![]() |
#331 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Dr Piotr SKUPIN - pytania, wymiana doświadczeń - zbiorczy!
Cytat:
Chyba wszyscy pacjenci muszą stawić się o 8 w klinice. Ile trwa to 'przygotowanie' do operacji? A o której 'wyganiają' do domu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Przyczajenie
|
Co to jest to forum Beauty? Podacie linka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#334 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czekam na zdjęcia! <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Ja nie moge się zarejestrować na tym forum,
Boch jaki mam dylemat z tymi lekarzami! Nie wiem do którego, jak już mi się wydawało ze skupin to super wybór to się na pojawiało dużo złych opinii i już sama nie wiem. Poradzicie plizzz interesuje mnie Szczecin lub Poznań ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za informację o tym forum Beauty, masa przydatnych rzeczy!
Dzisiaj byłam na konsultacji, Pan Dr wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie. To co niektórzy nazywają oschłością odebrałam jako taki emanujący od niego spokój, jest bardzo sympatyczny i wzbudził moje zaufanie, aż trochę mniej się stresuję przed operacją, mam nadzieję, że się uda i mocno zmniejszy mój kichol! ![]() Pacjentka 16.03 - i jak poszło kochana? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
GoracaCzekolada wiem o czym mówisz! ja mam gips jeszcze przez 2 dni a juz kilka razy walnełam się ręką w nos ta moja gestykulacja
![]() ![]() do pytań jak w klinice itp. kazdy ma wyznaczony przyjazd na 8. daje się dowod w rejestracji i badania , podpisuje się dokument, z tymi papierami idzie się na górę, gdzie sa pielegniarki i tam jest wywiad (pyt o ost miesiaczke, wizyte u dentysty, kosmetyczki, tatuaże, szczepienia) Dostajesz kilka kartek do przeczytania i podpisania ale czekasz na rozmowe z dr Skupinem i Anestezjolożką zanim podpiszesz. Idziesz do pokoju, byłam w pokoju nr 1 jednoosobowym z duzą łazienką- ładnym czysciutkim i wygodnym. Chwilę pozniej przyszedł do mnie dr Skupin i zaprosił do swojego gabinetu, krótka rozmowa, sprawdzenie badań, pytania dlaczego chce operowac nos i co bym chciala w nim zmienic, Doktor caly czas wszystko pisze a pozniej mówi co zrobi z noskiem i wracasz do pokoju sie przebrac w pizamkę. Przychodzi pielegniarka znow wywiad nt.szczepienia przeciw wzw b i innych rzeczy, pozniej anestezjolog przychodzi i opowiada o znieczuleniu i znowu wywiad (ogólnie 3 razy jest się pytanym o to samo :p ostatni posilek, ost miesiaczka,choroby, alergie, obciażenia itp itd) Mi anestezjolog powiedziala ze za 1,5 godz moja kolej ![]() O 10.45 przyszla pielegniarka obudzila mnie i dostalam 3 kolorowe tabletki i za 5 minut byla z powrotem i zeszlysmy na dol na sale operacyjną, tam miałam się polozyc i wkłuła mi wenflon (trzęsłam się jak galareta ze strachu i zimna :p) Zakładanie wenflonu to najgorsze wspomnienie z calego pobytu w klinice Ziebickiej :/ No i zaraz przyszła Pani anestezjolog poprzypinaly mi na dekold te koleczka od aparatury i w wenflon wstrzyknęła znieczulenie i po 3 minutach juz urwał mi się film to było ok 11.00. Obudziłam się dopiero przed 15 w pokoiku pod kołderką jakbym spała kilka dni :p Pielęgniarka mówila ze operacja trwała 2 godz,wybudzanie z narkozy pamiętam jak przez sen ale tylko chwilę ze chciałam noskiem oddychac i mysłałam że się duszę i znowu nic nie pamietam. No więc po tej pobudce w pokoju(wyglada na to że spałam po operacji ze prawie 3 godz) chciało mi się strasznie mocno siku czulam ze mam pelny pecherz i nacisnelam guzik i przyszla pielegniarka ale nie pozwolila mi isc do lazienki i przyniosła tzw. kaczke ale odmówiłam obrazona mówiąc ze juz mi się nie chce haha bo czułam się na silach wstac. Jak wyszła to sciągnęlam kroplowke ze stojaczka i powoli wstalam upewniając się, że napewno dam rade i normalnie poszlam do lazienki. Jak wracalam z toalety to weszla pielegniarka zniesmaczona i wystraszona ale ja ochrzaniłam ze mogla mnie od razu zaprowadzic a nie uwłaczać mojej godności ![]() Czułam się super, zadnych mdlosci ani nic ale to dlatego ze ostatni posilek i picie spozywalam o 20 więc dziewczyny naprawdę się dostosujcie do tego na czczo ![]() ![]() Przez resztę dnia drzemałam i się budziłam kilka razy na siku (miałam 3 kroplówki i kilka razy zmieniany opatrunek pod noskiem) a o 22 antybiotyk w wenflon i srodek przeciw obrzekowy 2 wielkie strzykawy ,w nocy ogladałam tv bo nie chciało mi się spać. Rano obudziłam się przed 6, przyszła pielegniarka znowu dwie strzykawki w wenflon i sciagnela mi ponczochy. Poszlam wziac prysznic (miałam swój ręcznik i zel pod prysznic) i o 7 przyniosla pielegniarka mi sniadanko i sciagnela wenflon i zmienila opatrunek, zachwycała się jak dobrze wygladam bo miałam tylko lekkie cienie pod oczami ! no i miałam się ogarnac i czekac na doktora. O 8.15 przyszedł do mnie doktor Skupin uśmiechniety i zapytal jak się czuje,opowiedzial ze wszystko ok się udało jak zaplanowaliśmy, dał mi karte informacyjną, podpisałam wypis, powiedzial zalecenia wszystkie i powiedział że jak ktos po mnie przyjedzie to moge wyjsc z kliniki. Wiec do 8.50 ogladalam tv bo brat byl po mnie na 9.00 umówiony. Przed 9 wyszlam z kliniki przez nikogo nie zatrzymywana ![]() W czasie podróży sie trochę nagadałam i czułam mega cisnienie w nosku a nawet ból pulsujacy i ogolnie zaczęłam puchnąć i since mi wychodzic. Kolejnego dnia obudziłam się w domu juz opuchnięta jak księzyc w pełni z wybroczynami na powiekach i zasinieniami pod oczami i na żuchwie ale kolejnego dnia zaczęło wszystko schodzic powoli. Jesli chodzi o gryzienie to cięzko trochę dlatego w wiekszosci jadlam miksowane plynne rzeczy ![]() Aha i bolały mnie uszy przez dwa dni, dr mi napisał że to przez obrzek sluzówki w nosku, i jeszcze jeden gratis po narkozie wysypka na całym ciele takie kropki ktore zamieniły się w krostki jak ospa :/ ale juz schodza na sczęście. Dziś jestem 5 dobę po operacji mam żólte siniaki pod oczami i pod nosem i na zuchwie, opuchlizne na dole twarzy tzw chomiczki i dziś własnie wyciągam setony ! ogólnie nie są uciązliwe oprócz tego że ciezko się je i oddycha na raz i w nocy wysycha buzia i trzeba sie budzic na picie ![]() Do kliniki potrzebne rzeczy ![]() dowód osobisty, badania, potwierdzenie przelewu lub gotówka. pizamka dół + góra rozpinana (bawełna) skarpetki , kapcie, gumka do włosów, szczotka do włosów, telefon, ładowarka, słuchawki, ręcznik, żel pod prysznic, chusteczki nawilzone, chusteczki higieniczne,antyperspiran t,krem nawilżający, szczoteczka do zebów, pasta, plyn do ust, słomka do picia x2 bielizna i bluzka na drugi dzień pomadka do ust, tabletki na gardło (miałam Tymianek i podbiał ale nie skorzystałam bo gardło mnie nie bolało) miałam też wodę 0,5l w butelce to w nocy sobie popijałam Nic więcej absolutnie nie jest potrzebne ![]() ![]()
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje ![]() Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2016-03-21 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
Dziewczyno, dziękuję za ten piękny opis
![]() ![]() Czekam na foty, bardzo! Ale jesteś dzielna ![]() ps. Twoją wiadomość "se" wydrukuję ![]() Edytowane przez mantisek Czas edycji: 2016-03-21 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
dzięki ;* fotki będa w środe po południu
![]() wiem ze takie opisy dużo pomagają! ja wszystkiego dowiedziałam się z forum beauty i bardzo dużo mi to dało. Tak samo jak nie mogłam nigdzie znaleźć piżamki rozpinanej dlatego wole napisać, że w h&m bez problemu mozna nawet kupic bawelniane leginsy za 29zł a ta bluzeczka rozpinana tez kosztowała 29zł ![]() Po operacji co używam to: opatrunki 5x5cm plus taki plaster podtrzymujacy, lioton1000, żel z arniki Floslek, po wyjeciu setonów patyczki do noska, rumianek, waciki, Sterimar, po sciagnieciu gipsu na opuchliznę fantastycznie działaja okłady z Borasolu trzymanego w lodówce. po operacji mogą sie też przydac kropelki do oczu bo mnie dwie doby po operacji w domku bardzo szczypaly oczy i lzawiły cały dzień. aha miesiąc przed operacją zaczęłam brać rutinoscorbin/cerutin/rutinacea 2x2 tabletki na dobę i 3 dni przed operacją dołaczyłam Aescin 2x2 tabletki i biorę jedno i drugie cały czas. Siniaki i opuchlizna schodzą w mgnieniu oka ![]() a to mój nosek przed i po od dołu. (wybaczcie za mało estetyczne zdj przed wyjęciem setonów) ![]()
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje ![]() Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2016-03-21 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
lutka21 dziękuję ogromnie za ten opis!
![]() Z kwestii finansowych - napisałaś, że potwierdzenie przelewu lub gotówka - to można zapłacić na miejscu? Myślalam, że w recepcji przyjmują tylko mniejsze kwoty za konsultację a za zabieg tylko przelew. Od grudnia odkładałam kasę na operację do tak zwanej skarpety haha (trzymając na koncie nie ma szans żebym nie roztrwoniła i nazbierałabym na nos może za 5 lat) i wolałabym zapłacić gotówką. Boże, jak się cieszę, że to już wkrótce! A jak było z Twoimi badaniami? Podesłałaś najpierw doktorowi próbne czy zaryzykowałaś i zrobiłaś je dopiero ok. 2 tygodnie przed zabiegiem (gdyby wyszły złe to mało czasu żeby jakoś się poprawić)? Boję się najbardziej, że coś będzie nie tak z moimi wynikami. Powiem szczerze, że ostatnio nie odżywiam się najlepiej i obawiam się, że wyjdą jakieś niedobory. E: i co do bycia na czczo - o której zjadłaś ostatni posiłek i ostatni raz się napiłaś? Edytowane przez Kirka0 Czas edycji: 2016-03-21 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
na miesiac przed ustaloną data zabiegu trzeba wpłacic zaliczke 1500zl resztę mozna przelewem albo gotówką w dniu zabiegu do rąk własnych doktora. Ja sie przyznam że zapomniałam zrobic przelewu a trzeba zrobic 3 dni robocze przed operacja żeby doktor napewno zaksiegował więc wyplaciłam pieniążki dopiero w bankomacie na dworcu w Poznaniu i zapłaciłam doktorowi podczas rozmowy przed operacją.
Co do badań to robiłam identyczne do innego zabiegu, który miałam w grudniu i wyszły książkowe, w diecie i życiu nic nie zmieniałam, cały czas zdrowa byłam więc byłam pewna ze badania po tych 3 mscach od wtedy wyjda ok i zrobiłam je na tzw ostatnią chwile bo w piatek a we srodę miałam operacje Wyniki grupy krwi, są zawsze dopiero po dwóch dniach i odbierałam badania we wtorek więc już doktorowi nie wysyłałam żeby potwierdził, ze są ok bo sama widziałam że wszystko jest w normach ![]() ![]() nie bierzcie ze mnie przykładu bo ja to wszystko załatwiam na bezradną blondynke i ładne oczy zawsze na ostatni moment ![]() ![]() i co do bycia na czczo - pisałam juz że ostatni posiłek (2 parówki, 2 kanapki chlebka, pomidor i szklanka kawy zbozowej z mlekiem i pol szklanki herbaty mietowej) jadłam ok 20-21. później szybkie pakowanko i o 1 w nocy wyruszyłam w podróż. Najgorzej było rano jak na dworcu w Poznaniu, po podrózy umeczona i wszedzie zapachy kawy, paczków, mc donald a ja bidula tylko do łazienki poszłam umyc zęby i się ogarnąc zanim zamówię taksówke która zawiezie mnie do kliniki i nawet łyka wody nie wzięłam . śmiałam sie z doktorem ze w brzuchu mi burczy jak rozmawialismy przed zabiegiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Przyczajenie
|
Super że tak opisujesz przynajmniej wiadomo czego się spodziewać. Ja mam jeszcze 14 dni i 5.04 tez będę po mam nadzieję ze bedzie ok. Najbardziej się boje tego oddychania buzią myśle że jest to bardzo uciążliwe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
tylko troszkę, najbardziej w nocy-szklanka picia przy lózku i pomadka to podstawa! i podczas jedzenia, czułam ze jak gryze to sie przyduszam hahaha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
oliv26@wp.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
wygląd w 6 dobie po operacji, dzień przed ściągnięciem gipsu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Przyczajenie
|
Jeszcze chwila i ta-dam!
![]() tak myślę, że ja w czerwcu po konsultacji zrobię badania, i zobaczę jak wyjdą. Będę wiedziała, czy mam się czym martwić,czy nie. Nie odzywam się zdrowo, jem nieregularnie, i właściwie jestem ciekawa co u mnie w organiźmie słychać. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Mam jeszcze inne pytanie, czy te badania robi się w jednym miejscu? Czy po ich wydaniu szłaś je skonsultować do lekarza, czy jak to się robi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
zadzwoniłam do najbliższej przychodni i zapytałam od której mają gabinet zabiegowy otwarty i od której do której pobierają krew Pani powiedziała że 0d 7-9 . Zapytałam też czy można w przychodni zrobić ekg z opisem prywatnie, bo zależy mi na czasie i pani powiedziała że tak, codziennie od 10-18 i wszystkich informacji się dowiem w tym gabinecie zabiegowym.
No to poszłam na drugi dzień rano, zapłaciłam za badania krwi 210zł, ekg robiły pielegniarki w tym samym pokoju ale od 10 a była 8rano to poszłam do domu i wrociłam ok 15 na to ekg ![]() Wyniki krwi już były i wszystkie były w normie (są normy napisane przy wynikach i się mieściłam w każdej) i Pani powiedziała że w Poniedziałek będą oryginały bo to wszystko robiłam w piątek a we wtorek dopiero będzie wynik grupy krwi. I ze lekarz kardiolog tez bedzie we wtorek i bedzie opisywal ekg i wszystko będzie już do odbioru na dowód osobisty w rejestracji To zdecydowałam ze przyjdę po wszystko we wtorek,a we wtorek okazało się, że zgubili moje ekg i robili mi jeszcze raz i czekałam w kolejce u lekarza żeby mi opisał bo już przyjmował umówione wizyty i musiałam przez ich roztargnienie marnować swój cenny czas a powinnam być w domu i się pakować bo za kilka godzin wyjeżdżałam do Poznania! na szczęście weszłam między pacjentami powiedziałam że mam jutro operacje i potrzebuje opis bo moje już opisane ekg z rana panie w rejestracji zgubiły! i nie było problemów ![]() ![]() ![]() a teraz nonio ![]() jestem bardzooo zadowolona, odmłodniałam o kilka lat a mam już prawie 3o więc ma to dla mnie duże znaczenie ![]() ![]() ps. dziewczyny wyleczcie do końca wszystkie zęby! ja byłam zu dentysty 2 dni przed operacją i okazało się że niby mała dziurka a do leczenia kanałowego ząb bo z wierzchu niby nic a w srodku cały zepsuty i miałam leczenie kanałowe robione, rozwiercony ząb, wyczyszczone kanały, wypełnione i narazie fleczer a odbudowa za miesiąc i wszystko było ok przez te półtora tygodnia a dzisiaj obudziłam się ze spuchniętym dziąsłem i bólem w kości! dzwoniłam do stomatologa i lekarka powiedziała że to po operacji! bo te kosci twarzy są połączone a miałam połamane kości nosa i organizm jest osłabiony i odrzuca te wypełnienie i mam przyjsc za dwie godz ale w tej sytuacji niestety juz zęba trzeba usunąc bo zagraża tym zrastajacym się kościom nosa ![]() ![]()
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje ![]() Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2016-03-24 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Przyczajenie
|
Wyglądasz przepięknie! A ja właśnie mam martwego zęba, po kanałowym wypadło mi wszystko co miałam w śroku, została tak jakby ściana, w środku czasami coś się dzieje, psuje się jakby dziąsło?, muszę w takim razie zrobić mostek, bo to górna chyba piątka. Korona nie ma szans, po nie utrzyma się przy kolejnym, mocno ściętym zębie. Ale ok, i tak planowałam to zrobić właśnie po konsultacji. Bo martwiłam się, że na wynki badań może to rzutować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Przyczajenie
|
Witam, czy miała Pani już operację piersi ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Przyczajenie
|
ŚWIETNIE
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Czy miała któraś z was robioną tylko chrzęstną korekcje nosa u Dr.Skupina ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ratunku!!! Jestem tu 'nowa' choc toczące się u Was dyskusje śledzę od lat. Za półtora tygodnia mam korektę nosa i nigdzie nie mogę zdobyć zaświadczenia od psychologa potrzebnego do uniknięcia vatu, nie zdawałam sobie sprawy, że przy prywatnych wizytach to będzie taki problem. Większość miejsc do których dzwoniłam od razu mówi 'nie', wczoraj natomiast podczas rozmowy telefonicznej z Panią psycholog wytłumaczyłam dokładnie czego potrzebuje i Pani powiedziała że wystawi mi takie zaświadczenie. Poszłam na konsultację, zmarnowałam czas i pieniądze a w gabinecie usłyszałam że wszystko jest w naszych głowach i operacje plastczne nie są nam w ogóle potrzebne bo każdy defekt można zaakceptować ;( Pani zasugerowała, żebym zamiast operacji rozpoczęła terapię i koniecznie chciała znaleźć co poszło nie tak w moim życiu, czy aby nie jestem samotna, albo z rozbitej rodziny albo czy nie mam ojca alkoholika albo czy nie jestem mobbingowana w miejscu pracy. Nie udało się. Widząc moje nastawienie zaoferowala jedynie zaświadczenie o tym, że 'nie ma przeciwwskazań'. Psycholog piszący że nie ma przeciwwskazań do operacji to dla mnie trochę tak jak dietetyk dający zaświadczenie że nie ma przeciwwskazać np. do oglądania telewizji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Przyczajenie
|
Doktor na konsultacji powiedział, że albo zaświadczenie od laryngologa albo od psychologa. Ja w sumie też potrzebuję, ale jeszcze się nie rozglądałam za tym... skoro jest taki problem to chyba muszę się już tym zainteresować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
Śląsk/ Małopolska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.renatagraduszynska.pl/ope...plastyczne.php może Tobie lub komuś innemu się przyda, natomiast ja tam nie dzwoniłam, zobaczymy jak jutro przebiegnie wizyta w Warszawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.