|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Allegro - czarna lista sprzedawców perfum
Chcę ostrzec, ze sprzedawca jasia_ia, mimo iż jest na liście wiarygodnych sprzedajacych, wśród oryginałów przemyca podróby
![]() Może należałoby listę zweryfikować
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemozliwe??? naprawde :confus ed:?????
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio ?
|
|
|
#334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#336 |
|
Przyczajenie
|
co do allegro to róznie bywa pisano gdzies tu o rotez2 ,kupowałam kiedys chanel edp i nie było problemu, z kolei JAREKMIKI sprzedał mi stare perfumy poison ,jeden zestarzał sie w trakcie uzycia, drugi dostałam jakis trefny twierdził gościu że to sie pomylił i wysłał jakąś wersje testerową, myśle że po prostu krecił.
|
|
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
U jasia-ja kupiłam ostatnio "wrzucony" na perełkach Kingdom trzydziechę - szybko przyleciał w b.solidnym opakowaniu, z fakturą, świeży. Ogólnie bez najmniejszych zarzutów z mojej strony. Ale negów sprzedawca trochę nazbierał, więc musiał coś broić wcześniej
|
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.......ja osobiście nie kupowałam, ale znajoma poszukiwała zapach i tylko Jasia_ia miała . Do zakupu doszło ( cena atrakcykna i 100 sztuk wystawionych), było to troche podejrzane ( ilość flaszek ), perfumy doszły i okazały się podróbka . Mój wnosek jest taki, ze super sprzedawcy wśród oryginałow ""przemycają'" takie antyperełki świadomie bądż nie. Kiedyś mialam sama taki problem u innego POLECANEGO sprzedawcy- kupiłam tester, który okazał się napełniony śmierdząca cieczą, korek się nie trzymał......niektóre wizażanki wręcz kłociły się ze mna, ze to niemozliwe ![]() ......a jednakSprzdawca przepraszał, zwrócił pieniądze z małą rekompensatą, takze zakup zakończył się pomyslnie.....może rzeczywiście czasami im samym dostanie się trefny towar... Jesli planujecie zakupy u Jasia_ia , to moze najperw pytajcie mailem , przeanalizucie ceny, ilość wystawionych sztuk. Życze miłych zakupów
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Geoniu, dzięki serdeczne
. Na ceneo tez znalazłam,ale w ich sklepie internetowym i jeszcze jednej perfumerii, której tez nie znam. Polecę w piątek do Douglasa (w Sephorze w KC nie mają ) obadam buteleczkę, kartonik i będę jasię prosić o dokładne dane tych EDP.Jeszcze się zastanawiam, czy nie zapytać o tego Equusa tych sprzedawców, u których już kupowałam.... |
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tu byłabym ostrożna ze wzgledu na liczbę flakonów. W aukcji , o której pisałam też było 100 flakonów w atrakcyjnej cenie......perfumy okazały się podróbą. Na Twoim miejscu raczej wstrzymałabym się z zakupem
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Mysle,że popytam jeszcze na allegro tych sprawdzonych sprzedawców, którzy perfumami Lalique handlują, niekoniecznie Equusem,, bo mi te 99 sztuk też nie pasuje
Na razie, tak jak radzisz
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
hi, ja ostanio naciełam sie na beznadziejna podrobe lolity lempickiej. Na aukcji bylo zdjecie samego pudełka (ze niby nowe, zafoliowane) i jak otworzylam przesylke i zobaczylam co jest w srodku to malo z krzesła nie spadłam
widziałam wiecej takich aukcji lolity (tzn same pudełko na zdjeciu) i chciałam was przestrzec. Ta buteleczka akurat jest nie do podrobienia i takie akcje to juz normalna bezczelnosc. Wczesniej wysłalam pytanie czy perfumy sa orginalne i dostałam odpowiedz ze sa sprowadzane z Niemiec i ze pani nie jest ekspertem, ze bidulka nie wie. Wlasnie wyslalm maila do sprzedawcy o zwrot kasy,zobaczymy jak to sie wszystko skonczy
|
|
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, ja takie aukcje omijam szerokim łukiem, wole wydać parę złotych więcej ale nie kupić podróby. Dlatego te zakupy, które dotychczas zrobiłam ( tfu, tfu,żeby nie zapeszyć..) były ok. Wybierałam sprzedawców bez negatywów, a aukcjami , na których sa realne foty i to i perfum i kartoników. Pytałam nawet o numery na opakowaniach przede zakupem pierwszych flaszek
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
ehh, gdyby perfumki kosztowaly 50 zeta to tez bym ja omineła. Jestem jeszcze chyba troche naiwna, bo nie przypuszczalam ze ktos zrobi podrobke w ogole nie przypominajacą orginału, napisze na niej Lolita Lempicka
i sprzeda ze prawie 90 złotych. Oczywiscie pani ma same pozytywne komentarze... Zobacze co mi odpisze i wtedy pewnie dodam jej nicka na czarna liste
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję,że uda Ci się odzyskać pieniądze,ale straconego czasu i nerwów i już nie
no i negatyw powinien sie na jej koncie znaleźć |
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Mam zamiar kupic cos od tego sprzedajacego Katis25. Czy myślicie, że jest wiarygodny, czy przedaje orginały?
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2951904 |
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że to wątek o perfumach ale także o sprzedających na allegro. Chcę kupic podkład max factora http://allegro.pl/item267518757_max_...tion_usa_.html i nie wiem czy to orginalny. Szczerze mówiąc często kupuję Facefanity 3 w 1 compact u różnych sprzedawców i wydaje sie ok. Omijam tylko Warszawę. Czy kupic ten?
|
|
|
|
#349 |
|
Przyczajenie
|
Słuchajcie, a ja nie mog.ę nigdzie użytkownika o nicku rotez2 znaleźć:-(
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po prostu nie ma teraz wystawionych żadnych przedmiotów http://www.allegro.pl/show_user.php?search=rotez2 |
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczie nie mogę się powstrzymać przed wklejeniem tego. Obrzydliwa podróbka- Miss Dior Cherie.Kokardka z materiału? Wolne żarty...Proszę zwrócić uwagę na pojemność i cenę...Aż chciałoby się ostrzec innych.
http://www.allegro.pl/item268455082_...oryginal_.html |
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.dior.com/pcd/Internationa...=1&pLANG=enall Nat
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym, perfumen to sprawdzony sprzedawca, dotychczas widziałam u niego same oryginały
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mając jednoczesnie flakon przed sobą zdecydowanie oryginalnych perfum człowiek zwątpił.Jednocześnie pragnę zaznaczyć, ze nie otwiera mi się podana tutaj strona Diora- tzn. link z tym perfumem-chciałam rzeczywiście zweryfikować na tej stronie wygląd tej butelki.Cóż- będe próbowała dalej ![]() Przy okazji- ekstrakt perfum to jakaś jego kwintesencja? Bynajmniej nie spotkałam się z tym w perfumerii. |
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie nieżle sie zdziwiłam, sprzedawczyni ktorej odesłałam beznadziejna podrobe lolity lempickiej wystąpiła do allegro o zwrot prowizji niektórzy to maja tupet
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj wejdz na miss dior cherie -> bottle 7,5ml extrait co do różnić itp http://www.wizaz.pl/forum/showthread...kt#post3297116 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...akt#post963907 nie ma ich zbyt wiele w perfumeriach z prostej przyczyny- są bardzo drogie, a pojemność bardzo mała. tutaj jest np ekstrakt issey miyake http://www.sephora.com/browse/produc...categoryId=B70 cena i pojemność podana na stronie
|
|
#357 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc PRZYZNAJE się do błednej oceny tej aukcji.I nie wiem czy wypadałoby to wcześniej sprawdzać czy nie,każdy ma prawo do wyrażenia swoich spostrzeżeń i wątpliwości bez- w mojej opinii- konieczności przekopywaniu interenetu w poszukiwaniu odpowiedzi wcześniej. Dziekuję olik04 za podpowiedź w tym temacie
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
Ale jeżeli już posuwamy się do stwierdzenia, że jakieś perfumy to obrzydliwa podróbka, powinniśmy mieć 100% pewność, że tak jest i sprawdzić, czy aby przypadkiem się nie mylimy.
Przynajmniej moim zdaniem.
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie planuję się więcej kajać w związku z tym. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

naprawde
serio ?

widziałam wiecej takich aukcji lolity (tzn same pudełko na zdjeciu) i chciałam was przestrzec. Ta buteleczka akurat jest nie do podrobienia i takie akcje to juz normalna bezczelnosc. Wczesniej wysłalam pytanie czy perfumy sa orginalne i dostałam odpowiedz ze sa sprowadzane z Niemiec i ze pani nie jest ekspertem, ze bidulka nie wie. Wlasnie wyslalm maila do sprzedawcy o zwrot kasy,zobaczymy jak to sie wszystko skonczy