![]() |
#331 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2021-01-24 o 17:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
My jeszcze rodziny nie informowaliśmy. Chcę z tym się wstrzymać jeszcze kilka tygodni. Moja mama się bardzo ucieszy bo ciągle mi mówi, że nie może się doczekać, aż zostanie babcią ![]() Ja wolałabym poczekać z dopisaniem do listy do czasu potwierdzenia. Jutro będę znała termin wizyty. Polecacie jakieś książki dotyczące ciąży? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciaze to zbyt skomplikowane bo miałam i poronienie i pozamaciczna wiec bez tej info która z koleji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kolejną wizytę 4.02
![]() Bo widzę że już na pierwszej stronie jestem dopisana ![]() My dziś też powiedzieliśmy rodzicom bo akurat moje urodziny i okazja była 🥳 reszcie dopiero w marcu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2021-01-24 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zobaczę, czy wcześniej nie trafię do lekarza, niż mam planowo się pokazać. Wczoraj w pracy w kilku momentach kręciło mi się w głowie, jeśli będzie się to powtarzać, to wcześniej po samo zwolnienie pójdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystkie badania wychodziły ok a urodził się chory? Żaden lekarz nie zauważył? Jeśli nie chcesz to oczywiście nie odpowiadaj, rozumiem ![]() Przytulam Cię wirtualnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Justyna, 32 lata, druga ciąża (pierwszy syn) termin 17.09.2021r. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
Ja już wszystkich poinformowałam, dzięki temu mam opcję że będę pracować tylko zdalnie, chociaż nie wiem jak długo, bo czuję się kiepsko.
Rodzina była zaskoczona, wiedzieli że chcemy drugie ale nie spodziewali się ( długo staraliśmy się o pierwszą córkę). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2021-01-24 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
2017r.: Filmy - 305 Edytowane przez justynkag10 Czas edycji: 2021-01-24 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Życzę ci aby ta ciąża była bezproblemowa i aby z maluszkiem było wszystko dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Okazuje się, że w systemie w Luxmedzie miałam oprócz skierowania na badania krwi miałam skierowanie na "USG ciąży do 10 tygodnia". No to umówiłam, na piątego lutego. Ciekawa jestem, czym się może różnić od tego co na wizycie miałam... 🧐 W rezerwacjach dla tego typu wizyty pojawia się tylko jeden lekarz.
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę dużo zdrówka Tobie i obecnym dzieciaczkom i przyszłej dzidzi. Oby żadnej z nas to nie spotkało, poważnie chore dziecko to chyba najgorszy koszmar matki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() Chcialam zapytać jakie bierzecie witaminy? Ja narazie tylko kwas foliowy ale ten w formie metylowanej, nie syntetyczny. Widzialam ze u Pana Tabletki jakiś ranking byl najlepszych suplementow do stosowania w ciąży, musze tam zerknąć. W poprzednich ciążach łykałam różne a teraz chciałabym bardziej skupić uwagę na dietę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na kolejnej wizycie zapytam lekarza czy mogę z czegoś zrezygnować, bo te tabletki są ogromne, a ja przed każdym połknięciem mam depresję. Do tego biorę jeszcze progesteron więc duzo tego... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- A wciąż nie mogę ogarnąć tego luxmedu ![]() ![]() Czuję się źle. Ledwo co jem, bo od wszystkiego mnie odrzuca... My jeszcze nikomu nie mówimy. Planujemy powiedzieć po skończonym 1 trymestrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
Ja z witamin biorę mama dha premium plus. Biorę te bo nie mają żelaza a ja normalnie mam hemoglobiny ponad normę
![]() W pierwszej ciąży brałam w pierwszym trymestrze omegamed Optima forte. Moja gin mówi że ważne żeby brać kwas plus to co faktycznie potrzeba ,nie ma co szaleć z tymi suplementami. Ja akurat biorę te co biorę bo mi zostały jeszcze (biorę je przez cały okres kp). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Hej ,chyba mogę się dopisać do grupy , aplikacja wyliczyła mi termin na koniec września , w czwartek pierwsza wizyta.
To moja pierwsza ciąża Monika 35 lat Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży czułam się dobrze,ale chyba w 34 tyg zaczęło się dziać coś z ciśnieniem w efekcie urodziłam w 36 tc. U mnie niestety (trochę przez tarczycę też) dochodzi jeszcze otyłość, BMI 33, więc sprawy ciśnieniowo sercowe w ciąży tez się mogą odezwać,ale oby nie. W tej ciąży czuję się ogólnie gorzej głównie to zmęczenie daje mi popalić i mdłości. Jak pierwszy raz byłam w ciąży to jak chciałam to się kładłam spać i tyle. Teraz trudniej bo córka nie daje mi pospać i odpocząć.czasem mąż mnie wysyła na drzemkę to wtedy trochę nadrabiam ale jak go nie ma w domu to się niestety odpocząć niezbyt udaje. (Także te co nie mają w domu dzieci korzystajcie i odpoczywajcie za te co nie mogą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez marijka0085 Czas edycji: 2021-01-25 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Ja obecnie biorę kwas foliowy i kompleks witamin taki, który brałam przed ciąża.
Pierwszą wizytę u gina mam na 1 lutego. W placówce do której mam najbliżej pierwszy możliwy termin to był 3 marca... Natomiast jakbym chciała iść prywatnie to termin w tej placówce byłby już na jutro... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie chodzicie prywatnie czy ktoś ma lekarza ba NFZ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.