|
|
#331 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie październik 2021
![]()
Hej
![]() U mnie tydzień zaczyna się nudnościami i zmęczeniem standardowo. Będę ziewać cały dzień plus taki ze praca z domu i wzięłam piątek wolny wiec chociaż tydzień krótszy.
|
|
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
![]()
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#333 |
|
Przyczajenie
|
![]()
Moje Mamusie które ćwiczyły i to często dość intensywnie mówiły, że poród przeszły super. Z jednej z nich mąż się śmiał, że poród się nie liczy bo w ogóle się nie zmęczyła😅
Wszystko jednak zależy od samopoczucia, chęci i świadomości jakie to ważne. W pierwszej kolejności powinnyśmy ćwiczyć dla zdrowia swojego i maluszka, a dopiero potem dla naszej formy. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- U mnie to samo póki co nie wymiotowałam ale nudności czasem męczą. Trzymam kciuki żeby tylko na tym się skończyło 🤗
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
![]()
Hej wszystkim! Nieśmiało dołączam
![]() Wszystko wskazuje, że u mnie dzisiaj 4+5, pierwsze testy robiłam już w ubiegłym tygodniu. W sobotę beta ponad 500, jutro robię drugą a w czwartek wizyta u gina. Wiem, że trochę wcześnie, pewnie będzie tylko pęcherzyk, ale nie mogę dłużej czekać, bo przebywam na zwolnieniu od innego specjalisty, u którego wizyta za tydzień i przydałoby się zaświadczenie o ciąży jak będę przedłużać L4 (niech żyje płatne 100%! ). No i lekarka u której chcę prowadzić ciąże jest baaardzo rozchwytywana, więc biorę termin jaki dają. Już nawet na kolejny się umówiłam, w drugiej połowie marca ![]() Również jestem mamą jednego dzieciaczka - styczniowy 2020 ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#335 |
|
Konto usunięte
|
![]()
Chyba za wcześnie mówiłam o nudnościach bo coś czuje ze dziś niestety dołącza wymioty
![]() Jeśli macie jakieś rady jak ulżyć temu to będę bardzo wdzięczna
|
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
![]()
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88530285]Chyba za wcześnie mówiłam o nudnościach bo coś czuje ze dziś niestety dołącza wymioty
![]() Jeśli macie jakieś rady jak ulżyć temu to będę bardzo wdzięczna [/QUOTE]Mnie pomaga obecnie jedzenie. Małe porcje, coś lekkiego i jakoś leci. W pierwszej pomagały prażone migdały,ale wtedy to wymiotowałam niemiłosiernie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
![]()
Czy ktoras z Was karmi jeszcze piersia?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#338 | |
|
Rozeznanie
|
![]()
Cytat:
|
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
![]()
U mnie tez chyba się zaczyna. Nie wymiotuje ale ciagle czuje ze coś siedzi mi na żołądku. Muszę coś przegryźć i na chwile jest lepiej.
A liczyłam na ciąże jak poprzednia, zero mdłości wymiotów, praktycznie zero objawów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#340 | |||
|
Zadomowienie
|
![]()
Cytat:
Dlatego jem częściej ale małe porcje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się witam, dzisiaj w lepszej formie bo weekend był dość słaby. Ale dzisiaj jest tak ładna wiosenna pogoda, że aż mi lepiej Tak mi się ten czas powoli snuje, nie mogę się doczekać tej pierwszej wizyty. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#341 | |||
|
Raczkowanie
|
![]()
Hej, witam się i ja z mdłościami i ogromną niechęcią do jedzenia
znowu dzisiaj niewielkie plamienie, a już był przez weekend spokój.. w środę wizyta, już byłam spokojna a jak zobaczyłam znowu plamkę to wrócił stres, trzymajcie kciuki za tego mojego Kropka.. Cytat:
![]() ![]() dobrze czytać dobre wieści z wizyt!! 🥰Cytat:
Cytat:
staram się coraz mniej, ale synek to straszny cycoholik Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
![]()
Cytat:
Raczej standard - mocz, morfologia, VDRL, HBS, HCV, różyczka, toksoplazmoza, HIV, CMV, TSH, glukoza na czczo. I jeszcze coś, czego chyba "normalni" ludzie w standardzie nie robią - odczyn Coombsa (w sensie przeciwciała anty-RH) bo mam krew Rh-, a mąż Rh+ i to moja druga ciąża.
|
|
|
|
|
#343 | ||
|
Konto usunięte
|
![]()
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
![]()
Hej. Podczytywałam wątek od jakiegoś czasu i w końcu chciałabym do Was dołączyć
Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i widziałam prawie pół cm człowieka z bijącym serduszkiem ️ Wg usg i om termin wychodzi na 17 października To będzie nasze drugie dziecko, w domu mamy już dwuletniego synka Odnośnie mdłości, to do tej pory martwiłam się, że ich nie mam (w pierwszej ciąży miałam okropne) i że to oznacza, że coś jest nie tak, a dziś jak mnie zaczęło mdlić to musiałam w połowie zakupów wyjść ze sklepu, bo nie dałam rady nawet patrzeć na jedzenie na półkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#345 |
|
Zakochana bez pamięci
|
![]()
Cześć!
Dołączam się pozytywny test wyszedł mi 17.02. Na pokładzie mam już Oliśka z sierpnia 2020 (tak, ma dopiero pół roku ), a około 22pazdziernika przyjdzie na świat nowy ktoś ![]() Wizyta 4.03 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#346 | ||
|
Konto usunięte
|
![]()
Cytat:
Cytat:
Witajcie no i gratulacje
|
||
|
|
|
#347 | ||
|
Raczkowanie
|
![]()
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
![]()
Ale dużo nowych mam! Robię aktualizację pierwszej strony.
Cytat:
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakochana bez pamięci
|
![]()
Cytat:
![]() ![]() Aczkolwiek pierwszy rok moze być ciekawy 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
![]()
Cytat:
A lekarz coś Ci mówił na temat odstawienia? U nas w dzień karmienia już tylko do drzemki, za to w nocy nadrabia. Wiem, że to bardziej ssanie i potrzeba bliskości niż głód. Też chciałabym powoli redukować, żeby w końcu po ponad roku zacząć przesypiać noce. Syn ponad rok i ani jednej nocy nie przespaliśmy, ani ja, ani on. Ale kompletnie nie mam pomysłu jak sie za to zabrać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#351 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]()
Cytat:
ale prawie codziennie próbuje z takim a może się uda, a jak nie to trudno i się kładzie. Wcześniej cycowała tylko na noc. Noce też od dawna przesypia. Ja sama doszłam do wniosku, że to może być zbyt męczące dla mnie a moja starsza już jest za duża więc dobry czas żeby odstawić. Plus pierwsza ciąża zakończyła się porodem przedwczesnym. Ale jeśli mam być szczera to przy roczniaku pewnie bym karmiła w tandemie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
![]()
Cytat:
|
|
|
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
![]()
Sylvvcia u mnie można wpisać prenatalne na 22.03
|
|
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
![]()
Cytat:
), brałam magnez i doraźnie nospę, więc jeśli będzie tym razem podobnie to chyba będę musiała odstawić małego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
![]()
dziękuję Dziewczyny za miłe słowa i trzymam mocno kciuki za wszystkie nadchodzące wizyty
cd mdłości i wymiotów, mnie pomagają małe łyczki.. coli w jakiś mądrościach wyczytałam też o imbirze, ale jak nie mogę patrzeć na jedzonko, to jakoś mnie nie pomaga specjalnie..Gratuluję wszystkim nowym osobom na wątku! Ale się rozkręca )
|
|
|
|
#356 |
|
Konto usunięte
|
![]()
Imbirowe ciasteczka i imbirowe piwo (to tylko nazwa, to jest napój gazowany
) pomaga na krótka metę ale ile można próbowałam podjadać migdały i owoce i jakoś się przekulalam, wieczoram mogłam zjesc normalnie wiec to chociaż dobre![]() Ogólnie chyba trzeba podjadać coś bardzo często bo bycie głodnym wzmaga te mdłości. Zobaczę czy to było jednorazowe czy znów się będę dziś męczyć. |
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
![]()
cuddly oby dziś było lepiej. Dobry pomysł z tymi owocami
ah i prawie bym zapomniała ania_cft dzięki za link, ja mam solidne postanowienie ruszyć na pilates Edytowane przez natiii09 Czas edycji: 2021-02-23 o 10:01 |
|
|
|
#358 |
|
Zakochana bez pamięci
|
![]()
Tak samo jak w pierwsze tak i teraz (póki co) objawów brak
![]() Mdli mnie czasami jak jadę z tyłu w samochodzie ale tylko pierwsze 10minut. Tu już prenatalne, a ja jeszcze u gina nie byłam no, ale jako że "5 minut temu" byłam w ciąży to chyba jakoś emocje nie są aż takie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#359 | |
|
Zadomowienie
|
![]()
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88531463]Trzymamy cały czas!My też mamy konflikt i też druga ciąża. A ten odczyn robiłam już na pierwszym badaniu w tamtej ciąży, jak jeszcze nie było wiadomo jaką mam grupę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] O, czyli jednak to standardowe badanie. Nie wiedziałam, bo ja nie robiłam go w pierwszej ciąży, a chodzę do tej samej lekarki. Cytat:
U nas różnica między maluchami będzie około rok i osiem miesięcy i też trochę mnie to przeraża. Z drugiej strony liczę, że szybko zatrze się między nimi różnica wieku i będą się razem bawić.
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Konto usunięte
|
![]()
Cytat:
Myślicie już o prenatalnych? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

standardowo. Będę ziewać cały dzień plus taki ze praca z domu i wzięłam piątek wolny wiec chociaż tydzień krótszy.

(niech żyje płatne 100%!
). No i lekarka u której chcę prowadzić ciąże jest baaardzo rozchwytywana, więc biorę termin jaki dają. Już nawet na kolejny się umówiłam, w drugiej połowie marca 

znowu dzisiaj niewielkie plamienie, a już był przez weekend spokój.. w środę wizyta, już byłam spokojna a jak zobaczyłam znowu plamkę to wrócił stres, trzymajcie kciuki za tego mojego Kropka.. 

️ Wg usg i om termin wychodzi na 17 października 

Dzięki!! Ja
ale prawie codziennie próbuje z takim a może się uda, a jak nie to trudno i się kładzie. Wcześniej cycowała tylko na noc. Noce też od dawna przesypia. Ja sama doszłam do wniosku, że to może być zbyt męczące dla mnie a moja starsza już jest za duża więc dobry czas żeby odstawić. Plus pierwsza ciąża zakończyła się porodem przedwczesnym.
), brałam magnez i doraźnie nospę, więc jeśli będzie tym razem podobnie to chyba będę musiała odstawić małego.
Ale się rozkręca