|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie przypadkiem przez to że mięśnie się napinają
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj ona jest leniwa i jeszcze dodatkowo te bole i twardnienia to się denerwuje..Możliwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teściowa trochę podrzuca jedzenia, ogólnie coś tam jem ale napewno mniej niż w ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#335 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to teraz relaks, oddychanie i oby do jutra ![]() Echme ekstra ciuszki ![]() Ja zaszlam dzisiaj do ciuchlandu i kupilam tylko spiworek dla Małej. Syn nie chciał pod niczym spać, zobaczymy jakie ona będzie miała upodobania ![]() No i odebrałam dzisiaj oliwke i pampersy z rossmanna, dokupilam kilka rzeczy... Znowu dopadają mnie wątpliwości co do porodu całą noc koszmary... Ehhh już mam trochę tego dość... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#336 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Ja w sumie też miewam czasem takie czarne myśli, zaczynam sobie coraz częściej wizualizować, jak ten poród będzie wyglądać... Najgorsze jak to w nocy przychodzi, bo potem zasnąć za bardzo nie mogę :/ |
|
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
Francesca podczas skurczy dziecko nie kopie. Jak mam przepowiadacze to też nie czuję maluszka. Ale jak się martwisz to są metody - jak się mała mało rusza i się martwisz to napij się coli. Cola jest najlepsza niestety bo cukier plus kofeina. Ale dzidziuś momentalnie się rusza i nie jedziesz na IP. A jak boisz się że masz skurcze to weź prysznic plus nospę. I się połóż. Jak przejdą znaczy nic się nie działo takiego
|
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
milion myśli na minutę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#339 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Od wczoraj Tż z moimi rodzicami coś kombinuje... Najpierw mój tata zadzwonił do Tż i odebrałam ja to stwierdził, ze niby coś o samochód chciał zapytać. Ale wtedy za bardzo nie mógł rozmawiać, bo byli u nas mama Tż z jego bratem i narzeczoną. Wieczorem oddzwonił do mojego taty i jak tylko weszłam do pokoju to szybko kończył rozmowę. Ale najlepsze było jak poszłam się kąpać. Bo zamknął mi drzwi od łazienki (zazwyczaj się kąpię przy otwartych) i powiedział, żebym nie wychodziła póki on nie skończył. I latał z miarką i drabiną. Ale oczywiście jak pytam o co chodzi, to wszyscy nabierają wody w usta i nie chcą nic powiedzieć xD |
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#341 |
|
💑🐱📚👶
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Co do naszych obaw to ja od paru dni mam jakieś dziwne mysli a co jeśli lekarz czegoś nie zauważył na usg i mała urodzi się chora
tłumaczę sobie ze na pewno tak nie jest ale jakoś nie mogę się pozbyć tego strachu
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane, to ostatnia prosta już i pewnie dlatego mózgi podpowiadają nam czarne scenariusze - już zaraz maluszki będą z nami, a na razie lęk przed nieznaną, nieoswojoną sytuacją bierze górę.
Ja na razie wszystkie lęki przekierowałam na pieska bo jest realny, bo już jest! A z dzieckiem... kurczę, siedzi w brzuszku i w ogóle trudno mi sobie wyobrazić naszą rzeczywistość, jak się pojawi! Też mam mnóstwo obaw.Wysyłam tulenie rozpędzające czarne myśli ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zakupów. Ja w sh nic nie potrafię znaleźć, a nawet nie chce mi się tam chodzić, zresztą teraz nigdzie nie chodzę oprócz miejsc w które muszę bo nie mam wyboru.
Poza tym u mnie są kiepsko zatowarowane i nigdy nie znalazłam takich perełek ![]() Co do wagi ja przytyłam aktualnie 6 kg, licząc od wagi początkowej. Ale i tak ważne już więcej niż na końcu pierwszej ciąży trochę po drodze przybyło mimo iż tuż po porodzie ważyłam nawet mniej niż przed ciążą. Niestety trzymanie wagi mi nie wyszło ![]() ![]() Co do myśli czarnych to chyba każdy je ma w mniejszym lub większym stopniu. Myślę, że to normalne. Też mnie takie obawy nachodzą, ale staram się je stłamsić szybko żeby nie zdążyły zbyt mocno osiąść. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. ![]() Teraz już twardnienia przeszły. Zostało tylko lekkie ćmienie podbrzusza. Jestem ciekawa co szykuje ![]() Cytat:
Ale staram się wtedy te myśli gdzieś wypchnąć i zająć czymś innym. Jutro wizyta. Nie mogę się doczekać ![]() Mam nadzieję, że w końcu pokaże pyszczek wstydnisia![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ciekawe z tą colą, mój dzieć jakoś szczególnie nie reaguje na colę. W ogóle nie wiem, czy jakieś jedzenie go szczególnie budzi
![]() Cytat:
![]() Efekty sesji, jeśli tylko będą zadowalające, chętnie pokażę A Wasze zdjęcia kiedy mają być gotowe?Tż skręcił wózek |
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My za około tydzień mamy dostać zdjęcia Nie mogę się doczekać ![]() Ooo Ale super. Ja odbieram w przyszłym tygodniu wózek. Zrobi się już na maksa poważnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas już wózek i łóżeczko złożone
noo tak realnie się robi teraz Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Faith daj znać co tam i jak tam w szpitalu jak Cię przyjmą na oddział i zbadają i mocne kciuki aby dało radę założyć krążek Francesc_a mocne kciukasy za wizytę dzisiaj Dzisiaj pół nocy męczyły mnie bóle jakbym okres miała dobrze,że maż miał nockę to mogłam się rozwalić na całym łóżku i kręcić się co chwilę Czy komuś dodać jakaś wizytę na 1 stronę? Kinga daj znaka jak tam Twoje maluszki?
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj Faith pisała, że mąż ją wywiezie rano, teraz Nairobi życzy powodzenia w szpitalu, a ja myślę o co chodzi!? Przecież to miało być w piątek, a do piątku tak daleko! Mhm, bardzo daleko.
![]() ![]() ![]() Faith, jak będziesz coś wiedziała to informuj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oo tez takie bóle miałam, budzilam się bo brzuch cały twardy i naciskało mi na pęcherz. To chyba przepowiadacze już coraz silniejsze ![]() Tez mam lęki okołoporodowe, ale bardziej o to ze będą np zwlekać z cc i z tego się zrobią jakieś komplikacje, albo ze będę miała brak postępu porodu i w ogóle ze nie dam rady. Ale mysle ze to normalne skoro nawet dziewczyny które już rodziły się boja ![]() Kciuki za Faith w szpitalu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my juz poprostu nie ogarniamy dni tygodnia a co bedzie jak sie dziecko urodzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też bóle w nocy.. Obudziłam się koło 6.. Tak bolało, że poszłam dalej spać
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi dodaj proszę 8.02 o 14:15. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#357 |
|
Rozeznanie
|
Mamy Luty 2021 cz.IV
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mi akurat na noc wszystko przeszło, chyba jedno twardnienie brzucha zarejestrowałam Ale teraz krzyż lekko boli.Nasze macice zaczynają przygotowania Jestem przerazona, że to zaraz..Faith - kciuki za dzisiaj Oby udało się krążek założyć i wypuścić was w dwupaku do domku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety im bliżej tp, mam wrażenie że te bóle są silniejsze? Dłuższe?
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

teściowa trochę podrzuca jedzenia, ogólnie coś tam jem ale napewno mniej niż w ciąży 
widze ze ja poszalałam 

no to teraz relaks, oddychanie i oby do jutra 
całą noc koszmary... Ehhh już mam trochę tego dość... 

tłumaczę sobie ze na pewno tak nie jest ale jakoś nie mogę się pozbyć tego strachu
bo jest realny, bo już jest! A z dzieckiem... kurczę, siedzi w brzuszku i w ogóle trudno mi sobie wyobrazić naszą rzeczywistość, jak się pojawi! Też mam mnóstwo obaw.

trochę po drodze przybyło mimo iż tuż po porodzie ważyłam nawet mniej niż przed ciążą. Niestety trzymanie wagi mi nie wyszło 

dobrze,że maż miał nockę to mogłam się rozwalić na całym łóżku i kręcić się co chwilę

Ale teraz krzyż lekko boli.