Zapuszczamy włosy - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-03, 17:41   #331
kisia88
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczamy włosy

Kiślowata ja również zauważyłam, że zrodziła się nowa moda na dłuuugaśne włoski zazdroszczę tym które już nie muszą zapuszczać
kisia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 17:54   #332
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

heh...jak mi się uda zapuścić włoski, to pewnie moda już minie ;/
Stary 2006-11-03, 18:31   #333
xyoko
Zakorzenienie

Chciałabym się zapisać do grupy zapuszczających Ciekawe jest to, że tak ciężko jest powstrzymać się czasem od ścięcia Mam nadzieję, że ten wątek mnie trochę zmotywuje i nie stracę nagłej chęci posiadania długich włosow..
Pozdrawiam wszystkie zapuszczające i życzę wytrwałości!
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 19:31   #334
iziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinka_vel_paulinka Pokaż wiadomość

Widziałam Twoje włosy w wątku "pochwalmy sie swoimi włosami" i wcale takie krótkie nie są
Ja zapuszczajac i chcąc miec długie włosy mam na mysli taka długosć ja Ty masz
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 19:53   #335
Agaciskos
Raczkowanie

Ja też staram się zapuszczać NArazie nie wyglądam tak źle... zobaczymy cobędzie dalej. Sama nie mam pomyslu co z sobą zrobić.
Agaciskos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 20:34   #336
kisia88
Raczkowanie

Zgadzam się z iziaczkiem paulinka_vel_paulinka masz już dość długie włoski mi w sumie starczyłaby taka długość zanim minie moda jeszcze nacieszysz się dłuuugimi włoskami
kisia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 21:42   #337
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

dziękuje dziewczyny, mi się marzą takie z 10/15/20 cm dłuższe...ale zobacze ile dam radę zapuścić
Stary 2006-11-03, 22:49   #338
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Jak się patrzy, to te moje kłaczki są nawet nawet, ale duzo mi brakuje jeszcze do wymarzonego efektu. Niedługo ide podciać końcówki. Końcówki=1cm, będe musiała to dokładnie wytłumaczyć pani fryzjerce. Ciekawe jak będę wyglądała w takich dłuuuugasnych włosach
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 11:59   #339
lalinkaaa
Raczkowanie

ja zapuszczam wloski od grudnia i od tamtej pory ani razu nie podcielam koncowek..czasem mnie kusi ale sie zaparlam ze nie nie zetne nawet 1 cm
lalinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 12:13   #340
black&white
Zadomowienie

a mnie ostatnio denerwuje moja koleżanka, która ma włosy do bioder,
i niedawno ścięła 6 cm i rozpacza...
ehh...
black&white jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 12:26   #341
olcia_mdc
Raczkowanie

hehe..
to moje cale wlosymaja ok 25 cm
ale..
zapuszcam..
tylko jak zawsze nie daje rady..
bo juz mnie korci..
by cos z wloskami zrobic..

wiec poprstu pofarbowalam..
olcia_mdc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 12:35   #342
Myszka15krk
Zakorzenienie

Ja tez zapuszczam włosy...ale chce sobie cieniować z przodu nom i jest problem...bo chce tak konkretnie jak zobaczyłam w telewizji i szukam zdjecia z cieniowanymi wlosami od brody ale tylko z przodu zeby byly cieniowane no i niemoge znalezc mam nadzieje ze mi pomozecie...prosze!!!!!:c mok:
Myszka15krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 13:54   #343
arti1405
Raczkowanie

Wink Dot.: Zapuszczamy włosy

Ja również zapuszczam włosy. Niby są już długie ale moje marzenie jest takie żeby sięgały bioder. Zobaczymy co z tego będzie bo dotychczas zawsze wymiękam i je ścinam. Mam nadzieję że zmobilizuje mnie przesąd o maturze więc do maja muszę wytrzymać
arti1405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 14:05   #344
Kleo797
Przyczajenie

Ja zapuszczam od paru dobrych lat....
I będę ,do momentu aż mi urosną do tyłka
Kleo797 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 15:22   #345
sweet_mystery
Rozeznanie

moje wloski aktualnie siegaja troche za lopatki marza mi sie dlugieee wlosy....tak do polowy plecow...ale moje sa cienkie i delikatne.. i sa takie przyklapniete
Stary 2006-11-04, 22:55   #346
Kasiula85
Wtajemniczenie

GG do Kasiula85

moje w ciągu 2 miesięcy urosły 2,5cm wiem bo linijka mierze

Kasiula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 13:38   #347
Madzia1552
Przyczajenie

No to ja wam powiem tak...
Od zawsze miałam długie,ciemne,kręcone włosy.Zawsze wszystkim się podobały i wszyscy mi zazdrościli.Ale mi już nudziły się te włosy i chciałam coś zmienić,więc postanowiłam troszke ściąć.Miałam włosy do pasa a po ścięciu miałam za łopatki.Moja szefowa (ucze się na fryzjerke) która ścinała mi włosy powiedziała że gdy będą krótsze to będą się lepiej kręcić i układać.
A tu zonk,gorzej się kręcą i układają Niedawno fryzjerka mi doradziła żeby moje włosy zdegażować na całej długości ( czyli rozrzadzić) noi się zgodziłam...nie skomentuje tego nawet... Powiedziałam że daje sobie spokój,zostawie moje włosy w spokoju,niech odrosną ale postanowiłam jeszcze troszke przyciemnic więc poszłam po farbę czekoladowy brąz ale wyszłam z czarnym...No i znów jestem w desperacji.Próbuje te włosy jakoś wypłukać żeby szybko farba zeszła bo nie podoba mi się to jak wyglądam chociaż inni mówią że wyglądam fajnie.
Także radze wam dziewczyny nic z włosami nie cudować bo to tylko szpeci,ja miałam długie,zdrowe,kręcone i gęste włosy a teraz mam rzadsze , nie chcą sie tak ładnie kręcić jak wcześniej i w dodatku zaczeły mi strasznie wypadać Więc mam teraz kuuuupe wydatków na włosy i żałuje wszystkich głupot których mi się zachciało na moich włosach
Madzia1552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 14:06   #348
anniaa

nawet jak minie moda na długie włosy to i tak bede chciała miec długie włosy bo nie zapuszczam spowodu mody tylko wzieło sie to od tego , że moja mama zapuszcza włosy bo miałą króciutkie a chce miec dłuzsze i wycieniowac... a ja chodze do fryzjera z salonu z k-ce kótry przychodzi do mnie do domu wiec nie chciało mi się specjalnie wołac fryzjerki i zaczełam z mama zapuszczac i stwierdziałam ze w dłuzszych wygladam lepiej i teraz zapuszczam .... tylko kiedy one mi urosna ah jestem bardzo nie cierpliwa mam za ramiona wlosy a chce ta do min połowy plecy

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 18:57   #349
Satin'n Lace
Raczkowanie

Zastanawiam się tak czy stosowanie tak dużej ilości "wspomagaczy", tj. odżywek, masek , różnych olejków oraz tabletek [ skrzypowita itp. ] może bardziej zaszkodzić włosom niż pomóc ? Co o tym sądzicie? Przy kosmetykach do twarzy to się u mnie sprawdziło, bo po ich odstawieniu cera jest o wiele ładniejsza.

http://satininwonderland.blogspo t.c om/ <--- ZAPRASZAM!
Satin'n Lace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 19:22   #350
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stellios Pokaż wiadomość
Ja miałam bardz długo kórtkie włosy, póżniej takie do ramion, różnie cieniowane, z różna grzywka... i dopiero teraz wiem, że długie włosy to jest to ...
Dokładnie tak jak ja
Ps. Masz piękne włosy i świetną długość, bardzo mi się pdoobają
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 20:10   #351
Kot*
Raczkowanie

GG do Kot*

Witam wszystkie dzilenie zapuszczające włoski dziewczęta

Ja też zapuszczam, tym razem NA POWAŻNIE, nic mnie nie powstrzyma.
Standardowo mam tak za ramionka i zawsze coś cuduję, ale nie tym razem!

Włosy me - z tyłu do łopatek, z przodu trochę krótsze a na czubku głowy DRAMAT (po porzedniej fryzjerce) jakieś 10cm

Byłam ostatnio u fryzjera podciąc końcówki i cos zrobić z odrostem, który zrobił się mi.
Był okres z wypadaniem i zniszczeniem ale olejek rycynowy, Wax robia swoje. Duuużo im brakuje do dawnej formy ale fryzjerkla (REWELACYJNA, że tak powiem, fryzjera znalazłam ) zachwycała się, i mówiła, że ma klijentki, które nigdy nic nie robiły z włosami a i tak mają o wile gorsze, i skoro teraz mówuię, że są zniszczone to ona sobie nie wyobraża ich jak są w formie, nipowiem, miło takie słowa od fryzjera usłyszeć
Mam więc na powiedzmy jasnych (bo to szkoda az pisać jak je skrzywdzono) ciemne pasemka i jest okej
Kot* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 22:30   #352
lalinkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Satin'n Lace Pokaż wiadomość
Zastanawiam się tak czy stosowanie tak dużej ilości "wspomagaczy", tj. odżywek, masek , różnych olejków oraz tabletek [ skrzypowita itp. ] może bardziej zaszkodzić włosom niż pomóc ? Co o tym sądzicie? Przy kosmetykach do twarzy to się u mnie sprawdziło, bo po ich odstawieniu cera jest o wiele ładniejsza.
ja w ostatnia zime bralam humavit, uzywalam szamponu i lotionu seboradin i czasem odzywki wzmacniajacej cebulki wlosowe, przestalam tez wtedy wlosy suszyc suszarka i farbowac...no i wydawaloby sie ze powinny byc w dobrym stanie, tymczasem mialam porazke na glowie....teraz biore tylko skrzypovite, sporadycznie uzyje odzywki, susze, prostuje i farbuje i mam naprawde wlosy w lepszej kondycji... dziwne co?
lalinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 23:01   #353
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka_vel_paulinka Pokaż wiadomość
Co do mody....to zmienia sie co chwile...efektem tego wyglądamy jak wyglądamy, pofarbowane, porozjaśniane, pocieniowane i podegażowane...i co?

A teraz te dziewczyny które wolały nic nie zmieniać, mieć swoje pewnie nudne, bo ciągle te same włoski teraz "swiecą tryumfy".

Dziewczyny nie kierujcie się modą...To samo jest z ciuchami, można sie ubierać "trendy", a można miec swój własny styl, a nie kopiowany z wybiegow
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 16:59   #354
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Moja potrzeba zmiany jest równie destrukcyjna dla włosów jak moda
Stary 2006-11-06, 17:58   #355
arti1405
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Zapuszczamy włosy

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
Co do mody....to zmienia sie co chwile...efektem tego wyglądamy jak wyglądamy, pofarbowane, porozjaśniane, pocieniowane i podegażowane...i co?

A teraz te dziewczyny które wolały nic nie zmieniać, mieć swoje pewnie nudne, bo ciągle te same włoski teraz "swiecą tryumfy".

Dziewczyny nie kierujcie się modą...To samo jest z ciuchami, można sie ubierać "trendy", a można miec swój własny styl, a nie kopiowany z wybiegow
masz świętą rację.
Powiem szczerze że ja w zapuszczaniu włosów to akurat modą się nie kieruję.całe życie milam długie włosy i nigdy bym ich krotko nie obciela ( nie zaleznie od mody i aktualnych trendów). Nie kieruję się też kolorem który teraz jest modny, moje wlosy sa ciemne ,zimą wpadaja niemal w czerń a ja sama mam dosyć jasną karnacje i szaro błękitne oczy- dzieki temu nie jestem jedną z miliona utlenionych na blond błękitnookich lasek od których roi się na ulicy ( absolutnie nie mam nic do blondynek wiec nie odbierajcie tego jako atak na was ) . moje włosy są jakie sa i razem tworzymy swego rodzaju indywidualnosc. Każdy z nas powinien byc indywidualnych a nie upodabniac sie do grupy
Stary 2006-11-06, 17:58   #356
arti1405
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Zapuszczamy włosy

Cytat:

masz świętą rację.
Powiem szczerze że ja w zapuszczaniu włosów to akurat modą się nie kieruję.całe życie milam długie włosy i nigdy bym ich krotko nie obciela ( nie zaleznie od mody i aktualnych trendów). Nie kieruję się też kolorem który teraz jest modny, moje wlosy sa ciemne ,zimą wpadaja niemal w czerń a ja sama mam dosyć jasną karnacje i szaro błękitne oczy- dzieki temu nie jestem jedną z miliona utlenionych na blond błękitnookich lasek od których roi się na ulicy ( absolutnie nie mam nic do blondynek wiec nie odbierajcie tego jako atak na was ) . moje włosy są jakie sa i razem tworzymy swego rodzaju indywidualnosc. Każdy z nas powinien byc indywidualną personą a nie upodabniac sie do grupy
Stary 2006-11-06, 18:54   #357
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj byłam podciac koncówki u fryzjera bo takie powyginane mam te włos, ahhh to cieniowanie i jestem zadowolona bo nie mam włosów do ucha. A jak fryzjerka chwaliła moje włosy, że taki piekny kasztanowy kolor, że takie lsniace, takie mocne, gęste. Heh, ogolnie czesto to słysze, ale tak za jednym razem nigdy nie usłyszałam az tylu komplementów no miło mi się zrobiło, nie powiem.

No wiec dziewczyny zapuuuuuuuusczamy
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 20:48   #358
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arti1405 Pokaż wiadomość
masz świętą rację.
Powiem szczerze że ja w zapuszczaniu włosów to akurat modą się nie kieruję.całe życie milam długie włosy i nigdy bym ich krotko nie obciela ( nie zaleznie od mody i aktualnych trendów). Nie kieruję się też kolorem który teraz jest modny, moje wlosy sa ciemne ,zimą wpadaja niemal w czerń a ja sama mam dosyć jasną karnacje i szaro błękitne oczy- dzieki temu nie jestem jedną z miliona utlenionych na blond błękitnookich lasek od których roi się na ulicy ( absolutnie nie mam nic do blondynek wiec nie odbierajcie tego jako atak na was ) . moje włosy są jakie sa i razem tworzymy swego rodzaju indywidualnosc. Każdy z nas powinien byc indywidualną personą a nie upodabniac sie do grupy

Brawo

Wiesz czego chcesz i to jest najważniejsze.Co do blondynek to masz absolutna racje...i te odrosty...u niektorych to naprawde niefajnie wyglada.Sama mialam blond, ale stwierdzam, ze nigdy wiecej.Na lato i tak mi jaśnieja...
Poza tym uważam ze jak chce sie mieć długie wlosy to nie wolno farbować włosów.
Takie jest moje zdanie, troche radykalne w dzisiejszych czasach, w ktorych farbowanie to praktycznie 'niezbednik', ale nie dajmy sie zwariować, te ciagłe metamorfozy, dopasowywanie to typów urody(wiosna, lato, itp),styliści(a nie fryzjerzy jak kiedyś...pójdziesz do takiego to nie wiadomo co ci wyczaruje)...ehhh....
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 09:15   #359
motylek1007
Zakorzenienie

ja dalej trzymam sie z dlugimi i to dlatego ze chce zawsze moge jakos sie uczesac i mi ladniej w dlugich
postanowilam co jakies 2 miesciece faotografowac sie zeby widziec ile mi juz urosly i sie motywowac....
obecnie mam za ramiona....moze bedziemy wklejamy nasze etapy zapuszczania?
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 10:58   #360
Kasiula85
Wtajemniczenie

GG do Kasiula85

Cytat:
Brawo

Wiesz czego chcesz i to jest najważniejsze.Co do blondynek to masz absolutna racje...i te odrosty...u niektorych to naprawde niefajnie wyglada.Sama mialam blond, ale stwierdzam, ze nigdy wiecej.Na lato i tak mi jaśnieja...
Poza tym uważam ze jak chce sie mieć długie wlosy to nie wolno farbować włosów.
Takie jest moje zdanie, troche radykalne w dzisiejszych czasach, w ktorych farbowanie to praktycznie 'niezbednik', ale nie dajmy sie zwariować, te ciagłe metamorfozy, dopasowywanie to typów urody(wiosna, lato, itp),styliści(a nie fryzjerzy jak kiedyś...pójdziesz do takiego to nie wiadomo co ci wyczaruje)...ehhh....
ja tam lubie farbować i to nie wpływa na rośnięcie włosków
i po odrostach widać ile już urosły

Kasiula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości