![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezenty dla mamy
Moja mama nie znosi tych wszystkich figurek, bibelotów itd
Zawsze uważa, że jej to tylko przeszkadza w sprzątaniu. Ale pomysł z książką kucharską jest okej. Tym bardziej, że ma bardzo już leciwą i oczywiście te stare - PRZEPISY CZYTELNIKóW na różne okazje. A teraz tyle się wydaje tych nowoczesnych książek z ciekawymi przepisami. Albo jej kupię perfumy - cały czas jestem pod wrażeniem (bo odkryłam w ostatni weekend) tego co mają w Drogerii Natura. Więc może jej coś wybiorę z gazetki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Lady of Harley-Davidson
|
ja mam teraz problem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Ja mogę polecić kilka prezentów, które mojej Mamie naprawdę sprawiły sporo przyjemności:
1. Bilety do teatru - trudno czasem zdobyć (w wawie), ale ja rezerwuję przez eBilet i zawsze coś ciekawego znajdę. Mama albo idzie z mężem, albo sama Ją zabieram. 2. Fajna bluzeczka lub sweterek, ostatnio trafiam na ekstra ciuchy firmowe w bardzo przyzwoitych cenach w sklepie Peek&Cloppenburg. Kiedyś omijałam go szerokim łukiem, bo myślałam, że są tam tylko mega drogie lanserskie ciuchy. Ale raz szukałam czegoś droższego na wesele, weszlam i zakochałam się w ciuchach sOliver i Montego, które są tam naprawdę w dużych ilościach i w rozsądnej cenie. 3. Zestaw kosmetyków dla odpowiedniego wieku. Mama choć jest kosmetyczką, docenia nowości. Teraz na Dzień Mamy kupię Jej zestaw kosmetyków ReVita C Flosleku, bo to kosmetyki dla Pań 45+, pięknie wyglądają, czytałam wiele dobrych opinii na ich temat. Poza tym sama używam wielu kosmetyków tej firmy i spokojnie mogę zaryzykować zakup dla Mamy. 4. Własnoręcznie zrobiony album ze zdjęciami - i tu pełna dowolność. Na urodziny dostała ode mnie i męża album ze zdjęciami naszej córeczki - cały 1 rok Jej życia. Mama płakała chyba z godzinę (oczywiście ze szczęscia ![]() 5. Książki - uwielbia je i kupuję Jej coś, co aktualnie lubi czytać. Oczywiście tu jest potrzebny wcześniejszy wywiad ![]() 6. Marilyn Monroe - uwielbia Ją i wszystko co Nią związane. Gdy skończyły mi się ksiązkowe pozycje i DVD, znalazłam na allegro piękną, ręcznie wykonaną skrzynię (tą metodą decoupage) z wizerunkiem MM. Może Wasze Mamy też mają jakąś idolkę/idola i coś w tym kierunku kupicie. 7. Oryginalne kolczyki lub wisiorek - tu też częśto szukam na allegro, bo można znaleźć naprawdę unikatowe rzeczy ręcznie wykonywane. Jak coś jeszcze sobie przypomnę, to skrobnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
A ja zakupilam mojej mamie świece kawową
![]()
![]() |
#335 |
Konto usunięte
|
Zbliża się Dzień Matki - piszcie co planujecie kupić dla swoich mamusiek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
ja w tym roku wymyśliłam, że wezmę brata i siostrę do najlepszego fotografa w mieście. cyknie nam piękną
![]() ![]()
![]() |
#337 |
Przyczajenie
|
A moja mama w tym roku zrobiła wymarzony remont sypialni i teraz bawi się w urządzanie jej (nie zdawalam sobie sprawy, że dodatki mogą byc droższe niż sam remont). No więc postanowiłam jej kupić narzutę na łóżko. Coś takiego. http://drobne.tv/ogloszenie/697,Inne...ty_artystyczne . Kiedyś myślałam, żeby samej coś uszyć, ale jakoś weny brakło (obawiam się, że i talentu by brakło... i cierpliwości - na samą myśl o machaniu igłą zaczyna mnie skręcać). Wydaje mi się, że ogólnie prezenty ręcznie robione (nawet jesli nei przez nas) są lepsze niż takie masówki ze sklepu. Tak przynajmniej jest to coś wyjątkowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
ja kupilam ksiazke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
my kupilismy mamom perfumy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
Ja bym chciała kupić coś z biżuterii, przeglądałam kilka stronek w necie i wpadł mi w oko naszyjnik, albo broszka, co sądzicie , co ciekawsze?
Mama jest brunetką, ubiera się raczej klasycznie 1 broszka z perłą http://www.apart.pl/pl/klient,wyszukaj-produkty,351 2 albo naszyjnik z agatami i koralowcem http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,kolekcje,Orient,2599 bo ten 3 chyba zbyt nowoczesny - z marmurem i agatem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Kupiłam mamie perfumy YSL Elle mama nadzieję że się jej spodobają..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Sam zastanawiam się co kupić mojej mamie. W tamtym roku zrobiłem dla niej fotoksiążkę, w tym chyba zainwestuje w kosmetyki lub jakiś bon do SPA. Kurcze facetom zawsze jest ciężko coś wymyślić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
A ja moją mamę postanowiłam zabrać na zakupy - celem kupienia jakiegoś gustownego sweterka.
Uważam, że to fajny prezent bo po pierwsze dostanie coś fajnego, a po drugię rozerwę ją samymi zakupami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Ja dla mojej mamy planuję upiec tort American Beauty w kształcie serca (ze strony Asi z Kwestii Smaku) udekorowany płatkami róż. Mama uwielbia słodkości, a myślę, że taki słodki prezent, wykonany własnoręcznie sprawi jej największą przyjemność
![]()
![]() |
#345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#347 |
Rozeznanie
|
Dzięki - dodałaś mi wiary w siebie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Tort zawsze będzie dobrym prezentem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Rozeznanie
|
No właśnie. Jak dotychczas moja mama dostawała głównie ode mnie perfumy, bo dużo ich używa i wiem, jakie lubi - zawsze mam parę typów. Ciuchy kupuje sama, z kremów używa tylko Nivea
![]() ![]() Teraz szukam formy w kształcie serca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
BAN stały
|
Praktyczne pomysłyna dzień matki
spam = ban
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-05-24 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praktyczne pomysłyna dzień matki
śmierdzi reklamą.
![]()
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Pozwoliłam sobie ukraść obrazek
![]() Zrobię dla mamy coś takiego ( ciekawe jak to będę transportować xD) i dam jej kartkę ![]() a jeśli nie to, to ciasto o jakimś ciekawym kształcie ![]()
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja kupiłam płytę sade Soldier of love, niestety moja mama przechwyciła pocztę i po niespodziance
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Dot.: DZIEN MAMY tuz tuz... co by tu na prezent??
to ja może powiem o prezentach z poprzednich lat:
jak mieszkałam w innym mieście to wysłałam jej pocztą kwiatową piękny bukiet - była bardzo zaskoczona ![]() standardowo, w zależności od tego co potrzebuje - kosmetyki, kremy, perfumy, albo coś do włosów - ma je bardzo przesuszone, nawet pamiętam że raz dostała bardzo praktyczny prezent - suszarko-lokówkę, bo jej stara już się zniszczyła. a w tym roku kupiłam bon o wartości 150 zł do gabinetu kosmetycznego - będzie mogła sobie wybrać czy pójść na masaż czy na jakiś zabieg na twarz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Ja postanowiłem zainwestować klasycznie w kwiaty. Rok temy wprawdzie wykazałem się wiekszą kreatywnością, ale cóż....
Wydaje mi się, że najlepszymi prezentami są te od serca, które sami możemy zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio teściowej i jej mamie zrobiłam piękny album ze zdjęciami. Wklejałam zdjęcia, podpisywałam i pięknie ozdabiałam ![]() Przyjaciółce zrobiłam coś podobnego- notatnik z głatkimi stronami- zdjęcia, powklejane pamiątki ze wspólnego życia, złote myśli ... teksty ukochanych- wspólnych piosenek, które wiążą się z danymi chwilami ... A mojej mamusi kupiłam czekoladki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
moja mama uwielbia pić herbatę, kupiłam jej kilka rodzajów Yerba Mate i coś takiego
http://www.allegro.pl/item1038875732...zka_1_szt.html po zaparzeniu w dzbaneczku lub filiżance te kuleczki rozwijają się w śliczne kwiatki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.