![]() |
#331 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Tajlandia
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#334 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
uważam, że program ciekawy... poza tym jeśli wiesz, że sama nie dasz rady nic zorganizować to chyba nie ma się nad czym zastanawiać... jeśli masz kasę - kupuj bilet!~
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Macie może jakieś strony internetowe /ulotki itp. dotyczące wycieczek fakultatywnych z Pattaya lub Bangkoku. Interesują mnie ceny wycieczek, a nie mogę znaleźć dokładniejszych info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
zerknę później do moich przewodników Lonely Planet może coś tam będzie...
a dokąd dokładniej chcesz jechać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
Ogólnie chcę się zorientować jakie wycieczki fakultatywne mają w ofercie lokalne biura, gdzie, na jak długo i ceny
![]() Planów co do konkretnych miejsc zwiedzania na razie nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Tak patrze i patrze i za dużo tu informacji w tych przewodnikach, a nie miałam czasu żeby go dokładniej przejrzeć, poza tym ceny na pewno się zmieniają, ze względu na sezon. Na miejscu można się pewnie potargować, kupić tani bilet z Bangkoku, wypożyczyć skuter... ja mam zamiar tak spędzić mój miesiąc miodowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś z was był na Koh Lipe? Chciałabym się dowiedzieć jak najszybciej dostać się tam z Krabi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
Jak za takie pieniadze to super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Sysia333 jakie miejsca w Tajlandii odwiedziłaś? I szczepiłaś się na coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Rozeznanie
|
nie kupujcie wycieczek od biur podrozy na miejscu sa duzo tansze i swietnie zorganizowane, ja np wykupilam kilka wycieczek w jednym lokalnym biurze i duzooo rabatu dostalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
CZERWIEC W TAJLANDII
Kochani,wybierajac sie do Tajlandii,wszedzie szukalam informacji na temat pogody w czerwcu;czy warto tam sie wybrac w tym miesiacu?nie znalazlam niczego konkretnego na forach ,ale zaryzykowalam i polecialam - nie zaluje ![]() ![]() Bylo bardzo goraco i duszno jak w saunie ale nie padalo!!!! przebywalam tam od12-26 czerwca 2012.,zatrzymalam sie w hotelu 1 godzine busem od miasta PHUKET. Ze swojego doswiadczenia bardzo polecam zwiedzic Krabi -rajskie plaze,PhangNga Bay Islands min.tam gdzie krecono Jamesa Bonda ,zwiedzanie jaskin i plywanie pontonem po turkusowej wodzie ,nurkowanie oraz Phi Phi Islands gdzie mozna nurkowac w otoczeniu pieknych rybek i rafy kolarowej oraz Maya Bay-uznana za jedna z dziesieciu najpiekniejszych plaz na swiecie ![]() super wyprawa jest bardzo egzotycznie ,z kuchni moge polecic zupy sa przepyszne ,jesli nie chcesz spicy to popros a ugotuja ci lagodna ,ja bardzo polubilam zupe z zielonym curry i czerwonym curry,maja bardzo dobre ryby i nie bojcie sie kupowac z tzw,wozkow przy ulicach naprawde jedzenie jest swieze i przepyszne i na koniec nalesniki z bananem i kokosem lub ananasem maja niepowtarzalny smak oraz lody zwlaszcza kokosowe z wozkow. Edytowane przez kwiatuszek888 Czas edycji: 2012-07-19 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszek lecialas z dublina?? moge zapytac ilekosztowaky cie bilety i jakimi liniami lecialas? i jakie ubezpieczenie kupilas? ja lece w listopadzie i strasznie nie moge sie doczekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
Ja już niestety wróciłam z Tajlandii
I jestem w tym kraju ZAKOCHANA ![]() Planuje już powrót... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
Polecam tradycyjne ubezpieczenie turystyczne. W przypadku zmagania się z jakimś trwałym schorzeniem warto wykupić pakiet rozszerzony na wypadek potrzeby zasięgnięcia porady specjalisty na miejscu. Ogólnie koszt ubezpieczenia jest niewielki, a komfort i spokój w trakcie pobytu bezcenny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#349 |
Przyczajenie
|
nie ma lotow z Dublina do Tajlandii bezposrednio ja lecialam z heatrow z Anglii liniami tajskimi (super linie ,swietna obsluga i serwis)1200 euro za osobe a ubezpieczenie kupilam z RSA INSURANCE
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- aha lecialam z biura VIRGIN HOILDAY bardzo polecam to biuro opieka byla swietna ,nasz rezydent pojechal z nami na lotnisko i odprawil za nas bagaze .Zdarzyla nam sie taka mila sytuacja po raz pierwszy i to w tym biurze podrozy;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#351 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mysle ze to wycieczka... choc ja akurat bilet kupilam przez biuro podrozy przez neta bo tak wyszlo najtaniej |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez sysia333 Czas edycji: 2012-07-18 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
dzieki sysia, ja juz plan mam opracowany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Przyczajenie
|
za wycieczke na 1 osobe 2tyg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Przyczajenie
|
Malgos, pochwal się swoim planem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Sysia - więc wylot z Dublina - międzylądowanie w Dubaju a potem do BKK i tam przesiadka od razu na Phuket. Na Phuket spędzimy 5 dni (tutaj chcemy troszkę pozwiedzać, pooglądać wyspę) i popłynąć na wysepkę Phi Phi. Następnie 3 dni na Krabi - tutaj chcemy po wypoczywać w zatoce oraz urządzić sobie przejażdżkę na słoniach. Potem na 4 dni płyniemy na Koh Lipe - tam słodkie lenistwo. Nastepnie znów do BKK na 3 dni - chcemy pozwiedzać najwazniejsze zabytki oraz wybrac się do mnichów żeby zobaczyć tygrysy, a także most na rzece Kwai. Jak na razie to taki ramowy program - za wszelkie wskazówki będę wdzięczna
![]() Z pewnością będziemy zwiedzac okolice, ale chcemy też troszkę odpocząć, bo to nasza podróż poślubna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za informacje, z pewnością skorzystam
![]() a możesz mi wymienić kilka ważniejszych atrakcji w BKK ? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-07-20 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
Na Phukecie goraco polecam wynajac skuter (ok. 200 THB/dobe- ale to cena z najwyzszego sezonu) i na własną reke "zaliczyc" punkty widokowe, ktore znajdziesz na mapie, ktore sa generalnie bezplatne i latwo je zdobyc. Jezeli nastawiacie sie bardziej na zwiedzanie, warto wynajac pokoj w samym miescie Phuket - jest sporo taniej niz przy plazach, wiele biur podrozy- mozna przebierac w roznych wycieczkach fakultatywnych (za jednodniowa 600-1000 THB, zalezy np. od tego czy szybka łodzią itp.), a dojazd na Kata czy Karon kosztuje busem 30 THB. Kluby gogo na Phuket mieszcza sie glownia na Patong Beach - Wasz wybór czy macie ochote poogladac co nie co
![]() Jeżeli chodzi o bkk...uwaga na naciagaczy! czegos takiego w zyciu nie widziałam! toz to prawdziwa mafia! Nawet nie wiesz keidy, i wpadasz nieswiadomie w ich pulapki!Więc- jezeli nie chcesz szyc garnituru(chociaz ceny sa naprawde ok) - nie wsiadaj do zadnego tuk tuka, ktory chce Was za 10 - 100 THB(zalezy ile ktory krzyknie) zwiezc do "big budda", "black budda" itd. i przy okazji wmawia Wam ze Wat Pho dzis nieczynne bo mają jakies swieto! ![]() ![]() Widzę, ze nastawiliscie sie typowo na poludnie Tajlandii, mi tez sie to marzylo , ale narzeczony namowil mnie rowniez na polnoc, i w moim odczuciu to jest prawdziwa Tajlandia...gdybym tam wracała, to na wyspy max. 5 dni, reszta Chiang Mai i te rejony, zwlaszcza, ze podroz z Chiang Mai na Phuket Air Asia kosztuje w granicach. 1500 THB, zalezy jak wczesnie sie wykupuje bilet. A tam dopiero sa swiatynie, gory, dzungla ....ahhh milo powspominac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Na północ się nie wybieramy, choć słyszałam właśnie że tam można dopiero poznać smak prawdziwej Tajlandii ... może następnym razem
![]() Jak możesz to napisz mi kilka konkretnych zabytków samego Bangkoku. Ja noclegi już mam zarezerwowane oprócz BKK więc jeśli masz jakieś namiary to chętnie zerknę. A właśnie, bo już w kilku miejscach czytałam, że oni ogólnie nie uznają polskiego prawa jazdy i nie tyle jest problem z wypożyczeniem skutera czy auta, tylko w razie wypadku twoja polisa cię nie kryje. Jakieś doświadczenia z tym związane? Jazdy po lewej stronie się nie boję, bo mam to na co dzień ![]() I jeszcze jak to jest z wizą? Jedziesz i tyle? Czy jednak trzeba coś gdzieś podbić? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-07-21 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.