![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy
Moja coreczka ma na imie Lena
![]() ![]() Sama mam dosc popularne imie (Basia) i zawsze mnie to denerwowalo jak ktos wolala Basia a 3 moje kolezankiz klasy sie obracaly ![]() Jakbym miala dzis wybeirac jej imie to nazwyalabym sie pewnie albo Nina albo Kalina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
BAN stały
|
Nasz dzidziol który w styczniu przyjdzie na świat będzie mieć na imię jeśli chlopczyk to Filip a dziewczynka to Martyna. Sadze, że te typy się już nie zmienią aczkolwiek ja do 9 m-ca byłam Paulinka a wyszła Monika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Wlasnie w Polsce bardzo popularnym imieniem jest teraz Julia mi sie ono strasznie podoba, jednak gdybym mieszkala w polsce nie wiem czy bym sie na nie zdecydowala. Natomiast w nowym jorku to imie jest zadko spotykane (tylko wsrod polakow
![]() ![]()
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
my dzidziusia planujemy dopiero za rok, ale już mam parę imion i nie wiem które wybrać błagam pomóżcie:
dla chłopca: Armani,Xavier, Natan, Cordel dla dziewczynki: Lena, Natasza, Destiny, Carmen nazwisko mam bardzo nietypowe i zagraniczne więc nie będzie wstydu typu Jessica Kowalska doradzcie które błagam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dziewczynki Destiny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
a my z Tżcikeim już wybraliśmy ostatecznie imionka chociaż dzidziusia to planujemy dopiero za rok ...
dla dziewczynki: Weronika dla chłopca: Mateusz! Kurcze jak mi się to imię podoba ![]()
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
dzięki Baby14
![]() ![]() ![]() Sweet_Jelly ładne imionka jak Ci się podobają to tylko takie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
nie wiem nawet czy będę miec dziecko ale imiona są przygotowane i czekają na cud
![]() dla chłopca: Tymoteusz, Mikołaj, Franciszek, Beniamin, Błażej, Ksawery, Emanuel, Fryderyk, Joachim, Konstanty, Leopold, Lucjusz, Oktawian (Oktawiusz), Remigiusz, Samuel, Zachariasz A dla córeczki: Apolonia, Antonina, Matylda, Amelia, Albertyna, Aurelia, Balbina, Cecylia, Klementyna, Kornelia, Walentyna, Wilhelmina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
na drugie mam Irena
|
ja też jakieś 3 lata przed porodem(długa ciąża co) wymyśliłam sobie Iga.teraz Iga ma już 6 lat
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
My dla chłopca wybraliśmy Beniamin czyli w skrócie Ben, a dla dziewczynki ciągle wymyślamy coś owego, będzie do wyboru spośród: Binaka, Blanka, Julia, Melisa.
MIała być Amelia ale Amelii ostatnio tyle co Ań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
Witam moj syn ktory jest w drodze bedzie ial na imie Aleksander-tak wybral moj maz i ja na to przystalam bo rowniez mi sie podoba.
Jednak pierwsze imoina jakie mielismy dla dziecka to Maria lub Jerzy (JuREK) ale jednak b=padlo na Aleksandra ![]()
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dziecka i na razie nie jest zadne w drodze, ale jesli bede miala(mam taka nadzieje) to dziewczynke/ki nazwe imieniem Nadia a kolejna Lena jesli chlopiec to Nataniel, Nikolas(Nathaniel i Nicolas jesli bd meiszkac dalej w uk)
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2008-09-01 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
Dla dziewczynki podobają mi się Dalia i Lily a dla chłopca Hugo i oczywiście Ivo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
BAN stały
|
Ja dla chłopczyka to nie mam pojęcia jakie,ale dla dziewczynki to Amelka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
a mnie sie podoba dla chłopca imię Oliwier, Fabian , Marcel i Hubert ale synkowi chyba damy na imie Oliwierek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
mi się podobają oba tzn Natalka i Nikola ale osobiście wybrałabym Nikole.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Dla dziewczynki Anastazja, albo Apolonia.
Dla chłopca Dominik, albo Olgierd. ![]()
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
My powoli zaczynamy myśleć o dziecku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
Gaataa85, jeśli mieszkacie w Polsce i oboje jesteście Polakami, to możecie mieć problemy w urzędzie zarejestrować Alexa. Może będziecie musieli wybrać formę Aleksy lub Aleksander i zdrabniać Alex (Aleks)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Dziecko planujemy w baaardzo odległej przyszłości, ale jeżeli będzie to chłopiec, to musi być Piotruś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Mi z imion dla chłopca najbardziej podobają się Olaf, Oliwier, Filip albo Dawid
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie wiem co się urodzi. Jedno jest pewne, nie ulegne modzie, zeby dać dziecku na imię Jan lub Franciszek. Już choćby tylko dlatego, że jest taka "moda". Musi to być jakieś "polskie" imię, nie popularne mocno, ale tez nie bardzo rzadkie. Trudna decyzja. Patrzę zarówno na zdrobnienia, zeby nie były śmieszne, no i żeby imię pasowało do nazwiska kończącego się na -ski. Jak tak przeglądałam forum to podobało mi się Nataniel, ale nie wiem jeszcze, dla dziewczynki łatwiej znaleźć mi imię, bo wiecej mam ulubionych: Natalia, Mila, Julia, Pola, Adela... Szukam dalej
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jeszcze nie wiem kto we mnie mieszka... ale jesli chodzi o imiona to chyba dla dziewczynek jest je wybrac łatwiej i szybciej
Damskie imiona to podobaja mi się takie jak : Wiktoria (ale same Wiktorie wkoło mnie są wiec odpada) Nikola Oliwia Maja Nadia ale jak bedzie dziewczynka to albo Nikola, Oliwia lub Nadia napewno beda 2 imiona z tych trzech ale ktore to jeszcze nie wiem mam na to czas do 5 marca (termin) ![]() A z meskich imion to podobaja mi się tylko dwa: Kacper Jakub Tutaj zostana te dwa imiona ale jeszcze nie wiem w jakiej kolejnosci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przynajmniej nie mialam nigdy problemu bo moje imie było bardzo oryginalne i nie spotykane czasem kazdy sie dziwil ze jest takie imie a mam na imię Mirosława w skrucie Mirka, zadkie imię mi osobiscie sie nie podoba.... ale przynajmniej byłam zawsze jedna jedyna ![]() ![]() Od kolezanki corka ma 2 latka i nazywa się Jagoda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
My mamy córeczkę,mąż mi dał wolną rękę w wyborze imienia dlatego długo wahałam się czy dać jej Wiktoria czy Emilia więc w końcu stanęło na tym,że na pierwsze ma Wiktoria a na drugie Emilka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Pisałam w tym wątku ponad półtora roku temu teraz Apolonia pieszczotliwie Pola ma rok nadal wzbudza jej imię spore zainteresowanie szczególnie podoba sie starszym osobą Apolonia
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#359 |
Rozeznanie
|
Moja cora ma teraz 6mcy i nazwalismy ja Emilia,podoba mi sie bo mieszkamy na stale za granica i jest on tutaj latwe do wymowienia i poza tym ma bardzo ladny odpowiednik - Emily
![]() ale na poczatku to ciezko nam bylopodjac decyzje - mielismy rozne typy: Mira,Ida,Kaja...ale jak ja zobaczylismy to tylkoEmilka pasowala i tak jest z Milusia/Mili do dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
![]()
Emilia jest prześlicznym imieniem i świetnym w każdym jeżyku ma super zdrobnienia
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.