rolletic , czy masaż na tym naprawdę pomaga ?? - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 08:49   #331
marcel574
Przyczajenie

Dot.: rolletic , czy masaż na tym naprawdę pomaga ??

Natalia1 Wielkie dzięki
marcel574 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-28, 09:11   #332
41ded0e15412e68822dade5cc0e8bc43ba554bf6
Konto usunięte

Chodzę na rollki od niedawna, spróbowałam dzięki mamie - jej bardzo pomogły.

Poszłam sobie dla jaj przez 1,5 tyg zaczęłam 2 dni pod rząd 1 przewy i znowu 2 dni, a potem co drugi dzień.

Miałam tydzień przerwy, a teraz chodzę od tego tygodnia znowu ale co drugi dzień.

Walczyłam z wewnętrzną stroną ud - kremy nawet te droższe, masaże manualne, wklepywania i różne cuda. Oczywiście fitness i siłownia od dłuższego czasu.

Nie było efektów na moje wewn. uda, dopóki nie rozbiłam tego na rollkach.

Teraz widzę efekty, myślę że jak jeszcze kilka tygodni pochodzę będę zadowolona na maxa.

Dlatego jest to faktycznie super sprawa.
41ded0e15412e68822dade5cc0e8bc43ba554bf6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 14:10   #333
doridori
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marcel574 Pokaż wiadomość
Właśnie prześledziłam cały wątek i nabrałam ochoty spróbować rolletic, zaczęłam szukac w internecie jakiegoś salonu w Lublinie, który by to oferował i nic gdyby ktoś wiedział gdzie tego szukac w Lublinie to bardzo proszę o info.

http://www.maszodpowiedz.pl/index.ph...200&Itemid=180

proszę
doridori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 08:28   #334
pulpecik88
Raczkowanie

www.rolleticpolska.pl

Lublin

Studio Figury

20-612 Lublin
ul. Głęboka 10/18
tel. 081 538 20 13
www.studiofigury.pl
info@studiofigury.pl

Rolletic Gabinet Masażu i Kształtowania Sylwetki
20-882 Lublin
ul. Organowa 11 A
tel. 603 374 564
www.masaze.lublin.pl
poczta@masaze.lublin.pl

pulpecik88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 20:04   #335
1x2x3
Przyczajenie

Hej czy w Warszawie można znaleźć coś taniej niż 350zł za 10+1gratis masaży po 60min?
PS Efekty rewelacyjne, polecam

Edytowane przez 1x2x3
Czas edycji: 2009-08-03 o 20:05
1x2x3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 01:09   #336
despe
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bodyworkers Pokaż wiadomość
Rozbić... zwyczajnie zlikwidować?

warty polecenia Kongres Medycyny Estetycznej organizowany przez Podyplomową szkołę Medycyny Estetycznej przy Polskim Towarzystwie Lekarskim 23-25 wrzesnia warszawa. O cellulicie bedzie tam sporo, cały blok i zjadą specjaliści, nie tylko teoretyce. Bynajmniej.

Ostatnie medyczne "imprezy" Międzynarodowy Kongres medycyny Estetycznej oraz Sympozjum Chirurgii Plastycznej ukazało, że mozna redukować, zmniejszać, leczyc itd.... ale ten kto stosuje termin ... usuwać, likwidowac, bynajmniej niezle naciaga fakty.

Celulit = złogi tłuszczowe? tego też nie romumiem.

Bez urazy, proszę przeczytać chociażby kilka artykułów na ten temat w Magazynie Medycyny Estatycznej i Anty aging lub Dermatologii estetycznej.

Jeśli materiały tam zawarte nie pomagają w zrozumieniu istoty cellulitu i nie stanowią medycznego punktu widzenia, to sorry.

Tak przy okazji, czy po to się chodzi do gabinetów, aby " dostać dietę"?

Z pozdrowieniami i powodzenia w modelowaniu Piotr

Tylko nie mylcie cellulitu z cellulitisem bo sa to dwa osobne pojecia. Celulit nie jest choroba w porownaniu do cellulitisu. Poczytac, poczytac..
despe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 20:16   #337
becia123409
Przyczajenie

hej mam pytanie czy masaże rolletic można stosować niezależnie od wieku?
mojej mamy koleżanka ma 12-letnią córkę, która chciałaby chodzić na rolletic, a ma taką możliwość bo ma rolletic w domu. i pytała się mnie czy nie wiem przypadkiem czy może na nim, że się tak wyrażę rolować czy jest za mała?
proszę o odpowiedż.
z góry dziękuje
becia123409 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 20:13   #338
CzarnaOliwka1980
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez doridori Pokaż wiadomość
Hej i jest jeszcze jedno studio oprócz opisanych przez Pulpecik 88 w Lublinie ale tam jest inna maszyna z podczerwienią i regulacją prędkości. Wiem bo załapałam się na darmowe masaże . Już niedługo moje urodzinki więc dodatkowo dostanę zniżkę jeśli zakupię karnet.
CzarnaOliwka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 10:04   #339
pulpecik88
Raczkowanie

Ufff... Co prawda diety nie udało mi się opanować (1 tydzień powinni zlikwidować - 4 próby z maksymalnym wynikiem 3 dni to aż nadto - ale muszę przyznać- po 18stu zabiegach:
talia: 6cm mniej
biodra: 7cm mniej
uda: 8cm mniej (po 4cm na jedno)
Efekty widać (tak jak i siniaki które co jakiś czas pojawiają się na udach od rolek) ale ogólnie jestem zadowolona. Pozostało mi jeszcze 28 godzinnych wejść. Od wczoraj postanowiłam przejść od razu do 2tygodnia diety, może się uda- po tym jak bez stosowania diety cm poleciały zmobilizowało mnie do tego ażeby spróbować, bo koleżanka też nie mogła pierwszego tygodnia przebrnąć i jej się udało właśnie zaczynając od 2tyg diety.
Na pewno przyznać można, że zbędne cm zostały WYROLLOWANE. Cellulitu miałam dość sporo i choć jeszcze jest widoczny, to jest go znacznie mniej.
Pozdrawiam
Stary 2009-08-25, 17:21   #340
5Justyna5
Przyczajenie

Zaczęłam chodzić na rolletic, ale nie mam książeczek z dietką
może któraś z Was, mogłaby napisać co wolno jeść, a czego unikać w poszczególnych tygodniach?
tutaj na forum lub na wiadomość?
byłabym bardzo wdzięczna!
pozdrawiam
5Justyna5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 22:21   #341
Pati28
Raczkowanie

u mnie po rolleticu super efekty były i bez diety z książeczki
po prostu ograniczyłam jedzenie i piłam dużo wody...

teraz jestem w trakcie zabiegów endermologii
ale po skończeniu napewno dla podtrzymania zakupię karnecik na rolletic

szczerze polecam )
Pati28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-31, 09:19   #342
Milka011
Przyczajenie

Też chodziłam na rolletic w jedno miejsce we Wrocławiu ale przestałam bo stwierdziłam że mają za drogo. Dziewczyny poleccie inne salony we Wrocławiu bo nie wiem gdzie można iść. Dziękuje z góry.
Milka011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 18:56   #343
Youstine
Raczkowanie

a ile u Was w miastach kosztują karnety? U mnie najkorzystniej wychodzi pakiet 16masaży za 160zł, a jak jest u Was?
Youstine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 07:09   #344
Milka011
Przyczajenie

Ja chodziłam we Wrocławiu na rollectic w pewne miejsce i karnety kosztowały za 4 wejścia 105 zł , za 10 wejść 250 zł za 16 wejść coś ok 350 albo i więcej dlatego miedzy innymi zrezygnowałam i szukam tańszego wejścia , bo wystrój salonu był super ale cena jak dla mnie zbyt wysoka na diecie dotrwałam do 9 tygodnia, naprawdę warto schudłam 5 kg. Jeśłi któraś z Was może polecić inny salon we Wrocławiu to piszcie na priva. Pozdrawiam
Milka011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 12:56   #345
Gosia_wrocek
Przyczajenie

Ja chodze na sokolnicza 5 we wrocku
Gosia_wrocek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 06:54   #346
nikolea
Przyczajenie

Ja też chodzę juz od dwoch tygodni i schudłam 2 kg , poleciła mi kolezanka która schudła na tym 6 kg w niecałe dwa miesiace ..naprawde jest warto u mnie jedno wejscie kosztuje 25 zł ..ale w pakiecie 6 razy =120 zł .
nikolea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 10:17   #347
SonjaR
Raczkowanie

Od ponad roku prowadzimy salon rollmasażu u nas w Lesznie (Wlkp), mamy coraz więcej klientek. Każda z nich może się przed wykorzystaniem karnetu zmierzyć i porównać efekty, np po miesiącu - i naprawdę widać efekty.
Wpiszcie sobie w google rollmasaż Leszno i zobaczycie jak to u Nas wygląda.
Posiadamy jako jedyni w Lesznie rollmasaż na podczerwień, nie wiem czy słyszałyście już o czymś takim.
I nie pisze tego artykułu, żeby pochwalić Naszą firmę, po prostu uważam, że rolletic naprawdę działa i nie jest to jakaś ściem
SonjaR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 21:29   #348
thefit
Raczkowanie

Chyba ja mam najtańszy rolletic- na siłowni mogę z niego korzystać do woli codziennie przez miesiąc (cena karnetu na siłownie to tylko 75 zł)
Właściwie na razie z niego nie korzystałam, bo nie wierzyłam, że może dać jakieś efekty. Jednak jak trochę poczytałam, to zmieniłam zdanie... po treningu zacznę się rollować
thefit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 11:45   #349
pulpecik88
Raczkowanie

O rany Widzę że stolica strasznie się ceni. W Gdańsku za 350zł mam 23 wejścia. Diety już nawet nie próbuję podjąć, ale przyjemnie jest powałkować swoje ciałko na rolleticu Zamówiłam sobie urządzonko zwane LEG MAGIC/MASTER co by trochę pomóc moim udom i pośladkom mam nadzieję, że nie będzie słóżyło mi to jako nowy i droższy model wieszaka.
Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 14:27   #350
scorpio26
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: rolletic , czy masaż na tym naprawdę pomaga ??

nieopłacona reklama

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2009-10-05 o 18:07
scorpio26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 12:07   #351
joanna975
Raczkowanie

Właśnie też się nad tym zastanawiam jak to działa. Ja mam na myśli taki domowy masażer, który można kupić w każdym większym sklepie RTV AGD. Wczoraj byłam w Saturnie i wypróbowałam przy kasie kilka. No zapowiadają się fajnie i chyba to rzeczywiście rozbija tkankę tłuszczową. Zastanawiam się nad zakupem, a to wydatek rzędu 100-200zł.
joanna975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 14:17   #352
pulpecik88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanna975 Pokaż wiadomość
Właśnie też się nad tym zastanawiam jak to działa. Ja mam na myśli taki domowy masażer, który można kupić w każdym większym sklepie RTV AGD. Wczoraj byłam w Saturnie i wypróbowałam przy kasie kilka. No zapowiadają się fajnie i chyba to rzeczywiście rozbija tkankę tłuszczową. Zastanawiam się nad zakupem, a to wydatek rzędu 100-200zł.
oo a jak się to nazwya? Duże to to?

87...80-75-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59
Mooooceee przybądźcieeee...

Stary 2009-10-08, 09:18   #353
joanna975
Raczkowanie

Wiesz nie pamiętam dokładnie nazw, bo było ich wiele. I takie mniejsze o słabszej mocy i duże nawet bardzo duże, które naprawdę ślinie uderzały w ciało więc przypuszczam, że świetnie rozbijają tłuszcz, tak jak normalny masaż. Najlepiej jeśli jesteś zainteresowana żebyś poszła do jakiegoś takiego sklepu z urządzeniami AGD i RTV i zapytała o masażery. Gwarantuje, że będą a wybór jest ogromny, i małe i duże, i tanie ok. 50 zł. i takie za 200.
Stary 2009-10-08, 09:39   #354
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

Ja chodziłam na darmowy rolletik przed wakacjami(do kazdego karnetu fitness dostawałam po 2h), łacznie byłam chyba 6h. Nie zauważyłam roznicy, no ale mało chodziłam, mysle jednak ze to fajna sprawa ten rolletic, mocno napiera na skore, co przy manualnym masazu jest raczej niewykonalne. Nie potrzebuję schudnąc, ale chcilabym pozbyc sie cellulitu do zera.
Jestem zdania ze masazerami recznymi,manualnymi nie da sie osiagnac tego samego ekektu, ale moze warto by zainwestowac w masazer reczny mechaniczny...

malwiiina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 09:48   #355
pulpecik88
Raczkowanie

Dzięki bardzo! Na pewno przejade się zobaczyć, karnet chociaż stosunkowo niedrogi w porównaniu do innych salonów jakie znalazłam, a przede wszystkim innych większych miast, ale w ogólnym rozrachunku to dość kosztowna impreza i jeśli można zakupić coś co przyniesie pożądane efekty warto się zaopatrzyć

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

a 6h to faktycznie mało, po 20-30h naprawde widać różnice i to niemałą
celulit znika, cm lecą.

87...80-75-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59
Mooooceee przybądźcieeee...

Stary 2009-10-09, 08:46   #356
joanna975
Raczkowanie

Wydaje mi się, że jeżeli taki rolletic z salonu może pomóc to również i taki domowy elektroniczny masażer pomoże. To naprawdę silnie działa. A skoro masuje i wprowadza ciało w drgania to i rozbija tłuszcz. Moja dermatolog mówiła, że masaż ogólnie dobrze wpływa na poprawę wyglądu skóry i zwalczanie cellulitu. Wnioskuje więc, że coś takiego powinno się sprawdzić. Inwestycja w masażer chyba się opłaci, bo zostanie on nam na zawsze a w salonie trzeba za każdym razem płacić.
Stary 2009-10-11, 17:30   #357
SonjaR
Raczkowanie

Pytanie czy mając coś w domu jesteś systematyczna, bo większości Pań ciężko używać systematycznie balsamu antycellulitowego, a co dopiero korzystać z masażera domowego i ręcznie samemu robić masaż.
Poza tym masażery typu automasaż najczęściej przeznaczone są na jedną partię ciała... więc....
nie neguje ale też nie jestem fankom
Wizyta w salonie pozwala nie tylko wyrwać się z domu ale raz wykupiony karnet pomaga w mobilizacji

IMPOSSIBLE IS NOTHING!

ori-leszno.blogspot.com
SonjaR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 08:46   #358
joanna975
Raczkowanie

Wszystko zależy od systematyczności. Jeżeli ktoś jest niesystematyczny i kupi karnet też nie jest powiedziane, że go wykorzysta. Ja regularnie wklepuje krem i nie widzę problemu żeby samej sobie robić takie zabiegi w domu. Z resztą ma mi kto w tym pomóc. Fakt fajnie jest iść do salonu, ale czy nie lepiej jest mieć takie urządzenie na stałe dla siebie za te same pieniądze co tam 10 wizyt?
Stary 2009-10-19, 18:57   #359
anulla159
Przyczajenie

Wink Dot.: rolletic , czy masaż na tym naprawdę pomaga ??

Hej w mojej miejscowości karnet na rolletic kosztuje 100 zł i mozna chodzić codziennie na godzine poza tym to naprawde działa moja kuzynka dzieki tym rolką i diecie schudła juz 17 kg . wygląda naprawde świetnie ja od listopada też na to idę bo widziałam moją drugą kuzynke która też zaczęła na to chodzic i juz schudla 7 kg w 2 tygodnie;] poza tym warto na to pójść,bo poprawia krążenie,kondycje skóry i dla niedowiarków rzeczywiście zwalcza cellulit w większej mierze;] widziałam na własne oczy. pozdrawiam
anulla159 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 21:46   #360
deborah83
BAN stały

A mogłybyście polecic jakieś studio rolleticu w Poznaniu?
deborah83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości