Czy są obecne styczniowe Panny Młode?? - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-04, 15:21   #331
Linka24
Wtajemniczenie

Dot.: Czy są obecne styczniowe Panny Młode??

Polecam ci zerknąć na all. Pojawiło się nieco fajnych propozycji na okrycie. Akurat teraz jak juz kupiłam futerko..

rptrbj1978 śliczne fotki lecz słabo wyraźne
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 18:15   #332
principessina
Zakorzenienie

rptrbj1978 miod malina, piekny plaszczyk wszystkiego naj naj na nowej drodze zycia

spadlo troszke sniegu, mam nadzieje ze cosik sie utrzyma bylam dzis na probnek fryzurze, tej drugiej, bo poprzednia fryzjerka mnie nie zadowolila, dzis wyszlo super, bede miec w koncu upiete wloski, kupilismy juz dzisiaj napoje i wodke i przy wkladaniu do bagaznika zlamalam sobie trzy pazury tak do miesa normalnie!!! taka jestem wsciekla zadzownilam do babeczki od manicuru i w pt tuz przed samym slubem doklei mi sztuczne, dobre i to a tyle zapuszczalam i tak na nie chuchalam, co za zlosliwosc losu!
Dzis juz zaczelo sie napiecie, 4 osoby z rana odmowily swoje przybycie, pomimo ze w sobote do nich dzwonilam i sie dopytywalam, ponoc jedna ciotka miala zly sen i boi sie jechac w gory, jesus...troszke sie wkurzylam, bo dzwonilam do nich nie raz i teraz juz nie da rady odmowic, udalo mi sie tylko pokoje odmowic, dobre i to, swoja droga ludzie sa dziwni i zastanawiaja sie na ostatnia chwile...w sumie bede z nami 63 osoby, mam nadzieje ze juz nikt nie odmowi, bo troszke mi przykro, ale coz
ide prasowac welon
Stary 2010-01-04, 19:20   #333
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

rptrbj1978 gratulacje! tak długo było do tego stycznia - a tu nim się człowiek obejrzy - już się pierwsze styczniowe śluby zaczęły teraz dziewczynki pójdzie z górki
ja nadal bez butków jestem , dziś sprzed nosa zgarnęła mi jakaś kobietka kozaczki białe na allegro! tak się ociągałam i ociągałam aż mój rozmiar się skończył. później stwierdziłam ze najwyżej kupie rozmiar większe i zanim się zdecydowałam- już były sprzedane!
chyba zastaną mi butki trekingowe
dziś mój maż załatwił zapowiedzi u siebie w parafii - dorwał księdza na chodniku jak chodził po kolędzie ... przeszło
w tym tygodniu jedziemy po garnitur i wszystkie męskie akcesoria póki co - mąż ma płaszcz i skarpetki
i jeszcze mam zamiar sobie kupić sukienkę na poprawiny i buciki jakieś piękne
i w ogóle- to 31 grudnia przestałam palić i nawet podpalać!
tratata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 19:54   #334
Linka24
Wtajemniczenie

Principessina Tobie zostało kilka dni, a ja 2 tyg zaraz po tobie! Boże..A z gościami tak to właśnie jest. Niektórzy sa tak bezczelni, że w dniu ślubu potafią odmówić przybycia z błachego powodu. I od razu młodym robi się przykro. Mnie np. odmówiła bardzo dobra koleżanka wymigując się sesją na studiach..(nie komentuję)Także trzeba si przygotować na takie akcje. Tylko że ja nie płace za każdego gościa osobno, więc nie ma strat... Pamiętaj że czekamy później na przecudne ślubne fotki!!! A ja już trzymam za Ciebie kciuki, bo teraz będzie cie tu coraz mniej No to trzymaj się!!!
Ps. Nie spaliłas welonu???

TratataNie przejmuj się, ja tam nie mam jeszcze bielizny, rękawiczek i diademu także tez w lesie jestem. A z tymi butami to ladnie zagrałaś Tak to jest jak się zwleka, ale ja tez tak mam..A butki to ja wogóle mamjak na lato także pierwsze co to mi zamarzną noogiii... wrr..Mnie tez czeka jeszcze wizyta u księdza, dopiąć z papierami... Mam nadzieję ze nie wyzwie mnie ze przychodzę 3 tyg przed ślubem..
Stary 2010-01-04, 20:38   #335
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

Linka24 myślę ze z księdzem nie będzie problemu- coraz tak bardziej łagodni są i mniej problemowi- może cieszą się po prostu że mimo wszystko ludzie nadal chcą brać ślub i na wiele rzeczy przymykają oko ja swojemu jestem bardzo wdzięczna ze nie skomentował naszych "nauk" i ze wszytko załatwiliśmy w ciągu jednego meczu <tak tak - nie ma to jak na plebanii oglądać mecz siatki>
a propos gości i koleżanek - no to chyba każda z nas miała już jakaś"przyjemną"akcję przy proszeniu ja z moja najlepsza koleżanką z czasów liceum próbowałam się umówić u niej w Krk żeby wręczyć zaproszenie. czasu nie miała nawet żeby odebrać tel ode mnie - ale jak zadzwoniłam z obcego numeru- po pierwszym sygnale była już reakcja. rozmowa skończyła się na tym ze miałam dostac smsa z adresem i czekam na niego już ponad miesiąc więc zaproszeniee jej trafiło w kosz a ja mam dziką satysfakcję ze się więcej nie odezwałam
powoli zaczynają odpadać nam goście - już mamy mniej więcej 20 osób mniej....czyli na razie jest 246
Stary 2010-01-04, 20:50   #336
Linka24
Wtajemniczenie

jezus maria 246 osób...........!!!!! U mnie max 100 bo więcej sala nie pomieci. No to fantastyczną masz koleżankę, ja już bym się nie odezwała do takiej...
Stary 2010-01-04, 21:47   #337
kasiule
Raczkowanie

A my ślubujemy 16 stycznia!! Nie mam jeszcze fryzjera, biżuterii ani torebki, ale myślę, że wszystko to uda się załatwić. Jutro ruszam na zakupy i obdzwaniam fryzjerów. Gorzej z okropną oprychą, która wyskoczyła mi dziś na ustach oraz z paznokciem, pod którego wbiła mi się drzazga i który jest teraz silny i bolący. Mam nadzieję, że powiedzenie "do wesela się zagoi" w obu przypadkach zadziała Dziewczyny, powodzenia w ostatnich przygotowaniach!!
kasiule jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 10:32   #338
rptrbj1978
Rozeznanie

szyłam fotki słabe bo to od znajomych od fotografa jeszcze nie mam jak bede miec dam.
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 20:28   #339
kasiule
Raczkowanie

Dziewczyny, proszę o radę. Wymyśliłam sobie sukienkę z jedwabiu w kolorze staro beżowo złotym. Jeszcze się szyje, więc na zdjęciu tylko materiał. Kolor butków jest jeszcze trudniejszy do opisania - brązowo srebrno złoto szary. Jaka powinna być waszym zdaniem torebka? (Raczej nie będę jej miała przy sobie podczas ślubu, ale później się przyda). Spędziałam dwie godziny na przeglądaniu zdjęć, najczęściej do złotej sukienki jest złota torebka. Ale czy aby nie za dużo tego złota?
Macie jakiś pomysł?

Edytowane przez kasiule
Czas edycji: 2010-01-05 o 20:30
Stary 2010-01-05, 20:32   #340
kasiule
Raczkowanie

Jak się dodaje załączniki?
Stary 2010-01-06, 15:21   #341
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

hej a ja już po ślubie od soboty jestem mężatką na razie zdjęć nie mam, ale jak tylko będę miała, to na pewno pokażę! ślub był wspaniały, wesele również udane! łezka uroniła mi się tylko na błogosławieństwie, a później poszło jak po maśle pozdrawiam!
monikadavvida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 13:03   #342
slimaczek19
Raczkowanie

Gratulacje ogromne
Opisz proszę jak mniej więcej mieliście wszystko zorganizowane, jakie buty miałaś? Nie było za zimno w kościele?
Mam ślub prawie za rok udziel kilku rad...

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Pytanie czysto techniczne też mam, jak się robi takie fajne odnośniki do suwaczków jak Ty masz? Żeby nie był wypisany cały adres http tylko dowolny tekst???

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiule Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę o radę. Wymyśliłam sobie sukienkę z jedwabiu w kolorze staro beżowo złotym. Jeszcze się szyje, więc na zdjęciu tylko materiał. Kolor butków jest jeszcze trudniejszy do opisania - brązowo srebrno złoto szary. Jaka powinna być waszym zdaniem torebka? (Raczej nie będę jej miała przy sobie podczas ślubu, ale później się przyda). Spędziałam dwie godziny na przeglądaniu zdjęć, najczęściej do złotej sukienki jest złota torebka. Ale czy aby nie za dużo tego złota?
Macie jakiś pomysł?
Myślę, że powinnaś dobrać torebkę do butów, może być trochę ciemniejsza. Taka wpadająca w popiel będzie odpowiednia moim zdaniem oczywiście
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 23:27   #343
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

dziewczyny witam was juz jako szczesliwa mezatka

narazie w duzyym skrocie powiem , ze bylo niesamowicie i o niebo lepiej niz sie spodziewalam wszystko udalo sie idealnie wrecz i kazdy byl zachwycony wiec jednak warto bylo przemeczyc sie te kilka miesiecy przed ... szkoda tylko , ze tak szybko to minelo

jutro napisze wiecej i dodam jakies zdjecia

pozdrawiam was srdecznie i zycze wszystkigo naj najlepszego tym co juz sa po i tym co jeszcze przed tym cudownym dniem
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-09, 18:48   #344
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

asionek31 samych szczęśliwych chwil na nowej drodze życia!! Kochana, nie się Wam wiedzie jak najlepiej!
ciesze się ze wszystko się udało jeszcze lepiej niż miało być i z niecierpliwością czekam na zdjęcia, zęby wreszcie ujrzeć Cie w całej okazałości
jeszcze raz mnóstwa szczęsliwości!
Stary 2010-01-09, 20:31   #345
dydiowa
Przyczajenie

Witam,

czy jest moze ktos, kto bedzie slubowal 6 lutego??? Od dzis 4 tygodnie, stres coraz wiekszy najbardziej palacy problem na dzis-co zalozyc na suknie zeby nie zmarznac???
dydiowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-09, 21:07   #346
Linka24
Wtajemniczenie

noo ciekawe jak principessina się bawi ;d;d

Asionek najlepszego!!!!!! dawaj focie!!

Dydiowa, pisałam juz wcześniej. Na all pojawiło sie dużo propozycji!!

Dziewczyny czy nie wiecie moze gdzie na necie mogłabym znaleśc piosenkę bez słów? Chodzi o to ze potrzebuę dac orkiestrze podkłąd z moim pierwszym tańcem, ale bez słów. Nie wiem jak to się nazywa fachowo, midi??? Chodzi konkretnie o piosenkę Sumptuastic - za jeden uśmiech twój.

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-01-10 o 15:19
Stary 2010-01-10, 20:37   #347
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

to sie nazywa najczęściej wersja instrumentalna...

slimaczek19 ja miałam normalne, kryte pantofle... w kościele było w miarę ok, w zasadzie to z tego stresu było mi wręcz duszno
Stary 2010-01-11, 11:22   #348
slimaczek19
Raczkowanie

Ja też mam zwykłe pantofle, zaczęłam się dopiero zastanawiać czy nie zmarzne, ale skoro Tobie było duszno to mi pewnie też będzie a padał u Was śnieg? Co miałaś na "górze"?
Stary 2010-01-11, 11:57   #349
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

załączam kilka zdjęć
ślimaczek19
możesz sobie tam zobaczyć butki, kurtkę i pogodę
Stary 2010-01-11, 12:11   #350
slimaczek19
Raczkowanie

Super fotki No a Wy
Fajną miałaś kutreczkę, ale to biała??? Nie było Ci zimno? Bardzo ciekawy bukiet, takiego nie widziałam Efekt bardzo zimowy, pomyśle... może Ci go ukradnę jeśli pozwolisz?

Choinka była na sali?

Edytowane przez slimaczek19
Czas edycji: 2010-01-11 o 12:12
Stary 2010-01-11, 13:45   #351
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

dziękuję
kurteczka była biała, ale to futerko przy rękawach i na kołnierzu było lekko ecru. nie zmarzłam w niej, więc można śmiało powiedzieć, że sprawdziła się przy 2-stopniowym mrozie bukiet był w piórach, co dawało efekt jakby był cały w puchu. a choinka to u mnie w domu jeszcze przed wyjściem do kościoła.. mieliśmy chwile czasu i była sesja w domu, szampan, a niektórzy goście nawet zrobili sobie trening przed weselem i trochę potańczyli
Stary 2010-01-11, 14:37   #352
slimaczek19
Raczkowanie

Pytałam o kolor, bo mi się spodobała, ale biała to niestety nie będzie mi pasować masz suwaczek z maleństwem, ja specjalnie oglądałam zdjęcia - wogóle nie widać brzuszka naprawdę świetnie wyglądałaś
Stary 2010-01-11, 23:09   #353
Linka24
Wtajemniczenie

Piękne fotki, piękna suknia i para młoda!!! Skoro nie zmarzłaś to kurteczka musiała być gruba? W widze tez po ciemku slubowaliście?
Stary 2010-01-12, 21:48   #354
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Pytałam o kolor, bo mi się spodobała, ale biała to niestety nie będzie mi pasować masz suwaczek z maleństwem, ja specjalnie oglądałam zdjęcia - wogóle nie widać brzuszka naprawdę świetnie wyglądałaś
dzięki ale żeby uzyskać taki efekt musiałam wziąć halkę na dwóch drutach... wtedy układała się idealnie na brzuszku i nie było widać za to jak mierzyłam z jednym drutem, to brzuszek był w pełnej okazałości

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Piękne fotki, piękna suknia i para młoda!!! Skoro nie zmarzłaś to kurteczka musiała być gruba? W widze tez po ciemku slubowaliście?
nie była zbyt gruba... była jedynie na podszewce, ale przyznam, że na prawdę było w niej cieplutko ślubowaliśmy o 17, a o tej porze roku niestety jest już noc ale było duuuuuuuużo śniegu i miało to swoje uroki. czekam na zdjęcia z pleneru
Stary 2010-01-12, 23:29   #355
Linka24
Wtajemniczenie

no własnie a jak to z tym plenerem? kied robiliście? w dzien ślubu? ja to bym nie chciala zeby tz zobaczył mnie szybciej niż potrzeba.. a ynaczej sesji nie da rady zrobić bo będdzie ciemno... ślub tez mamy na 17..
Stary 2010-01-13, 15:58   #356
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

dzieki wielkie za zyczenia no i wam przyszlym panna mlodym rowniez wszystkiego naj najlepszego

kilka fotek kurcze cos nie chca sie ladowac

Edytowane przez asionek31
Czas edycji: 2010-01-13 o 16:01
Stary 2010-01-13, 16:03   #357
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

i jeszcze kilka
Stary 2010-01-13, 17:14   #358
slimaczek19
Raczkowanie

Asionek super zdjęcia! Przyjmij najlepsze życzenia Płaszczyk poprostu zwalił mnie z nóg też bym taki chciała
Na jednym zdjęciu widać Cię na zbliżeniu super makijaż miałaś
Stary 2010-01-13, 20:33   #359
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Asionek super zdjęcia! Przyjmij najlepsze życzenia Płaszczyk poprostu zwalił mnie z nóg też bym taki chciała
Na jednym zdjęciu widać Cię na zbliżeniu super makijaż miałaś
dziekuje bardzo
no plaszczyk sie udal kazdemy bardzo sie podobal i robil wrazenie ....
Stary 2010-01-13, 20:51   #360
rocki
Wtajemniczenie

Asionku, pieknie

Ale nei moge sie za bardzo polapac... co to za czesc Ogrodow byla? Nie ta restauracyjna, tylko klub? Bo myslalam, ze podpatrze troche jak to u Ciebie bylo, a tu zonk

I gdzie dokladnie jest ten Twoj urzad? I na ile osob sala? Bo nam sie po wielu perypetiach udalo zarezerwowac w Palacu Slubow, ale pasujaca nam godzina zostala tylko w tej mniejszej sali...

Edytowane przez rocki
Czas edycji: 2011-08-09 o 11:03
rocki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości