![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trwałe (najtrwalsze) perfumy
Do tej pory do kilerów zaliczałam:
- Słonia - Angela - Addicta - Lolitkę EDP - Flowerbomb EDP a ostatnio, odkąd szefowa zakupiła Hypnotic Poison i jego muszę dopisać do tej listy. Nie chce się wywietrzyć, nie chce osłabnąć, od rana do popołudnia ciągnie się za kobietą jak nieszczęście. ![]() ![]() Zaskoczona jestem opiniami o L i Pradzie, żadna z nich się mnie nie trzyma. W przypadku L to mi akurat wszystko jedno, ale Prady szkoda bardzo. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-10-29 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Addict, zdecydowanie. Na rękawie płaszcza trwa ładnych parę dni, na ciele cały dzień
![]()
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Najtrwalsze zapachy jakie znam, od lat żaden inny ich nie przebił to:
*czarna coco *kenzo słonik *dior poison |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Najtrwalsze z jakimi miewalam do czynienia ( i jakie musialam porzucic, kiedy zaczelam gustowac w zapchowej zmiennosci )
Szalone Szanele Coco Mademoiselle No 5 No 19 Nie moglam sobie poradzic z przesiaknietymi zapachem kolnierzami plaszczy, szalikami, apaszkami, wlosami wreszcie. Porzucilam praktyke Szalonych, ale kiedys pewnie wroce. Poki co najdluzej towarzyszy mi zapach Amre Russe i Youth Dew Ambre Nude ( i tez mnie to namolne zapachowe towarzystwo zaczyna wkurzac, zwlaszcza kiedy siadzie na plaszczu i ma zamiar pomieszkac na nim ze sto lat ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
na mnie: Angel, Słoń, Chloe, Lolita EDP
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Moje najtrwalsze:
Dolce Vita DKNY Women Armani Diamonds Karusiasnk- muszę Cię zmartwic ale Addict nie należy do grupy najtrwalszych, przynajmniej ze mnie szybciutko ucieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() ![]() Dorzuciłabym jeszcze Jil Sander no 4, Spellbound Estee Lauder i Boudoir V.Westwood. Niestety; wszystkie trudno dostępne ![]()
![]() |
![]() |
#338 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Burberry brit red - bardzo trwałe
Angel La rose - bardzooo trwały reszta srednio na jeża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Naprawde.. Jak dla mnie to aż za trwałe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
Na mnie najtrwalsze ze wszystkich zapachów są Lutensy - nie znam żadnego chyba, który sam dobrowolnie by mnie opuścił. Jedne ewolują, inne dogasają, ale trwałe są nieziemsko.
Poza tym Gucci PH - killer forever, DV i Coco Mademoiselle. Wszystkie piękne, więc czemu nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: trwałe zapachy
Cytat:
versace woman to moj nowy nabytek. eu de parfum.... sa drogie ale co do trwalosci to niestety pozostawiaja wiele do zyczenia.... wylalam na siebie wczoraj tak duzo i nic a nic,specjalnie nawet moja szefowa poperfumowalam zeby moc poczuc jak versace pachnie na innej osobie...i ona stwierdzila to samo,slabo czuc ![]() co do lolity to moje absolutnie ulubione perfumy i do konca zycia pozostane im wierna. zawsze musze je miec na polce,choc nie uzywam codziennie bo lubie pachniec kazdego dnia inaczej.ale lolita jest rzeczywiscie trwala! kolejne trwale perfumy jeszcze to issey miyake i bez watpienia armani code.pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Raczkowanie
|
Dot.: trwale zapachy
Cytat:
moja najlepsza przyjaciolka uzywa od dobrych dwoch lat s thru w tej zielonej buteleczce i zawsze pieknie pachnie,zawsze roznosi sie za nia taka mgielka przyjemnie wyczuwalna dla nosa,zawsze jest pytana co to za zapach ma na sobie,jej facet tez uwielbia jej zapach....i ja tez sobie raz kupilam i pamietam,ze bylam zadowolona,pachnie naprawde nie banalnie....ale teraz dlugo mnie w polsce nie bylo i nie mam jak dostac...dla porownania.mam versace woman za 80 euro a moja przyjaciolka c thru za 40 zlotych ale jej c thru jest niestety bez porownania trwalsze niz moje....a wiec,widzicie same... ps.do dzis nie moge sie pogodzic z tym jak zawiodlo mnie wlasnie te versace women i to eu de parfum... pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Uch, od siebie dorzucę 212 sexy (piżmowa mgiełka trzyma się na skórze przeokropnie długo) i nową Lolitkę- Fleur de Corail (tu znowu się powtarza piżmo, piżmo, piżmo
![]()
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Dorzucam Soir de Lune Sisley
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
A ja bardzo lubię tani, ale naprawdę trwały i ładny perfum z Avonu; Persive : ) Wykorzystałam już 2 flakoniki, 3 właśnie zaczynam. Moje ubrania pachną nim naprawdę przez długi czas, skóra też.
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Dot.: trwałe perfumy-jak długo wyczuwalne?
do trwalych zaliczam tez bez watpienia kenzo flower i diesel fuel your life
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Z najtrwalszych ktorych uzywam- amor amor Chcharel, Miss Dior Cherie i Lancome Hypnose, chociaz Chanel eau Fraiche tez trwałe, a z mniej trwałych niestety Versace Bright Crystal
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Na mnie najtrwalsze są Prada i Armni Mania. Poza tym wystarczy mały psik i już "zabijam" otoczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
lancome hypnose sa trwale? zamierzam je jutro kupic...zapach jak dla mnie super
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
Na mnie są bardzo trwałe. Mama miała próbeczkę, więc czasem jej podkradałam i zapach pomimo iz był to próbkowy "psik" trwał niemal cały dzień. Po powrocie z testów w perfumeri, gdzie na jednym z nadgarstków testowałam Euphorię a na drugim Hypnose (po około 5h) H zdecydowałanie zagłuszył E. Wzięłam kapiel i Hypnose dalej trwał (ale i tak kupiłam Euphorię
![]()
![]() |
![]() |
#353 |
BAN stały
|
Słonik,Angel,Angel la Rose, Gucci by Gucci które kocham na mojej skórze wytrzymują kilkanaście godzin
![]() Addict,Alien których nie znoszę (na sobie) niestety też kilkanaście godzin a na rękawie kurtki dwa tygodnie KOSZMAR ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
dla mnie mega trwały jest versace crystal noir , burberry brit red , angel , angel la rose a reszta mojej kolekcji to sredniaki
![]()
![]() |
#355 |
Konto usunięte
|
innocent - kiler - dosłownie i w przenosni
![]() za każdym podejściem tak chciałam to z siebie zmyć, a nawet po ostrym szorowaniu, miałam wrażenie (obawiam się, że dość racjonalne), że nadal nim pachnę (pachnę ![]() w każdym razie - trwały nieprzyzwoicie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najbardziej trwałe : ange ou demon givenchy, 3 dni paskudztwo wytrzymało na ręce , nic nie pomagało, inne perfumy jedynie intensyfikowały. dopiero psik euphorii pozwolił mi się od nich uwolnić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam, czy mozliwe jest , ze perfumy o duzej pojemnosci pachną mniej intensywnie? Chodzi mi konkretnie o Gucci Envy Me.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: trwałe zapachy
Cytat:
![]() Ps. na zimę to czarny kryształ zdecydowanie....woman jest wiośniana i letnia -tzn.dla mnie
Kadzidła... Paczule... Dymy... ![]() ![]() ![]() przygarnę, adoptuję, kupię WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ ![]() ![]() Edytowane przez MeryJane Czas edycji: 2009-01-05 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Guerlain - Insolence
C. Klein - Eternity |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.