Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: --
- 0 0%
- 0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-28, 22:00   #331
wystraszona
Raczkowanie

Dot.: Testy ciążowe

ja mam podobny problem. Mam straszne bóle burzucha, okres spóźnia się dwa tygodnie a dwa testy mówią,że nie jestem w ciąży...
wystraszona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-29, 20:41   #332
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

moim zdaniem jak najszybciej lekarz lub badanie krwi, które jest najpewniejsze. Testy mogą kłamać gdy nie wykona sie go dokładnie z zaleceniami na ulotce lub zbyt wczesnie. Najlepiej robić go rano zaraz po wstaniu z łóżka. Moja przyjaciółka też była w takiej sytuacji robiła testy, wychodziły negatywnie, a dzis jest mamą slicznego bobaska. Gdy poszła do lekarza okazało sie że to 10 tydzień. Mimo wszystko trzymam za Was kciuki zeby było tak jak sobie życzycie
Stary 2006-07-29, 21:11   #333
mouzi
Raczkowanie

tu pewnie chodzi o masowe spoznianie sie miesiaczek.....przez upaly + stres, bo co czytam na forum to wszystkim sie spoznia, tydzien, 2 -3.
mouzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-30, 09:03   #334
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

raczej mało prawdopodobne żeby nie wykrył. Najlepiej isc do lekarza albo też zbadać poziom hcg- gonadotropiny kosmówkowej we krwi.

asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-31, 16:02   #335
ula999
Raczkowanie

Dzien dobry .mam takie pytanie co do testów ja robiłam dwa razy podrzad i za każdym razem wychodziły mi dwie słabe kreseczki wiem ze to morze byc ciaza ale testy robiłam w tamtym tygodniu proszę o radę tylko zaznacze ze te kreski były blade.pozdrawiam
ula999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-31, 21:52   #336
Diorissimo
Zadomowienie

Wiarygodność testu określana jest na 95% i więcej, jednak należy wykonać go dokładnie i postępować zgodnie z instrukcją.
Radziłabym wybrać się do ginekologa, możliwości bowiem są dwie: albo ciąża jest, a test jej nie wykrył albo w związku z zaburzeniami hormonalnymi zmienił się cykl. Przyczynami opóźnienia miesiączki mogą być choroby, zmiana klimatu, stres, ciężkie przeżycia czy intensywne uprawianie sportu.
Ula999 biegnij prędko do lekarza, bo 2 kreski, nawet bardzo blade wskazują na ciążę.
Diorissimo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-31, 22:08   #337
nafiyqa
Zakorzenienie

Z tego co dobrze wyczytalam, to na ulotce dotyczacej testu bylo napisane, ze nawet dwie niewyrazne i slabe kreski to juz CIAZA...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 09:07   #338
Justek
BAN stały

GG do Justek

Binku jeżeli spóżnia się już trxzy tygodnie a testy nie wychodzą konieczne jest zrobienie testu z krwi lub usg u lekarza. Opóżnienie mogą wywołac upały lub w gorszym wypadku jakaś torbielka więc nie ma na co czekać. Jeśli test z krwi wykluczy ciążę trzeba szybciorkiem iść do lekarza.

I nieprawdą jest że testy wykrywają 6-dniową ciążę, to tylko chwyt reklamowy, testy ciążowe robi się zawsze w dniu spodziewanej @ lub po terminie. Między innymi dlatego, że dochodzi do samoistnych poronień.
Justek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 09:11   #339
ula999
Raczkowanie

Chciałam się jeszcze zapytac czy jak się robi test to njlepiej rano .okres powinam dostac w tym tygodniu czy powturzyć jeszcze raz test bo trochę
się zawjodłam natych testach.pozdrawiam
Stary 2006-08-01, 09:32   #340
Justek
BAN stały

GG do Justek

Cytat:
Napisane przez ula999
Chciałam się jeszcze zapytac czy jak się robi test to njlepiej rano .okres powinam dostac w tym tygodniu czy powturzyć jeszcze raz test bo trochę
się zawjodłam natych testach.pozdrawiam
ula999 zrób dla pewności jeszcze jeden test ale w dniu w którym ma się pojawić miesiączka i tak, najlepiej z samego rana, chyba że robisz po terminie. Wtedy możesz o każdej porze dnia.
Stary 2006-08-01, 09:39   #341
Diorissimo
Zadomowienie

Ula999 testy najlepiej wykonywać rano, wtedy stężenie HCG jest najwyższe i najłatwiej wykryć ciążę.
Tak jak radzi Ci Justek poczekaj do terminu spodziewanej miesiączki i dopiero wtedy zrób test.
Życzę Ci żeby wynik był taki, jaki chcesz żeby był

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-01, 09:46   #342
ula999
Raczkowanie

Dzięki diewczyny jeszcze poczekam jak nie dostanę to wtedy zrobię i szybko wam odpiszęPOZDRAWIAM
Stary 2006-08-01, 10:12   #343
ula999
Raczkowanie

jajniki

Zakładam ten wątek morze w mi pomorzeć bo naprawdę zgłupjałam w sobotę mjałam straszny bul jajników nigdy tak nie mjałam a teraz nic mnie nie boli mjałam też trbieliki a teraz mam probem .Otóż robiłam tydzien temu test i wyszły dwie blade kreseczki ja już pisałam na teamt testów zmężem staramy się o dzdzi dwa lata chcę jeszcze poczekac tydzin czy dostanę czy nie Ale chodzi mi o to czy pszytakim bulu jakim mjałam czy to morze być ciąza czy nie.Izanaczę nigdy tak nie mjałam Pozdrawiam
Stary 2006-08-01, 10:24   #344
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Wiecie co, kobietki, ale coś musi być z tym, że upały + stres powodują takie zmiany w cyklu - niestety, wiem po sobie. Okres mi się spóźnia już dwa tygodnie, współżyję tylko przy użyciu prezerwatywy, test mimo wszystko zrobiłam (oczywiście negatywny uff ) i mimo, ze wiem, że mam nieregularne cykle to i tak sie stresuję. A, żeby nie było - nie jestem jakąś nieuświadomioną młodą osóbką - trzeci krzyżyk na karku
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 10:42   #345
ula999
Raczkowanie

Wiesz co ja też tak mjałam ztymi niereguralne cykle a od trzech lub czterch cyklach mam w porządku i dlatego tak napisałam czy mogę być w ciązy bo całkowicie zawjodłam ale i tak idę do lekarza zobaczymy co powie .Pozdrawiam
Stary 2006-08-01, 10:43   #346
Diorissimo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margot45
Wiecie co, kobietki, ale coś musi być z tym, że upały + stres powodują takie zmiany w cyklu - niestety, wiem po sobie. Okres mi się spóźnia już dwa tygodnie, współżyję tylko przy użyciu prezerwatywy, test mimo wszystko zrobiłam (oczywiście negatywny uff ) i mimo, ze wiem, że mam nieregularne cykle to i tak sie stresuję. A, żeby nie było - nie jestem jakąś nieuświadomioną młodą osóbką - trzeci krzyżyk na karku
Masz rację, mnie w tym miesiącu miesiączka spóźniła się 8 dni - pierwszy raz tak długo Stres też mi towarzyszył, mimo, że szanse bycia w ciąży były nikłe. Nie denerwuj się, a okres na pewno przyjdzie
Stary 2006-08-01, 10:53   #347
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Diorissimo
Masz rację, mnie w tym miesiącu miesiączka spóźniła się 8 dni - pierwszy raz tak długo Stres też mi towarzyszył, mimo, że szanse bycia w ciąży były nikłe. Nie denerwuj się, a okres na pewno przyjdzie
Kochana, dobrze Ci mówić "nie denerwuj się" - wiesz, jak to bywa Pociesza mnie myśl, że test wyszedł negatywny więc właściwie nie pozostaje mi nic innego tylko cierpliwie czekać... a cierpliwość akurat nie jest moją najmocniejszą stroną. Ale spróbuję być dobrej myśli.
Stary 2006-08-01, 11:07   #348
ula999
Raczkowanie

Jeszcze ja otóż ja przez te parę miesięcy nie mjałam żadnego stresu a nic tam innego tylko wiecie co mjałam dziwny okres w zeszłym miesiącu bo dwa dni itaki różowy .
Jak póziniej poszłam do swojego lekarz po jakimś czaśe to zbadał mnie i powiedział ze jest o.k i ze jak bym była w czesnej ciąży to i by tak tego nie zobaczył na usg dlatego zrobiłam dwa te testy bo naprawdę jestem po ciężkich przejściach z lekarzami.
Stary 2006-08-01, 12:26   #349
reggaem_Anka
Przyczajenie

Nastepny dzien po najprawdopodobnej wpadce bolalo mnie podbrzusze oprucz tego wszystko bylo ok 8 dni po wpatce zrobilam tes wyszlo ze nie jestem w ciazy i brzuch mnie juz tak nie bolal ale kiedy wczoraj kolezanka upewnila mnie ze testy n ie zawsze mowia prawdy dzis wtsalam znow z bólem brzucha do tego od dwoch dni słabne i mam jakies chwilowe omamy wzrokowe,,,czy toi moze być ciaza czy cos innego?
reggaem_Anka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-01, 12:35   #350
Diorissimo
Zadomowienie

Margot45 wiem, co przeżywasz, bo też jeszcze kilka dni temu czułam dezorganizujący cały życie stres. Zrób jeszcze jeden test, 2 już raczej nie będą się myliły. A jesli dalej nie będziesz miała okresu idź do lekarza, bo może to jakaś choroba. Trzymaj się, jestem myślami z Tobą
Ula999 USG umożliwia uwidocznienie pęcherzyka ciążowego w 5 tygodniu ciąży, więc lekarz mógł jeszcze nie widzieć.
Stary 2006-08-01, 12:48   #351
Diorissimo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez reggaem_Anka
Nastepny dzien po najprawdopodobnej wpadce bolalo mnie podbrzusze oprucz tego wszystko bylo ok 8 dni po wpatce zrobilam tes wyszlo ze nie jestem w ciazy i brzuch mnie juz tak nie bolal ale kiedy wczoraj kolezanka upewnila mnie ze testy n ie zawsze mowia prawdy dzis wtsalam znow z bólem brzucha do tego od dwoch dni słabne i mam jakies chwilowe omamy wzrokowe,,,czy toi moze być ciaza czy cos innego?
Reggaem_Anka zbyt wczesne wykonywanie testu ciążowego może spowodować uzyskanie wyniku fałszywie - ujemnego dlatego lepiej poczekać do dnia spodziewanej miesiączki i wtedy wykonać test.
Stary 2006-08-01, 13:10   #352
ula999
Raczkowanie

dzięki za wyrozumjałość bo ztymi lekarzami to jest różnie jeden mówi ta a drugi inaczej i teraz dlatego nie chodę do żadnego zobaczę teraz jak nie dostanę to pójdę ale odczekam ale dla pewność jutro rano zrobię test bo ten mój lekarz to jest trochę zwarjowany że nieraz niemogę go zrozumiec ale dobrze że niemam innych chorub jak czytam na tym forum.I że mam na duże szanse na zajście w ciąze Tylko moja mama mówi żeby nie myśleć samo przyjdże.
Stary 2006-08-01, 13:20   #353
ula999
Raczkowanie

śluz

dziewczyny zadam wam takie pytanie jaki jest kolor śluzu jak jest się w ciązy takie pradwopdobieństwo. bo tak się zastnawiam .
Stary 2006-08-01, 13:21   #354
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Diorissimo
Margot45 wiem, co przeżywasz, bo też jeszcze kilka dni temu czułam dezorganizujący cały życie stres. Zrób jeszcze jeden test, 2 już raczej nie będą się myliły. A jesli dalej nie będziesz miała okresu idź do lekarza, bo może to jakaś choroba. Trzymaj się, jestem myślami z Tobą
Ula999 USG umożliwia uwidocznienie pęcherzyka ciążowego w 5 tygodniu ciąży, więc lekarz mógł jeszcze nie widzieć.
Diorissimo, dziękuję za wsparcie przydaje się...
Stary 2006-08-01, 14:25   #355
instruktorka
Raczkowanie

GG do instruktorka
Dot.: śluz

Śluz raczej nie zmienia koloru w ciąży..... Może potem staje sie bardziej biały i ciągliwy, a nie tak jak przed miesiaczka łamliwy i wodnisty. To z mioch obserwacji, ale nie słyszałam, żeby na podstawie wygladu śluzu oceniać czy jest ciąża..

http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...y+child+is.png

http://b1.lilypie.com/jT2Bp1.pngalt="Lilypie 1st Birthday Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>
instruktorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 18:39   #356
Justek
BAN stały

GG do Justek
Dot.: jajniki

może być, czasami taki ból towarzyszy implantacji zarodka
Stary 2006-08-01, 19:01   #357
ula999
Raczkowanie

wiesz co dzisiaj też mjałam ale mniej mnie bolało nietak jak w sobotę.
mam nadzieje że by to było co myślę ale niechce robić sobie nadzieji.
Stary 2006-08-01, 20:13   #358
Justek
BAN stały

GG do Justek

powiem Ci, że moja koleżanka miała podobne bóle, teraz jest w ciąży Nie wiem kiedy masz termin miesiączki ale może spróbuj zrobić test rano. Trzymam mocno kciuki. Ja też staram się już jakiś czas o dzidzię
Stary 2006-08-01, 22:50   #359
Giovanna
Przyczajenie

A jeśli okres dostałam (spóźnił się, ale w sumie zawsze miałam nieregularne cykle, a przebieg miał normalny) i skończył mi się 3 dni temu to test mogę dla pewności zrobić teraz czy jeszcze odczekać?
Giovanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 07:18   #360
ula999
Raczkowanie

dzięki za odpwiedż robiłam test dzisiaj rano i wyszła mi jedna kreseczka a okresu jak niema tak niema zobaczymy do piątku jak niedostane to w poniedziałek idę do lekarza chcialam się zapytać jak można długo się staracie o dzidzi bo ja dwa lata mnie poprostu pierwszy lekarz żle prowadził.drugi o.k
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości