|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: TANIE LINIE LOTNICZE- adresy, promocje, wrażenia
w ten sposób??
https://wizzair.com/skylights/cgi-bi...uage=PL&step=0 kurde nie chce sie zapisac skąd dokąd chcę..
" Dlaczego mężczyźni wola kobiety ładniejsze niż mądrzejsze..? - bo łatwiej przychodzi im patrzenie niż myślenie... ;]" Edytowane przez sarita1307 Czas edycji: 2011-04-30 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
oj już sesja wygasła
![]() to może napisz kiedy i gdzie chcesz lecieć?jeszcze z pół godz jestem na necie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#334 |
Wtajemniczenie
|
a to niespodzianka, w domu nie mam czegoś takiego!pierwszy raz widzę ten komunikat
![]() Tak musisz sie zarejestrować-to nic nie kosztuje! Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2011-05-01 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
prosze pomóżcie, nie wiem czy ja poprostu nie umiem szukać czy co ale planuje podróż do Barcelony z Katowic, Krakowa bądź Rzeszowa od 28 lub 29 sierpnia do 8 lub 9 wrzesnia i z moich wyszukiwań wychodzą same drogie po 2 tys 1,5 tys nie wiem co jest chyba nie umiem szukac
![]()
'rozbieraj mnie powoli ze wstydu, uprzedzeń, doświadczeń, do samej miłości aż Bóg wstrzyma oddech' 28.09.2009 ![]() back to lloret de mar - 25.08-08.09, Don Juan Center *** ![]() / tourism & recreation - second grade ![]() winter sesion.. . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak na szybko z Krakowa znalazło mi za 922zł, Barca jest ciut droższym kierunkiem w tanich liniach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej polować na barcelonę z Rzeszowa, polecam stronę fly4free.pli czekać na promocję,masz jeszcze mnóstwo czasu więc nawet na miesiąc przed wylotem mogą spaść znacząco ceny
![]() na dzień dzisiejszy dla jednej osoby cena:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie. Jeśli chodzi o loty do Londynu z ryanair lub easyjet, przy rezerwacji online z wyprzedzeniem okolo 3 mcy trzeba płacić odrazu?
"Zanim umrę, chcę walczyć o życie. Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę. " - Paulo Coelho. Mów mi Arya Edytowane przez AryaxD Czas edycji: 2011-05-15 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
tanie latanie, tanie bilety lotnicze - jak to robicie?
Dziewczyny szukałam w wątkach ale nie dostałam wystarczającej odpowiedzi więc zakładam temat.
Jak to się dzieje, jak szukać w internecie tanich biletów? Nie raz słyszę że ktoś poleciał za 1zł do Londynu, za 15 zł z powrotem, a to gdzieś a to gdzieś i za grosze. Weszłam na stronę: w w w . e s k y.pl/promocje i na innych szukałam i fakt są bilety za np 19 zł ale jest taka strona, możecie mi podać linki gdzie są promocje na bliski czas? że np w tym tygodniu albo w tym miesiącu lot w tą i z powrotem taki promocyjny? Sprawdzone strony, linii lotniczych (zależy mi na zrobieniu listy takich stron ![]() Bo się totalnie nie orientuję. będę bardzo wdzięczna za pomoc
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-06-12 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tanie latanie, tanie bilety lotnicze - jak to robicie?
Z tanich linii to ryanari wizzair i easyjet [podobno]. Jak tak tanio kupuja ? Ano dlatego że maja szczęscie i trafia nieraz jest promocja biet za 3 zł+ opłaty i daje 28 zł, takich biletów jest np. 5 po 5 biletach cena wzrasta na X zł i po tym znowu aż rośnie wzwyz. mozna latać za taie pieniadzę ale tylko z bagaem podręcznym [często jest to 10 kg]. za wszystko inne się płaci i to ponoć nie mało [poczynajac od kanapek kończąć za pierwszeństwo wejścia na pokład czy jakięs inne wymyślne "atrkacje". Czesto jest tak ze tanie linie ladują gdzięs na jakiś mniejszych lotniskach np. taki paryz paryzem a i tak lotnisko oddalone od paryza o jakieś tam X km, gdzie bilet to samego paryża kosztuje jakieś 15e w 1 stronę także nieraz wychodzi taniej dac za bilet więcej i leciec jakimś tam lotem czy inną zwykłą linią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Wtajemniczenie
|
Najlepsze promocje pojawiają się na 2-3 miesiące przed wylotem. Nie ma szans na kupno taniego biletu w tygodniu, w którym jest wylot.
Bilety za 1 zł to już niestety historia. Obecnie najtańsze bilety to kilkanaście zł (łącznie z wszystkimi opłatami). Jak je wyszukać? Nie ma innej rady, jak ciągle sprawdzać loty. Kilka razy dziennie. I to najlepiej na stronach przewoźników (Ryanair, Wizz air). Mnie kilka tygodni temu udało się kupić bilet do Brukseli Charleroi za 16 zł, ale bilety w tej cenie zostały wykupione w ciągu 10 min. Więc wszystko zależy od szczęścia i Twojego zaanagażowania w wyszukiwanie.
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam 'polubić' na facebooku tą stronę http://www.facebook.com/?ref=hp#!/fly4free . Praktycznie codziennie wrzucają jakieś ciekawe loty . Albo bezpośrednio na http://www.fly4free.pl/ .
Na wrzesień już są promocje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
dziękuję pięknie, nie miałam pojęcia o istnieniu tego
![]() ![]()
![]() |
#345 |
Wtajemniczenie
|
Ja szukam na skyscanner.net, reszta zostala wspomniana
![]()
![]() |
![]() |
#346 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
A ja kupuję bilety o wiele wcześniej, przez co latam za grosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
jeszcze strona loter.pl tez fajne okazje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
ja sprawdzam bezpośrednio na wizzair i ostatnio miesiac przed odlotem rezerwowałam Sztokholm i zapłaciłam razem z opłatami za przelew 65 zł, teraz lecę do Mediolanu w jedna stronę za 1 zł, w drugą za 19 zł, niestety nie mam jeszcze konta na wizzair i muszę płacić za przelew dodatkowo 48 złotych
![]() polecam artykuł o tanim lataniu: http://przewodnik.onet.pl/reportaze/...1,artykul.html
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Ponadto strony mlecznepodroze.pl i fly4free.pl
Ostatnio był Wietnam za 1500 zł zamiast 3500 także spora różnica. Ponadto warto sobie zakupić kartę prepaid bz wbk w tym banku kosztuje ona 20 zł i jest wazna jakieś 2 lata bodajże. Dlaczego warto ? Ano dlatego że wydamy tylko 20 zł za ową karte a zaoszczedzimy przy kupnie biletów w ryanairze, gdyż zwalnia nas ona z opłat za przelew - a to jest kwota 25 zł od osoby za odcinek czyli jeżeli ktoś leci w 2 strony we dwójke to zaoszczedzone mamy 100 zł czyli wychodzimy na czysto 80 ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Maciek a co trzeba zrobić ,żeby założyć tą kartę? Jakieś podanie ?
Przydałaby mi się strasznie ta karta. Ostatnio na fly4free wystawiali ,ale nie zdążyłam kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Warto polubić na fejsie fly4free. Będziecie na bieżąco z informacjami o promocjach. Choć mam wrażenie, że teraz już nie ma takich okazji jak kilka lat temu i nie da się polecieć za 1zł (a na pewno nie z Warszawy).
Blog podróżniczy: http://zurawinska.pl/ Fotografie psów: https://www.facebook.com/SnapDogPL/ Muffin: https://www.facebook.com/muffinbordercollie Edytowane przez Yavanna84 Czas edycji: 2011-07-07 o 01:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Przyczajenie
|
Faktycznie trochę się skończyło z ofertami po 1zł. Widocznie więcej osób lata i przewoźnicy oszacowali, że jak będzie drożej też polecą ludzi, bo 60zl to przecież też nie majątek. Faktycznie to forum fly4free jest całkiem nieźle jeżeli chodzi o wyszukiwanie promocji. Warto też szukać w różnych porównywarkach i przeglądarkach pozwalających na rezerwację biletów. Ja niedługo jadę na kolonie do Zlotych Piasków, ale to zorganizowany wyjazd. Ale już moi rodzice lecą na własną rękę do Pekinu. W obie strony płacą po 1580zł za osobę, z tego co wiem to lecą Aeroflotem. Na stronie http://okeytravel.pl/promocje-lotnicze.html jest sporo promocji, ale raczej opłacalna jest teraz azja. Jak chce się jeszcze taniej, to fajnie jest mieć kogoś kto tam już był i podpowie gdzie się zatrzymać na nocleg. Syn mojej ciotki tam pracuje i załatwił im kwaterę. Także w całym wyjeździe zamkną się w 6tys. Całkiem fajnie, szkoda że chcą lecieć we dwójkę...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bilety głownie podrozały tez ze względu na to ze ceny paliwa rosły jak szalone chcąc nie chcąc nikt nie lubi dokładac do bizensu więc podenisli ceny biletów dodatkowo tanie linie naliczają sobie głupia opłate za to że ... płacisz za bilet oO, moim zdaniem to powinni być wdziecznie że ktoś chce korzystac z ich usług a nie jeszcze bezczelnie zdierają kase xP tą sprawą powinien zając ię UOKIK i to jak najprędzej xd Żaden ze mnie ekonomista [jeszcze] ale wiem że wszystko ma swój umiar i jeżeli ceny bd. rosły w takim tempie jak teraz a pomijając poprawę jakości lotów itp. to długo tacy przewożnicy nie pociągną. Przykładem może byc prosta krzywa popytu, liczba biletów bedzie rosnąc do pewnej ceny która konsumenci unahą za przekroczenie ""magicznej psychologicznej ceny". Wniosek z tego prosty podnosic z umiarem i nie pazernie bo tylko na tym stracą. No ale nie popisujac się wiedza ceny bileetów za 1 zł raczej nie wrócą. Fatk 60 zł nie majątek ale porównując z tą złotówką to juz jest nie mała kwota x) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Przyczajenie
|
Hejka,
mam taki problem, że zarejestrowałem lot Warszawa-Liverpool w WizAirze,wpisałem wszystkie dane i jak było miejsce na osobe na którą ma być bilet, to okazało się, że jest literówka w nazwisku, tzn litera "n" przesunęła się o miejsce. Niestety, zauważyłem to dopiero po tym jak zakończyłem operację. Nie wiem, czy zostawić to jak jest i przy odprawie nie zauważą tego przesunięcia w nazwisku (jak i ja ![]() Dzięki z góry za odpo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
Dot.: tanie bilety
Spróbuj jeszcze zajrzeć na whynot fly ma fajna przejzysta przegladarke latwo wyszukac cos ciekawego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tanie bilety
A ja polecam wyszukiwarkę https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=133051
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.