![]() |
#331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Z moim TŻ jest jak na razie rewelacyjnie
![]() Zobaczymy jak to będzie dalej. ![]() No i jestem po pierwszej wizycie. Moja gineolog przeprowadziła ze mna szczegółowy wywiad, zbadała mnie (jajniki Ok, macica w porządku, szyjka w stanie "ciążowym" ![]() Zostałam zważona (47kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
No z moim TŻ nie mam tak dobrze. Czuję, że w czerwcu to świata przez okna nie będę widzieć, chyba, że mama wpadnie. Ja wolę się nie nadwyrężać, mam na siebie uważać. Ponad tydzień temu w niedzielę był mecz w siatkówkę Polska-Brazylia (zresztą same wiecie) więc mój mąż wywiesił w oknie flagę. Ja pojechałam na tydzień do rodziców, wracam w niedzielę, a ta flaga wisi. No to już wiecie jaki jest mój mąż. Chociaż ostatnio się poprawił, gotuje kisiel, budyń, kakao, poda herbatę i zrobi kanapkę (na więcej ciężko liczyć). Całe szczęście teściowa mieszka na tej samej ulicy i na obiadki wpadamy od czasu do czasu.
![]() Lea co do mięty to słyszałam, że jest niewskazana w ciąży, podobno wychładza organizm i robi lodóweczkę dla dziecka. Sama się wstrzymałam. Ostatnio najlepiej smakuje mi zwykła herbata, wiem, że to też nie najlepiej, ale piję na przemian z owocowymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
lea35: no to super ze wszytsko wporzadku
![]() ![]() Ja jak pisalam mam wizyte dopiero 19.12 (wtorek 9 rano) ciekawa jestem co mi moj gino powie ![]() ![]() A co z pozostalymi mamuskami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Rozeznanie
|
kasia_mw: no widzisz maz robi postepny a to juz duzo
![]() ![]() A co do herbatek to ja tez slyszalam ze mieta i melisa niejest zbyt wskazana (ale niepytac mnie dlaczego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o mojego meza to jak narazie jest super- mam nadzieje, ze tak zostanie. Trozczy sie o na, dba o wszystko, czasem mi czegos zakazuje, ze tego nie moge, a czy to nie zaszkodzi i wogole
![]() ![]() Jesli chodzi o miete to mi tylko ona momagala na mdlosci i pytalam lekarza to powiedzial, ze miete mozna pic, ale bez przesady, poprostu ja pilam jedna dziennie zawsze rano i odkad nie mam mdlosci juz jej nie pije ![]() Z tym omdleniem to ponoc moze sie zdazyc bo organizm zaczyna pompowac wiecej krwi ![]()
#336 |
Zakorzenienie
|
Jestem jestem
![]() U mnie ze zdrówkiem wszystko w porzadku. Nie miałam wiecej plamień, mdłości sa ciutke mniejsze i jakos da sie żyć. Natomiast w pracy mam przesrane... ![]() Cieszę się, że doszły nowe "dwupaki" ![]()
#337 |
Konto usunięte
|
fredziunia: do wtorku tylko kilka dni pozostało, minie szybciutko. Myślę, że chyba będziesz mieć robione USG, bo jesteś o tydzień do przodu w stosunku do mnie, a więc za tydzień we wtorek będziesz już w 8 tc.
Dziewczyny, dopadają mnie poranne mdłości, i wczoraj i dzisiaj rano było mi tak niedobrze. ![]() No i mięta mi pomaga, z tym że nie pije jej w nadmiarze, jedna mała filiżanka w razie potrzeby. Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom, że zostaną dziadkami. Moi rodzice, którzy są już dziadkami sześcioletnich bliźniaczek, strasznie się ucieszyli, od razu od mamusi usłyszałam mnóstwo zaleceń, itd. Teściowie natomiast, którzy jeszcze nie są dziadkami, byli w szoku, ale też szczęśliwi. ![]() A ja to najchętniej każdej spotkanej osobie mówiłabym o tym, że będziemy mieli Maleństwo, taka jestem szczęśliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
lea35 no widzisz mnie tez mieta pomagala
![]() Napiszcie mamuski jakie witaminki bierzecie - bo ja Prenatal ![]() Bede wklejac liste co jakis czas i gdyby cos sie zmienilo to prosze o info ![]() dyta19 – 30.05.2007 Xantia – 15.06.2007 minisia – 16.06.2007 kasia_mw – 21.06.2007 ajanna – 22.-6.2007 ewa.nea – 07.07.2007 Shemreolin – 16.07.2007 fredziunia – 29.07.2007 lea35 – 08.08.2007 osiołek – 12.08.2007
#339 |
Rozeznanie
|
lea35: wiem wiem zleci do tego wtorku (mam nadzieje
![]() ![]() A co do mdlosci to tak jak pisaly dziewczyny pija tez miete (w malych ilosciach) i wtedy moze niezaszkodzi a pomoze ![]() minisia: ja na chwile obecna biore tabeltki na tarczyne i odpowiednik kwasu foliowego (bez jodu) pytalam mojego lekarza rodzinnego o jakies witaminy , powiedzial ze mozna chodz on niezaleca w I trymestrze wiec narazie polecil mi brac te co mam a pozniej dopiero jakies witaminki ![]() ![]() Shemreolin: wspolczuje w zwiazku z ta zaistaniala sytuacja w pracy to napewno jest denerwujace i stresujace ale staraj sie myslec pozytywnie np o swietach i ze wtedy bedziesz odpoczywac i relaksowac sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
fredziunia ja bralam jeszcze 3 miesiace przed ciaza kwas foliowy i do 11 tc tez, bo tak kazal lekarz, a od 12tc zalecil zestaw witaminek i biore wlasnie Prenatal
![]()
#341 |
Rozeznanie
|
minisia: upss to by sie zgadzalo bo ty jestes na dzien dzisiejszy w bardziej zaawansowanej ciazy niz np. ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
Ja jestem w 13 tc i wczoraj byłam u gina i też powiedziała, żebym zaczęła już brać witaminy. Nie sprecyzowała jakie więc mam pytanko do Was, które są dobre i nie powodują mdłości (bo i tak już mam ich dosyć).
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu ja stosuje Prenatal Classic. Jest tez wiele innych zestawow witamin, ale pani w aptece polecila mi Prenatal, bo sa w sumie najtansze - za 30 tabletek zaplacilam 17,96- a wczoraj kupilam 100 tabletek za 33,17. Mi sie po nich nic nie dzieje, ale wiadomo, ze kazdy ogranizm jest inny ![]()
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
Chyba będę często czytać ten wątek ![]() ![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Lea my chyba będziemy miały podobny termin ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Ja również się zapisuję do grona przyszłych mam.
Pomimo tego, że jeszcze nie potwierdzone przez lekarza, ale test wczoraj pokazał dwie kreski. Według moich żmudnych obliczeń termin to druga połowa sierpnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Olinda frida110 witamy serdecznie w gronie szczesliwych mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#347 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Mamy!! Szczególnie te nowe! Cieszę się, że nasz wątek się rozrasta.
Ja w tej chwili mam bardzo dużo pracy i nadprogramowe obowiązki ze względu na planowaną przerwę świąteczno - noworoczną w firmie. Wiem zapierdzielam jak mały samochodzik z dużym brzuszkiem ![]() ![]() ![]() Dziś już koniecznie muszę powiedzieć mojemu TŻ żeby mi zrobił zdjęcie z brzuchem. Na razie przytyłam 3,5 kg, ale brzuszek już mam spory... Shem - współczuję sytuacji w pracy, bo ja mam coś podobnego. Wprawdzie nie ze strony moich koleżanek, one wręcz odwrotnie starają się mi pomagać ale ze strony jednego takiego typa... Całe szczęście że mam super szefa i właśnie "ustawia go do pionu" ![]() ![]() ![]() Ja biorę od początku ciąży MAXIVIT DLA NIEJ. Lekarz mi zalecił branie witamin ze szczególnym uwzględnieniem na kwas foliowy. O Prenatalu słyszałam, że jest przereklamowany, ale jaka jest prawda to nie wiem. Mój ginio powiedział, że ziółka można pić oczywiście z umiarem z wyjątkiem przeczyszczających. Na często spotykane zaparcia w ciąży lepiej jeść suszone owoce np. minisia - z pewnością masz za duże te zdjęcia, dlatego nie chcą się załadować. Jeśli nie potrafisz sama zmniejszyć to wyślij mi na mail a ja je wstawię albo Ci pomniejszę ![]() ![]() ![]() ![]()
#348 |
Raczkowanie
|
minisiu - no to chyba policzyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Olinda - ja jakoś nigdy nie myślałam, że nie dam sobie rady. Ale ja to już taki typ jestem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sorrki, ale rozbawiło mnie to do łez!! Mój wprawdzie nie wywiesza flag, ale... eh jak coś zrobi durnego to Wam napiszę... Też czasami mam ochotę go rozszarpać, ale wtedy myślę sobie że kto będzie nam dawał kasę???? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Witajcie przyszłe Mamy
![]() O tym, że jestem w ciąży wiedziałam od samego początku. Jakoś się tak dziwnie czułam i na dodatek ta biała wydzielina w duzzzych ilościach ![]() ![]() ![]() ![]() Na razie zdrowo się odzywiamy, dużo odpoczywamy, bo teraz mało zajęć na studiach i ogólnie bardzo dbamy o siebie... Pozdrawiamy gorąco ![]()
#352 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, ale z tego wszytskiego zapomniałam podać planowany dzień spotkania z naszym Maleństwem
![]() ![]() ![]() Bardzo prosimy o dopisanie nas do listy.
#353 |
Zakorzenienie
|
Witaj Madzia
![]() ![]() Tak jak wszystkie przyszłe Mamy tutaj podaj swój termin porodu, to minisia dopisze Cię do listy! ![]() ![]()
#354 |
Zakorzenienie
|
Szybka jesteś
![]() ![]()
#355 |
Raczkowanie
|
teraz to jeszcze tak, ale za jakies 5 miesiący pewnie już wolniesza będę
![]()
#356 |
Rozeznanie
|
Na wstepie witam serdecznie nowe mamusie na watku
![]() Olinda: napewno dasz sobie rade ![]() ![]() ![]() ![]() Madzia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Ja już też policzyłam: 12 sierpień 2007.
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Może Wy mi udzielicie jednoznacznej odpowiedzi, bo przeczytałam kilka wątków i dalej jestem "zielona".
Zapisałam się miesiąc temu do fryzjera (specjalnie na święta), wczoraj odkryłam, że jestem w ciąży. No i teraz jestem w kropce. Odwoływać fryzjera (bo pierwszy trymestr ciąży), czy nie przejmować się i zrobić sobie ten wyczekiwany balejaż. Nie chcę wyglądać jak zaniedbana "baba" od samego początku ciąży, ale jeżeli trzeba?????? Sama już nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Madzia
![]() ![]() ![]() Witaj Fredziunia ![]() ![]() ![]()
#360 |
Rozeznanie
|
Madzia
![]() ![]() ![]() frida110: ja tam specjalista nie jestem ale tez czytalam ze do fryzejra mozna isc ale trzeba go uprzedzic o swoim stanie ![]() ![]() Ja w sobote tez mam zamiar ufarbowac wlosy (tez jestem I trymestr) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.