|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
BAN stały
|
Dot.: może to dzidziuś?
Hej
![]() ![]() ![]() Wiolek odrazu odpowiem na Twoje wątpliwości: występowanie podwyżonej temperatury po owulacji, może świadczyć o tym, że się wogóle odbyła jeśli wysoka temperatura utrzyma się conajmniej trzy dni. Do owulacji temperatura jest raczej stała i wynosi 36,6, w dniu owulacji spada, by następnego dnia znowu się podnieść i tak już do pierwszego dnia miesiączki. Absolutnie nie jest to pewny objaw ciąży chyba że wysoka temperatura utrzyma się conajmniej przez 18 dni po owulacji. Tak jest to normalny stan fizjologiczny świadczący o tym, że prawdopodobnie owulacja się odbyła. |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Rozeznanie
|
Trochę czasu już się o to staramy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
BAN stały
|
Wiolek ja wiem jak to jest, też już jakiś czas się staram i narazie nic. Pozdrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
My też się staramy z mężem dość długo i dlatego też niechcę robić sobie nadziej bo wiecie jak to jest żeby nie zapeszyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zresztą niewykluczone że i ja będę testować ale jeszcze się zastanawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
ja poczekam do poniedziałku pójdę do ginekologa zobaczymy co powie robiłam sobie test i wyszła mi jedna kreska a jak robiłam tydzien temu to wyszła mi jedna czerwona a druga słaba widoczna szwagierka mówiła mi że też robiła test i za każdym razem mówił że nie jest jak poszła do ginekologa to okazało ze była dwunastm tygodniu ciąży .
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Wiesz co Wiola właśnie dostałam przed chwilą okresu trochę się zawjodłam na tych testownkach chyba przestanę to robić bo niema sensu trochę jestem zła ale cóż może innym razem się uda teraz pojadę do warszawy do takiej kliniki zobaczymy co powiedzą takeż jestem tego zdania że nie trzeba robić sobie nadzieji i nie myśleć .Życzę powodzonka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
wiecie co dziewczyny ja teraz zgłupjałam i sama niewim co robić pisałam wczoraj że dostałam okresu poleciało dosłownie kapeńke i rano nie miałam tylko po południu wiczorem też myślałam ze dzisiaj mi poleci a tu nic dzieczywny co mam robić bo trochę jestem wystraszona tym .
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (ja "czuje" na nim 2 kreseczki ![]() ![]() I koniecznie daj nam znać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() niewiem co mi jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje samopoczucie-może być objawem ciąży, ale także stresu czy zmęczenia, moze to być także reakcja organizmu na zmianę pogody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
![]() ps .I niechce robić sobie nadzieji . ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wynik temp nic tu nie powie-bo nie wiemy, czy u ciebie był skok temperatury i czy ta wartośc oznacza wyższa czy niższa fazę(wiem-37 powinno wskazywac wyższa, ale bez pomiaru z całego cyklu nie da się tego w 100% stwierdzić); ale według mnie to opisywane przez ciebie objawy świadczą o ciaży- chociażby to, ze temp nie spadła i że zamiast okresu jest plamienie-to typowy objaw ciaży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam Ci powiedzieć, że jak już się jest w ciąży ma się cały czas temp. 37 stopni i to wystarczy zmierzyć temperaturkę pod paszką.
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Cześć dziwczyny.
Jednak dostałam tego okresu dzisiaj tek się kiepsko czuję że naprawdę a tak poleciało że szok ale wiecie co tak nigdy nie mjałam jak przed wczoraj niewim co mi się stało ale jestem tego zdania że świat natym się nie kończy i przestać otym myśleć bo to nic nieda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Przyczajenie
|
Ja też mam małe pytanko... 21 lipca powinnam dostać okres, i dostałam... tak jakby... dwa dni słabego plamienia. Pomyślałam, że nie ma co siać paniki i, że poczekam może coś się ruszy... ale nic sie nie ruszyło... w między czasie dostawałam zawrotów głowy, i czegoś w rodzaju porannych mdłości (czasem trawają cały dzień, a czasem wogóle ich nie ma) Więc 3 Sierpnia, ponaglana przez mojego partnera z przerostem instynktu ojcowskiego, zrobiłam sobie test ciążowy. W instrukcji pisało, że na wynik mozna poczekać do 5 minut... tyle, że mój wynik (pozytywny) pokazał się po 30 sekundach!... Więc moje pytanie zasadniczo jest takie- CZy możemy sie już cieszyć, że zostaniemy rodzicami czy jest możliwość, że ten test sie pomylił?
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Ula- przykro mi, ze jednak okres się pojawił; mm nadzieję że następnym razem wam sie uda
![]() yokaz-gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Sory dziwczyny że przez trzy raz tak napisałam ale niemogłam wysłać mejla jeszcze raz pszepraszam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.