|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: PWSZ w Nysie
Zamiast do Opola, na zakupki proponuje Wrocław.
Pozdrawiam Wizażowe Nysanki
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Póki co wybieramy się z koleżankami do Opala - tam też jeszcze nie byłyśmy, ale Wrocławia oczywiście nie pominiemy w przyszłości
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Forum umarło... hmm
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
Najwyraźniej...Wszyscy skupili się na nauce, albo imprezowaniu
zastanawiam się czy nie mijam gdzieś na korytarzu wizażanek, które wcześniej sie tu zjawiły...Może się ujawnimy sobie? grupa, czy laboratorium?
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#336 |
|
Konto usunięte
|
No dziewczynki chwalcie sie jak tam w Nysie
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
hehe troche spóźniona odpowiedź z mojej strony na Twoje pytanie, ale ja nie narzekam
Zawsze może być gorzej Właśne...niedługo S>E>S>J>A !!! (System Eliminacji Studentów Jest Aktywny). Wtedy zadaj ponownie to pyatnie hihii Pozdrowienia dla Wszystkich
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a któraś z Was studiuje kosmetologię na tej uczelni?
Możecie napisać jak jest na tym kierunku? Zainteresowałam się Nysą, bo ponoć dają tam studentom mieszkanie za free na czas nauki.. ![]() A tak w ogóle powiedzcie mi proszę, co trzeba zdawać na maturze, żeby mieć większe szanse dostania się na tę uczelnię? Na stronie internetowej tego nie napisali... Edytowane przez _KoRa_ Czas edycji: 2008-01-09 o 16:59 |
|
|
|
|
#339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do przedmiotu maturalnego.. hym według mnie to PWSZ przyjmuje wszystkich bez względu na przedmiot zdawany na maturze (przynajmniej takie jest moje wrażenie). Przykład: Zdawałam na maturze rozszerzoną biologię, a studiuje informatykę
|
|
|
|
|
|
#340 |
|
Konto usunięte
|
A w tym roku wybiera sie ktos do Nysy na studia??
|
|
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie studentki PWSZ i Ciebie IR1988
Prawdopodobnie również będę studniować w Nysie, przynajmniej tak sobie planuję, ale co z tego wyjdzie, nie wiem. Marzy mi się kosmetologia i nie wyobrażam sobie, że mogłabym studiować coś innego. Jednak trochę boję się że mnie tam nie przyjmą a jeśli przyjmą to, że poziom będzie niski. Obiecałam sobie, że będę w przyszłości robić to co sprawia mi przyjemność i w czym jestem dobra, więc w obecnej chwili nastawiona jestem na Nysę. Pozdrawiam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 |
|
Konto usunięte
|
To moze sie spotkamy
tez sobie planuje wlasnie PWSZ, ale to jeszcze troche czasu jest poza tym nie wiem czy mature zdam
|
|
|
|
|
#343 |
|
Przyczajenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;6347090]A w tym roku wybiera sie ktos do Nysy na studia??
[/quote]Ja tez chciałabym studiować w Nysie na kierunku kosmetologia tylko jest jeden problem odległość robi swoje... jestem z woj. warmińsko-mazurskiego... może ktoś z moich okolic też sie tam wybiera?? razem jezdzic byłoby raźniej .Pozdrawiam wszystkie studentki tego kierunku
|
|
|
|
|
#344 |
|
Przyczajenie
|
cześć
też się właśnie zastanawiam nad studiami w Nysie jednak obawiam się poziomu... czytałam różne opinie na forach o pwsz i nie wiem jużteraz co mam myśleć:/ ja albo kosmetologia albo dietetyka, jeszcze nie zdecydowałam. i czy w ogóle do nysy ale raczej tak. polecacie pwsz??
|
|
|
|
|
#345 |
|
Przyczajenie
|
hej
czytałam na forum, że wybierasz się a przynajmniej myślisz o studiach w nysie... mam podobne co do twoich obawy o poziom itd. pozdrawiam!!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 |
|
Przyczajenie
|
hmmm... planuje tam isc ,ale tez czytałam rózne opinie na temat tej uczelni i mam mieszane uczucia...sama juz nie wiem gdzie mam isc na studia... chciałabym studiowac kosmetologie ale tylko w Nysie jest bezpłatna...nie widze sie na innych kierunkach... a skąd jestes??;>
|
|
|
|
|
#347 |
|
Konto usunięte
|
To widze wszytskie na kosmetologie planuja
tylko wlasnie ta odleglosc:/ ale z tego co widze to w porownianiu do Ciebie smaktiramisu mam blizej i w ogole trzeba by nad akademikim albo mieszkaniem pomyslec. A wy wybieracie sie na zaoczne czy dzienne?
|
|
|
|
|
#348 |
|
Przyczajenie
|
niom odległość robi swoje:/ dlatego szukam ludzi z moich okolic którzy tez tam planuja studiowa... razem zawsze razniej;D ja jezeli juz to wybieram sie na dzienne..należa sie wtedy prawie wszystkie stypendia...niom u mnie z mieszaniem bedzie ciezko chyb akademik bede musiała załatwić... bo nie bede mogła tam przyjechac i jakiegos zakątka poszukać:/ oo to widze ze nie tylko ja wybieram sie na ten kierunek
ciesze sie bardzo i mam nadzieje ze spotkamy sie POzdrawiam
|
|
|
|
|
#349 |
|
Konto usunięte
|
Mam nadzieje, ze da sie go zalatwic, bo jak nie to lipa bedzie
nie ma czasu na szukanie poza tym chyba by to za drogo wyszlo
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#350 |
|
Przyczajenie
|
dokładnie ja mam podobna sytuacje.. mam nadzieje ze przyznaja jakies miejsce w akademiku... a w miedzy czasie mozna by było poszukac jakiegos mieszkanaka... a Ty jestes juz pewna ze tam idziesz??
|
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem studentka na Pwsz kier. kosmetologia
pierwszy rok koncze. Mowilyscie o poziomie. Ciezko mi sie wypowiedziec na ten temat dlatego, ze nie mam porownania z innymi uczelniami ale wydaje mi sie ze jest sredni. Nie najgorszy ale zas az tak nie jest super wysoki Trzeba byc madrym ot co zauwazylam. Mamy nowy budynek z naszymi pracowniami. Nowe sprzety itd. Blisko rynku jest ten budynek. Pisalyscie tez o mieszkania i akademiki. 30% akademika jest dla pierwszego roku wiec radze szukajcie mieszkania. Duzo osob takich bylo co myslalo ze beda mieszkac w akademiku i sie przeliczyly i potem byl problem pt: "gdzie sie mam podziac? " wiec radze szukajcie mieszkania.
|
|
#352 |
|
Przyczajenie
|
a jest tak strasznie jak inni mówia ze duzo osób oblewa... połowe odrzucaja.. albo ze zle traktuja studentów?? ojoj to u mnie zmieszkaniem bedzie ciezko.. za daleko mieszkam zeby jechac i czegos szukac:/ wiadomo jak to jest jak sie jest w nowym miescie... zreszta całe wakacje bede zagranica:/ widze ze bedzie ciezko
|
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Czy ja wiem czy zle traktuja studentow?
hmmm raczej wporzadku. Jak ktos ma niewyparzony pysk i palnie czyms glupim to potem zostaje to zapamietane najgorsze sa te co sie podlizuja usmiechaja i mysla ze lepsze oceny pozgarniaja Mieszkania szukaj w ten sposob ze znajdz kogos kto tam jechac moze itd przez neta daj jakies ogloszenie. Ja teraz bede szukac mieszkania z kumpela ona chce osobny pokoj i ja tez :P
|
|
#354 |
|
Przyczajenie
|
hehe lizusy zawsze sa gnębione:P chciociaz wiesz.. czasem tym nadrabiaja.no właśnie chyba bede musiała tak zrobić.Dzieki za porade
Ja tez bym wolała oddzielny pokój a wiesz może ile to mniej wiecej kosztuje ?? a uczelnia dofinansowuje cos?? czy tylko się tak reklamuja??;P
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko skoro szizi pisze, ze tylko dla 30% to watpie czy dostane:/
|
|
|
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, studiuje w nysie, co prawda nie kosmetologie, ale jako starsza kolezanka poradze Wam od razu... nie liczcie na akademik, chyba, ze zarobki Waszych rodzicow wynosza - 50zł na osobe <lol2> z mieszkaniami tez nie jest latwo wiec jesli sie juz zdecydujecie to szukajcie i zaklepujcie od razu. wiem z doswiadczenia, ze z mieszkaniami na poczatku roku akademickiego jest TRAGEDIA. zycze powodzenia
p.s. mam kilka znajomych na tym kierunku i zadna nie narzeka, poziom raczej wysoki... jak chyba na kazdym kierunku na pwsz-cie, poza tym kosmetologia ma od tego roku nowiutki, samodzielny budynek z nowym wyposazeniem, sprzetem blablabla... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#357 |
|
Przyczajenie
|
kurcze... to ja nie wiem jak to bedzie...:/ a są jakieś domy dla bezdomnych:P heh
|
|
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
taa... duzo ludzi spi na dworcu... w sumie fajnie tam jest ;d hehe... nie martw sie, kto szuka ten znajdzie. trzeba tylko szybko zaczac szukac i nie zostawiac tego na ostatnia chwile. powodzenia!
|
|
|
|
|
#359 |
|
Konto usunięte
|
To ja sie biore za szukanie czegos
albo najwyzej bedziemy na jakims dworcu nocowac:P
|
|
|
|
|
#360 |
|
Przyczajenie
|
my tu juz myslimy o mieszkaniu...a jeszcze nie wiadomo jak tam maturka pójdzie...a z czego zdajesz??
Edytowane przez smaktiramisu Czas edycji: 2008-04-13 o 13:54 Powód: błąd |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

"W Życiu piękne są tylko chwile, dlatego czasem warto żyć..." R.R 
(System Eliminacji Studentów Jest Aktywny). Wtedy zadaj ponownie to pyatnie hihii