Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-24, 11:37   #331
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
madziorkafajnie, że nie bedę sama

ależ zdenerwowana jestem, bo mój brat wyjeżdża dziś za graice. denerwuję się tym ogromnie. już bym chciała żeby rano było, żeby on napisał że już na miejscu jest.
i wieczór jutrzejszy też istotny, bo akcję świeca zaplanowałam
napewno bezpiecznie dojedzie na miejsce nic się nie martw a co do akcji swieca to nastaw się psychicznie na nią bo jak zaczniecie się chichrać to końca tego nie będzie widać
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 11:42   #332
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

ja już stouję świece od jakiegoś czasu i faktycznie smiejemy się z tego, ale jakiś czas temu po przytulankach werry intensywnych ja się wyłożyłam i nie zastosowałam zalecanej figury, a mój R do mie:już na samym starcie zaniedbujesz fasolkę no ładnie ja w pierwszej chwili nie zaskoczyłam o co chodzi
Stary 2006-11-24, 11:55   #333
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

JA dzis dostalam skierowanie do endrokrynologa strasznie ta nazwa brzmi i moze dzis sie zarejestruje tylko ze takiego lekarza nie ma u nas w miescie ale 20 km ode mnie :/
Jak ja nienawidze piatkow ... a co dzis planujecie na wieczor ;> ja chyba nic bo rano do szkoly bleee
Buziaki

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 12:27   #334
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Cześć dziewczyny,
dzidzia - @ wynik 0-5 Jak nie trzeba, to jest regularnie jak w zegaarku...
Do to wszystko! Nie mam już sił. Nie wiem, co jest grane. Kombinuję, staram się, faszeruję witaminami i lekami, TZ na żądanie jest do dyspozycji i co?? Nie wiem, co mam dalej robić. Wzięłam już rano wiesiołek i przetrwam jeszcze tą "kurację". Postanowiłam też (ku rozpaczy TZ-a), ze najbliższe przytulanko dopiero w okolicy owu. Zaszaleję w tym cyklu z testami, jak pokażą owu, to do ataku. Po kilkunastu dniach abstynencji żołnierzyki powinny być w pełni uzbrojone. A na 6 zapiszę się (jeśli ten termin nie pokryje się z owu) do lekarza na interpretację wyników i USG. Jeśli w tym cyklu nie zaskoczy, to rzucam to wszystko, bo wpadnę w jakąś deprechę...

Coś o mnie.
Ja także mam ten komfort, że jestem w domu. To wybór TZ-a. Mamy mały "ineresik" i stwierdził, że lepiej będzie, jak pomogę w firmie i zajmę się przy okazji domem. I tak jest. Mi to odpowiada, bo jestem domatorką, a jemu jest wygodnie. Mieszkamy w swoim mieszkaniu w domu jednorodzinnym. Mama TZ-a na dole, my na górze (oddzielne mieszkanie - poddasze). Mam 27 lat, z TZ-em od ok.3,5 roku. O dzidzię walczymy od lipca. Mam w domu kota i króliczkę. Mój rodzinny dom jest 250 km od Warszawy. Tam została moja cała rodzina -dziadkowie, rodzice i siostry, z których jedna jest mężatką i lada dzień urodzi synka (czekamy na wiadomość).
To tak w skrócie.

Zycze uśmiechu i optymizmu...sobie też, bo wyjątkowo mi dziś smutno.....
A.
Stary 2006-11-24, 13:49   #335
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
JA dzis dostalam skierowanie do endrokrynologa strasznie ta nazwa brzmi i moze dzis sie zarejestruje tylko ze takiego lekarza nie ma u nas w miescie ale 20 km ode mnie :/
Jak ja nienawidze piatkow ... a co dzis planujecie na wieczor ;> ja chyba nic bo rano do szkoly bleee
Buziaki
ja dzisiaj mam w planach akcje świeca a po, około 23.00 zamierzam iść spać bo jutro mam na 8.00 szkolenie Reksia
Stary 2006-11-24, 14:02   #336
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
dzidzia - @ wynik 0-5 Jak nie trzeba, to jest regularnie jak w zegaarku...
Do to wszystko! Nie mam już sił. Nie wiem, co jest grane. Kombinuję, staram się, faszeruję witaminami i lekami, TZ na żądanie jest do dyspozycji i co?? Nie wiem, co mam dalej robić. Wzięłam już rano wiesiołek i przetrwam jeszcze tą "kurację". Postanowiłam też (ku rozpaczy TZ-a), ze najbliższe przytulanko dopiero w okolicy owu. Zaszaleję w tym cyklu z testami, jak pokażą owu, to do ataku. Po kilkunastu dniach abstynencji żołnierzyki powinny być w pełni uzbrojone. A na 6 zapiszę się (jeśli ten termin nie pokryje się z owu) do lekarza na interpretację wyników i USG. Jeśli w tym cyklu nie zaskoczy, to rzucam to wszystko, bo wpadnę w jakąś deprechę...

Coś o mnie.
Ja także mam ten komfort, że jestem w domu. To wybór TZ-a. Mamy mały "ineresik" i stwierdził, że lepiej będzie, jak pomogę w firmie i zajmę się przy okazji domem. I tak jest. Mi to odpowiada, bo jestem domatorką, a jemu jest wygodnie. Mieszkamy w swoim mieszkaniu w domu jednorodzinnym. Mama TZ-a na dole, my na górze (oddzielne mieszkanie - poddasze). Mam 27 lat, z TZ-em od ok.3,5 roku. O dzidzię walczymy od lipca. Mam w domu kota i króliczkę. Mój rodzinny dom jest 250 km od Warszawy. Tam została moja cała rodzina -dziadkowie, rodzice i siostry, z których jedna jest mężatką i lada dzień urodzi synka (czekamy na wiadomość).
To tak w skrócie.

Zycze uśmiechu i optymizmu...sobie też, bo wyjątkowo mi dziś smutno.....
A.
Tak mi przykro że się nie udało, wkurzające są te próby z których nic nie wynika ...

Strasznie rozbawiło mnie twoje zdanie " TŻ na ządanie jest do dyspozycji" mój mi wczoraj powiedział że tak codziennie to on juz nie daje rady bo pracuje dzień w dzień bez wolnych dni i jeszcze w domu żonka niewyżyta czeka hihihihihi a tak na poważnie to stwierdzilismy że codziennie będziemy tylko w owulacje a po, trzeba trochę odpocząć żeby żołnierzyki mogły troszkę sił nabrać.

Amilamija pewnie ciężko ci mieszkać z dala od rodziny?
Stary 2006-11-24, 14:21   #337
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

AMILAMIJA - przykro mi że się nie udało

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
Strasznie rozbawiło mnie twoje zdanie " TŻ na ządanie jest do dyspozycji" mój mi wczoraj powiedział że tak codziennie to on juz nie daje rady bo pracuje dzień w dzień bez wolnych dni i jeszcze w domu żonka niewyżyta czeka hihihihihi a tak na poważnie to stwierdzilismy że codziennie będziemy tylko w owulacje a po, trzeba trochę odpocząć żeby żołnierzyki mogły troszkę sił nabrać.
U mnie jest podobnie. Mąż padnięty po pracy. Ostatnio nawet złapał doła, wrócił bardzo zmeczony z pracy i stwierdził, że to przez to że tak cięzko pracuje nie udaje mi sie zajść w ciąże Napewno coś w tym jest
Wskazane jest żeby robić "to" w pobliżu terminu owulacji, wtedy jest wieksze prawdopodobieństwo trafienia no i oczywiście więcej żeskich i gotowych żołnirzyków
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-24, 14:45   #338
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

dziewczyny czy zaobserwowałyscie że wasze ciało daje jakiś sygnał że juz jest owulacja? bo u mnie w tym cyklu chyba wiem kiedy była dokładnie, myślę że to po wiesiołku,miałam jednego dnia na maksa duzo śluzu ale było go tak dużo że aż miałam wrażenie że popuściłam wiem to głupio brzmi ale tak było i wydaje mi sie że to był ten konkretny dzień. Wcześniej nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałam.
Stary 2006-11-24, 14:46   #339
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

oczywiście po tym fakcie oderwałam starego od telewizora i na zawołanie było baraszkowanie hihihihihi.
Stary 2006-11-24, 14:58   #340
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

ja też ostatnio zauważyłam śluz, i nawet sporo tego było , wczesniej nie zwaracałam uwagi, bardziej zauważałam to, że podczas owu pobolewały mnie jajniki
Stary 2006-11-24, 17:14   #341
adatka
Zakorzenienie

Mnie na owu czasem brzuch boli tak jakoś dziwnie i nic po za tym ,a co do śluzu to nie mam go za duzo nie wiem czy cos z tego będzie -jakos nie mam dobrych myśli - chyba nie doczekam sie na upragnione // nie wiem dlaczego teraz jestem inaczej nastawiona na wszystko - może to cisza przed burzą jeszcze mam dwie tabletki do wypicia i w poniedziałek jade do doktora - obym przywiozła dobre wieści ------------------------------>

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-24, 19:26   #342
jukol
Zakorzenienie

Ale zlapal mnie potforny dol ... nie moge sie powstrzymac od niektore rzeczy chyba mnie przerastaja ... i chyba mam dosyc wszytkiego ... Dobrze ze chociaz mam Was.Ale w szkole bede miala spuchniete oczyska ehhhhh

Olinek

Paulinka
Stary 2006-11-24, 19:52   #343
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Ale zlapal mnie potforny dol ... nie moge sie powstrzymac od niektore rzeczy chyba mnie przerastaja ... i chyba mam dosyc wszytkiego ... Dobrze ze chociaz mam Was.Ale w szkole bede miala spuchniete oczyska ehhhhh
jukolku i adatko nie smuccie się, wiem że jest to wszystko strasznie cieżkie ale nieraz na upragnione szczęście trzeba chwilę zaczekać. Ja myślę że niedługo nam wszystkim się uda i będziemy szczęśliwymi mamami przecież Fredziunia zapoczątkowała fasolkowanie także teraz to już z górki mam przeczucie że za chwilę któraś z nas oznajmi nowine że ma fasolczkę w brzuszku a po niej następna i jeszcze nastepna, zobaczycie
Stary 2006-11-24, 21:05   #344
adatka
Zakorzenienie

madziorku dzieki za pocieszenie wiem że wszystko przyjdzie w swoim czasie, i napewno wkrótce któraś z nas oznajmi dobrą wiadomość , jednak to myślenie jest silniejsze ode mnie -czuje się dziwnie ,mąż mi dzis powiedział że to może jest jego wina i bardzo przykro mi sie zrobiło Bedzie dobrze! -muszę w to wierzyć!!! Dziś była "akcja świeca" trochę sie odstresowałam uśmialiśmy sie z mężem przy tym jak wariaci a to dlatego ,że m. mnie chwycił za kostki i podniusł do góry myślałam że padne ze śmiechu normalnie a ja powiedziałam , mam nadzieje że mi nosem nie wypłynie - ale mieliśmy ubaw. Teraz m. w pracy a ja mogę w spokoju posiedzieć na wizażu
Dzisiaj miałam jakieś dziwne skurcze, w prawym jajniku może tabletki pomału zaczynaja działać
jukolku skarbie nie płacz - wszystko będzie dobrze zobaczysz ,mnie też jest smutno i też juz niektóre sprawy mnie przerastaja i ciężko mi jest z tym strasznie,ale musimy być silne - trzeba wszystko przetrwać , bo dązymy do najwazniejszego w życiu celu , który nazywa sie fasolcia ------------> pozdrawiam kochane pa pa
Agata
Stary 2006-11-24, 21:20   #345
adatka
Zakorzenienie

Nie wiem czemu ,ale coś pokickało się z godzinką pisałam o 22:00 a wyskoczyło mi 23:00 hahahah jeszcze kupa czasu do tej godziny pewno będę juz spać. zzzzzzzz
szukałam coś na zabicie czasu i znalazłam jedną fajną rzecz ------> tester nicków
jakiego macie duszka? ja mam ducha wody
coś na zabicie czasu http://psychotesty.top-100.pl/

Edytowane przez adatka
Czas edycji: 2006-11-24 o 21:50
adatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 11:40   #346
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu ,ale coś pokickało się z godzinką pisałam o 22:00 a wyskoczyło mi 23:00 hahahah jeszcze kupa czasu do tej godziny pewno będę juz spać. zzzzzzzz
szukałam coś na zabicie czasu i znalazłam jedną fajną rzecz ------> tester nicków
http://www.uw-team.org/index.php?id=nick/nick
http://quizilla.com/users/Agasek/qui...oba%20czuwa%3F
jakiego macie duszka? ja mam ducha wody
coś na zabicie czasu http://psychotesty.top-100.pl/
ale fajne linki wyszło mi że mam ducha wody, wcale mnie to nie ździwiło bo jestem rybką a rybki są delikatne i wrażliwe ale jak ktoś nadepnie im na odcisk to współczuję
Stary 2006-11-25, 11:43   #347
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Dziś była "akcja świeca" trochę sie odstresowałam uśmialiśmy sie z mężem przy tym jak wariaci a to dlatego ,że m. mnie chwycił za kostki i podniusł do góry myślałam że padne ze śmiechu normalnie a ja powiedziałam , mam nadzieje że mi nosem nie wypłynie - ale mieliśmy ubaw.
hihihihihihi , mój TŻ też jest w pracy a ja zamiast lecieć na zakupy siedze na wizazu
Stary 2006-11-25, 11:44   #348
adatka
Zakorzenienie

tak przeglądam wątek i ... na naszej bocianiej liście brakuje kilku osób -dziewczyny upominajcie się i wypiszcie odrazu swoje dane wtedy będziemy juz wszystkie w komplecie Jeszcze Schmetterling nie podała swoich danych-czekamy
pozdrawiam
Stary 2006-11-25, 11:46   #349
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
hihihihihihi , mój TŻ też jest w pracy a ja zamiast lecieć na zakupy siedze na wizazu
A ja juz po zakupach i obiad ugotowany ,wczoraj sobie posprzątałam wiec mam czas na wizaż
buziaki
Stary 2006-11-25, 11:48   #350
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
A ja juz po zakupach i obiad ugotowany ,wczoraj sobie posprzątałam wiec mam czas na wizaż
buziaki
ale ci dobrze, a przedemną jeszcze zakupy i ugotowanie obiadkuposiedze jeszcze chwile i uciekam na bazarek żeby mi straganików nie pozamykali
Stary 2006-11-25, 11:53   #351
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
ale ci dobrze, a przedemną jeszcze zakupy i ugotowanie obiadkuposiedze jeszcze chwile i uciekam na bazarek żeby mi straganików nie pozamykali
biegnij -biegnij bo pozamykaja - mąż z pracy głodny wróci a tu żonka obiadu nie ugotawała bo na wizażu siedziała hihiihii
Stary 2006-11-25, 11:56   #352
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2705321]Bierz wiesiołek-rozrzedza sluz i polecam testy owulacyjne, my chcielismy byc w ciąży JUŻ , więc nie miałam ochoty na próbowanie w nieskończoność, stresik co miesiąc i wydawanie 15zl co miesiąc na test ciążowy. Kupiłam test LH i .... w grudniu będzie nas troje [/quote]
ja też juz mam dość próbowania w nieskończoność, jak w tym cyklu się nie uda to kupuje testy owulacyjne.
Stary 2006-11-25, 11:57   #353
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
biegnij -biegnij bo pozamykaja - mąż z pracy głodny wróci a tu żonka obiadu nie ugotawała bo na wizażu siedziała hihiihii
hihihihhi dobra to lece

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2006-11-25 o 12:47
Stary 2006-11-25, 12:02   #354
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
mie się wczoraj dostało jakoś tak wcześniej wrócił z pracy, a ja dopiero robiłam ciasto na nalesniki. Myslał, że jak przyjdzie to bedą już gotowe

Ja sprzatam mieszkanko, od czasu do czasu zaglądam na wizaż potem jedziemy do rodziców i pewnie obiadek tam zjemy, a wieczorkiem zajedziemy jeszcze do marketu na drobne zakupy bo coś pusto zaczyna sie robić w lodówce
Stary 2006-11-25, 12:16   #355
adatka
Zakorzenienie

a ja własnie w miedzy-czasie zjadłam objadek ,mąż jeszcze spi bo po nocy jest ,no i mam chwilke żeby sobie tu posiedzieć bo jak wstanie to juz on zasiądzie na kompa i po wszystkiemu ,dlatego korzystam jak sie da hi hi a po południu jedziemy do moich rodziców i do mojego kochanego sucorka (suczki) juz bym chciała tam być tęskni mi się za nią bardzo
madziorka leć na te zakupy bo ci pozamykaja wszystko
Stary 2006-11-25, 12:50   #356
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

właśnie wróciłam na szczęście TŻ z pracy wraca o 18.00 także mam troszkę czasu na wizaz brzmi jak uzaleznienie
Stary 2006-11-25, 15:22   #357
jukol
Zakorzenienie

Dzis naszczescie mam lepszy humorek wyplakalam sie wczoraj chyba bylo mi to potrzebne.A ten maly dol to nie tylko przez dzidzie mialam (ale w wiekszej mierze)jakos tak wszystko sie skumulowalo ... Za to w szkole mialm straszna glupawe na jednych cwiczeniach Pani prof co tlumaczyla a ja zaczelam sie przedzezniac z Tz i malo sie nie udusilam ze smiechu
chyba takie doly czasami sa potrzebne ale nie za czesto hihi
Pozdrawiam Was kochane moje

Olinek

Paulinka
Stary 2006-11-25, 16:03   #358
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis naszczescie mam lepszy humorek wyplakalam sie wczoraj chyba bylo mi to potrzebne.A ten maly dol to nie tylko przez dzidzie mialam (ale w wiekszej mierze)jakos tak wszystko sie skumulowalo ... Za to w szkole mialm straszna glupawe na jednych cwiczeniach Pani prof co tlumaczyla a ja zaczelam sie przedzezniac z Tz i malo sie nie udusilam ze smiechu
chyba takie doly czasami sa potrzebne ale nie za czesto hihi
Pozdrawiam Was kochane moje
Dobrze że juz ci przeszło juz sie nie smuc oczyściłaś wczoraj organizm to trzeba sie brać do roboty "akcja świeca" i te sprawy... ale wypłakać też czasem się trzeba to tez duzo pomaga ,ja przynajmniej czuję wielką ulgę jak sobie popłacze troszkę . Czasem mam takiego doła ze szkoda gadać -zresztą w zyciu juz tyle łez wylałam że omało co mnie nie wysuszyło , ale trzeba było sobie radzic jakoś żeby nie wpaść w totalna depresję. Trzeba żyć i radzić sobie z problemami które na nas czychaja, nie ma lekko
pozdrawiam
buziaczki
agata
Stary 2006-11-25, 16:34   #359
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

dziewczyny który macie dziś dzień cyklu? ja mam 18
Stary 2006-11-25, 19:26   #360
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

madziorka
ja mam 13 szczęsliwy ??

dzis na 99% mam owu, po dwóch tygodniach rozłąki doproadziłam R do szleństwa a co najistotniejsze do 2 pięknych strzałow z czego conajmiej 1 jest w 10

od dzis zaczynam odliczanie, w samotosci gdyż R na tydzień wyjeżdza jutro ranko (dobrze, że to otati raz bo bym oszalałą)
ale mam Was i to jest suuuper

mój brat dojechała szczęliwie na miejsce, już się zainstalował w mieszkanku. gadałam z nim na gg. płakać mi się chce z tękoty, ale mam nadzieję że te pół roku szybko minie i mu się tam powiedzie na maksa

jukol dobrze, że humorek lepszy. widzę, że my mamy tę samą dolegliwosc: mąż ciągle w pracy. ale damy rade

idę cos pojesc. miłego wieczorka i do jutra

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości