|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy kupowałyście na allegro komplety pędzli?
Cytat:
, tylko skąd ta cena
|
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
ja mysle ze taka tuba moze byc w sklepie dla plastykow, az sie u nas przejde i z ciekawosci sprawdze.
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
cena przez to że nowość
![]() niestety u nas nie znajdę takich tub
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zajdę do sklepu dla plastyków, w sumie taka tyba by była bardzo fajna.
|
|
|
|
|
#335 |
|
Przyczajenie
|
Scorpionec, zastanawiam się właśnie nad kupnem zestawu pędzli, który masz. Jesteś zadowolona z jakości? Nie wyłazi z nich włosie?
Mam jeszcze taką prośbę do Ciebie... mogłabyś zmierzyć ile cm mają trzonki tych pędzli (najdłuższy i najkrótszy)?
----------------------- "W serca mego zatrzymamy się porcie. W porcie pełnym czułości i wzruszeń. Żadnych kartek ja w Twoim paszporcie, żadnych kartek wyrywać nie muszę! Byś był ze mną wyrywać nie muszę!"
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Najdłuższy ma trzonek 14 cm + skuwka 3,5 cm najktótszy 13 cm + skuwka 3 cm. Największy do pudru ma rączkę 11 cm + skuwka 5 cm. Dla mnie to optymalna długość. Były bardzo dobrze zapakowane. Włoski w ogóle nie wypadają. Jestem bardzo zadowolona !!!! codziennie sie nimi "miziam" i nie mogę przestać ![]() Mogę polecić z czystym sumieniem !!! Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#337 |
|
Przyczajenie
|
Strasznie Ci dziękuję, Scorpioncu...
Trzonki są długie, nie jakieś ogryzki, więc chyba się zdecyduję na ten zestaw. Szkoda, że nie ma w nim pędzla skośnie ściętego do różu, bo nie mam żadnego.
----------------------- "W serca mego zatrzymamy się porcie. W porcie pełnym czułości i wzruszeń. Żadnych kartek ja w Twoim paszporcie, żadnych kartek wyrywać nie muszę! Byś był ze mną wyrywać nie muszę!"
|
|
|
|
|
#338 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Przed momentem dostałam swoje pędzle
![]() Jakościowo...tak na pierwszy rzut oka jest nieźle, trochę gorsze od Sephory (niewiele), na pewno lepsze od We-Ma |
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Ech ja chce nowe pędzle
![]() Tak więc idę wyprać moje i będą jak nowe. I chce Jumbo k
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to nie jest taki sam zestaw jak mój?
![]() Kabuki jumbo jest świetny.
|
|
#341 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
ano Kabuki fajny jest, wciąż się nim miziam
|
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czy przypadkiem nie mam uczulenia na to włosie.
![]() Zawsze skrobię nakładałam puszkiem, teraz czasami pędzlem. Przez jakiś czas po nałożeniu jej kicham. Oby to nie to. Ani też uczulenie na roztocza mączne, chociaż alergii praktycznie nie mam.
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
moze bardziej fruwa i ci wlazi do nosa ;P
|
|
|
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
Może być uczulenie, jak po xxl sephory siła sioę powstrzymuję od pocierania tywarzy.
Nawiasem mówiąc: syntetycznie włosie u Edyty: http://www.allegro.pl/item212541813_..._18_sztuk.html |
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Aga: jak pędzle?
|
|
|
|
|
#346 |
|
okrutnica jakaś... |
Dziś je przetestowałam i moje spostrzezenia-włosie dobrej jakości, trochę lnieją ale wystarczy docisnąć skuwki przycięcie nie jest złe ale gorsze niż w Sephorze
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ze w sephorze kupisz 2-3 pedzle za te cene
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie są drogie, za najgrubszy do pudru dałam 50 zł, a do kresek ten cieniutki 12
|
|
|
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#350 |
|
okrutnica jakaś... |
hmmm, porównując z np. sephorowską 19 te pędzelki są minimalnie delikatniejsze, bardziej miękkie.
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Jakie wybrac pedzle ?
Dziewczyny, pomozcie mi zdecydowac jakie wybrac pedzle ...
Zdecydowalam sie zakupic w koncu jakis zestaw z allegro,z tego , co wiem czesc z was zamawiala juz pedzle z allegro...Doradzcie.Bede bardzo wdzieczna za pomoc. http://www.allegro.pl/item217211842_...bo_kabuki.html http://www.allegro.pl/item217211223_...ol_gratis.html http://www.allegro.pl/item216715007_...ol_gratis.html Jesli mialabybyscie jakies inne propozycje to tez sa mile widziane
|
|
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jakie wybrac pedzle ?
Daisy, jest już wątek o pędzelkach z allegro:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=155194 Ja mam ten zestaw: http://www.allegro.pl/item217211842_...bo_kabuki.html i jestem z niego bardzo zadowolona. Włosie nie wypada, nic się z nimi nie dzieje po praniu, pędzelki wyglądają estetycznie. Wybierając ten zestaw kierowałam się dużą liczbą pędzelków do cieni, ich różnorodnością i tym że są wykonane zarówno z włosia sobol-kucyk jak i sobol. Bardzo przydatny jest też pędzel kabuki, dostępny w niewielu zestawach. Bardzo fajny jest również pędzelek do brwi wykonany z włosia borsuka. Pędzle do pudru też w sumie mogą być, oprócz tego, że są nieco spłaszczone. Pędzelki do różu też sobie chwalę-w zestawie jest zaokrąglony i skośny. |
|
|
|
|
#353 |
|
okrutnica jakaś... |
ja mam ten zestaw i bardzo go lubię http://www.allegro.pl/item204091296_...s_promocj.html
Łączę temat z podobnym
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Aga, ja szukalam tego watku i chcialam sie podpiac,ale dziecko mi siedzialo na kolanach i niestety jakos nie moglam znalezc .Dzieki,ze przenioslas
![]() Przeczytalam caly watek dziewczyny, juz wczesniej kiedys i dlatego stwierdzilam, ze chyba warto...Nie chcialabym sie rujnowac za bardzo.W Sephorze dokupie tylko kilka pedzli .gdybym miala skompletowac ich 20 to bym za bardzo dostala po kieszeni... Dzinks-Dz - komplet fajny...Zastanawiam sie wlasnie pomiedzy nim a tym z fioletowymi raczkami- ma dwa pedzle skosne do rozu,ogolnie 26. Co wy na to ?Dzinks -twoj ma 35... Myslicie, ze cena ma w tym wypadku znaczenie ? |
|
|
|
|
#355 |
|
okrutnica jakaś... |
ten http://www.allegro.pl/item217211842_...bo_kabuki.html jest fajny-do pudru i różu duży wybór, świetne do cieni ale moim zdaniem za dużo do ust (aż 3) , po co aż dwa eyelinery czy pędzle do brwi oraz dwa aplikatorki...
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zadomowienie
|
Agus, jesli Ty mowisz ,ze jest swietny to ja Ci ufam . Dzinks, mi napisala porzadna recenzje, wiec chyba sie skusze
Mnie nie trzeba przekonywac za dlugo Dzieki dziewczyny !
|
|
|
|
|
#357 |
|
Przyczajenie
|
Ja niestety tez sie skusilam na pedzelki z allegro i do dzis pluje sobie w brode
Zaplacilam sporo kasy ale pedzle nie spelniaja moich oczekiwan, zwlaszcza z tego wzgledu ze wypadaja niemilosiernie Nastepnym razem kupie pedzle dopiero gdy sprawdze je organoleptycznie...teraz znow jestem na etapie poszukiwania pedzli doskonalych...
|
|
|
#358 | ||
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi moje drogie Wizażanki, co sądzicie o tych pędzlach??
http://www.allegro.pl/item213642731_..._podkladu.html Chciałabym je w najbliższym czasie zakupić, tylko wolę najpierw zapytać, może ktoś takie ma i mógłby napisać jak się nimi maluje
|
|
|
|
#359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda, że, nie ma możliwości skomponowania własnego zestawu pędzelków.
|
|
|
|
|
|
#360 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Ja mam pędzelki do brwi jeszcze z We-Ma i jakikolwiek w zestawie był mi zbędny. Tak samo zbędne wydaja się aplikatorki, czy to jeden czy tym bardziej dwa. Dlatego w końcu kupiłam pędzle od makona bo u Edyty często są podwójne sztuki w zestawie |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.

, tylko skąd ta cena

Zapraszam 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ani też uczulenie na roztocza mączne, chociaż alergii praktycznie nie mam.
Nastepnym razem kupie pedzle dopiero gdy sprawdze je organoleptycznie...teraz znow jestem na etapie poszukiwania pedzli doskonalych...