Dziewczęta,chodzicie w spódnicach ? - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Spodnie czy spódnica/sukienka ?
spódnica/sukienka 15 17,05%
spodnie 73 82,95%
Głosujący: 88. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-16, 14:32   #331
kamtumi
Raczkowanie

Kobietki, nosicie spódnice, sukienki? Jeśli nie-dlaczego nie?

Tak ostatnio zaczelam nosic moje pierwsze sukienki i zaczelam zwracac wieksza uwage na to jak ubieraja sie kobiety na ulicy.

Musze przyznac ze niewiele kobiet wskakuje w spodnice, sukienki.

Czy.. wg Was wynika to z niewygody, kompleksów czy jeszcze czegoś innego?

A Wy Wizażanki- nosicie spodnice, sukienki?
kamtumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 14:45   #332
Wreeednia
Zadomowienie

Dot.: Kobietki, nosicie spodnice, sukienki? Jeśli nie- dlaczego nie?

Zimą chodzę w spodniach, bo wiadomo cieplej Ale jak zaczyna się robić ciepło to chodzę tylko w spódnicach i sukienkach

A to, że niezbyt wiele kobiet chodzi w takim stroju to wynika hm... na pewno po części z wygody ( chociaż mnie i w tym i w tym wygodnie ) a po części z kompleksów ( taaaaa każdy ma idealne nogi tylko nie ja, więc je schowam w spodniach xd )
Stary 2014-03-16, 14:48   #333
kamtumi
Raczkowanie

Wydaje mi sie ze spodnie obcisle wiecej pokazuja jak grube jestesmy. Nie uwazacie tak?
Stary 2014-03-16, 15:05   #334
___asia___
Rozeznanie

myślę, że spódnice czy sukienki są postrzegane za niewygodne przez zazwyczaj noszone do nich rajstopy/pończochy, które łatwo się drą, zaciągają, haczą, cisną albo spadają z tyłka.

ja uwielbiam sukienki, bo nie muszę się zastanawiać nad dobraniem do siebie góry i dołu stroju.
___asia___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 15:10   #335
CarmineRose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamtumi Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze spodnie obcisle wiecej pokazuja jak grube jestesmy. Nie uwazacie tak?
Mi się wydaje, że szczuplej wyglądam w dopasowanych spodniach niż w sukience.

Co do głównego pytania: sukienki i spódnice noszę często w lecie, kiedy nie muszę zakładać rajstop/pończoch.

Niekomfortowo czuję się w sukience/spódnicy na imprezach, w klubie, w kinie. W sumie to nie wiem dlaczego.
Mniej więcej do 22 r ż. nie chodziłam w sukienkach/spódnicach - oczywiście ze względu na wyjątkowo niezgrabne i grube nogi. Na szczęście już mi minął etap tej głupoty

A może by tak coś zmienić

CarmineRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 15:11   #336
kamtumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ___asia___ Pokaż wiadomość

ja uwielbiam sukienki, bo nie muszę się zastanawiać nad dobraniem do siebie góry i dołu stroju.
Dobra uwaga
Stary 2014-03-16, 15:26   #337
dezire
Zakorzenienie

Uwielbiam ! tym bardziej zimą z fajnymi rajstopami zimowymi.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 15:27   #338
puszka_pandory
Rozeznanie

nie noszę, bo nie lubię.

"Tych, co upadną, (...) inni rozrywają na strzępy" /V.Woolf/
--------------------------------------------------------------------------------------------------

„Ludzie mówią, że życie to jest to, ale ja wolę sobie poczytać” /M.T.C./
<3 LC
puszka_pandory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 15:33   #339
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez Wreeednia Pokaż wiadomość
Zimą chodzę w spodniach, bo wiadomo cieplej Ale jak zaczyna się robić ciepło to chodzę tylko w spódnicach i sukienkach

A to, że niezbyt wiele kobiet chodzi w takim stroju to wynika hm... na pewno po części z wygody ( chociaż mnie i w tym i w tym wygodnie ) a po części z kompleksów ( taaaaa każdy ma idealne nogi tylko nie ja, więc je schowam w spodniach xd )
Mnie jest cieplej w ciepłej sukience i grubych rajstopach, niż w jeansach czy legginsach z grubymi rajstopami pod spodem

Myślę, że mała ilość sukienek i spódnic na ulicach to też wina producentów- szukam ostatnio rozkloszowanych spódnic i sukienek i znalazłam jedną. Podkreślam jedną! Nie mówię o rozkloszowanych spódnicach sięgających do połowy uda, tylko o takich przed/do kolana... Nie każdemu pasują spódnice ołówkowe, mini, czy z falbaneczkami jak dla pięciolatki...

I fakt, sukienki są o tyle wygodne, że biorę jedną rzecz i jestem ubrana, a nie szukać góry, pasującego dołu itd

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 15:36   #340
kamtumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Mnie jest cieplej w ciepłej sukience i grubych rajstopach, niż w jeansach czy legginsach z grubymi rajstopami pod spodem

Myślę, że mała ilość sukienek i spódnic na ulicach to też wina producentów- szukam ostatnio rozkloszowanych spódnic i sukienek i znalazłam jedną. Podkreślam jedną!
Nie mówię o rozkloszowanych spódnicach sięgających do połowy uda, tylko o takich przed/do kolana... Nie każdemu pasują spódnice ołówkowe, mini, czy z falbaneczkami jak dla pięciolatki...

I fakt, sukienki są o tyle wygodne, że biorę jedną rzecz i jestem ubrana, a nie szukać góry, pasującego dołu itd
Tu tez sie zgodze. Kiedy chodzilam za ta pierwsza sukienka moja, to zauwazylam ze jest ich w sklepach duzo ale.. wiekszosc zaledwie za pupe. Malo jest sukienek takich do kolana, które nadawalyby sie do pracy czy w inne miejsce publiczne.
Stary 2014-03-16, 15:40   #341
Oksydacja
Raczkowanie

Zapomniałyście wspomnieć o jednym ważnym facie- przy noszeniu spódnic, sukienek raczej trzeba golić nogi
Ja noszę dość często sukienki na wiosnę i latem, w zimie niezbyt przyjemnie czeka się na autobus w takim stroju.
Oksydacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 15:43   #342
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Tu tez sie zgodze. Kiedy chodzilam za ta pierwsza sukienka moja, to zauwazylam ze jest ich w sklepach duzo ale.. wiekszosc zaledwie za pupe. Malo jest sukienek takich do kolana, które nadawalyby sie do pracy czy w inne miejsce publiczne.
fakt, też mam problem znaleźć do kolan

w spodniach w ogóle nie chodzę
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 15:49   #343
Denira
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wreeednia Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość

Myślę, że mała ilość sukienek i spódnic na ulicach to też wina producentów- szukam ostatnio rozkloszowanych spódnic i sukienek i znalazłam jedną. Podkreślam jedną! Nie mówię o rozkloszowanych spódnicach sięgających do połowy uda, tylko o takich przed/do kolana... Nie każdemu pasują spódnice ołówkowe, mini, czy z falbaneczkami jak dla pięciolatki...

Popieram Ja praktycznie nie noszę spodni. Zimą jest mi o wiele cieplej w grubych ocieplanych rajstopach niż w spodniach a nie noszę wcale "zimowych" sukienek ot zwykłe kiecki dobre i na wiosnę i na jesień no.. a do tego wygodniej niż zestaw spodnie+ rajstopy - blee

Zgadzam się także w kwestii trudności w znalezieniu odpowiedniej spódnicy/sukienki.
Jeżeli chodzi o spódnice - głównie królują mini... no sorry nie każdy będzie w takiej chodzić nawet jeżeli figura mu na to pozwala

W przypadku sukienek problem jest również z długością ale też ogólnie z krojem.. no bo ileż można nosić obcisłe elastyczne kiecki albo luźne z gumką w talii.. Dla kobiet z biustem i talią (w typie klepsydry) ciężko jest coś znaleźć że o cenie nie wspomnę.. taniej kupić dżinsy i top niż sukienkę czy spódnice bo to to często w tej samej cenie po sklepach

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Oksydacja Pokaż wiadomość
Zapomniałyście wspomnieć o jednym ważnym facie- przy noszeniu spódnic, sukienek raczej trzeba golić nogi
Ja noszę dość często sukienki na wiosnę i latem, w zimie niezbyt przyjemnie czeka się na autobus w takim stroju.
na zimę polecam rajstopy z mikrofibry na polarze - lepiej zainwestować w te droższe. Tanie są kiepskie, bo polar się rozłazi i znika

Z goleniem nóg bardzo trafna uwaga
ale przy wspomnianych rajstopach zimą (200-300 den) czy też i cieńszych jak cieplej (do 40 den) - hulaj dusza

swoją drogą u mnie kryzys zaczyna się wiosną - niby ciepło ale nie do końca - w rajstopach już gorąco, bez zimno.. i nogi jakieś takie białe

Edytowane przez Denira
Czas edycji: 2014-03-16 o 15:51
Denira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 15:51   #344
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Nieładne nogi to nie tylko ich grubość

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 15:53   #345
_Desolation
Zakorzenienie

Noszę między innymi dlatego że czuje się atrakcyjniej niż w spodniach, bardziej kobieco.
Po drugie jak ktoś już pisał nie muszę myśleć nad kompletowaniem góry i dołu stroju.
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 15:56   #346
kamtumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Denira Pokaż wiadomość
Popieram Ja praktycznie nie noszę spodni. Zimą jest mi o wiele cieplej w grubych ocieplanych rajstopach niż w spodniach a nie noszę wcale "zimowych" sukienek ot zwykłe kiecki dobre i na wiosnę i na jesień no.. a do tego wygodniej niż zestaw spodnie+ rajstopy - blee

Zgadzam się także w kwestii trudności w znalezieniu odpowiedniej spódnicy/sukienki.
Jeżeli chodzi o spódnice - głównie królują mini... no sorry nie każdy będzie w takiej chodzić nawet jeżeli figura mu na to pozwala

W przypadku sukienek problem jest również z długością ale też ogólnie z krojem.. no bo ileż można nosić obcisłe elastyczne kiecki albo luźne z gumką w talii.. Dla kobiet z biustem i talią (w typie klepsydry) ciężko jest coś znaleźć że o cenie nie wspomnę.. taniej kupić dżinsy i top niż sukienkę czy spódnice bo to to często w tej samej cenie po sklepach

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

na zimę polecam rajstopy z mikrofibry na polarze - lepiej zainwestować w te droższe. Tanie są kiepskie, bo polar się rozłazi i znika

Z goleniem nóg bardzo trafna uwaga
ale przy wspomnianych rajstopach zimą (200-300 den) czy też i cieńszych jak cieplej (do 40 den) - hulaj dusza

swoją drogą u mnie kryzys zaczyna się wiosną - niby ciepło ale nie do końca - w rajstopach już gorąco, bez zimno.. i nogi jakieś takie białe
zawsze mozna je popsikac bronzerem
Stary 2014-03-16, 16:04   #347
Denira
Rozeznanie

Cytat:
zawsze mozna je popsikac bronzerem
można próbowałam samoopalaczy ale w moim wykonaniu to masakra jakaś aczkolwiek! nie poddaję się
Denira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 16:06   #348
hanayome
Raczkowanie

O, ciekawy temat, zwłaszcza teraz, kiedy zbliża się wiosna Ja spódnice i sukienki bardzo lubię, TŻ zawsze komplementuje, chyba nawet woli, ale jednak zazwyczaj wybieram spodnie, a do spódniczki zawsze ubieram rajstopy, a jak latem za ciepło to przynajmniej takie króciutkie spodenki do pół uda, co niestety nie wygląda zbyt ładnie, bo czasami te spodenki wystają. No i teraz - dlaczego spodenki i dlaczego mimo sympatii do spódnic wybieram spodnie? Niestety, mam dość duże uda, a że jeszcze dodatkowo chodzę noga za nogą to bez izolacji niestety strasznie się zacieram i mam takie czerwone kropki :< Próbowałam talku, ale nic z tego. Macie może jakieś inne pomysły poza tymi nieszczęsnymi spodenkami?
hanayome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 16:07   #349
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Denira Pokaż wiadomość
można próbowałam samoopalaczy ale w moim wykonaniu to masakra jakaś aczkolwiek! nie poddaję się
Może rajstopy w sprayu?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 16:11   #350
levana
Raczkowanie

noszę od święta. wolę spodnie bo wygodniej
levana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 16:15   #351
justynkowa
Przyczajenie

Spodnie są wygodniejsze. Zimą tylko spodnie, nie chciałabym się nabawić jakiegoś choróbstwa. Latem pozwalam sobie nawet często chodzić w spódniczkach. Lubię spódniczki i sukienki ale chłodną porą odpada!
justynkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 16:25   #352
LilyAllen
Zadomowienie

Dla mnie poza rajstopami problemem są jeszcze buty - z sukienką nie każde wyglądają dobrze, a np. nie wyobrażam sobie noszenia szpilek na co dzień.
Za to na jakieś wyjścia, imprezy itp. wolę spódnice i sukienki od spodni.
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 17:04   #353
ulinkaaa
Zakorzenienie

Noszę i bardzo lubię, bardziej sukienki niż spódnice, ale noszę głównie wiosną/latem.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 17:11   #354
e_liska
Raczkowanie

GG do e_liska

Uwielbiam sukienki i spódnice, ale to jak ze szpilkami- niby czuję się w nich dobrze, ale jednak ze względu na wygodę zakładam je tylko okazjonalnie
Stary 2014-03-16, 17:15   #355
kjd3
only smart shopping

Od wiosny do jesieni preferuję spódnice i sukienki - czuję się w nich kobieco i seksownie.
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 17:19   #356
kamtumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LilyAllen Pokaż wiadomość
Dla mnie poza rajstopami problemem są jeszcze buty - z sukienką nie każde wyglądają dobrze, a np. nie wyobrażam sobie noszenia szpilek na co dzień.
Za to na jakieś wyjścia, imprezy itp. wolę spódnice i sukienki od spodni.
a baleriny czarne czy w kolorze beżu?
Stary 2014-03-16, 17:30   #357
tablanka88
Zadomowienie

Ja noszę tylko spódniczki i sukienki bardzo rzadko chodzę w spodniach i nie pamiętam już kiedy ostatni raz miałam na sobie jeansy

Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post75739756
tablanka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 17:49   #358
anemeon
Zakorzenienie

Noszę tylko spódnice i sukienki (z przewagą tych drugich, bo nic mnie nie ściska, nie muszę myśleć nad doborem bluzki itd.). Mam jedną parę dżinsów, ale ubieram je niezwykle rzadko.
Też uważam, że zimą cieplej jest w spódnicy niż w spodniach. I wygodniej.

Zgadzam się też, że trudno w sklepach dostać coś dobrego, dlatego dużo sukienek kupuję w lumpeksach/na allegro za grosze, poza tym szyję.

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 17:51   #359
LilyAllen
Zadomowienie

Cytat:
a baleriny czarne czy w kolorze beżu?
Baleriny zakładam, owszem, ale do spodni. Nie wiem, z czego to wynika, ale u mnie połączenie kieca + baleriny = tragedia Nogi wydają się jakoś tak nijak zakończone, a nie mam ich ani jakoś nieproporcjonalnie grubych, ani przesadnie dużych stóp itd. No nie wiem, wygląda to źle - chociaż u innych mi to nie przeszkadza. Aaa, i sprawa poprawia się jedynie, jeśli te baleriny mają paski na kostce - wtedy jakoś wszystko nabiera proporcji.
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 17:56   #360
kasiencja
Pani Buka

uwielbiam luźne spódnice i sukienki latem - jest mi wygodniej, przewiewniej, czuję się bardziej atrakcyjnie. pewnie również dlatego, że wybieram długość do kolan, która odsłania mniej niż szorty

jesienią i zimą noszę rzadziej, chociaż ostatnio polubiłam się z wełnianymi sukienkami + do tego grubsze rajstopy kryjące (najczęściej czarne). za to unikam spódnic wiosną, mimo że wyglądają super - powód jest taki, że nienawidzę cienkich rajstop zsuwają się w kroku, zdarza mi się podrzeć je już podczas zakładania, albo potem o krzesło czy cokolwiek innego. cały czas muszę uważać i sprawdzać czy nie zrobiło się oczko. no koszmar.

aha, no i mam też często problem z dobraniem do siebie spódnicy, rajstop i góry stroju. przy spodniach jest łatwiej

i również już wspomniana kwestia butów - zimą kozaki ok, latem sandałki, wiosną - w obcasach mi niewygodnie, a balerinki skracają moje i tak dość masywne nogi.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości