Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-28, 15:36   #331
PannaCola
Zadomowienie

Dot.: Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy!

Pierwszy samochód z jakim miałam do czynienia to byłą stara vectra... Standardowo miałam problem z odkręceniem korka od wlewu paliwa... Aż zadzwoniłam do taty ;P
Któregoś razu wsiadłam do tejże vectry i słyszę pstrykanie... patrzę,świecą się awaryjne ...Myślę sobie co chodzi?? Próbuję wyłączyć jeden kierunkowskaz,drugi,awary jne... Po czym okazało się,że włączył się 'niemy' alarm.. Ależ było moje zdziwienie ;]
A obecnym autem od babci wróciłam na 'kapciu'... :P Nie miałam pojęcia kiedy go złapałam I nie odczułam żadnej różnicy w prowadzeniu :P

www.pajacyk.pl kliknij na brzuszek.!
PannaCola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 17:02   #332
krowa118
Zadomowienie

Felgi nie zniszczyłaś?

"Jeździć szybko nie znaczy jeździć dobrze"
krowa118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 18:18   #333
ewelline
Zadomowienie

mi nie zapaliła się kontrolka poziomu paliwa i na rezerwie jechałam na zajęcia będąc pewna ze mogę zrobić jeszcze min 20 km no ale się przeliczyłam . . .
ewelline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 18:29   #334
PannaCola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krowa118 Pokaż wiadomość
Felgi nie zniszczyłaś?
No właśnie nie wiem jakim cudem,ale nie :P
Kapcia zauważył następnego dnia tata :P
Chyba,że to nie była wcale moja wina ;> Może jakiś złośliwiec nam zrobił dziurę ;PP

Stary 2009-11-28, 19:40   #335
krowa118
Zadomowienie

Może to była małą dziurka i kapeć pokazal się dopiero na drugi dzień, dlatego Ty nie czułaś go podczas jazdy zdarza się tak

Stary 2009-11-28, 19:51   #336
PannaCola
Zadomowienie

No bardzo możliwe :P Powietrze mogło wylecieć przez noc :P
Ale generalnie byłam zdziwiona xD

Stary 2009-12-01, 19:53   #337
deesire
Raczkowanie

Ajj uwielbiam ten wątek ;D

To ja się pochwalę, co mi się dziś przydarzyło - ależ ile ja się przy tej sytuacji nerwów najadłam to moje i nauczka na przyszłość wspaniała.
Tak więc pojechałam dziś do centrum handlowego, w którym jest poziomowy parking, wszystko ładnie pięknie, w końcu znalazłam miejsce, a że się spieszyłam do kuzynki, tak więc wszystko w pośpiechu. Jakoś znalazłam wyjście do tej części handlowej .... Po zakupach i gdy już wszystkie sprawy załatwiłam wracam do autka i tu konsternacja, gdzie ono stoi... Z tego całego pośpiechu nie zwróciłam uwagi ani na którym poziomie, ani jaki numer... Przeszłam cały jeden poziom pare razy jakoś opacznie w kółko - nie ma. Następny - nie ma i tak na szczęście na trzecim z kolei odnalazłam moje cudo. Chodziłam jak ta głupia chyba z 15 lub 20 minut...Wstyd mi za siebie strasznie i ten widok ludzi, których mijałam pare razy chodząc w kółko i rozglądając sie do okoła...ah ;D
deesire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 20:24   #338
PannaCola
Zadomowienie

Hehe, to Ci się udało ;D
Ale przynajmniej miałaś zdrowotny spacerek

Stary 2009-12-01, 20:47   #339
krowa118
Zadomowienie

Też raz tak miałam od tej pory zawsze patzre na numerek literke i kolor czasami można się nieźle zdenerwować. I tak szybko go znalazłaś

Stary 2009-12-01, 21:12   #340
deesire
Raczkowanie

Ja dziękuję za taki spacerek ; ) Uwierz , że dla mnie te 20 minut wiecznością prawie było, przed oczami już miałam wizje, że do nocy będę go szukała.
deesire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 21:27   #341
PannaCola
Zadomowienie

A alarmu przypadkiem nie ma? :P Wtedy by było łatwiej :P
Byś sobie nacisnęła guziczek i szła za dźwiękiem xD

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 22:09   #342
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

Cytat:
Napisane przez PannaCola Pokaż wiadomość
A alarmu przypadkiem nie ma? :P Wtedy by było łatwiej :P
Byś sobie nacisnęła guziczek i szła za dźwiękiem xD
u mnie np to by nie przeszło bo mam krótki zasię czujnika

ja raz pomyliłam swój samochód z cudzym identyczne, wieczorem nie rozróżniłam a stały praktycznie obok siebie xD dobrze że kluczykiem nie otwieram a alarmem, to by była dopiero heca
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 22:31   #343
PannaCola
Zadomowienie

No to można by było się przemieszczać i naciskać xD Może w którymś miejscu by załapał ;D
Centralny zamek to dobra rzecz ;D Kluczykiem się dłubać nie trzeba ;P

Stary 2009-12-02, 04:52   #344
SPIDER
Raczkowanie

Nie jesteście odosobnione jeśli chodzi o problem "zgubionego" auta na parkingu przed hipermarketem. Mój wujek również zgubił w taki sposób auto, ale dla odmiany on podniósł larum, że mu auto ukradli
Ileż było śmiechu, jak auto okazało się stać zupełnie w innym miejscu niż szukał.
SPIDER jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 08:26   #345
olilina
Zakorzenienie

Mnie się ostatnio dwa razy zdarzyło, że po zmroku zmieniałam buty w aucie, później zapomniałam zgasić lampkę w środku i tak sobie jechałam oświetlona
I dziwiłam się po drodze czemu ludzie na przystanku tak mi się przyglądają
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 13:28   #346
mysia82
Zakorzenienie

ja tez kiedys zgubilam...od tego czasu robie komorka fotke najblizszego slupka z oznaczeniem sektora parkingu

3 late temu bedac w podrozy poslubnej odebralam tel od mojej mamy, ze po naszym zalatwianiu przedslubnych spraw "zdechl" jej samochod-pojechala do miasta i juz nie ruszyla z parkingu.wiec tata pyta czy miala zatankowane auto?tak...oczywiscie ze tak....kontrolka sie pali tylko wskazowka hmmm przestala dzialac jakis czas temu.....wiec rozpoczyna sie sledztwo-kto ostatnio tankowal i kiedy.....no i okazalo sie ze w przedslubnej bieganinie wszyscy zignorowali palaca sie kontrolke, ktora sie w koncu przepalila w oczekiwaniu na tankowanie.tak wiec wystarczylo pojechac z kanisterkiem na parking i dac samochodzikowi pic...a moja biedna mama juz w myslach liczyla ile bedzie kosztowala naprawa

Edytowane przez mysia82
Czas edycji: 2009-12-02 o 13:36
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 13:36   #347
n a d i a
Raczkowanie

Ciekawy temat, to może i ja dorzucę swoje trzy grosze

Aktualnie czekam na prawko. Tydzień temu miałam egzamin, a im dłużej analizuje swoje zachowanie na tym egzaminie tym bardziej kocham pana egzaminatora za wynik pozytywny

Wpadek miałam całe mnóstwo, zaczęło się już na placu. Elegancko przygotowuje się do jazdy na tunelu, zapinam pasy (na pierwszym egzaminie zapomniałam), opuszczam ręczny i ruszam. Może raczej usiłuję ruszyć bo zwalniam powoli sprzęgło a tu nic. Puściłam je w końcu całkowicie i zaczęłam dodawać gazu, ale auto tylko leciutko się toczy, na liczniku 0 km/h, prędkość żółwia a ja nie wiem co się dzieje.:brzydal : Gaz do dechy i nic, auto w połowie tunelu się zatrzymuje. „No to pozamiatane” myślę sobie, a z drugiej strony jestem całkowicie zbita z tropu, bo nie miałam pojęcia czemu to cholerne auto nie jedzie. Próbuję je zapalić, ale jest zapalone. Patrzę na ręczny- opuszczony. No to kicha, zepsułam auto… Rozpacz. Rozglądam się a egzaminator gdzieś tam daleko na horyzoncie gada sobie w najlepsze. Zaczęłam robić się nerwowa, że w ogóle go to nie obchodzi i że nie raczy mi powiedzieć czemu to auto nie jedzie ani nawet nie kończy egzaminu. I jeszcze te kamery w aucie (swoją drogą minę to musiałam mieć bezcenną). Stałam jak głupia chyba minutę, aż w końcu spojrzałam na skrzynię biegów… a tam luz. Myślałam, że się spalę ze wstydu. Dokończyłam zadanie szybko, egzaminator podszedł i z uśmiechem powiedział „No to jeszcze raz” no i jakoś dałam radę.

Na mieście notorycznie myliłam kierunki. W końcu egzaminator mówi „proszę zawrócić z wykorzystaniem infrastruktury drogowej po lewej stronie”. Ja oczywiście prawy kierunkowskaz, już sobie upatrzyłam taki ładny wyjazd po prawej, ale zostałam sprowadzona do pionu „PO LEWEJ!”. Ups, przepraszam. Włączam lewy migacz i sobie myślę o jaką mu u licha infrastrukturę może chodzić? Ja tam widziałam tylko taki szeroki chodnik no i wiele się nie zastanawiając wjechałam na ten chodnik. Egzaminator westchnął ciężko, chyba już nie miał do mnie siły i powiedział: „No dobra, niech będzie tu”. A ja sobie myślałam czego się czepia, ale zaciekawiło mnie to do tego stopnia, że wczoraj poszłam tam na piechotę obejrzeć tę infrastrukturę i co? I zaraz za tym chodnikiem piękny podjazd Nie wiem jak mogłam go nie widzieć ale nie dziwię się że egzaminator miał dość.

Zrobiłam jeszcze masę innych głupkowatych rzeczy ale nie będę się pogrążać
n a d i a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 14:52   #348
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apollinka Pokaż wiadomość
u mnie np to by nie przeszło bo mam krótki zasię czujnika

ja raz pomyliłam swój samochód z cudzym identyczne, wieczorem nie rozróżniłam a stały praktycznie obok siebie xD dobrze że kluczykiem nie otwieram a alarmem, to by była dopiero heca
Ha ha mi sie tez zdarzyło)) Tyle, ze ja z siostrą, dłubie przy zamku, sobie mysle, co jest grane A siora, skad Ci sie wzieła czapka na przednim siedzeniu?? Obydwie konsternacja:brzyda l: I dalej dłubie, az zaczaiłam, ze nie moje auto Dobrze, ze własciciela nie było
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 15:15   #349
krowa118
Zadomowienie

hahaha już widze te miny i zastanawianie się skąd ta czapka haha w dodatku jeszcz enie chciał się otworzyć lol.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 16:55   #350
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez n a d i a Pokaż wiadomość
Ciekawy temat, to może i ja dorzucę swoje trzy grosze

Aktualnie czekam na prawko. Tydzień temu miałam egzamin, a im dłużej analizuje swoje zachowanie na tym egzaminie tym bardziej kocham pana egzaminatora za wynik pozytywny

Wpadek miałam całe mnóstwo, zaczęło się już na placu. Elegancko przygotowuje się do jazdy na tunelu, zapinam pasy (na pierwszym egzaminie zapomniałam), opuszczam ręczny i ruszam. Może raczej usiłuję ruszyć bo zwalniam powoli sprzęgło a tu nic. Puściłam je w końcu całkowicie i zaczęłam dodawać gazu, ale auto tylko leciutko się toczy, na liczniku 0 km/h, prędkość żółwia a ja nie wiem co się dzieje.:brzydal : Gaz do dechy i nic, auto w połowie tunelu się zatrzymuje. „No to pozamiatane” myślę sobie, a z drugiej strony jestem całkowicie zbita z tropu, bo nie miałam pojęcia czemu to cholerne auto nie jedzie. Próbuję je zapalić, ale jest zapalone. Patrzę na ręczny- opuszczony. No to kicha, zepsułam auto… Rozpacz. Rozglądam się a egzaminator gdzieś tam daleko na horyzoncie gada sobie w najlepsze. Zaczęłam robić się nerwowa, że w ogóle go to nie obchodzi i że nie raczy mi powiedzieć czemu to auto nie jedzie ani nawet nie kończy egzaminu. I jeszcze te kamery w aucie (swoją drogą minę to musiałam mieć bezcenną). Stałam jak głupia chyba minutę, aż w końcu spojrzałam na skrzynię biegów… a tam luz. Myślałam, że się spalę ze wstydu. Dokończyłam zadanie szybko, egzaminator podszedł i z uśmiechem powiedział „No to jeszcze raz” no i jakoś dałam radę.

Na mieście notorycznie myliłam kierunki. W końcu egzaminator mówi „proszę zawrócić z wykorzystaniem infrastruktury drogowej po lewej stronie”. Ja oczywiście prawy kierunkowskaz, już sobie upatrzyłam taki ładny wyjazd po prawej, ale zostałam sprowadzona do pionu „PO LEWEJ!”. Ups, przepraszam. Włączam lewy migacz i sobie myślę o jaką mu u licha infrastrukturę może chodzić? Ja tam widziałam tylko taki szeroki chodnik no i wiele się nie zastanawiając wjechałam na ten chodnik. Egzaminator westchnął ciężko, chyba już nie miał do mnie siły i powiedział: „No dobra, niech będzie tu”. A ja sobie myślałam czego się czepia, ale zaciekawiło mnie to do tego stopnia, że wczoraj poszłam tam na piechotę obejrzeć tę infrastrukturę i co? I zaraz za tym chodnikiem piękny podjazd Nie wiem jak mogłam go nie widzieć ale nie dziwię się że egzaminator miał dość.

Zrobiłam jeszcze masę innych głupkowatych rzeczy ale nie będę się pogrążać
Egzaminator był w takim szoku, że Cię przepuścił

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Ha ha mi sie tez zdarzyło)) Tyle, ze ja z siostrą, dłubie przy zamku, sobie mysle, co jest grane A siora, skad Ci sie wzieła czapka na przednim siedzeniu?? Obydwie konsternacja:brzyda l: I dalej dłubie, az zaczaiłam, ze nie moje auto Dobrze, ze własciciela nie było
Padłam
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 19:31   #351
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Ha ha, no jakies ewidentne zacmienie umysłu własciwie dwóch
A najlepsze, ze chwile to trwało) I patrze na szybe, zasunieta, no zdziwienia na maksa, jak mi ktos włozył czape na siedzenie
No bardzo inteligentny kierowca a auto miało nawet inny model. marka, no ale czerwone, podobne
Nie ma to jak sie chwalic głupotą
Moj stał dwa auta dalej, to czmychnełysmy z siora rozgladajac sie dookoła, czy ktos przypadkiem nie był swiadkiem tego widoku
Stary 2009-12-02, 22:26   #352
krowa118
Zadomowienie

A był taki przypadek, w gazecie czytałam ,albo w tv mówili nie pamietam już. Facet pod jakimś marketem poszedl do swojego (jak mu się wtedy wydawalo) tico otworzył odpalił i pojechał. Po tygoniu policja zapukała ze auto ukradł. Po prostu były identyczne i kluczyki pasowały, a facet się nie kapł i tak jeździł nie swoim. Pani z tego drugiego tico nie złożyła na niego doniesienia i śmiałą się z całej tej historii. Zatem nie Ty jedna Gwiazdko.

Stary 2009-12-03, 01:12   #353
ewelline
Zadomowienie

[QUOTE=Gwiazdeczka1978;156 24745]Ha ha mi sie tez zdarzyło)) Tyle, ze ja z siostrą, dłubie przy zamku, sobie mysle, co jest grane A siora, skad Ci sie wzieła czapka na przednim siedzeniu?? Obydwie konsternacja:brzyda l: I dalej dłubie, az zaczaiłam, ze nie moje auto Dobrze, ze własciciela nie było[/QUOT

zdążyło mi się kiedyś to samo jak nie miałam jeszcze prawka i miałam coś wziąć z auta TZa
Miesiąc temu pomyliłam klatki w bloku i dobierałam się do drzwi sąsiadowi (króciutko mieszkam w tym bloku, bylo juz ciemno ok 22:00 i sie spieszyłam na film do domku ) ależ było moje zdziwienie ze nie otworzył mi TZ tylko jakiś turek, wymsknęło mi sie tylko przepraszam i zwiewałam gdzie pieprz rośnie. Jak można pomylić klatki w bloku

Edytowane przez ewelline
Czas edycji: 2009-12-03 o 01:13
ewelline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 18:48   #354
madzia9018
Raczkowanie

To i ja dorzuce swoje trzy grosze prawko mam juz blisko 2 miesiace a wpadek kilka na koncie

1. bardzo często blokuję sobie przez czysty przypadek kierownice i jak chce zapalić samochód to prawie rycze ze cos zepsułam bo kluczyk nie chce sie przekrecic ( a jezdze autem mamusi) i wtedy telefon do mamy co mam robić takie zycie kobiety

2. ostatnio wyjezdalam z mama z parkingu przy jakims hipermarkecie i widze ze w aucie obok ktorego przejezdałam siedzi 2 facetów i cos mi pokazuja a ze ja sie szybko denerwuje zaczelam mruczeć brzydkie słowa pod nosem ze sie chlopom pokrecilo w glowach ze sa walnięci a mama na to: dziecko swiatła masz nie włączone

3. kiedys probuje ruszyc z miejsca i sie nie da co jest grane sobie mysle?? okazalo sie ze zamiast 1 wrzuciłam 3

bylo tego wiecej ale nie pamietam wszystkiego
Stary 2009-12-07, 21:32   #355
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia9018 Pokaż wiadomość
To i ja dorzuce swoje trzy grosze prawko mam juz blisko 2 miesiace a wpadek kilka na koncie

1. bardzo często blokuję sobie przez czysty przypadek kierownice i jak chce zapalić samochód to prawie rycze ze cos zepsułam bo kluczyk nie chce sie przekrecic ( a jezdze autem mamusi) i wtedy telefon do mamy co mam robić takie zycie kobiety

2. ostatnio wyjezdalam z mama z parkingu przy jakims hipermarkecie i widze ze w aucie obok ktorego przejezdałam siedzi 2 facetów i cos mi pokazuja a ze ja sie szybko denerwuje zaczelam mruczeć brzydkie słowa pod nosem ze sie chlopom pokrecilo w glowach ze sa walnięci a mama na to: dziecko swiatła masz nie włączone

3. kiedys probuje ruszyc z miejsca i sie nie da co jest grane sobie mysle?? okazalo sie ze zamiast 1 wrzuciłam 3

bylo tego wiecej ale nie pamietam wszystkiego
Z ta kierownicą tez sie raz zamotałam. Akurat miałam na rozmowe kwalifikacyjna pojechac. Wsiadam, nic, nie pzrekrece kluczyka. Szok, o co chodzi? Dzien wczesniej znajomy myl mi silnik, mysle, zepsuł. Dzwonie, nie odbiera. Ja stres, kluczyk, no nie drgnie. Sprawdzam akumulator, nie rozładowany, no to gonie po sąsiada, to mi wytlumaczył zagadke

Inna sytuacja- ostatnio pojechałam do kolezanki, jakis ruch był straszliwy, nie mogłam zaparkowac, non stop mi cos jechało, przeszkadzało, wasko, mało miejsca, sobie mysle, no nie dam rady. No i zawołałam jakiegos faceta zeby mi zaparkował No i zaparkował, choc ie tam gdzie zamierzałam i jeszcze komplementem obrzucił he he oczywiscie nie co do jazdy
Stary 2009-12-08, 09:10   #356
Mini007
Zakorzenienie

Pora coś dorzucić... np. jazdę ze złożonymi lusterkami (niedziela rano), zostawienie auta z szybą uchyloną na 1/3 wysokości. Raz parkowałam na trzech miejscach i dopiero za trzecim razem mi się udało
Zablokowaną kierownicę też przerabiałam, ale telefon do brata wyjaśnił sprawę
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 10:06   #357
luszczykowa
Raczkowanie

To może ja się pochwalę...2 dni temu pojechałam do Galerii Mokotów.Zaparkowałam autko,ale że byłam umówiona z koleżanką na wspólne zakupy,to nie zapamiętałam, gdzie zostawiłam samochodzik.
No i potem wracam z zakupów,podchodzę do mojego(zdawało mi się)auta.
Staję przy bagażniku i wciskam taki przycisk na pilocie.A auto nic.Myślałem, że bateria się wyczerpała,więc wsadzam kluczyk i próbuję przekręcić.dopiero po 10 minutach przyszła jakaś pani,i ze zdziwieniem się zapytała co robię przy jej samochodzie?!
luszczykowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 10:09   #358
Agnes140489
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luszczykowa Pokaż wiadomość
To może ja się pochwalę...2 dni temu pojechałam do Galerii Mokotów.Zaparkowałam autko,ale że byłam umówiona z koleżanką na wspólne zakupy,to nie zapamiętałam, gdzie zostawiłam samochodzik.
No i potem wracam z zakupów,podchodzę do mojego(zdawało mi się)auta.
Staję przy bagażniku i wciskam taki przycisk na pilocie.A auto nic.Myślałem, że bateria się wyczerpała,więc wsadzam kluczyk i próbuję przekręcić.dopiero po 10 minutach przyszła jakaś pani,i ze zdziwieniem się zapytała co robię przy jej samochodzie?!
uznała Cię za włamywaczkę pewnie ja swój samochód rozpoznaje po rejestracji nauczyłam się jej właśnie żebym tak nie zrobiła

It is the first step that is troublesome
Agnes140489 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 11:26   #359
Tati
Raczkowanie

GG do Tati

Fajny ten wątek he he Mieszkam w Irlandii i tu próbuję zrobić prawko.Tutaj zdajemy testy teoretyczne a następnie jezdźimy z kims kto ma prawo jazdy ponad dwa lata przez okres pół roku i potem mozemy sie starać zdawać pełne prawo jazdy.W każdym razie jak nauczylam sie już w miarę jeździć postanowiłam, że bedę jeżdzić do pracy ponieważ często tu leje , wieje itp.
Drogę do pracy mam krótką - jakieś 5-7 minut więc jeżdę sama licząc ze Garda - tut. policja oko przymknie że nie zapuszczam sie dalej samotnie. W każdym razie któregoś dnia wychodzę na lunch godzinny , rzucam na siedzenie pasażera torbę , mała wodę i inne szpargały i jadę do domu a tu po nagle coś zaczyna mi świstać . Myśle - coś się psuje . Kombinuję z nadmuchem - świczy piszczy dalej. Myśle: może jakieś hamulce gdzieś trą albo koła. Zatrzymuję sie na skrzyżowaniu - cisza. Ruszam i jadę - znowu piszczy i śwista. Dojeżdzam do domu na podjazd , staję i cisza znowu . Wycofałam na próbę i jeszcze raz- świsnęło ze dwa razy.
Nic - zjadłam szybko i dawaj do znajomego mechanika -naprzeciwko naszego osiedla. Przedstawiam sprawę i on wsiada do autka przejechac sie kawałek sprawdzić co jest grane. Po chwili wraca zanosząc się od smiechu z butelką wody gazowanej w ręce.
Mówi - na drugi raz to dokładniej zakręcaj butelki to nie będą ci hamulce czy koła piszczały . Wstyd jak diabli

Edytowane przez Tati
Czas edycji: 2009-12-28 o 11:30
Tati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 20:02   #360
balletoevs
Zakorzenienie

Dziewczyny boskie jesteście. Nieźle się uśmiałam z waszych historii
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ja też kiedyś złapałam instruktora za kolano Powiedział tylko: mam żonę

Ja raczej nie miałam aż takich mega wpadek, ale coś tam się uzbierało Jeszcze podczas kursu: dojeżdżam z instruktorem do skrzyżowania, czerwone światło, oczywiście ładnie się zatrzymuję. Chwilę później obok, na lewym pasie, ustawia się chłopak trochę starszy ode mnie w samochodzie z Anglii (z kierownicą prawej stronie). W rezultacie siedział kawałek ode mnie Ja taka zaaferowana nim, czekam aż zapali się zielone światło. Gdy w końcu się zapaliło to zbłaźniłam się: silnik zgasł mi cztery razy pod rząd, instruktor bulwers, chłopak z pasa obok w śmiech No ale za piątym razem się udało

Wycieczka do Inowrocławia. Postanowiłyśmy zostawić z mamą samochód przy jakiejś z ulic jak się wjeżdża od strony Bydgoszczy. Oczywiście nie sprawdziłyśmy jak nazywa się ta ulica. I potem błądziłyśmy po mieście szukając auta i pytając ludzi jak mogłaby nazywać się ta ulica.

Też jeszcze pamiętam swoją pierwszą jazdę. Stoimy na jakiejś osiedlowej uliczce, trzeba zawrócić na raz, dwa, trzy. Uliczka wąska, stanęłam w końcu w poprzek. I ani do przodu ani do tyłu się (w moim mniemaniu) nie dało. Nadjechał jakiś facet i zaczął obserwować moje popisy. W końcu wysiadłam i oddałam kierownicę mamie
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości