![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Cytat:
Ach, dziekuję, dziękuję ![]() Zmotywowac mogę ty, że jak skończysz, pozostanie tylko formalność czyli "przesłuchanie" ![]() Tzn spokój jest tylko pozorny i tylko na razie, bo teraz trzeba znaleźc pracę, ale jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Naprawde??
![]() ![]() I mam do Was pytanka...CZy kserujecie te książki z których piszecie prace??Bo moze ich byc duzo raczej w bibliotece mi tyle nie dadza..A i wiadomo, ze nie zawsze sa wszystkie dostepne... Wiadomo ze w roznych ksiazkach znajdziemy po czesci to co nas interesuje...Ale jak to "posklejac" zeby mialo sens??Nie wiem jak sie do tego zabrac... ![]() CZy rozdzial mam podzielic na takie podrozdzialy?? I czy duzo czasu zajmuje napisanie tych ok.15-20 stron przy zalozeniu, ze mam materialy?? Musze miec ten rozdzial juz na koniec semestru... ![]() CZy zdarzalo sie wam dopisywac cos do pracy?Bo np.znalezliscie jakas ciekawa ksiazke??
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kseruję część materiałów (ale raczej są to artykuły lub rozdziały z książek, niezbyt obszerne). Rozdział możesz podzielić na sensowne, porządkujące podrozdziały. Wszystko zależy na jaki temat piszesz. Ale łatwiej się pisze mając mniejsze całostki. Ja zawsze najpierw czytam materiały, które dotyczą danego zagadnienia (rozdziału),podkreślam, co ważne, i potem mi się to jakoś samo w głowie układa - co z czym połączyć. Nie polecam "przepisywania" - parafrazowania tekstu z jednej książki, potem z następnej i tak dalej, bo wbrew pozorom to jest bardziej czasochłonne niż napisanie tego swoimi słowami. Oczywiście zależy, niektóre rzeczy trzeba sparafrazować lub dość wiernie przytoczyć ![]() Trudno określić, ile czasu może zająć napisanie rozdziału, to zależy od Twojego tematu, łatwości pisania i stopnia uporządkowania materiałów (przeczytania tekstów)... Jeśli praca jest bardziej "odtwórcza" - przytoczenie stanu badań czy coś w tym stylu, to to może pójść szybciej...Ale każdy musi to indywidualnie ocenić. Moim zdaniem, jeśli masz materiały i przeczytałaś je, to bezpieczny czas to min. tydzień (choć wiem ze swojego doświadczenia, że da się to zrobić szybciej, ale to nic przyjemnego taka presja). Co do dopisywania czegoś do pracy, to myślę, że nie powinno być z tym problemu.Ja przynajmniej mam zamiar tak zrobić ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz!!
![]() No to po malu musze sie brac do pisania...eh... ![]() Oczywiscie nie mam jeszcze wszystkich potrzebnych ksiazek,bo nie zawsze mozna je dostac w bibliotece... Dlatego nie bardzo wiem co moga zawierac dane pozycje(bo tytul wiele nie mowi) i nie wiem od czego zaczac.. Oj kiepsko to widze...
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze
![]() Ja od jutra też zasiadam do dzieła, bo terminy gonią. Pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
No to sobie wypocząełam przez te święta
![]() ![]() ![]() P.S. 5 dni temu oświadczyl mi się mój TZ ![]() Edit: Zakończyłam pisać zakonczenie ![]() Zajęło mi 6,5 strony ![]() ![]() jeszcze mi została bibliografaia i spisy aneksów, wykresów, tabel itp i takie inne pier dółki ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2008-01-03 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
zielony stworek
|
A ja dopiero 1 stronę mam
![]() ![]() ![]() Ja mam jeden zasadniczy problem-mało literatury w temacie i brak umiejętności pisarskich( matura z polskiego na raptem 4 strony ![]() Muszę zacząć uprawiać wodolejstwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Ja za 15 minut startuję i nie ma przebacz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
ja tez się staram ale jakoś skupic się nie mogę bo dziś wieczorem mam oficjalne zaręczyny
![]() Edit: czy spisy ankiet, wykresów, tabel robicie ciagiem na jednej strony czy każdy na odzielnej tzn na jendej spis ankiet na innej spis wykresów itp?? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podlaczylam sie do Waszego watku,ale tak wlasciwie to pisze licencjat ![]() Mojej kolezance z innego kierunku promotor powiedzial, ze ma byc co najmniej 25 pozycji literaturowych!!! CZy to mozliwe na licencjacie??? Bo ja tyle w zyciu nie zdobede... ![]() Acha,jeszcze jedno...Jesli robie ankiety to sa one tylko dla mnie,czy musze je potem pokazac promotorowi i mowic gdzie je zrobilam???Orientujecie sie??? ![]() Z gory dzieki ![]()
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
ankety które robisz i opisujesz ich wyniki zamieszczasz dokładnie w aneksie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Madzialenka ja wprawdzie nie jestem na etapie robienia spisów,ale z tego co wiem i co obserwuję, to każdy spis umieszcza się na oddzielnej stronie (chyba, że piszesz pracę o ekologii
![]() Karolinka wzór ankiety uzgadaniasz z promotorem i załączasz w pracy, natomiast nie umieszczasz w pracy wszystkich wypełnionych ankiet, w pracy tylko analizujesz ich wyniki (tak przynajmniej jest u mnie). Fajny masz temat - wdzięczny moim zdaniem i jak poszperasz, to znajdziesz dużo,dużo literatury. Co do ilości pozycji - to musisz uzgodnić z promotorem chyba (pewnie jakieś minium jest). Zaglądałaś do "Człowiek w pajęczynie. Internet jako zjawisko kulturowe" Marcina Sieńki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
ja jestem w trakcie pisania pracy ale licencjackiej... po siwteach strasznie sie rozleniwiłam i nic nie ruszyłam, prace mam czysto teoretycznąo smaorządzie wojewóztwa.. i dopiero mam zaledwie 1 rozdział
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, widzę, że u was relaskujący weekend
![]() ![]() Ja piiiiszę i piiiiszę i wciąż mam 2 strony (w tym jedna samych cytatów ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
No to ja sie pochwalę
![]() Wlasnie drukuję moją pracę magisterską ![]() ![]() ![]() Wyszlo mi 147 stron ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
![]() Brawo!!!! Zazdroszczę ![]() Ja właśnie wysłałam mój rozdzialik do promotorki i do grupy, we wtorek sądne seminarium. I zaczynam kolejny - drugiej pracy, bo w czwartek seminarium. Eh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem pełna podziwu! U mnie praca ma mieć 60-70 stron. Praca ma mieć 4 rozdziały: 2 teoretyczne, jeden badawczy i jeden praktyczny. Bronię się teoretycznie w czerwcu, ale na razie mam tylko część bibliografii. Teraz przeprowadzam ankiety do części badawczej - mam wrażenie, że to będzie mi najłatwiej napisać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
a ja na razie mam 120 str co stanowi 1/3 mojej pracy. nie ma co
![]() (oczywiście mam na myśli z aneksami)
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
ojoj, to strasznie obszerną będziesz miała tę pracę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Ty chyba żartujesz?? Pani promotor sobie tak zażyczyła czy Ci tak wyszło? Bo już zdarzało mi się słyszeć, że komuś na obronie dali 4, bo świetna praca, ale zdecydowanie za długa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
a jaka jest przewaznie granica max pracy magr??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia. To pewnie zależy od uczelni, kierunku i promotora. U mnie to chyba 80 str. Ale z tego, co Ola pisze, to wyjdzie jej 360 stron. Przecież to jakaś masakra... W życiu bym tyle nie naprodukowała. I chyba utłukła studenta, który kazałby mi tyle czytać. To doktorska ile? 1000?Brrr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
oj tak.. 360 stron, masakra. a wex to potem przeczytaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia..ale jesli na jedno dziecko mam 6 str aneksów..a dzieci mam 12 to już samych aneksów mi wychodzi 72 strony. później każde opracowanie scenariuszy na jedno dziecko kolejne 6 stron znowu razy 12 i kolejne 72 strony...oprócz tego opracowanie kart. to też jakieś 10 stron ..i to już daje 154. napisany mam też rozdział o programie badań własnych. 36 strony..i samo to daje 190 stron
![]() a rozdziały teoretyczne ( 3 rozdziały), a wnioski, a bibliografia, a wstęp, a zakończenie..no ze 250 stron będzie. więc z tym 360 przesadziłam ![]()
![]() |
#357 |
zielony stworek
|
U mnie ktoś się rozpisał na 120 stron to promotorka uznała,że to za dużo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczyny po Świętach
![]() ja miałam przerwkę świąteczno-sylwestrową.no i teraz dzielnie się będę brala do roboty ![]() pozdrowionka i powodzenia, niech ten rok przyniesie Wam dumny tytuł mgr no i pracę ciekawą i dobrze płątną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
hej a ja dziś na 8.30 mam seminarkę a po n iej chce oddac kobietce juz moja prace (ona sie nawet tego nie spodziewa). tylko tak glupio mi mówic koleżankom że juz napisałam bo one są jeszcze w szarym polu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.