.:: Zelixa::. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-15, 22:43   #331
fibak36
Raczkowanie

Dot.: .:: Zelixa::.

no pewnie ze jak sie kupuje z niepewnego zrodla to nie wiadomo co naprawde bierzesz.
jezeli chodzi o leki to uwazalabym na cos takie.na internetowe apteki i tego typu rzeczy.
a uzywal w ogole ktos z Was Meridi?
fibak36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 09:29   #332
smoczeq
Przyczajenie

GG do smoczeq

Ja osobiście nie stosowałam Meridii ;-/ Za chwile moja pora na Zele
smoczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 09:53   #333
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja zjadlam rano pol bulki a potem wzielam tabletke. przed chwila poczulam lekki glod ale wypilam sobie odzywke bialkowa i mi przeszlo (polecam goraco, po niej czuje sie najedzona, szczegolnie polecam osobom ktore cwicza, godzine przed treningiem i od razu po - i nie chce sie jesc a organizmowi dostarczamy bialeczko )
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 10:09   #334
smoczeq
Przyczajenie

GG do smoczeq

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja zjadlam rano pol bulki a potem wzielam tabletke. przed chwila poczulam lekki glod )
Ja przed jedzeniem pije szklaneczke wody i dopiero jem jakies platki z mlekiem, zazwyczaj cos lekkiego ,następnie jadę do pracy i około 10,30 biore tabletke.
Zele radze brać max do południa, żeby mieć energię w dzień oraz żeby nie bylo kłopotu z zaśnięciem chociaż tak czy inaczej poźno zasypiam
Stary 2008-05-16, 10:28   #335
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wiem wiem - ja biore jak najwczesniej zeby wieczorkiem wlasnie nie miec problemow ze spaniem. no i oczywiscie po sniadaniu bo trzeba miec energie na caly dzien
Stary 2008-05-16, 10:35   #336
smoczeq
Przyczajenie

GG do smoczeq

musimy dać rade i sie nie poddawać Mi juz coraz mniej kg brakuje do figury modelki musze jeszcze powalczyć jakes 3 tyg. zeby zbić tą moją nieszczęsną oponke na brzuchu, nie jest duza ale nie chce jej Kurcze ale mnie suszy, zaraz uschne .... Siedze na tym forum bo mi sie nudzi w pracy i jestem ciekawa waszych wypowiedzi
Stary 2008-05-16, 14:46   #337
fibak36
Raczkowanie

no, ja wczoraj zapomnialam wziasc tebeltke i wzielam przed snem i domyslacie sie co bylo masakraaaa
kurcze zaluje ze po miesiacu brania Zelixy waga juz tak szybko nie spada...
Jakby ktos bral Meridie i ma jakies dosiwadczenia to prosze napisac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-16, 18:23   #338
Cześka
BAN stały

cały czas ubywa.

Edytowane przez Cześka
Czas edycji: 2008-05-16 o 19:11
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 18:28   #339
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no a u mnie to raczej przybedzie niz ubedzie bo jem tak samo. w ogole to swinstwo na mnie nie dziala
Stary 2008-05-17, 00:30   #340
smoczeq
Przyczajenie

GG do smoczeq

Cytat:
no a u mnie to raczej przybedzie niz ubedzie bo jem tak samo. w ogole to swinstwo na mnie nie dziala
Z czasem zadziała, tylko nie przerywaj leczenia Dlugo juz bierzesz Zelixe ? Może trzeba poczekać aż się uaktywni w organiźmie Na mnie od razu zaczelo dzialac Ajj teraz jest prawie 1:30 a ja zasnac nie moge pozdro
Stary 2008-05-17, 07:21   #341
Cześka
BAN stały

A ja dopiero teraz mam problemy ze snem, wieczorem jestem zmęczona i padam z nóg, ale nie mogę zasnąć. A jak zasnę to się budzę co chwila.

No i serce bardzo szybko bije.
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-17, 09:03   #342
fibak36
Raczkowanie

no i waga nie spada juz. nie wiem czemu
no ja bardzo sZybko zasypiam ale co chwile sie budze i mam straszne koszmary w nocy;|
Stary 2008-05-17, 09:34   #343
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez smoczeq Pokaż wiadomość

Z czasem zadziała, tylko nie przerywaj leczenia Dlugo juz bierzesz Zelixe ? Może trzeba poczekać aż się uaktywni w organiźmie Na mnie od razu zaczelo dzialac Ajj teraz jest prawie 1:30 a ja zasnac nie moge pozdro
wczesniej bralam 10mg i nie dzialalo - to zn jedyne co mialam to suchosc w ustach

od wczoraj biore 15mg i przez pierwsze dwie godz czulam ze dziala, pobudzila mnie troche, nie chcialo mi se jesc a potem jakby wszystko zeszlo, taki jakby zjazd
chcialo mi sie jesc i bylam zmeczona i zostala tylko suchosc w ustach - i jadlam i zero problemow ze snem, malo tego bylam tak zmeczona ze zasnelam razem z malym o 20 juz i do teraz nie moglam sie podniesc heh

a wlasnie na poczatku najbardziej powinna dzialac a potem dopiero organizm przyzwyczaja sie

moja kumpela przez pierwsze trzy dni brania to nic w ustach nie miala

no ale nie poddam sie, bede po prostu sie powstrzymywac na poczatku od jedzenie a potem moze zoladek sie przyzwyczai. no i bede cwiczyc ostro
Stary 2008-05-17, 11:28   #344
fibak36
Raczkowanie

myslicie ze po ponad miesiacu brania Zeli waga zacznie mi znowu spadac? zauwazylam ze od jakiegos tygodnia w ogole nie spada, jaka moze byc tego przyczyna?
bojeee sie ze juz w ogole nie spadnie(
Stary 2008-05-17, 11:29   #345
Szizi
Raczkowanie

GG do Szizi

Czesc Dziewczyny! ostatnio pisalam o sobie i co robie itd. nie bylo mnie 2tyg w domu wiec dopiero teraz tu odpisze i na szczescie nie mam tam u siebie wagi bo wchodzilabym codziennie!! a tak widze ze od 1.05 do 17.05 z 81 zeszlo do 76... moze i oczekiwalam wiekszych rezultatow nie wiem.. ale w miedzyczasie mialam menstruacje wiec dlatego tak wolniej szlo?? hmm ale biore do 25 wiec mam nadzieje ze jeszcze troche zejdzie przypominam ze zelixy i meridi nie biore...
aha i nie widze u siebie zadnych skutkow ubocznych i jakis objawow ;/ ?? mialam w pierwszy dzien tylko poddenerwowanie a pozniej juz looz no i mysle sobie ze teraz wiecej wody i sokow pije tylko ze czasami mysle ze az za duzo tego wlewam w siebie. To nie jest spowodowane suchoscia w ustach tylko jakos tak polubilam sie z "moja woda" :P

Rock, honor, ojczyzna

Szizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 11:55   #346
smoczeq
Przyczajenie

GG do smoczeq

Cytat:
wczesniej bralam 10mg i nie dzialalo - to zn jedyne co mialam to suchosc w ustach

od wczoraj biore 15mg i przez pierwsze dwie godz czulam ze dziala, pobudzila mnie troche, nie chcialo mi se jesc a potem jakby wszystko zeszlo, taki jakby zjazd
chcialo mi sie jesc i bylam zmeczona i zostala tylko suchosc w ustach - i jadlam i zero problemow ze snem, malo tego bylam tak zmeczona ze zasnelam razem z malym o 20 juz i do teraz nie moglam sie podniesc heh
Ja robie tak ze biore 1 tabletke a na drugi dzien 1,5 żeby bardziej działało w tym drugim dniu Ja w ogólee nie odczuwam zmęczenia, tylko wieczne pobudzenie, serducho dosyc szybko pika ale mi to nie przeszkadza
Stary 2008-05-17, 21:21   #347
Buffy25
Raczkowanie

witam jestem na zelixie 3 dzien i ubylo mi juz 1 kg. niezle. zadnych skutkow ubocznych nie mam.wiec luzik zobaczymy jak to dziala i czy branie jej i aerobik 3 x w tygodniu przyniesie skutki pozdrawiam trzymajcie sie dziewczyny
Buffy25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 06:32   #348
Hela30
Przyczajenie

Witam jestem nowa na forum.Pozdrawiam wszystkie walczące z nadwagą. Biore 5 tabletke zelixy bardzo mało jem (jak na mnie).NIe odczuwam zadnych skutków ubocznych.Bardzo duzo pije,nie chce mi sie spac.Mam do zrzucenia 20 kilo.NIe wazylam sie od pierwszego dnia.Boje sie ze waga nie drgnie.
Hela30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 09:26   #349
fibak36
Raczkowanie

Witamy nowe osoby!
nie mysl o tym, wszystko bedzie dobrze, zwaz sie za pare dni i zobaczysz ze schudniesz pare kilo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-18, 16:46   #350
smoczeq
Przyczajenie

GG do smoczeq

Cytat:
Napisane przez Hela30 Pokaż wiadomość
Biore 5 tabletke zelixy bardzo mało jem (jak na mnie).NIe odczuwam zadnych skutków ubocznych.Bardzo duzo pije,nie chce mi sie spac.Mam do zrzucenia 20 kilo.NIe wazylam sie od pierwszego dnia.Boje sie ze waga nie drgnie.
Jeśli bardzo mało jesz/ograniczasz to napewno waga spadnie dobrze by bylo jakbyś zaczęła ćwiczyć. Ja osobiście nie lubię,dla mnie koszmar W ramach ćwiczeń wychodzę na długi , szybki spacer Dzis mogę o tym zapomnieć bo leje deszcz
Stary 2008-05-18, 16:49   #351
smoczeq
Przyczajenie

GG do smoczeq

Cytat:
Napisane przez fibak36 Pokaż wiadomość
myslicie ze po ponad miesiacu brania Zeli waga zacznie mi znowu spadac? zauwazylam ze od jakiegos tygodnia w ogole nie spada, jaka moze byc tego przyczyna?
bojeee sie ze juz w ogole nie spadnie(
Fibak36 zeszły Ci jakieś kg?Czy waga dalej stoi w miejscu ?
Stary 2008-05-18, 20:34   #352
kamus23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hela30 Pokaż wiadomość
Witam jestem nowa na forum.Pozdrawiam wszystkie walczące z nadwagą. Biore 5 tabletke zelixy bardzo mało jem (jak na mnie).NIe odczuwam zadnych skutków ubocznych.Bardzo duzo pije,nie chce mi sie spac.Mam do zrzucenia 20 kilo.NIe wazylam sie od pierwszego dnia.Boje sie ze waga nie drgnie.

Mam pytanie czy ty bierzesz jednorazowo 5 tabletek codziennie??
kamus23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 21:56   #353
fibak36
Raczkowanie

smoczeq narazie waga stoi w miejscu a caly czas jestem na Zeli. nie wiem dlaczego nie spada. Nie jem duzo. Moj ostatni posilek jest ok 16. Jem na uczelni kanapke i w domu troche obiadu i to tyle;| myslisz ze zacznie spadac jeszcze?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-19, 06:46   #354
meryneczka
Przyczajenie

Cześć wszystkim mi też od tygodnia stoi waga jem jogurt w pracy, i o 17 mały obiadek Mam strasznego doła, bo juz ponad miesiąc biorę Zeli Mam nadzieję, że w końcu się ruszy!!!!????
Co myślicie dziewczyny????? Pozdrawiam WAS serdecznie
meryneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 06:51   #355
Buffy25
Raczkowanie

Talking Dot.: .:: Zelixa::.

hmmm mi lekarka powiedziala ze jak miesiac nic nie spadnie to mam przyjsc do niej. ale to zalezy na jakiej jestescie 10 czy 15 bo ja jestem na 10-tce zeli i wrazie co mialam isc po 15. poniewaz jest to mozliwe ze na organizm nie dziala dana dawka. ja jestem po 4 dniu brania dziesiatki i waga spadla mi o 2,5 kg. ciekawe czy dalej tak bedzie. a no i nie jem chleba bo to glowna przyczyna tycia. pozdrawiam i milego dnia zycze
Buffy25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 09:27   #356
meryneczka
Przyczajenie

ja biorę Zeli 15, zobaczymy podobno tylko 3 m-ce można ją brać
meryneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 12:02   #357
smoczeq
Przyczajenie

GG do smoczeq

Cytat:
Napisane przez fibak36 Pokaż wiadomość
smoczeq narazie waga stoi w miejscu a caly czas jestem na Zeli. nie wiem dlaczego nie spada. Nie jem duzo. Moj ostatni posilek jest ok 16. Jem na uczelni kanapke i w domu troche obiadu i to tyle;| myslisz ze zacznie spadac jeszcze?
Uważam że waga powinna jeszcze spaść - tymbardziej, że mało jesz Moze soróbuj tak jak ja 1,5 talbetki zamiast jednej co drugi dzien np. dzis 1,5 tabletki a jutro już tylko jedną.. . ja sobie tak kombinuje i skutkuje

Susza wszędzie......
Stary 2008-05-19, 12:04   #358
lambitinka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez smoczeq Pokaż wiadomość
eeee jakby tak bylo to Zelixa w ogóle nie weszłaby na rynek farmaceutyczny Zapewne powstała dlatego, żeby zrobić konurencje Meridii Na mnie to działa, nie mam zadnych zastrzeżen Wiesz , co innego jakbys kupił Zelixe gdzies w necie albo na bazarze Wtedy nie wie nikt... co tam sie moze znajdowac hmm to narazie tyle ode mnie
Smoczq jak wiesz niewiele to nie pisz bzdur!!!!
Po pierwsze Meridia nie jest kilkakrotnie droższa od zelixy -ich ceny praktycznie się nie różnią i wszystko zależy od tego jaką marżę nalicza sobie apteka. Ja za Meridię 15 płaciłam 55zł 2 tygodnie temu , w Łodzi. Są apteki gdzie za nią życzą sobie nawet 120 zł, a za zelixe 70- 80 zł. Wszystkie te różnice wynikają tylko i wyłącznie z tego ile apteka chce na nas zarobić.
Po drugie!! Meridia nie staniała dlatego, że weszła na rynek zelixa tylko dlatego, że skończyły się prawa patentowe do leku, które trwają kilka lat od wypuszczenia danej formuły na rynek. Z każdym innym lekiem tak jest, dlatego jest w aptekach pełno "generyków" czyli zamienników. Generykiem jest lek o takim samym składzie chemicznym tyle, że jego producenci nie muszą wywalać kupę kasy na przeprowadzenie badań nad substancją i na eksperymenty, co kosztuje bardzo dużo. Dlatego Ci którzy wymyślają jakąś formułę mają na nią wyłączność przez kilka lat i mogą windować cenę leku(nie ma co się dziwić to oni inwestują kupę kasy na wszelkie badania kliniczne a potem inni tylko na tych badaniach "jadą").Potem patent wygasa i inni biorą się za produkcję odpowiedników, ceny spadają.
Inny przykład? proszę bardzo kiedyś na rynku był jedynie ibuprom , teraz od kilku lat gdy nie ma już patentu są ibuprofrnum, ibum, itp itd.
Więc moja droga przestań pisać , że meridia jest kilkakrotnie droższa od zelixy bo to nie prawda. W wielu przypadkach(jak czytam ile za zelę płaciłyście) jest tańsza od niej.

Edytowane przez lambitinka
Czas edycji: 2008-05-19 o 12:59
lambitinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 12:12   #359
smoczeq
Przyczajenie

GG do smoczeq

Cytat:
Napisane przez meryneczka Pokaż wiadomość
ja biorę Zeli 15, zobaczymy podobno tylko 3 m-ce można ją brać
MAryczeczka a dlugo juz bierzesz? Czy dopiero zaczynasz ? Kurcze ciekawe dlaczego tylko 3 miesiące oby nie bylo tak, że po tych trzech miesiącach waga stanie w miejscu jak u Fibak36 albo zeby się nie uzależnić<chociaż w ulotce nie pisze o tym> hmmm ja i tak bede brała tak długo aż będę zadowolona ze swojej wagi Co myślicie dziewczyny ? Moze po tych 3 miechach brać połóweczki ?
Stary 2008-05-19, 12:50   #360
monika2707
Raczkowanie

Talking Dot.: .:: Zelixa::.

witam!!!
jestem nowa na forum,a takze biore zelixe;-)dzis piaty dzien,schudlam 2 kg!!!jestem akurat po ciazy blizniaczej takze mam do zrzucenia prawie 20 kg!!!duzo czytalam o tym leku i mam nadzieje ze pomoze nam wszystkim!!!takze powodzenia i mobilizujmy sie ,w grupie zawsze razniej;-)
p.s.jesli chodzi o objawy,mam bezsennosc co w mojej sytuaci jest straszne ,chcem zasnac,a tu zaraz karmienie moich pociech,wiec w rezultacie wychodzi ze spie ok 3 godz!!!a pozatym mam straszny apetyt,a czytam ze wlasnie wy nie macie...pozdrawiam;-)
monika2707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości