|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: cienkowłose!- laczmy sie
ja też dołączam
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam cieniutenkie włosy, masakra. Są takie oklapnietę i najlepiej nie wychodzic na dwór gdy wieje wiatr, bo się plączą,
gdy pada deszcz bo się kręcą, a póżniej puszą gdy świeci mocno słońce, bo się szybko wysuszają takie wlosy to dramat, ostatnio już naprawdę nie mam siły, bo na półce w łazience mam barzdo dużo kosmetyków do ukladania, które nic nie pomagają. |
|
|
|
|
#333 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
tak apropo srodkow do ukladania- stosowalam pianki, lakiery, zele do wlosow itp ale nic nie pomagalo- na glowie robila mi sie strzecha. wlosy proste jak druty, siegajace za ucho odstawaly od glowy pod katem 45 stopni wygladalam jakby we mnie piorum walnal
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
melduje się kolejna cienkowłosa.
u mnie największym problemem jest wygląd włosów na drugi dzień po umyciu, zbijają się w kilka strąków i wyglądają jakbym miała druty na głowie, nie cierpię tego
|
|
#336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie .. więc dlatego myje je codziennie wogole strasznie szybko sie plączą ...
|
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego podcięłam włosy jak są którtsze nie widać ze się połączyły w strąki, najlepiej jakbym cały dzień chodziła ze szczotką w ręku i je czesała |
|
|
|
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
hej-
ja też mam cienkie włosy ... yyh z resztą na avatarze widać ..;/ moje włosy są długie i denerwuje mnie to że nie mają objętości ..
|
|
#339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
och jakże okrutny jest ten los
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
Łączę się z wami cienkowłose
. Moje włosy to tragedia. Cienizna i słabizna. W dodatku falują się i puszą. wszystko co najgorsze to na raz. Żadnych pozytywów w dodatku wypadają. Żeby je zmocnić stosuje takie kuracje: wax- niezastąpiony 1 raz w tyg, nafta kosmetyczna+oliwa z oliwek+olejek rycynowy- 2 razy w tyg, szampon Petrole, balsam Petrole, jedwab biosilk, keratyna czasami. Do tego biorę inneov, wit E i B. Tak mi kazał dermatolog. mam tylko nadzieję,że nie przedobrze . Ja też próbuje zapuścić włosy, ale z cienkimi to chyba nie ma sensu, bo są prześwity na końcówkach albo jeszcze wyżej nawet.
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie- WAX dziala? kiedys go stosowalam ale chyba za krotko
( nic mi nie pomogl
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna cienkowlosa
Lubie dlugie wlosy,ale musze je scinac co jakis czas b jak sa cienkie i za dlugie to nie wygladaja ladnie no i na drugi dzien po umyciu to jest klapa,w doslownym tego slowa znaczeniu.Achhhhh-to chyba genetyka jednak,ale milo wiedziec ze jest nas wiecej
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
*słoneczko* wax działa
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wlosy cienkie ale duzo
lubie je choc podobnie jk niektóre z was wkurza mnie to ze jak je pokrece upne czy cos podobnego to od razu sie prostuja:| A włoski myje szamponem radical oraz stosuje wax pozdrawiam Ps. zpaomnialam dodac ze co miesiac farbuje czuprynke na blond
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
niestety musze dolaczyc
Ale przyznaje ze po Waxie troche moje niteczki przytyly
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
dobra- wiec juz cos ustalilysmy- WAX dziala
hihi
|
|
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
Również przyłączę się do Was z moją cienizną na głowie.
Moje są proste jak druty, a ja chciałabym mieć kręcone, wiec je kręcę i kręcę, ale tyle co wyjdę na zewnątrz, wiatr zawieje to po moich falach Też mi się marzą długie włosy, ale nie ma co ich zapuszczać jak będzie zwisało 2 włosy z przodu i 3 z tyłu, ehh. Te z grubymi włosami narzekają, że nie mogą ich ułożyć i że są beznadziejne-chętnie bym się z nimi zamieniła przynajmniej codziennie rano moim problemem byłoby ułożenie włosów a nie zastanawianie sie czy w wieku 40 lat nie będę musiała zainwestować w perukę ![]()
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm.... Tez mam cienkie wlosy, w dodatku zniszczone farbowaniem... z ciemnego blondu na ciemny braz. Tzn mam wrazenie ze kiedys nie byly takie cienkie tylko teraz:-( gdyby ktos mi wczesniej powiedzial, ze palette to najgorsza farba na swiecie... ale coz, czlowiek uczy sie na bledach, przynajmniej wlasnych ;-) teraz uzylam garniera ale tez mam siano na glowie, pewnie nadal skutek palette :-/
Finlora |
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
zapewne tak duzo czasu minie az efekt palette zniknie z twojej glowy , u mnie bylo tak samo z tym ze ja losy farbowalam na blond w sumie to rozjasnialam ....ale od 2 lat stosuje garnierka i wlosy nie do poznania
musze sie tez zgodzic ze n iestety nasze wlosy na dlugie sie nie nadaja....bo w takich wlosach jak sa dlugie wyglada sie jak po chemioterapii :| 80% włosów sie gubi. niesttey najkorzystaniejsze dla jest dlugosc do ramion lub ciut za o dłuzszych nie ma w ogole mowy :| a wąłsnie moze powklejamy swoje czuprynki ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
Troskaffko, strasznie zaciekawilo mnie dzialanie waxu... moglabys napisac, w jaki sposob on dziala? czy wlosy rzeczywiscie po nim rosna?- tzn. czy wyrastaja nowe, a nie tylko na dlugosc? i jeszcze cos- czy u ciebie po splukaniu go z glowy wlosy byly strasznie "lejace sie"? bo u mnie bylo tak ze kazdy uciekal wswoja strone, i nie szlo ich nawet spinka spiac...
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko, zajrzyj na wątek o WAX-ie. Jak u mnie, po WAX-ie odrasta mi sporo nowych włosków, ale nie zauważyłam, żeby szybciej rosły. Nie wypadaja mi też, co czasem się zdarza, tzn. wypadaja stare i słabe włosy, aby zrobic miejsce nowym.
|
|
#352 |
|
Przyczajenie
|
witajacie, tu kolejna cienkowlosa...
ja tez od zawsze mialam cienkie piorka...codziennie rano musze je myc i katowac suszarko-lokowka, zeby moc sie pokazac ludziom ...tluste od skory-suche na koncach..i wez tu takim dogodz ...w kazdym razie zauwazylam, ze grubosci dodaje im przyjmowanie preparatow z drozdzami, pokrzywa oraz skrzypem polnym (picie piwka tez oraz uzywanie raz w tyg. odzywki WAX (ladniej sie pozniej ukladaja)...pomaga rowniez wcieranie w skore glowy fioletowego lotionu SEBORADIN z wyciagiem z rzepy
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
rzepka jest dobra
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
i kolejna cienkowlosa... witam
mam cienkie wlosy ale nawet ich sporo, fakt ze zapuszczone juz na "stanikowa dlugosc" ale za to takie przylizane ze az ich szkoda... ladnie wygladaja tylko po umyciu, sa cienkie, lamia sie od zwiazywania gumka, sa proste jak druty, nieskretne i strakowate. dbam o nie jak moge, ale to juz taka uroda... zostalo podtrzymywac sie na duchu
|
|
|
|
|
#355 |
|
Przyczajenie
|
Hello !!
![]() ![]() Dołączam sie do Was cienkowłose....He he widze, ze Waszą zmorą są cienutkie wloski.... heh skąd ja to znam. To po prostu tragedia. Nic nie można z nimi zrobic ![]() Echhh.... Czasami mam ich dosc. Jedyna korzysc to fakt, ze są bardzo mięciutkie ![]() . Nie mam pomyslow co zrobic, aby zwiększysc ich objetośc. Jednak moge Wam kochane polecic szampon ujędrniający Loreal Elseve Volume Non-stop. Jest bardzo dobry, zwiększa objętosc i sprawia, ze wlosy są mile w dotyku. Może warto spróbować??? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam się
![]()
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
inwestuje w peruke...
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
ja poproszę Violettę Villas żeby trochę pożyczyła włosów....
ehhh ta natura coś niesprwiedliwie nas obdarowała
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
już taki nasz pech
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
hmm... z tego co slyszalam to violetta v. tez nosi peruke
grunt to sie nie poddawac i ratowac to, co nam jeszcze pozostalo na glowach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

więc dlatego myje je codziennie
Włosomaniaczka 

ja też mam cienkie włosy ... yyh z resztą na avatarze widać ..;/ 

Lubie dlugie wlosy,ale musze je scinac co jakis czas b jak sa cienkie i za dlugie to nie wygladaja ladnie