratulowałyśmy na FB, ale jeszcze raz gratulacje!
![]() ![]() Ja akurat przypadkiem wczoraj pakowałam rzeczy, wyszły mi: spora torba miękka dla dziecka i mała walizka dla mnie, ale tak szczerze, to chyba mi się nie zmieści wszystko. No i wyszło, że dla dziecka mam wszystko, ale dla siebie musze dokupić jeszcze kilka rzeczy (chyba jeszcze jedną koszulę, kolejne przekąski, maseczki jednorazowe (szpital wymaga), i chyba kupię miniatury kosmetyków niektórych ![]() Jakbym miała brać rzeczy, o których opowiadają niektóre blogerki lub kobiety na forach (rogale do karmienia, dwie pary klapek, duży głośnik, zestaw świec, styropianowe ochraniacze na kolana, taśmy do kinesiotapingu, ręczniki i kosmetyki do kąpieli dziecka, zgrzewkę wody i najlepiej czajnik, komplet sztućców, talerze, kubki, płyn do mycia naczyń, a do tego chleb, szynka, ser, jogurty i owoce ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zamieściłam do mojego głównego bagażu całą zgrzewkę 1 litrowych wód (czyli 6litrow) i dodatkowo jedną wodę 1,5l i 0,5 coli w tej małej torbie do porodu ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Alw duzo rzeczy jest zbędne z tego co wypisalas oczywiście. Ja dzis dopakowuje torbę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
Margitta masakra jakieś świeczki pakować serio
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
U mnie też na stronie szpitala też jest napisane żeby zabrać sztućce, kubek i talerzyk. Sztućce, bawełnianą ściereczkę i kubek termiczny spakowałam ale ten talerzyk to pierniczę, nie będę do walizki talerza wkładać żeby z moim szczęściem się stłukł. Najwyżej będę coś kombinować a obiad to chyba mi dadzą na jakimś talerzu mam nadzieję...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Realistka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Ale ze świece????? Po co???
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie ma na liście to ja bym na twoim miejscu nie brała. Zazwyczaj jednak w szpitalach (z tego co się miałam okazję zorientować w kilku/wielu ![]() U mnie jest napisane żeby zabrać to wszystko wiec spakowałam ale bez wymaganego talerza, jestę hardcorę ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nie ma na liście sztućców, a byłam w tym szpitalu przez kilka godzin (miałam łyżeczkowanie) i dostałam po zabiegu zupę pomidorową z ryżem w takim wielkim kubku i normalnie z łyżką (była całkiem dobra - w sensie zupa, nie łyżka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Świece żeby był nastrój ![]() ![]() Wiadomo ze najlepiej to byłoby urodzić ekspresem jak kanarkowa albo szybciej żeby nie było czasu na takie ☠☠☠☠☠☠☠y ale raczej większości nie będzie to niestety dane ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
No tak tylko czy świeca jest bezpieczna, to jednak otwarty ogień.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Racja... ale może położne pilnują albo chodzi o jakieś świeczki na baterie? Nie wiem w sumie, jak są przygaszone światełka to jest fajnie że nie trzeba swoich kombinować ![]() Moja mała w brzuchu dziś straszne szaleje a ja przeciwnie- nie mam siły nic robić. Cieszę się ze mam wszystko przygotowane i spakowane i nie ma już presji, można bezkarnie odpoczywać. Normalne zrobienie normalnego naszego prania, ogarniecie domu i ugotowanie prostego obiadu to już dla mnie mega wyczyn, masakra jak mi się nie chce ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Realistka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
Witam się w gronie tych co ogarnia niemoc. Najchętniej bym leżała ale zmuszam sie do minimalnego ruchu. Najgorzej że każde wejscie na pietro domu powoduje że sapię jak lokomotywa.
![]() |
#360 |
Wtajemniczenie
|
macie coś sprawdzonego lub polecanego (na przykład ze szkoły rodzenia, na której na zdążyłam być aż raz 🤣
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.