|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Kiedy sie kąpiecie? | |||
| tylko wieczorem |
|
945 | 50,97% |
| tylko rano |
|
171 | 9,22% |
| i rano i wieczorem |
|
440 | 23,73% |
| czasami zdaza mi sie co pare dni |
|
177 | 9,55% |
| zawsze co pare dni |
|
121 | 6,53% |
| Głosujący: 1854. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak to jest u Was z higiena? <sondzinka>
Cytat:
![]() Poranny prysznic zawsze kojarzy mi sie z ksiązkami (tekst typu: X zaspała do pracy, szybko wzięła zimny prysznic ...itd) i filmami... ![]() To już indywidualne nawyki, u mnie w domu nikt nie praktykował porannego prysznica (jakby tak każdy chciał rano prysznic to by sie wszyscy pospóźniali) tylko tata w niedziele rano się kąpie. Kilka razy zdarzyło mi sie brać prysznic rano - np. w lecie, w wielkie upały, lun odwrotnie - kąpiel w zimie dla rozgrzania ![]() To co ja słyszałam odnosiło sie do całego ciała
|
|
|
#332 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy kąpiecie się codziennie ? Ale szczerze..... :)
Co najmniej raz dziennie - wieczorem. Zwykle i rano
Nawet jakbym nie wiadomo jak była zmęczona nie zasnę nieumyta... Jak jest na dworze gorąco i się spocę to i po powrocie do domu np. po południu się myję. Wolę prysznic niż kąpiel, jak się wykąpie to potem i tak się muszę chociaż opłukać prysznicem
|
|
|
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
Codziennie gruntowna kąpiel wieczorem. czasami rano też jeśli mam czas i natchnienie
|
|
|
#334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie obrzydliwym jest poranny zapach (mały eufemizm) w tramwaju. Ludzie "pachnący snem". Nie jest to typowy odór kogoś kto się nie myje tygodniami, czy kogoś kto się przed chwilą spocił, ale równie obrzydliwy. Zatem ten pewien moment dość szybko następuje. Fuj. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś na ulicy nie czuć tego![]()
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśłi zaś o mycie chodzi to myję twarz 2 razy dziennie (rano i wieczorem) + czasami po południu, ręce to trochę częściej
|
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
codziennie
przynajmniej wieczorem, rano nie zawsze zdążę.....
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
A 4 osoby,jak do tej pory,'zawsze co parę dni'
.Smutna prawda wychodzi w tej sondzie (i wątku) na jaw .
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie
chce mi się wierzyć, że ktoś myłby się jedynie co parę dni, może zajrzał, zagłosował, a nie czytał posta lub wyciągnął wniosek, że chodzi nie o czystość właśnie, a przyjemnostkowanie w wannie.Cytat:
Zresztą, nigdy nie wiadomo, czy owe tramwajowe ktosie ;-) kąpały się dnia poprzedniego wieczorkiem, a nie rano np.; znam np. osobniczki, które wróciwszy późno potrafiły władować się w pościel w lekko zdekompletowanym ubranku, a rano wciągnąć na tyłek te same, co dzień, wcześniej (nie prane) rajstopy plus np. jakąś tam bluzkę poderwaną z krzesła; i makijaż spokojnie potrafił służyć im ze 2 dni. A pod wpływem tego wątku zaczęłam się autentycznie przez chwilę zastanawiać, która z moich koleżanek być może praktykuje jedynie wieczorną ablucję ;-) + poranne umycie buzi, (coby się mniej świecić /bo przecież to o to paniom chodzi :P/). I nie wiem, Nie wiem co i z czego wynika, jak dla mnie ktoś, kto się rano nie umyje do pierwszej świeżości należeć nie może, i sama nie chciałabym nigdy musieć zrezygnować z nawyku porannego (nie tylko) mycia. A mycie twarzy, to jak słowo, przypomina mi XIX wiek, przyniesioną przez służącą wodę w dzbanku i porcelanową miednicę. :P 3, czy 4 kondygnacyjne kamienice, w których kanalizacja sięgała 1-ego piętra i była uważana za luksus (czy raczej: zbytek luksusu). :P Albo czasy dużo wcześniejsze i zadziwiające ;-) umiłowanie pudrowania.
|
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Kąpiel" jest sformułowaniem niefortunnym, bo niektórzy nie stawiają znaku równości pomiędzy "kąpać się" a "myć się", ale to, że się nie kąpią nie znaczy, że się nie myją
|
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w ogóle nie rozumiem,co znaczy 'myć się'
.Kojarzy mi się to tylko li i wyłącznie z myciem rąk,zębów ;ewentualnie głowy .Dla mnie . Każdy prysznic jest kąpielą. Ale. Nie każda kąpiel jest prysznicem.
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
A niektórym kąpiel kojarzy się z sobotą.
Że z wczesnego dzieciństwa, spoko, ale niektórzy nie starają się, by mieć okazję kojarzyć to mokre przedsięwzięcie z innymi dniami tygodnia. Kurczę, jak sobie tak przypomnę Placówkę Prusa i galant Ślimaka polegający na wypomadowaniu włosów sadłem, to mi się robią miękkie kolana.
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to-naprawdę-aż taki wysiłek,wskoczyć dwa razy dziennie do wanny/kabiny na kilka minut ?
A jaki pożytek .Więcej czasu marnujemy na różne - inne 'głupotki' -na przykład oglądanie telewizji .
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
A np. tym, co wybrali opcję: ''co parę dni''?
![]()
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Według moich informacji
sobota jest raz w tygodniu ,a nie co parę dni .
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak pisałam, ja uznaje wieczorny prysznic/kąpiel. Nie czuję potrzeby mycia sie sto razy dziennie. Nie smierdzi ode mnie
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt tu nie mówił,że 'myje się'
sto razy dziennie.A jeśli ktoś się kąpie częściej niż raz dziennie-to nie dlatego,że 'ma problemy ze smrodkiem' ;ale dlatego,żeby ich nie mieć .
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
prysznic codziennie przed snem,potem nacieram się swoimi kremikami-uwielbiam to!!!!raz lub dwa razy w tygodniu funduje sobie aromatyczną kapiel w wannie,góra piany i ja!!!W upalne dni biore prysznic nawet kilka razy dziennie,nie lubie zapach potu.Kobieta powinna pachnieć świeżościa i seksapilem,przeciez to pleć piękna
|
|
|
|
|
#351 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dla mnie kąpiel to dłuzszy pobyt w wannie. i tak to dwa razy w tygodniu co sie odstresowuje. natomiast codziennie wieczorem prysznic biorę. nie umiem rano, bo ja sie wybalsamowac musze, czasami zaspie, czasem nawet ledwo skarpetke zdąze załozyc a juz musze leciec.
czy mi sie kiedys przez kilka dni nie zdarzało umyc? tak. ale to moze aby tak dwa dni z rzedu-jak bylam młodsza, jak byłam na obozie i grzyb pływał w prysznicu.
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się podoba zapach mojego ciała po przebudzeniu, zapach pościeli, piżamy. Oczywiste, że to nie jest zboczenie, bo kojarzą mi się ze snem, z wylegiwaniem się pod ciepłą kołdrą.
Kąpię się wieczorem (pod prysznicem codziennie, wanna okazyjnie) i rano nie odczuwam potrzeby ponownego umycia całego ciała.
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
no bo jest. pierwszym problemem jest to że sie nie czuje (dosłownie) takiej potrzeby
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
Obecnie nie przesadzam z nadmiernym kąpaniem, choc jak bylam nastolatką to miałam fioła na punkcie codziennego moczenia się w wannie, pamiętam nawet, że od tego przesiadywania skóra moich pleców była przesuszona zresztą nie tylko ona, swedziała strasznie mimo balsamowania.
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem, sobota zdarza się co parę dni, np. co 7.
|
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
Obowiązkowo biorę prysznic rano i wieczorem i zawsze wklepuje balsam w skórę. Bez tego czuła bym się niekomfortowo,u mnie to już kwestia przyzwyczajenia
|
|
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
W wannie nie lubie lezec ani sie moczyc, odkad pamietam zawsze dla mnie byl prysznic. Biore wiec prysznicowa kapiel rano, nie moge jakos wyjsc z domu bez takiej kapieli - czuje sie bez niej ospala. Nawet jak teraz zostaje w domu kapie sie zawsze rano.
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
Bez codziennej kąpieli z róznymi dodatkami typu olejki zapachowe nie wyobrażam sobie zakonczenia dnia -dla mnie to nie tylko zmycie z siebie brudu, kurzu ,zapachów itd ale przede wszystkim relaks , przyjemnosc ,oczyszczenie ze stresów , taki zabieg katharsis całego organizmu .
Co do porannego prysznica -róznie z tym bywa -zalezy od stopnia lenistwa i pory roku -latem obowiązkowo no i po "pracowitej nocy '-też obowiązkowo . Z przesadą o szczególna dbałośc też nalezy uwazac , kiedys dermatolog powiedziała mi ,ze chyba zanadto niszczę "płaszcz ochronny skóry " częstymi kąpielami , mam skórę suchą , delikatna i skłonna do podraznień . Niestety przyznam się ,że nie zawsze uzywam balsamu nawilzajacego po kapieli czy prysznicu , zazwyczaj z lenistwa .
|
|
#360 |
|
Rozeznanie
|
Kąpię się dwa razy dziennie (w okresie letnim nawet częściej, albo jeśli poczuję taką potrzebę)
Nie wyobrażam sobie zacząć dnia od porannego prysznica, który rozbudza Wieczorem natomiast odwrotnie usypia Ciekawe to?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

), jak organizuje sobie kwestie techniczne w swojej codzienności. 

.